Thursday, March 04, 2010

MIMIE OH MIMIE



Love Story Segment again...tapi kali ini..kisah agak berbeza sedikit...

jom..teruskan bacaan anda...pang

**************************
http://www.masperoni.it/popgallery/1022.Wallpapers.Paisajes/460049%20-%20Early%20morning%20in%20Alsace.jpg


Di pagi Sabtu yang hening....

" Mimie..........bangun...nanti lewat pergi tuesyen..." jerit si ibu mengejutkan anaknya...

gadis yang baru berusia 16 tahun...masih lagi tidak bergerak dari katilnya...

" Mimie.....bagun la....baju tak iron lagi tu..."

" hmm...yer la....."

selang 10 minit....si Ibu masih lagi tidak melihat kelibat anaknya...

" ish budak ni...liat betul nak bangun pagi....."

" Mimie.......ni last yer....kalau Mimie tak mau bagun juga..terpulang..."

" yerla....yer la....dah bangun dah ni....." jawab mimie dengan malasnya...

sempat juga Mimie mengerling jam di dinding....

" ish......baru kul bape...awal lagi.....Mama nie...tak boleh langsung tengok orang senang...." Mimie merungut sendiri...

dengan langkah yang malas...dia mencapai baju...lalu terus ke bilik laundry untuk menggosok bajunya....

" Mimie....jangan guna iron merah tu...bahaya...ada wayar yang dah terkeluar dari cable iron tu..."

Mimie tak mengendahkan pesanan itu...sakit telinganya bila dia mendengar suaraMamanya...

" apa lagi la Mama ni....ish......"

Mimie masih lagi merungut...dan....dia tetap menggunakan iron merah tersebut...sedang leka dia menggosong baju nya....tiba-tiba Mimie terpijak cable iron yang terdedah itu....

serta merta..tubuh Mimie kejang...Mimie dapat rasakan arus elektrik itu mengalir dalam badannya...arus itu seolah-oleh mencengkam tulang temulangnya..seluruh badannya mengeletar..kesakitan.....

" mama......mama..........mama......." hanya perkataan itu yang keluar dari mulut Mimie..

saat itu...Mimie rasakan bahawa mungkin saat-saat kematian semakin hampir...nafas semakin sesak....seluruh badannya sakit....

"mama......mama....."

Mimie cuba mendapatkan Mamanya.....

ketika itu...Mama dan Papa nya berada di ruang tamu....segera bergegas mendapatkan Mimie..

" Ya Allah..anak aku..."

Si Ibu cuba mendapatkan anaknya...tapi di halang oleh si Bapa...bimbang kalau-kalau isterinya turut terkena renjatan elektrik jika menyentuh anaknya...

tapi tangan si bapa ditepis...dai tidak menghiraukannya...apa yang dia tau..anaknya amat memerlukan dia di saat ini....terus dirangkulnya anaknya itu....

" mama........Mimie minta maaf........Mimie sayang mama...."

Mimie semakin lemah......lalu terkulai dalam dakapan mamanya........



**************************

so....apa kesudahan cerita ini...??

Adakah Mimie dapat diselamatkan...??

Atau...tidak...??

Anda tentukan....

walau apa pun terjadi pada Mimie..harap cerita ini dapat memberikan iktibar kepada semua...janganlah kita menderhaka kepada ibu kita...walau seburuk mana..sejahat mana sekalipun...dia tetap ibu kita...tampa dia...tiadalah kita di muka bumi ini....

p/s : tunggu entry yang terbaru untuk mengetahui kesudahan cerita ini...ala...if biarkan macam ni jer pun ok gak kan..? hehehe....

yang pasti.....cerita ini...memang pernah berlaku...bukan rekaan semata-mata..pang

17 comments:

amie said...

citer tergantongggggggggg..
cissss
baru nak pilingpiling..
kekkee

dmx said...

hai..
nabilah...
suspennyrrr....
cam ne..dgn nasih mimie
ciannyrr.....
tup tup tup...mimpi jrrr kot
wahahaha....

Ms.Independant said...

betol2 terjadik kat sape ni nabilah.
ngeri gak!

Cik Cookie said...

iron rumah CC pun cam dah suwei..

hasni said...

erm
anak derhaka
mcm tula
walau buat dlm keadaan tak sengaja
btl x?

Jalani hidup apa adanya said...

hmmmmm

joegrimjow said...

nak teka
dapat diselamatkan
;)

Fiq said...

finish it, then i will comment with d appropriate comment... haha=D

nabilah_2908 said...

hye amie...

ala...tak best la if habiskn cerita ni..hehehe... ;)

nabilah_2908 said...

hye DMX..

tunggu next n3 yupp...nnti sy sambung..ini bukan mimpi.. (^_^)

nabilah_2908 said...

hye Farah..

pada siapa...? huhuhu...ade la..hehe.. ;P

nabilah_2908 said...

hye sis...

hmm...hati2 eh..tak pun..tak yh la guna lagi..li jer yg baru...bahaya.. :)

nabilah_2908 said...

hye hasni...

yupp...Allah nk beri peringtn pada dia.. :)

nabilah_2908 said...

hye Jalani Hidup Apa Adanya...
(pnjng nyer nm..)

thnks coz sudi drop comment.. ;)

nabilah_2908 said...

hye joe..

hmm...tunggu next n3 yupp.. ;)

nabilah_2908 said...

hye Fiq..

alamak..sekali dia skipping eh...speaking la pulak...ok..ok...nk sambung la ni.. ;P

amie said...

sobsss

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...