Tuesday, April 13, 2010

MISI 365 HARI MENCARI CINTA



Ola fwens....wek

" bile nak kawin...?"

soalan ini...sangat membenakkan fikiran..terutama bila dok berkumpul dengan saudara mara..macam la takde soalan lain yang nak di tanya..

bukan di kalangan saudara mara saja..antara kawan-kawan pun ada gak..huhu..letih nak menjawab..

http://thumbs.dreamstime.com/thumb_328/1225406845Ajtfaz.jpg

kelmarin I ada publish 1 video yang bertajuk JIKA AKU JATUH CINTA kt FB.. video tu mendapat feed back dari kawan-kawan I....komen punya komen, entah macam mana I tercadangkan 1 misi...

misi apa...?

MISI 365 HARI MENCARI CINTA...ni semua disebabkan komen dari Kak Ana..dia cakap...

" tak sabar nak makan nasi minyak orang melaka....."

jom kita tengok sikit...



sila la right click untuk paparan yang lebih cun..hehe..



boleh di katakan semua yang komen pada post ni..semua single kecuali Kak Ana..

so...u all rasa..mampu ke I menyelesaikan misi ini..? huhu..

pada pandangan I la....I tak mampu nak laksanakan...even I yang mencadangkannya..emo20

kenapa..??

I tak mudah nak jatuh cinta pada seseorang....I suka berkawan...tapi bila I dah mula berkawan..orang akan salah anggap...ada yang kata I ni seolah-olah memberikan harpan pada mereka..at the end harapan hanya tinggal harapan..mereka anggap I ni heartbreaker...iyer ke...??

sungguh I tak faham...sedih juga bila dia kata macam tu...tapi bila I tanya...apa yang I dah buat sampai mereka rasa yang I berikan harpan..? mereka tak dapat nak jawab..

I sendiri tak dapat nak cari jawapan..part mana..nak kata I flirt dengan mereka tak de pun..biasa jer..

http://img.photobucket.com/albums/v664/ellen1287/heartbreaker.png

agak complecated gakkan kaum Adam ni..huhu...so..agak fobia la juga untuk memulakan 1 hubungan yang baru..

I sedar...siapa diri ini....I bukan cantik macam Siti Nurhaliza..yang menjadi rebutan ramai lelaki...tapi tak bermakna bila ada yang menghulur cinta, I akan terima semudah itu..perasaan cinta mana boleh dipaksa...bertepuk sebelah tangan takkan berbunyi..right..?

tapi..bila I dah sayangkan seseorang..I tak main-main..I betul2 ikhlas..so bila berlakunya perpisahan..I la orang yang paling teruk merana..makan masa yang lama juga tau untuk recover balik macam sekarang ni...pengalaman yang sungguh memeritkan.

http://ih0.redbubble.net/work.3100370.2.flat,550x550,075,f.you-know-its-true-im-still-in-love-with-you.jpg

so...buat masa sekarang...I takde siapa-siapa...kawan-kawan ada la..

sebab tu lah..I rasa I takkan berjaya dalam misi ini.
Jodoh pertemuan di tangan Tuhan...there is someone..somewhere is made for you..ye

dah tiga kali I putus cinta..so..agak serik untuk bercinta lagi...sampai bila I akan terus begini...entahlah...hanya Tuhan sahaja yang tahu...

so...please la..hentikan bertanya soalan.. " Bila nak kawin...."

awal lagi la....baru 24 going to be 25..bukanya 34 going to be 35...kan..? hehehe..

sorry...if u all rasa n3 kali ni tah pape...n3 kali ini lebih kepada luahan hati...and sorry again if buatkan u all rasa bosan jer bila baca..

walau macam mana pun..thnks coz sudi luangkan masa membca n3 ini..I amat menghargainya..

take care dear fwens...

I love you...........muah

15 comments:

Nuraisyyah said...

can i call u 'kak ilah'..hehe..boleh la ea..akak bleh pgil sy nora..pe2 pn..jdoh, pertemuan, ajal..sume dtgn tuhan..jgn sdey2..t mesti ade sm1 meant to be with u..heheh..dont despair n lost hope k..maybe mission 365 ni bleh success..who knows..?? heheh..btw, n3 yg mnarik~

SyAmSuL AnUaR said...

teruskan usaha mencari2...jodoh ade menanti cepat,lmbt je....

Fiq said...

moga cepat bertemu jodoh la yer cik nabilah=)

aque said...

hehhehe.. jodoh semua ditangan Dia.. insyaAllah... lambat atau cepat jew... saya doakan nabila.. supaya dapat jodoh cepat.. hehheh.. untung2 ley menang competition.. hehehehe...

MSR said...

Soalan yg sama ditujukan kpd sy.. mana tidaknya umur dah cecah 30 thn..

takpe ada jodoh kahwinlah tu nanti cik nabilah.. jgn risau

xpayah pening2 nak cinta. Tiba sampai masanya nanti kalo dah sampai seru terus kahwin. Cinta lepas kahwin lebih bermakna

huhu

Azrul Hisham said...

salam ziarah....saya dah letak awk punya blog badge yg Azfar90 buat kat blog saya...sama2 promote blog awk kepada other readers...happy blogging :)

aRien de GreaT said...

APE LAK XBJAYA NYER NABILAH/...BLUM CUBA BLUM TAU..HUHUHU...XKIRA2.....JALAN KAN JUGK MISI NIH...KLU XBJAYA BUKANYER KENA PNJARA :)

nabilah_2908 said...

hye nora..

boleh jer...asalkan senang nk menyebut...hehehe..

thnks ya.. ;)

nabilah_2908 said...

hye syamsul..

hrumm..betul tu..

bukan apa..kebanykkan yg sy jumpa..semua nk cepat..kenal baru seminggu dua..dah meluahkan perasaan..sedangkan bg pihak sy..perasaan tu belum hadir lagi..bila sy tolak or minta masa..mula la ckp sy yg bukan2..huhu..

nabilah_2908 said...

hye Fiq...

thnks..doa2 kan lah.. ;)

nabilah_2908 said...

hye fara...

thnks..erm..menang competiton apa 2..?

nabilah_2908 said...

hye MSR..

MSR lelaki..takpe..sy ni perempuan..jenuh nk menjawab..org melayu...faham2 jer la.. ;)

nabilah_2908 said...

hye azrul..

thnks ya...nnti sy pun nk buat mcm tu gak.. :)

nabilah_2908 said...

hye arien..

hrumm...lum ada calon la arien..so mcm mn nk jalankn misi ni..?

sekarang ni pun takde feeling2 dgn siapa2 pun..

Anonymous said...

jgn la gundah klo xde spe2 buat mse skrg neh....truskn pencarian dan jgn berputus asa...dan pilih la yg terbaek tuk dri anda...jgn la kerana malu kepada kwn2 atau saudara mara juz main tangkap muat jer cri pasangan...kita nk idup ngn org 2 bkn s'hari dua, tp hingga akhir hayat....yg pasti setiap org past de jdoh masing2...samaada lambt mahupn cpt jer jdoh 2....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...