Thursday, April 22, 2010

BAJU OH BAJU



Hello everyone.........wek

hrumm...sebelum I start LOVE SEGMENT

I nak tanya kt u all semua..terutama perempuan..pernah tak berlaku..

pagi sebelum pergi kerja or malam sebelumnya...u all duduk mengadap almari baju..sambil berfikir baju apa nak pakai..

even baju-baju bersusun di depan mata..tapi masih lagi buntu, tak tau nak pakai baju apa..pernah tak..?

http://media.readersdigest.com.au/dynamic/01/25/87/clothes.jpg

if capai baju A...hati berkata-kata

" ala..baju ni dah pakai minggu lepas..."

baju B...

" macam tak best jer baju ni.."

baju C..

" ala baju ni dah lama..."

dah tu mula la berkira-kita untuk beli baju baru sedangkan baju dah penuh 1 almari..padahal keputusan masih lagi belum dibuat..huhuhu emo20

http://www.dotbabies.com/wp-content/uploads/2009/04/gorgeousbaby.jpg

adakah anda mengalami perkara yang sama...??emo21


44 comments:

Alien Hijau said...

yer..saya mengalami perkara yang same.
jalan penyelesaian adalah shopping tiap2 minggu.
lalalala

purplish.pink said...

slalu tenung baju2 dlm almari jgk..tatau nak pakai yang mane sbb sume tak iron lg. haha. last2 sarung t-shirt cikai je. =p

Ajey Mahat said...

hehe... pelik..plik.. org pempuan ni..huhuhuh

uncle said...

kekadang orang lelaki pun camtu jugak..ehh uncle pun tak terkecuali hahahah

chenta said...

yup2..selalunye lame tenung baju..lg2 bila nk g opis..tp last2 pakai je ape yg tercapai..haha..takde la nk shopping sgt sbb shopping baju kurung tak best sgt..hahahaha

Miss Mirror a.k.a Sam said...

jgnkan sbb nk pegi keja...blogger2 yg nk publish gmbr kt blog pun ada yg mcm tu..."eh hari tu baju ni mcm dh upload..eh tudung ni mcm tak kena warna".....

KERAK NASI said...

oohh..birunya mata dia..

kumbang said...

haha lelaki pun sama. baru semalam berlaku insiden ni kat saya :D

siti nurkhijah said...

tiap2 minggu jadik cam ni...
my hubby selalu bising ckp dok wat apa kat lemari tu lama2..
dia tak pa la pakai uniform tak yah dok pikir..

melur said...

betol..
kadang2 da pakai bukak balik sbb rase xsesuai..
hahah

Didi Nadhirah said...

amik baju yang dah bergosok je hehehehe

♥ kinkin ♥ said...

haha! pernah saje! itu tandanya kena pegi beli baju baru!! heehe~ haih..perempuan kan..hihi

Wawa said...

mmg slalu jadikkkk.. rupanya bukan ku sorang saje.. tak masuk lg bab baju dh kecik n x muat (bukan baju kecik ect, i yg dh besar, lol)

Nurul Harun said...

selaluuuuuuu sgt. hhaha. lagi 1, nurul ada 1 tabiat buruk..dh siap2 nk g kejer, pastu tgk cermin, eh mcm x lawa je, terus tukar baju hahaha. sudahnya lambat g kejer. :P

Mummy Dasy said...

sama la tu...klu dah namanye pompuan hehehe tu yg selalu Mr.hBy dok kata bile tgk every sunday dok depan almari cari baju nak iron untuk stok seminggu hehehe

ilieatiqah said...

stuju3~~
kdg2 2,3 kali tkar baju coz tak puas hati...hehehe...

xi da ya said...

btul3..
susah btol nk plh baju nk pki tiap pagi.
tu psl pompuan slalu shopping..hihi~

Rinna said...

hehehehe hari2 akak akan menghadapi situasi seperti nabila citer tuh..sama ler duduk depan almari..dok pk esoknya nak pakai baju apa..ekk.. padahal bajunya byk tak tau mana satu nak pakai.. sama ler..kita yer.. :)

Ms.Independant said...

pena! pena!
stiap ari! hahaha.

