Thursday, March 18, 2010

SELAMAT ULANG TAHUN SAYANG - PART 2



Hye..hye...hye...wek

As usual....bertemu kita lagi dalam...



Ok nak sambung balik cerita minggu lepas..SELAMAT ULANG TAHUN SAYANG

*****************************************

" sayang....kenapa diam jer..?" Yus menyapa

" berfikir...." Mia menjawab ringkas...

" amboi...setiap kali abang tanya...itu jer la jawapannya eh..." terus Yus mencucuk pingang Mia

bagaikan sengatan elektrik...Mia tersentak...lalu menjerit kecil..

Yus ketawa melihat keletah Mia..memang tidak dinafikan..Mia punyai tarikannya yang tersendiri..gelagatnya yang bersahaja itu la membuatkan Yus tertarik dengan Mia..memang mereka kerap berbalah...berbeza pendapat..tapi perkara itu la yang selalu membuatkan Yus rindukan Mia bila mereka berjauhan...

" ish...sensitif tau kat situ...." Mia mencebikkan bibirnya sambil menggosok pinggangnya...

ketawa Yus semakin galak...

"padan muka...suka sangat jawab macam tu kan.."

Mia mendiamkan diri...

"ok..ok..sorry sayang....sakit ke....mana sakit..tunjuk..." Yus mula memujuk Mia...

" tak payah......! bawak jer la kete tu...kang accident...macam mana..?"

" yes boss......menurut perintah....." Yus masih lagi menahan gelak...

sekali lagi Mia mencebikkan bibirnya...

keadaan kembali sepi....hanya lagu di radio kedengaran....

" awak......eh...abang......"

" yer...kenapa...? tersasul-sasul makcik nih...."

Mia menghiraukan saja usikan itu...

" macam mana boleh sampai sini...kenapa tak bagi tau awal-awal...?"

" abang terbang ke sini...abang kan your superman..right...?"

" ala.....kali ni serius la...tak nak main-main lagi...." Mia mula bertegas..

" betul...abang terbang ke sini...tapi guna kenderaan yang boleh terbang lah...."

"sebenarnya abang long ada mesyuarat dekat-dekat dengan rumah abang...bila nak balik..partner dia pula taknak balik..nak bermalam di rumah family dia..so..ada tiket free..abng long pun offer la pada abang kot-kot nak ke KL..abng apa lagi setuju aje..coz memang dari awal abang dah rancang nak datang sini...jumpa kekasih hati..."

" owh....macam tu....."

" punya la panjang lebar abang cerita...sayang jawab tu jer..?"

" ha'ah...dah takde apa lagi nak tanya....."

tidak lama kemudian..mereka sampai ke destinasi...malam itu..dataran di depan Masjid Putrajaya meriah dengan sorotan lampu yang terang benderang...malam itu agak ramai juga pengunjung yang datang menghabiskan masa bersantai bersama keluarga dan kawan di situ...



" jom...kita duduk kat sana..." Yus menarik tangan Mia..Mia hanya menurut

" Mia tunggu sini jap...abang lupa la nak ambil barang....tunggu tau..." Yus meninggalkan Mia lalu menuju ke kereta..

" apa aje la yang dia nak ambil tu...hrumm....."

selang beberapa minit...Yus kembali dengan sebuah kotak kecil di tangannya..

" apa tu bang...?" Mia ingin tahu...

terus Yus memuka kotak tersebut di hadapan Mia...ada sepotong kek di dalamnya..

" Happy Anniversary sayang......ini tuk sayang....."

Mia tak terkata apa....kejutan demi kejutan telah Mia terima...bagi Mia dia lah perempuan yang paling bahagia hari ini..

" lepas ni apa pula eh...." hati kecil Mia berkata-kata..

" thnks abang....terharunya.....ingat juga abang....tak sangka betul..."

Yus hanya tersenyum...

" tak nak makan la...sayang...simpan jer la..buat kenangan" Mia menutup kotak itu...

" eh...kenapa...jangan la macam tu...nak simpan buat apa...?"

"jenuh abang pilih kek ni...tak tau Mia suka yang mana..siap minta pendapat kak long lagi...rasa la dulu...ada pula nak simpan..."

