Thursday, March 11, 2010

SELAMAT ULANG TAHUN SAYANG



Its Thursday again...macam biasa lah..setiap hari Khamis ada Love Segment...

Happy Reading everyone...pang

*******************************



" Ish.....nyampah...." rungut Mia sambil menghempaskan tubuhnya di sofa..

" kenapa dengan kau ni Mia...mesti konflik dengan si Yus lagi la ni kan..? " tegur Reen kawan serumah Mia

" hmm..memang pun...kau tau tak..dah berapa kali aku call dia...dia tak jawab...last sekali...dia jawab..dia kata..nanti call balik...cam tu jer...hrummmm...."

Mia meluahkan perasaan ketidak puasan hatinya kepada Reen

" sabar la....dia busy kerja tu..."

" si Yus tu memang..bila kerja..tak ingat dunia...more...dia tak sensitif langsung..."

" pulak.....tak sensitif yang macam mana tu...?" Reen mula pelik

" contoh macam hari ni, hari ni our anniversary .. dia buat derk jer..minggu lepas..saja aku tanya..minggu depan 8 haribulan tu hari ape..... ko nak tau di jawab ape..?"

" hahaha...apa aje la korang berdua ni....ha...dia jawab ape..?"

" hari jumaat..kenapa dengan hari tu....if kau lah..mau tak hangin satu badan...more masa birthday aku dulu...lepas 2 hari baru dia wish...dia boleh lupa...kesian aku..asik makan hati jer..."

Ketawa Reen semakin galak...lucu rasa hati melihat muka Mia...

" ala...kira ok la tu....dia mengaku dia lupa...tak macam si Bob tu...boleh la pulak dia kata dia nak jadi orang terakhir wish birthday pada aku...huh...alasan jer semata-mata..."

Tiba-tiba mereka dikejutkan dengan deringan telefon Mia...

"I can be you hero baby
I can kiss away the pain
I will stand by you forever
You can take my breath away "

" ha....tu...hero kau dah cari...panjang umur dia....."

Mia tersenyum...lalu terus menjawab panggilan tersebut...dia tau itu adalah panggilan dari Yus..memang Mia telah setkan lagu Hero dari Enrique Iglesias hanya untuk Yus.

" Assalammualaikum sayang...." Yus memulakan bicara..

"Waalaikumsalam.." Mia menjawab ringkas

Yus tau..Mia sedang merajuk dengan dia...

" aik...marah lagi ke...? sorry la....ada hal tadi....ni kan dah call balik....." Yus cuba memujuk..

" hmm..iyer la......"

" erm.....jom kita keluar dating sekarang nak tak...?"

" ha....sekarang...malam ni? awak jangan la main-main...awak kat Ganu sana..."

" ala...kalau awak sebut nama saya...saya akan berada di depan mata awak sekelip mata jer...trust me...."

" awak....tak mo la main-main....kang saya letak fon ni..."

" Cik Mia rindu kat kite kan..? kalau boleh memang Cik Mia nak jumpa kite sekarang ni kan...kan..?

Mia mendiamkan diri.....

" Mia........saya serius ni...awak just sebut jer nama saya....eh....tak mo...awak kena panggil saya abang dengan panggilan yang sangat manja....lama dah tak dengan suara manja awak...asik nak marah-marah jer...boleh...?"

Mia tak kuasa nak berbalah dengan Yus...lalu diikutkan saja...

" Abang.........."

" iyer sayang....."

" ha...mana nyer..tak de pun....."

" ada...cuba buka pintu...tengok siapa yang ada depan rumah sekarang..."

Yus masih lagi bersabar dengan kerenah Mia..

Segera Mia meluru membuka pintu....

memang Mia tak menyangka...Yus betul-betul berada di depan matanya.....dia bagaikan bermimpi...mimpi yang indah...

"hye sayang.......cepat la siap...." tegur Yus sambil melambaikan tangannya...

Hati Mia berbunga riang....perasaan rindu yang dibendung selama ini..terlerai sudah saat Mia melihat Yus.

Reen menegur...

"wah...senyum sampai ke telinga....."

Mia tak menghiruakan teguran Reen..segera dia masuk ke bilik...menyarung swaeter putih dan tudung..

" aik....nak keluar dating pakai macam ni jer...? biar betul Mia..."

" betul lah...ala..malam-malam ni..ke mana aje dia nak bawa aku...paling tak pun dok lepak kat Mapley depan Menara MBPJ tu jer..."

