Tuesday, April 27, 2010

GANGGUAN



Hello fwens....hai

ari ni...mood takbape ok....terus down....

kenapa..?

meh...I tunjukkan...



APA KATA HATI u all bila tengok gambar ni..?

benda ni la yang buatkan mood I down sangat2..

actually note kt atas lama dah I tulis and I tampalkan kt stationary box sebagai peringatan kepada manusia2 kt office ni...mereka2 ni bila dah guna barang2 I tak reti nak pulangkan balik..campak sana..campak sini....bila I nak guna takde...bila tanya semua buat tak tau...geram sangat I tulis la note ni..



see...ni la stationary box yang I maksudkan tu..

pagi ni I masuk office...tengok2 ada nota tambahan...



nampak kan perkataan yang di bulatkan tu..??
and
I tau sape punya kerja....seriusly I tak suka...!!!

biasanya mamat ni suka ganggu2 jer...I tak kisah sangat...ni dah melebih2 lak....I GELI tau tak...

bukan nak mengutuk ke apa...ini la kenyataannya...umur dia dgn my mom dekat2 jer..myb dia muda dalam 2 or 3 tahun...dah kawin..ada anak lagi...tapi still nak menggatal...sebab tu I kata

I GELI...!!!!!!!!

http://store.prettygreatfun.com/images/OldManFedora.jpg

dia memang pernah cakap dengan I dulu....kalau dia tak kawin lagi...sure dia akan masuk meminag I..erk.......time tu I dah rasa semacam..tapi diamkan jer...anggap ianya sebagai 1 gurauan....tapi hari ni.........dia dah lebih......nak bergurau pun kena ada hadnya...

I nampak jer tulisan tu terus I komotkan and buang dalam tong sampah...

tapi I kutip balik...saja nk tunjuk kat u all...bila cerita lebih-lebih tampa bukit nanti ada yang cakap I perasan...

more....dengan terang2 dia ganggu I depan Mr R....tak tau malu betul kan..? lepas tu dia ketawa..I tau lah dia ada kaitan dgn Mr R...tapi tak bermakna dia boleh lebih2...I dah mula rasa tak selesa kat sini...

lepas tu kan dia cakap...

" jangan marah eh...saja jer bergurau...."

so I nak cakap apa...??
http://www.aolcdn.com/channels/05/00/47d823a9-0019a-005c3-400cb8e1

pernah juga dia melawak dgn staff lain...and ada perkataan yang menyakitkan hati...

" ha....tunggu aku kawin dulu dengan Zafira...."

I rasa nak pergi tampar jer muka dia....tapi I sabar juga...buat2 tak dengar...

semakin hari..semakin menyampah pun ada tengok dia ni...dah mula berfikir2 untuk tukar kerja baru.....

hrummm.....adakah I ni perasan sendiri....??emo14

what to do...? just ignore him....or pergi report....??

http://cdn.sheknows.com/articles/sad-woman-looking-out-dark-window.jpg


48 comments:

+qAsiH naDiRa+ said...

kalo sy,sy g je berdepan ngn dia.ckap y seyesly y sy x selesa ngn pe y dia buat.mmg bgurau niat dia,tp bg kita 2 dah melampaui batas kan.terus terang je.t dia akan paham.

nurafizza said...

hye..
gi report jerk..xpon report kt bini die..(heheehe..jgn2..)
cmni la..just trus terang je kt pakcik 2..ckp xsuke wat cm2..

~HaNna~ said...

ish bahaya tuh.btol..remaja2 purba nih mmg semakin menjadi2...kalo awk dh tk tahan sgt, report jek cm nurafizza ckp..tk pon benti keje...huhu..

apa kata hati awak? semoga kata hati berlandaskan akal yang waras..:D

peace no war...

hasni said...

ini dikira gangua d tpmpt kerja
bos kena alert bnda mcm ni
herm
kalu hasni xnak la kerja dah
hehe
tp k tkr kerja bkn sng kan
lagi2 zmn skrg
xpela
bnykan bersbr tau

shinawawa eyenie said...

bnykkan bersabar iye

Miss Mirror a.k.a Sam said...

heee gelinya... tak selera...report je kt wife dia..

