Friday, April 23, 2010

MAGAZINES



Hello dear fwens....hai

u all minat membaca...? ofcourse la kan...if tak macam mana nak jadi blogger...betul..?

so do I....I memang minat membaca...tak kira apa jenis bahan bacaan pun..if menarik..sure I akan baca..

nak tau tak...my mom pun sama...dia minat baca magazine...dari dia muda sampai lah sekarang..dia sanggup habiskan duitnya hanya untuk beli magazine..tapi...magazine yang bermanfaat jer yang my mom beli...takdenya dia nak beli majalah2 hiburan macam URTV , Mangga..etc.

http://thewere42.files.wordpress.com/2009/03/stack-of-magazines.jpg


kebiasaannya my mom suka beli and baca majalah KELUARGA, WANITA, PEREMPUAN, JELITA, NONA, HARMONI & MIDI.

setiap bulan sure ada...so I pun tumpang sekali lah baca...I pun dah terdedah dgn majalah2 ni sejak kecil lagi tau..

ok..jom I nak tunjuk majalah yang baru yang I baca semalam...ada topic yang menarik yang I nak share dengan u all semua..



Majalah KELUARGA & WANITA edisi Mei 2010

apa yang menarik...?

ok..dalam Majalah KELUARGA...I suka baca cerpen n novel bersiri..bila nak baca cerpen..saja jer la I check siapa penulisnya..tengok2...wah terujanya...coz cerpen ni dari salah seorang kawan blogger kat sini..



Cerpen yang bertajuk

BONDA PARI-PARI
dari
Kak RIESNA ZASLY

ceritanya memang menarik..bahasa yang digunakan pun cukup puitis..
seronok bila baca..

Ok...kita cerita tentang apa yang menarik dalam Majalah WANITA lak...bila belek2...terjumpa lak kisah seorang blogger...sure u all kenal la siapa dia...



HANIS ZALIKA
...ha..kenal tak...??

sure kenal kan..blogger yang cantik + model yang fames tu..



hrumm...fames dia ni kan...hari 2 cerita pasal REDMUMMY

ni cerita pasal dia lak..



see...siap bagi tips lagi..

hrumm....mana lah tau kan...1 day...I lak yang masuk majalah...
hahaha...
adakah ianya akan menjadi 1 kenyataan..?

emo21

ok lah..itu sahaja tuk hari ni...

take care dear fwens.....I love you..........muah

30 comments:

pena said...

minat membaca jgak..
buku teks sekolah je yang kurang..
haha~~

ain said...

saya pon sayangkan majalah2 lama, tp baru2 ni terpaksa di***** so sedihhh..

atty's said...

kty pun kalo dah dpt buku..org panggey ke apa ..dah tak layan..asyik sgt

Mak Su said...

bagus tips dia, boleh belajar, wow! camner orang buat cerpen ek... maksu tak pass pass, asik perenggan satu jer

Jiejah @ Iza said...

byk sgt majalah akak terpaksa let go kat paper lamaaaaaaaa masa pindah last year huhuhu

syazwan safwan said...

sy minat membaca jugak..
masa kecik2 suka baca komik..dragonball..dr slump..doraemon..siap ada koleksi..
sampai x study..

ayah pon ambil tindakan drastik buang semua komik2..huhu..sedih2

Mesintaip: said...

Saya memang minat membaca. Setiap hari ada saja bahan bacaan dibeli, khususnya surat khabar. Dah macam makanan juga.Bayangkan, akhbar keluaran 2005 masih saya simpan untuk rujukkan sehinggalah akhbar terkini hari ini. Sayang nak jual, hehehheh...

Mesintaip: said...

Saya memang minat membaca. Setiap hari ada saja bahan bacaan dibeli, khususnya surat khabar. Dah macam makanan juga.Bayangkan, akhbar keluaran 2005 masih saya simpan untuk rujukkan sehinggalah akhbar terkini hari ini. Sayang nak jual, hehehheh...

Fiq said...

insyaAllah satu hari masuk le majalah tu...=p

Jard The Great said...

bnyk gak blogger2 lain yg kongsikan tips nk upkan trafik.. kamu cubalah carik.. =)

Syue Mustafa said...

Akakpun minat membaca jugak. Dari majalah, novel sampai ler katalog. He, he, he... Insyaallah dengan usaha pasti kitapun boleh jadi macam diorang tu jugak.

Kaseh NazLieza said...

insya Allah...xmustahil 1 day u akn msuk magazine jg...chaiyok2...ehehhe..

p/s : inginkan pakej katering serendah rm6.90 per pax..lawati

http://nazliezacanopycateringweddingplanner.blogspot.com/

nabilah_2908 said...

hye pena... ;)

hehehe...sama la kite..buku teks tu tak bape menarik tuk di baca... ;)

nabilah_2908 said...

hye ain..

hehehe...terpaksa dijual eh..? kenapa..dh bnyk sngt kt rumah eh..?

nabilah_2908 said...

hye atty's

hrumm...ramai gak blogger mcm sy eh..best nyer dpt jumpa org yg sm minat dgn kita kn..? :)

nabilah_2908 said...

hye maksu..

hrumm..nk buat cerpen..mksu kena bnyk membaca cerpin..novel..n kena suka berfantasi sikit..nnti boleh la.. :)

nabilah_2908 said...

hye kak jiejah..

hmm..takpe..nnti boleh kumpul lagi..kt store rumah tu..berkotak2 penuh dgn malajah my mom..suh hntr recycle..my mom tak nk..syg katanya.. :)

nabilah_2908 said...

hye syazwan..

alahai..kesian dia...so sekrang ni mint baca komik lagi tak..?

nabilah_2908 said...

hye mesintaip..

hrumm..if dh minat sure kita syg nk buang kn..? :)

nabilah_2908 said...

hye Fiq..

hehe..amin..mudahan2.. ;)

nabilah_2908 said...

hye jard..

hrumm...bnyk gak yg sy dh baca..lebih kurang sm jer semua.. :)

nabilah_2908 said...

hye kak syue...

hmm..betul tu..kena la usaha lebih sikit if nk jd mcm mereka2 ni.. :)

nabilah_2908 said...

hye kaseh..

insya'allah..mudah-mudahan..huhu.. ;)

thnks coz sudi singgah n komen.. (^_^)

eynda said...

Cukup takut terserempak dgn kedai majalah coz memang peminat tegar majalah2...kalau boleh semua nak beli! Wanita belum beli la...ada hanis nak pi cari jugak :-D

Kazaztan Team said...

minat juga...tp tak baca magazines...krn tuntutan kerja...kena baca banyak buku ilmiah...ehehhehehe

salam perkenalan...

NichKhun said...

aaaaaaaa hanis zalikha mmg sgt chantek..
huhuhu suke2.. hehehe

Anonymous said...

salam..hye2..dh bce cerpen bunda pari2,,besh...u pon leh la anta cerpen u jgk kn???u have talent...chaiyok!!aja aja fighting!

Encik aMin said...

gud lak, semoga berjaya masuk magazine gak... aku dulu penah masuk majalah APO? heheh... :p

miey said...

Mcm mana nak masuk majalah gambar u pun i nampak lagi..aww...

:P

BalqisShafiqa said...

wah, ni yg balqis jelez ni!
muka aqish x boleh tayang sebab hp sudah berderai. sob3.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...