Mia ketawa mendengar bebelan Yus....

" hahaha...yer ke bang....ok la..kita makan sama eh.."

" macam tu la...suap abang sekali....."

" eee....macam budak kecik....cepat buka mulut...kapal terbang nak lalu......."

mereka makan bersama sambil bergurau senda...walaupun kek itu sepotong cuma..bagi Mia ianya sudah memadai..bukan kek yang Mia mahukan...yang Mia mahukan hanyalah perhatian dan kasih sayang yang takpernah putus dari Yus..

http://www.beijing-kids.com/files/u4/young_couple_-_love_blog_0.jpg

" eh...abang...dah pukul berapa ni..jom balik...."

Yus melihat jam di pergelangan tangannya..

" almost eleven...jom lah...."

bila mereka tiba di kereta....

" sayang..tolong ambilkan baju abang kat boot belakang.."

Mia menurut saja....saat Mia membuka boot kereta tersebut...sekali lagi Mia mendapat kejutan..dia seolah-olah terpaku melihat apa yang ada di dalam boot kereta tersebut...

" macam mana...suka tak...?" soal Yus...

" abang...........sayang tengah mimpi ke sekarang ni...? "

" la....kenapa pulak....ni reality la sayang....."

" seriusly...banyak sangat kejutan hari ni....macam tengah bermimpi...."

" bangun lah sayang...sedarlah dari mimpi-mimpi mu...." Yus berbisik ke telinga Mia..

" ambil lah sayang..."

segara Mia ambil...kini sebuah teddy bear berwarna biru..sebesar budak yang berumur setahun berada dalam dakapannya..di ciumnya patung itu berkali-kali...Mia yakin Yus telah menyemburkan minyak wangi pemberiannya di patung tersebut..

" suka...? "

Mia hanya menganggukkan kepalanya lalu tersenyum...

" abang.....terima kasih.....terima kasih banyak-banyak..."

" ala tak de pape pun...bukan selalu kita dapat macam ni...macam kata sayang..setahun tak sekali...kan..? "

Senyuman tak lekang dari bibir Mia...

" bila rindukan abang...peluk la bear tu....itu pun kalau rindu la...." lalu mencuit hidung Mia..

" hmm.....macam pernah dengar jer ayat tu..kan bang...?"

" hahahaha...iyer ke sayang....hmm....di mana ya...? "

" eeee....tiru kite jer....."

" hahaha...baru ingat...ada orang tu guna ayat yang sama masa kita kat PD hari tu kan..? "

mereka ketawa serentak....ketawa dengan bahagianya...




*****************************************

ok...tamat la sudah kisah ini......semoga terhibur....wek




12 comments:

Ms.Independant said...

byknye suprise!!!
romantik gak yus tu!!!

:)

hasni said...

wuish
best dpt pakwe mcm ni
hehe

aque said...

sweetnye.....
beshnye dapat pakwe macam tu...
nak la 1..
nge2... gurau jerk....

cerita yang comel....
minggu depan cerita lain yew??

dmx said...

wah...
nabilah..
cite...jiwang ek
cite....seram plak
hehehe....

Fiq said...

hepi ending yer... hepinye...=)

nabilah_2908 said...

hye farah...

hmm...romantik lah juga..tp ikut angin dia...huhu.. ;)

nabilah_2908 said...

hye hasni...

hmmm...myb..hehe.. ;)

nabilah_2908 said...

hye fara...

nk ke....g la cari kt sabah sana..dia ada kat sana kot sekarag ni..hehe.. ;)

nabilah_2908 said...

hye DMX..

erm...tak reti lah wat cerita seram..hehe.. ;)

nabilah_2908 said...

hye Fiq..

mcm fairy tales kan...semuanya happy ending..reality..tak happy ending pun...huhu.. ;)

Fiq said...

jadi, pada pendapat cik nabilah, realiti or fantasi yang patut kita pegang?=)

where said...

"kalu rindu..peluk la pintu tu.."kata ahmad albab kepada kekasihnye..
kekasihnye menjawab.."eit, tiru cerite nie ker? xbleh..xbleh..".

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...