Ms.Independant said...

tak tahu nak ckp nabilah...
ade org mmg jenis ske bergurau mcmni.
tp kalo nabilah rasa dh melampau sgt, nabilah sound je bg diam sket.

syue said...

tkde report kt pegawai atasan ke? ini dh melampau lah. kacau kacau anak dara orang pulak! dia tk tau ke yang kita ni rimas!

ardinihumaira said...

tu laki mianggggg namanya. dushhh geram dni dengar cite nak sekeh2 lepuk je rasanya. huhu..


takpe2. asal dia tak wat gangguan takl sepatutnya sudah.. tak care dear!

Murni said...

pg berdepan dgn pakcik tua tak sedar diri tu....cakap kat dia "SAYA TAK SUKA DIBUAT MCM TU...."kata dgn tegas....saya kena lagi teruk....walaupun sy dah kawin...saya ugut kat laki yang ganggu saya tu...saya cakap akan repot polis...n suami sy kata kat kwn laki tu...kalu buat lagi...nak dtg opis.tumbuk muka laki tu....sekarang dah tak usik dah

ika said...

sabar je laa. tak sedar diri betul org tua tu kan.marah ni!! -_-'

ain said...

kalau dah melebih2 baik g report..

Kyuubi_85 said...

pergi depan dia and ckp terus terang u tak selesa dia ckp mcm tu cukup. Kalau tak buat repot gangguan sexual d tpt kerja

Lepat Pisang said...

Salam
Cik Nabilah cuba slow talk dengan mamat ni..kalau tak leh gak,gi report kat pihak atasan..kalau tak mau jugak,cik nabilah berhenti keje tapi sekarang susah kan dapat kejer..
Apapun,cik nabilah bersabar dan tenangkan sambil fikir2 masak apa yang patut dilakukan yer..

ked :) said...

hey,,cool babe..
slap je..eh tak2..
buat dunno je + sabar..
sabar itu separuh drpd iman :)

FarhanaDr said...

Ouch.. Gangguan yang sungguh mengganggu ya.. Huhu.. Gatai sunggoh.. Sabar jek laa.. Erk.. Ape leh wat lagi kan.. Kalau blh bg sejibik mmg dah kene dah.. Huhu..

Fiq said...

kejer sungguh2 sampai jadi bos, then pecat org tu. haha

where said...

betul3..stuju ngan fiq...
huho..
x pon..
cal mak dy n cakap, "macik, anak macik nie, piap sket!!"

Encik aMin said...

relax je awak... dia gurau2 je tu kot... :)

nabilah_2908 said...

hye qasih,

hrumm...mcm mls jer nk ckp dgn dia...huhu...but thnks 4 ur advice.. ;)

nabilah_2908 said...

hye fizza...

hrumm...tgk la mcm mn..if dia buat lagi..sy akan berdepan dgn dia..buat ms sekarang ni..sy mls nk ckp dgn dia..just ignore jer as if dia tk wujud..huhu.. ;)

nabilah_2908 said...

hye hanna...

hrumm....betul tu...kena berfikrana waras semasa mengambil tindakkan...buat ms ni..sy akan diam kan diri dulu...after this...if dia buat lagi...mmg sy akan ambil tindakkan..

alamak.....dh mcm polis la pulak..heheh.. ;P

nabilah_2908 said...

hye hasni..

yupp bersabar la ni..if nk berhenti kerja pun...kena fikir2 gak...sekarang ni bukan mudah nk dpt kerja.. ;)

thnks dear...:)

nabilah_2908 said...

hye shinawawa...

thnks dear...i will... :)

nabilah_2908 said...

hye miss mirror..

hrumm..tak sampai hati lak..kang tak pasal2 gaduh laki bini...tkpe la..kita tunggu dan lihat jer tindakkan dia seterusnya.. :)

nabilah_2908 said...

hye farah...

tul la pasal..bg dia..dia hnya bergurau..dia tak fikir perasaan kita...erm pasal nk sound...sy tk reti..huhu.. :)

nabilah_2908 said...

