Monday, March 22, 2010

SEMINGGU DI HOSPITAL



Happy Monday fwens....wek

well....my mom dah keluar hospital semalam...syukur sangat...itu pun doctor tak bagi balik pada awalnya...tapi...akhirnya dapat juga...

BP dah tak tinggi...dah normal...just kandungan gula jer masil belum stabil lagi..

so..start dari minggu ni...once a week..my mom kena la ulang alik dari hospital ke rumah untuk rawatan susulan..

if la my mom terus duduk di hospital tu...rasanya...my mom akan terus sakit..

jom tengok gambar...sorry if quality gambar kurang cantik...coz guna cam. fon jer..



1st day...nurse masukkan air....berdarah tangan my mom..



closed up sikit...
my mom cakap tangan dia sakit..kebas..sebab kena cucuk jarum..



menunggu time untuk masuk melawat..

ni aras yang paling ats sekali..tingkat 4..sejuk jer duduk kat sini..berangin..



doc cina yang comel...
dia yang jaga my mom..

nak tau tak..hari2 dia kerja...tak de cuti pun..



2nd day....dah ok dah..tak berdarah lagi...



nurse sibukmenjalankan tugas-tugasnya...



gambar x-ry



nice view kan...?

tu la Masjid Al-Azim..Masjid Negeri



Miss Red vs Mr Maroon

Mr Maroon ni dengki dgn Miss Red..coz Miss Red dapat temapt parking ni..sbb tu dia parking depan Miss Red..

sape suh dia tak sabar tunggu...bila dia lepas jer..org yg park kete kat tempt Miss Red ni pun keluar..so...Miss Red la yang dapat..huhu..



see...berdarah lagi...time ni baru jer tukar tangan..

mula2 masuk air melalui tangan kiri..tapi tangan kiri dah bengkak..tu yang tukar balik ke tangan kanan..

macam tu jer la..asik tukar2 tangan..



hari sabtu yang lepas...seharian I dok kat hospital...

bosan nyer....nasib baik la I bawa novel ni..tak de la boring sangat..even ceritanya agak boring..part yang last baru lah best...huhu...

pas dah khatam novel ni...Comic Shin Chan DD lak I rembat..hehe..



last day...esok tu baru doc bagi balik..

tapi time ni...my mom dah rasa nak demam..tanagn dia sakit...

see berdarah lagi tangan my mom..



my mom dok mengadu domba pada my dad...kata nak balik..


hmm...kat situ memang ramai la I jumpa bakal2 doctor buat praktikal kat situ...tapi semua muka macam budak-budak jer..huhuhu...

tapi ada sorang doctor ni...dia hari-hari ada kat ward...hari-hari bila I datang melawat..sure I akan nampak dia..dia akan duduk kt meja..dan menulis..myb buat report agaknya..sometimes dia jumpa patients...

apa yang menarik tentang doctor ni.....??

I gelarkan dia...PURPLE DOCTOR..

http://www.kickingtheblues.com/images/purple_doctor.jpg

ni bukan gambar dia yang sebenar..tak kan la I nak snap gambar dia...
malu lorh....emo15

http://blog.allencheng.com/wp-content/uploads/2009/10/excel-doctor.jpg

boleh tahan gak doctor ni..sweeet jer orang nya..

kenapa I panggil dia PURPLE DOCTOR ...??

1st day...baju light purple...tie..dark purple..

2nd day...baju n tie dark purple..kami sedondon...hehehe...emo21

3rd day..baju putih ala-ala cream...tie hitam jalur2 purple...

4rd day....I berselisih dengan dia masa dia baru pas balik dari sembhyg jumaat...dia pakai baju melayu warna purple..

5th day.....lain sikit.....pakai baju biru...berbelang pink...

see.....hari-hari ada purple kan...??

last day jer..I tak jumpa dia...coz I kat rumah....huhuhu...

I rasa itu la part yang best yang belaku sepanjang seminggu I kat haspital tu...huhu..

hmm...tak kisah la...yang penting my mom dah sihat seperti biasa...Amin.......ye



12 comments:

A.I said...

Semoga mak kau akan bertambah sihat semula...riso kan? :(

Fiq said...

wah... igt baju yang dipakai dengan details sekali ye.... ehem3... hehe=)

hasni said...

dr tu muda lagi kew??

mesintaip said...

"Ya Allah, Engkau sembuhkanlah ibu kepada saudaraku ini. Tabahkan hatinya. Kuatkan semangatnya untuk sembuh. Hilangkan resah ahli keluarganya.Amin"

p/s: Kalau awak jumpa doktor tu lagi nanti, awak tanya, dia suka tak minum air Rebina.

dmx said...

salam..
nabilah...
moga2 mummy nabilah cepat sembuh...

mr maroon...nk mgorat kot
wahaha....

nabilah_2908 said...

hye kakak...

cantiknyer mata dia..hehe...

hrumm...hope macam tu la...thnks.. ;)

nabilah_2908 said...

hye Fiq...

dah hari2 jumpa..more dia ni lain dari yg lain lak tu...tu yg sampai ingt..hehe.. ;)

ala...setakat pndg dari jauh..ok la..nk suh sy dtg menyapa...haha...tak mungkin... ;P

nabilah_2908 said...

hye hasni...

tak de la muda sngt..myb dia sebaya dgn akk kot...or tua sikit..

takde gaya mcm budak2 prktikal... :)

nabilah_2908 said...

hye mesin taip..

thnks ya...(^_^)

tak jumpa lagi kot pas ni...huhu..

p/s: erm...mana link blog awk eh..? sy nk gak singgah.. ;)

nabilah_2908 said...

hye DMX...

thnks ya... :)

Mr Maroon dah ada wife la DMX...huhu..tak de mknanye.. :)

Murni said...

kalu kat sana ada jual ubat dari khazanah perubatan islam ( KHAL )...beli lah ...bagi mak makan...bagus ubat tu untuk kencing manis n darah tinggi...untuk penyakit gout(atharitis) pun bagus...

Fiq said...

Apasal x mungkin?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...