Yg pling klaka tu...
kadang2 dh siap gosok smlm...
tp tibe2 arini nak paki laen plak!

:P

siti nur fadhilah said...

biasa da.
ade je yang tak kene macam 'eh,baju ni da pakai banyak kali la.nanti orang perasan.'
huh? ngeee~

ade duit lebih shopping je. takde duit, duduk diam2 ubah suai baju yang ade. bole? ^_^

nabilah_2908 said...

hye alien..

wah...tiap2 minggu shopping...tak larat le kalau mcm tu..

silap2..tgh2 bulan mkn jer bj2 tu..tkyh mkn nasi...hehehe.. ;)

nabilah_2908 said...

hey PP..

hahaha...faham..tp nk tk nk kena iron gak even tshit..

more sy bekerja..mn boleh pakai tshirt..mau kena halau dr office nnti..hahaha.. ;)

nabilah_2908 said...

hye Ajey..

yer ke pelik..? tk la..perempuan ni istemewa tau...hehehee.. ;)

nabilah_2908 said...

hye uncle..

see...org laki pun ada gak tau...huhuhu..tak sngka tul.. ;)

nabilah_2908 said...

hye chenta..

sy suka shopping bj kurung..rasa lebih berbaloi dari tempah sendiri...huhu.. :)

paling suka beli blouse la..jeans ke..haih..tunggu gj masuk jer ni.. :)

nabilah_2908 said...

hye Miss Mirro..

haha...iyer ke...sy tk berpengalamn mcm tu lak..coz tk suka nk tyg muka...mcm2 org perempuan ni kan..hehe.. ;)

nabilah_2908 said...

hye kerak nasi..

hrumm..mata baby tu eh..? cantik kn..? :)

nabilah_2908 said...

hye kumbang...

see...lelaki yg ke 2 pun ngaku gak..means laki n perempuan sm jer la..haha..

nabilah_2908 said...

hye siti..

tul tu..sometimes rs mcm nk pakai uni. jer..tk yh sush2 fikir nk pakai baju apa...hehe.. ;)

nabilah_2908 said...

hye melur..

hrumm..perkara tu mmg sy elakkan..if tukar sure lamabt pergi kerja..tp pernh gak berlaku..hehe.. ;)

nabilah_2908 said...

hye didi..

biasanya dlm almari tu ada yg dh siap iron..ada yg belum..

tp bj yg dh siap iron tu..rs mcm tk best jer nk guna..hehe.. ;)

nabilah_2908 said...

hye kinkin..

hahaha...betul tu....penuhkan almari.. :)

nabilah_2908 said...

hye wawa...

eh tk la...baju tu yg mengecil sbnrnya..hahaha.. ;P

nabilah_2908 said...

hye nurul..

hahaha...dulu sy selalu wt mcm ni..tp sekrang dh cuba elakkn..tak mo lmbt msuk office.. ;)

nabilah_2908 said...

hye mumy dasy..

hehe..ada gk irg laki yg tak fhm..yg dia tau bj dia siap..tk kisah sngt..

kita ni kan..org perempuan yg terkenal sebagai golongan yg sngt teliti..hahaha.. ;)

nabilah_2908 said...

hye ilie..

haih...tu la kan..masalh org perempuan..hehe.. ;)

nabilah_2908 said...

hye xi...

hehehe...betul tu..;)

nabilah_2908 said...

hye kakak...

hehehe...myb semua org perempuan alami perkara yg sm kot..hehe.. ;)

nabilah_2908 said...

hye farah...

haha...sm lah kita...sometimes iron dua2 sekali..hehe.. ;)

nabilah_2908 said...

hye SNF...

hehehe,,tul tu.. ;)

SwEetForEst said...

haha..sweet slalu camni..last2 tutp mate terus amik..tu pon kekadang kne pikir blik..sesuai ke x..hehehe..

Fiq said...

i tak pernah... hehe

nabilah_2908 said...

hye ain...

wah...smpai cm 2 sekali eh...hehe.. :)

nabilah_2908 said...

hye fiq..

hehehe...tak pelik pun Fiq.. ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...