Thursday, April 29, 2010

NOTA CINTA PART 4





{PART 1} { PART 2}{PART 3}

...HAPPY READING....

♥♥ **************************************************** ♥♥



" Sarah........"

Adam memegang erat tangan Sarah

" hmm......"

Mata mereka saling bertentangan

" I love you........." ucap Adam

Sarah tertunduk malu lalu menjawab

" I love you too...."

" Sarah...........Sarah........bangun...dah 630..nanti lewat....."

Sarah membuka mata,

" kakak.......hrumm...mimpi rupanya....." Sarah bangun sambil mengeliat

" apa aje lah yang dia mimpi tu...sampai taknak bangun..." rungut Farah

Sarah tersenyum, mimpi yang dia alami sangat indah

" ikutkan hati Sarah...memang Sarah tak nak bangun kak..."

" sedarlah....kembali ke alam yang nyata....dah kul bape ni..nanti lambat... "

Farah keluar dari bilik Sarah.

Sarah tersenyum lagi, dia masuk ke bilik air mencuci muka, memberus gigi lalu mengambil wuduk. Usai solat Subuh Sarah menadah tangan , berdoa pada yang Esa

" Ya Allah....seandainya telah Kau catatkan Dia milikku, tercipta untuk ku satukanlah hatinya dan hatiku ..."

http://3.bp.blogspot.com/_ByzsF-CS-UY/S2aUqOs6PaI/AAAAAAAACzU/AvwC1kkheCs/s400/Picture1.jpg

♥♥ **************************************************** ♥♥

Suasana di bank agak lengang, Adam tekun menyiapkan kerja-kerjanya sambil menyanyi kecil, dalam masa yang sama di fikirannya asyik terbayangkan wajah Sarah. Tengahari ini dia akan bertemu dengan Sarah. Perbualannya semalam terngiang-ngiang di telinganya.

" err...Sarah....esok kita keluar lunch nak...? "

" hrumm...date ke ni...? " soal Sarah punuh ceria

" erm...entah la...date pun ok juga...tapi tak boleh lama..."

" faham...waktu kerja awak..ok...esok saya free....saya datang jumpa awak eh.."

" tak pe ke..? patutnya saya yang datang jemput awak..."

" its ok...next time turn awak pulak....saya datang kul 1230 ok..? "

" ok..elok sangat la tu...."

Adam tersenyum lagi.

" En Adam......."

Adam tersedar dari lamunannya

" Yes...Aida kenapa..?"

" form ni perlukan approval dari En Adam.."

segera Adam mencapai dokumen dari tangan Aida

" kenapa ni En Adam...termenung...jauh sangat..dah sampai mana..? " soal Aida sambil ketawa

" hehe...takde la Aida, dekat jer....erm...hari ni saya kelaur lunch kul 1230 yer...nanti En Fariz akan ganti tempat saya..."

" awal la pulak hari ni...ada hal penting ke En Adam..."

" ada...nah...customer dah lama tunggu tu..."

Adam memulangkan semula dokumen yang sudah siap di tandatangan ke Aida.

Dia mengerling jam tangannya...

" ada 10 minit lagi...." hatinya berbisik lalu meneruskan kerja-kerjanya.

" En Adam, customer nak jumpa...."

Segera Adam memalingkan mukanya.

" Sarah........." sekali lagi Adam tersenyum

" Sekejap eh...5 minit..."

Sarah hanya menganggukkan kepala.

Sarah hanya memakai blouse pink dan berseluar hitam, cukup ringkas namun tetap elegant dan manis di pandang. Rambutnya diikat seperti ekor kuda menyerlahkan lagi penampilannya.

" ok Aida...saya gerak dulu..."

" patut lah dari tadi dok termenung jer....hehehe..." Aida mengusik

http://i4.tagstat.com/image04/0/85a1/00ls051o8mx.jpg

♥♥ **************************************************** ♥♥

Adam dan Sarah berjalan beriringan keluar dari Bank tersebut. Masing-masing mendiamkan diri.

" so..kita nak ke mana ni..? " soal Adam

" ingatkan tak nak tanya tadi......" jawab Sarah sambil tergelak kecil

" ok...saya dah ada plan...awak naik kereta saya la eh..." Sarah memberi cadangan

" erm....takpe lah...guna kereta saya..."

" ish....takpe..nanti awak susah nak parking....ala kita pergi dekat-dekat sini jer...next time saya naik kereta awak pula ok..? "

" erm....iyer la...awak park kereta kat mana...?"

" kat sana tu..jom...." jawab Sarah dengan girang dan terus menarik tangan Adam

Adam terpaku sebentar, lalu mengikut Sarah.

" comel nyer kereta awak..." puji Adam

Kereta Suzuki Swift bewarna Merah sangat sesuai dengan Sarah dan sangat bertepatan dengan jawatannya sebagai Eksekutif Pentadbiran & Sumber Manusia.

" saya tak comel...? " soal Sarah

" tak......awak cantik......"

Sarah terdiam, mukanya terasa panas bila dia mendengar pujian Adam.