hye syue..

hrumm...dpn2 bigg boss pun dia berani ckap bukan2...mcm mn la tu eh..?

nabilah_2908 said...

hye ardini...

hrumm..risau gak tu..tibe2 dia naik gila...haih....minta la di jauhkan..

thnks ... :)

nabilah_2908 said...

hye murni..

hrumm...ni jenis yg tk fikir perasaan org lain..bg dia semua ok...

tkpe buat ms ni..just wait n see.. :)

nabilah_2908 said...

hye Ika...

hrumm...mmg tgh bersabar...jz rs down sikit bila dia buat mcm ni.. :)

thnks dear.. ;)

nabilah_2908 said...

hey ain...

hrumm...tgk la dulu mcm mn...setakat ni ok lagi...if next time dia baut lagi...harus pergi report..apa nk jd..jd la..

nabilah_2908 said...

hye kyuubi...

hrumm...betul gak tu...thnks ya.. :)

actually I tak suka nk bermasam-masam muka mcm ni kt tmpt kerja..jd kn suasana kerja tu tak selesa...nth la...

nabilah_2908 said...

hye lepat...

hrumm...betul..betul...sy msih lagi boleh bersabar... :)

thnks ya.. ;)

nabilah_2908 said...

hye ked...

hehe...drastik sngt tu...org laki tak boleh buat sebarangan...kena hati2 juga dlm setiap tindakkan kita.. :)

nabilah_2908 said...

hye farhana...

hrumm....just wait n see jer la...hope lepas ni dia dh tk wt lagi..:)

sekrang ni pun..sy bnyk diamkan diri..tgk muka dia pun tak.. :)

nabilah_2908 said...

hye Fiq..

huhu...bermotivasi betul...yupp..hope 1 day... ;)

nabilah_2908 said...

hye where...

hrumm...mak dia..?

nabilah_2908 said...

hye en amin...

bergurau pun ada batasnya...suka ckp bukan2...nk kawin lah...I love you la...teruk sngt gurauan tu...

myb awk tk baca sepenuhnya n3 ni....

NichKhun said...

aah la nabilah.. eee orang pom tak suke la kalau laki2 kacau macam tu.. nak2 kalau laki2 yg da tua.. huhuhu geli je kan.. huhuhu

p/s - tulisan u chantek la !!! tulisan i bulat2 .. kenapa? waaaa

Mummy Dasy said...

ignore jek... tu namanya org tua kutuk x sedar diri... cam kat ofis me pun dl ada tp bile stp kali nmpk ke dia kite wat muka marah lama2 dia tau yang kite x suke tgk mke die hehehe

miey said...

Buku ini sesuai untuk anda baca
Undang-undang gangguan seksual di Malaysia.

[IMG]http://img683.imageshack.us/img683/1169/gangguanseksual.th.jpg[/IMG]

nabilah_2908 said...

hye nich,,,

hehe,,,masing2 ada ke unikkannya tersendiri.. ;)

nabilah_2908 said...

hye mummy...

hrumm..bial kita buat mcm tu...nnti di katanya kita ni sombong...tp sekarang ni mmg sy tgh wt tk tau jer dgn dia... :)

nabilah_2908 said...

hye miey...

thnks ya... :)

Kazaztan Team said...

kerjakan saje..straight to the point...

dayah said...

ish ni dah melampau ni dah kawin pun nak menggatal lagi...teruknya... awak tahu ini dah boleh dikira gangguan seksual aw sebab dia buatkan awak tak selesa kan...any way batter awak terus terang dengan dia yang awak tak suka dengan sikap dia tu...

nabilah_2908 said...

hye kazaztan...

hrumm...rsnya tindakkan tu tkkn membawa kebaikan kpd kedua belah pihak..dia tu lelaki wak...mcm2 bnda dia boleh buat,,,,scary oo...

nabilah_2908 said...

hye dayah....

hrumm..sy pun rs mcm tu gak...

nth la..dia ni baik la gak...suka jak berbual dgn sy yg berat mulut ni..tp tu la...gatal dia semacam...

sekarang ni pun...I wt2 tk layan jer..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...