" suke ati kau lah.....bawa kunci tak...?"

Mia hanya senyum lalu menganggukan kepalanya...

" ok lah Reen...aku keluar dulu...bye...."

*******************************

http://fc04.deviantart.net/fs49/f/2009/187/0/3/couple_in_love_by_love242.jpg

" hye sayang....." Yus menegur Mia sambil bukakan pintu kereta...

" ni...kereta abng long awak kan...? "

" iyer......if bawa motor..nanti muncung tu panjang sedepa lagi..." Yus mula mengusik Mia..

" ok..jom sayang...kita mulakan perjalanan kita..."

" macam mana awak boleh ada kat sini...?"

" panjang ceritanya...nanti lah abang cerita ok..?"

" ha...abang...? sejak bila pulak dia bahasakan diri dia abang..." Mia bermonolog sendiri

" erm....awak sihat tak ni....sedar tak awak keluar dengan saya...?"

" eh....dah tentu lah sedar...kenapa..?"

" tiba-tiba jer bahasakan diri tu abang..mana la tau kot-kot...dengan GF yang lain bahasakan diri abng...dengan saya..terikut-ikut...."

" haih dia ni....saja nak tukar...nak jadi lebih mesra...tak boleh ke sayang...?"

Mia mendiamkan diri.....dalam diam...dia mengakui kebenaran kata-kata Yus..Mia yakin Yus tak pernah curang pada dia..cuma ada kalanya Mia sengaja mahu menduga Yus.

" ha..diam bermakna setuju...mulai hari ni...sayang kena panggil saya abang..and abang panggil Mia..sayang....boleh...?"

terus Yus menarik pipi Mia...Yus amat rindukan Mia..hampir 2 bulan mereka tidak bertemu..

" sakit lah........hrumm...."

" geram.....hehehe...."

sambil menggosok pipinya...Mia bertanya...

" kita nak pergi mana ni...?"

" abang nak bawa sayang pusing-pusing Putrajaya....ala...mcam dalam cerita Sembilu tu.."

" ada ape aje kat situ....kenapa tak cakap awal-awal...ingat nak g dekat jer....pusing balik lah...nak tukar baju.."

" ala...tak pe...macam ni pun ok....comel jer....macam teddy bear putih...hahahaha...."

" ish.....yer la kita ni teddy bear...g la cari patung Barbie pulak......"

" tak nak lah...nak buat ape....teddy bear lagi best...comel...putih..gebu...semua orang tengok pasti suka...."

even Mia agak sakit hati bila Yus menggelarkan dia teddy bear....tapi bila dia mendengar penjelasan Yus...sakit hatinya hilang...

kehadiran Yus pada hari itu..sangat menggembirakan hatinya....

" dia ingat ke hari ini anniversary kami..? " sekali lagi Mia bermonolog sendiri...



*******************************

ok...nantikan sambungan nya ya...panjang sangat dah ni....wek



14 comments:

aque said...

wah.. tengah syok bace sekali bersambung..
huhuhuhu....
xa saba nak tunggu sambungannya...
romentiknye.....
hehhehe..

nabilah_2908 said...

hye fara,,

tunggu esok eh.. ;)

Ms.Independant said...

best cite kali ni.
ske sgt!
tak saba tgu sambgn!

:)

Fiq said...

uih... dah macam novel. (wlupun perkataan yg sebetulnya ialah cerpen...hehe)

dmx said...

wah...
fantasi dibuatnyrrrr
hehehe....:)

enyheartsdiamond said...

sweet la yus ni..nak boyfriend begini :D

purplish.pink said...

nak pinjam yus tuh bwat pakwe. =p

hasni said...

erm
rmantik
huhu

nabilah_2908 said...

hye farah...

ok..nantikan sambungnnya.. :)

nabilah_2908 said...

hye Fiq..

ni pun dah kira pendek...if cerpen sebenar panjg lg dari yang ni..

try baca cerpin2 dlm majalah n paper...sure lagi panjang..hehe.. ;)

nabilah_2908 said...

hye DMX..

hehee...biase2 jer tu.. ;)

nabilah_2908 said...

hye eny..

hmm...d la cari if tak silap dia ada kt sabah sekarang ni...hehehe.. ;)

nabilah_2908 said...

hye purple.pink..

boleh...g la cari dia kat sabah sana..ade jer kot dia kt situ.. ;)

nabilah_2908 said...

hye Hasni...

yupp..Yus memang romantik..tapi ikut mood dia... ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...