Wednesday, April 07, 2010

DIARY AND ME


Ola dear fwens...hai

hmm...nak tanya ni..u all suka tak tulis diary..?

http://www.moneywise.co.uk/files/imagecache/full/files/images/articles/money%20diary.jpg

I suka...tapi sejak dah ada blog ni...diary tu lama dah I tinggalkan...I rasa tak selamat..coz I duduk kat rumah...nak tau kenapa I rasa tak selamat..? jom baca lagi...

sejak dari zaman sekolah rendah lagi I memang suka menulis di diary...tapi selalunya terbatas bila my mom jumpa my diary..if u all nak tau..my mom ni...suka buat sportcheck pada barang-barang I..memang I tak suka...but what to do..itu lah Ibu ku...lepas jer my mom dapat baca diary tu..terus la I buang...

sekrang ni I tak sure...adakah my mom masih lagi suka buat sportcheck or tak...tapi I rasa my mom dah tak buat lagi...entah lah.....

pernah sekali..if tak silap dalam umur 11 tahun..I kena marah teruk dengan my mom tapi bukan kesalahan yang I buat..time tu memang I tak puas hati sangat-sangat..nak melawan...huh jauh sekali,..memang I selalu jer kena marah dengan my mom...yer la..nama pun kakak...kalau adik salah kakak juga yang kena betul tak..? I selalu beranggapan yang my mom tak sayangkan I..dia sayangkan Adin jer..I rasa I ni macam anak tiri..ada jer yang tak kena..so I luahkan segalanya dalam diary..



Allah itu maha Kuasa...1 day..my mom jumpa my diary..of course la my mom baca...lepas dari hari tu...my mom dah tak marah-marah dah melainkan jika I betul-betul bersalah...sejak dari hari tu semuanya berubah..I pun dah tak fikir bukan-bukan lagi dah..sampai la sekarang...

bila dah buang...I buat lagi 1 diary..oleh kerana tak mahu my mom jumpa..so I bawa la ke sekolah...masalah datang lagi...ada la sorang budak lelaki ni...time tu I form 3...dia ni jahat tau..sampai sekrang I ingat apa yang dia dah buat pada I...sedih and memalukan..

masa tu I minat pada seorang abang form 6...so selalu jer la cerita tentang abang tu..entah macam mana budak laki ni jumpa my diary dalam beg...lepas jer waktu rehat..kebetulan cikgu tak masuk kelas...nak tau tak dia buat apa..?

dia datang ke depan kelas...pas tu dia baca isi kandungan diary tu..so semua orang dengar...Ya Allah masa tu malunyer....Tuhan saja yang tau..jahat betul..I terus keluar dari kelas...menangis dalam bilik air...sedih sangat masa tu...sejak dari hari tu memang I tak tegur langsung budak laki tu..tengok muka dia pun I tak nak...I BENCI...!!!! sekali I dah bencikan seseorang tu..selamanya takkan berubah...

http://i185.photobucket.com/albums/x310/awesomesiege/I_Hate_You.jpg

aktiviti penulisan diary terhenti seketika...sampai la I sambung study...tulis punya tulis...dan terhenti lagi pada tahun 2008 ... bila I mula berkenalan dengan BLOG...

jom tengok gambar...

[IMG0796A.jpg]

ni tulisan malas...ni la kali terakhir I menulis..

[IMG0791A.jpg]


my collection of diaries..ni jer yang tinggal..yang lain..dah jadi abu..

[IMG0792A.jpg]

diary yang bongsu..hehe..

[IMG0795A.jpg] [IMG0797A.jpg]

time happy...and time sedih

[IMG0800A.jpg]

dalam ni....penuh sangat cerita suka dan duka saat pertama kali I kenal apa itu CINTA..boleh tersenyum and nagis sendiri bila baca balik

[IMG0806A.jpg]

[IMG0805A.jpg] [IMG0804A.jpg]

zaman sekolah punye diary
cita-cita I tercapai juga...


hrumm...itu la seba sedikit kisah I bersama diary.....what about u all...ada minat yang sama ke...? apa pula cerita u all...jom share...pang


p/s : sorry la kalau n3 kali ni u all rasa panjang melerat n membosankan...nth kenapa tiba-tiba rasa nak share dengan u all semua...

15 comments:

Nurul Harun said...

dulu i pun rajin sgt tulis diari. org lain pernah baca diari i. ish, mmg rs nk mrh. ye la, bila rahsia hati kita org baca kan..

tp i x pernah kena mcm u waktu sekolah dulu. kasihan.

Fiq said...

Me? no diary. huhu

Cik Akma said...

grr diary hilang! so no more diary after that. :(

aRien de GreaT said...

hye nabilah..
hmm...arin kn...penah ade diary dlu...tpi lepas je mama dpt bca diari arin...lepas tu trus arin xtulis2 lgi diari..dh serik...tkut kena mrah lgi.
sbb diari yg arin tulis tu psal cinta :P

Mesintaip: said...

1. Saya tak gemar tulis diari. Tak pernah ada diari dalam hidup ini. Sebab hari-hari yang berlalu, yang terkesan dan penting sahaja sudah memadai dipahat di hati.

2. Sejak bekerja, saya lebih suka buat catatan ringkas (dalam buku khas) apa yang akan di buat esok dan apa yang telah dilakukan hari tersebut (yang tak tercatat dalam perancangan). Biasanya malam-malam akan buat muhasabah diri hasil yang telah dilakukan pada hari tersebut.

3. Wah, banyaknya diari awak. Bagus. Awak kumpul-kumpulkan dan bukukan, mana tau boleh mengalahkan kitab Mukaddimah karya Ibnu Khaldun..heheh..

hasni said...

mcm pernah
tp sekerat jalan je
huhu

Adry said...

waaaa banyak nya diari!!!!! rajin rajin.... kagum

nabilah_2908 said...

hye nurul..

hmm...I pun tak faham kenapa perlu ganggu hak privacy org lain..nth la.. ;)

nabilah_2908 said...

hye fiq..

boys..biasa la...tak heran pun if fiq takde diary..;)

nabilah_2908 said...

hye cik akma...

hrumm..if content dlm diary tu tk bpe pntng ok gak...if ada perkara pntg...bahaya tu...

nabilah_2908 said...

hye arien...

hehe..sy amat memahami perasaan arien... ;)

nabilah_2908 said...

hye mesin taip..

sy rasa awak ni lelaki..tul tak..?

nk bukukan my diary...huhu..tak perlu la rasanya.. ;)

nabilah_2908 said...

hye hasni...

hmm...ok la tu..actually seronok sebenarnya tulis diary ni..seolah-olah dia ni rakan baik kita..rakan yg sentiasa setia mendengr segala luahan hati kita.. :)

nabilah_2908 said...

hye adry...

hrumm...dah tak rajin lagi dah..huhu.. ;)

DiNa-DiaNa said...

banyaknye diari die...

dina pun suka tulis diari..tapi tak sebanyak koleksi diari nabila...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...