5 minit perjalanan, mereka sampai ke sebuah taman permainan yang terletak tidak jauh dari tempat Adam bekerja. Cuaca pada hari itu, redup tidak terlalu panas, angin juga bertiup sepoi-sepoi bahasa.

" la...kat sini rupanya..."

" yupp...kat sini....semua saya dah siap plan dari semalam lagi....and.....tadaaaaaaaa....saya siap bawa makanan lagi..."

Sarah menunjukkan bungkusan McD ke arah Adam. Adam tersenyum melihat keletah Sarah, keletah yang sungguh mencuit hati. Mereka duduk di bangku batu yang terletak betul-betul di bawah pohon beringin yang rendang.

" nah....awak punya...hope citarasa awak masih belum berubah...Fillet O Fish kan..? "

" wah...tajamnya ingatan...tak sangka awak masih ingat lagi..."

" saya ingat jer...awak tu yang selalu lupa..."

" ingat la....biar saya teka....awak punya favorite Double Cheese Burger...betul...? "

" eeee...pandainyer dia......anak siapa nih...."

" anak papa dan mama....." lalu Adam terdiam

" Adam...ok ke...sorry yer...Sarah tak sengaja...."

" eh..its ok Sarah...."

" erm....kalau awak tak kisah..boleh cerita apa yang dah terjadi pada family awak..? "

♥♥ **************************************************** ♥♥

http://www.lovelylovesayings.com/images/Children-romantic-love.jpg


Adam menarik nafas sedalam-dalamnya dan mula bercerita

" well....awak pun tau kan papa bankrap..lepas tu kami semua berpindah ke Singapura..papa hadapi tekanan perasaan yang agak teruk, dia selalu mabuk. Dia tak dapat menerima kenyataan kawan baiknya Uncle Ng sanggup menipu dia. Uncle Ng rampas semua hasil titik peluh papa.."

" erm....Uncle Ng tu...bapa kepada Jess kan..? "

" ya Sarah...dia la tu...dah kaya dengan hasil tipu muslihatnya, mereka sekeluarga berpindah pula ke Melbourne Australia...jahat betul dia tu...saya takkan lupa sampai bila-bila..."

Adam mendengus, melepaskan nafas kemarahannya.

" setahun berlalu, saya kembali ke Malaysia kerana di terima masuk ke Matrik Pulau Pinang, tiba-tiba saya dikejutkan dengan berita kematian datuk dan nenek akibat wabak Sars yang melanda penduduk Singapura ketika itu..sejak kematian mereka, papa semakin teruk..6 bulan selepas itu papa pula meninggal dunia, dia ditemui mati di dalam longkang bersama botol arak di tangan.."

Air mata bergenang di tubir mata Adam. Apabila Sarah melihat mata Adam mula berkaca, hatinya resah, dia menyesal kerana bertanyakan hal keluarga Adam.

" Adam...takpe lah nanti jer kita sambung...."

" takpe Sarah...kita habiskan hari ni juga..esok lusa saya taknak bercerita perkara sedih lagi..."

" ok lah....saya sedia mendengar..luahkan saja..." ujar Sarah

" semasa saya sedang sibuk mengahadapi peperiksaan akhir, mama pula jatuh sakit, mama tak benarkan saya pulang. Dia suruh saya habiskan exam dulu. Mama kata ini untuk masa depan saya juga. Sebaik saja tamat exam segera saya balik. Mama kelihatan sangat gembira. Malam tu saya tidur dengan mama, mama peluk saya erat. Keesokkan paginya mama dah tiada..."

Sarah tumpang simpati akan nasib Adam

" Ya Allah besarnya dugaan yang kau berikan untuk Adam..." bisik hati kecil Sarah

" tapi saya tak bersedih sangat, saya masih ingat kata-kata papa..anak lelaki kena kuat tak boleh menangis..tak lama selepas itu saya di terima masuk ke USM..di situlah saya bertemu dengan Abang Joe.."

" erm...rakan serumah awak tu kan..? ha....awak ada cerita semalam..."

" yupp....atas dorongan dia dan Pak Mat sekeluarga buatkan hati saya terbuka untuk mendalami dan memeluk Agama Islam. Awak pun tahu kan saya memang minat dengan agama Islam dari dulu lagi.."

" ha'ah...ingat...lepas jer kelas agama, sure saya akan dapat nota rahsia dari orang tu...tanya hari ni belajar apa...kan...? "

Adam kembali tersenyum, kenangan zaman sekolah bermain-main di ingatan.

http://www.polyvore.com/cgi/img-set/BQcDAAAAAwoDanBnAAAABC5vdXQKFlBJNVlGQ1ZhM2hHcWRVNmlyLUlCbGcAAAACaWQKAXgAAAAEc2l6ZQ.jpg

♥♥ **************************************************** ♥♥
wee...jenuh juga berfantasi....takpe tunggu next episode lak eh...

komen la apa yg patut....hehe

pape pun...I nak say thanks di atas sokongan kalian semua..thnks ya...muah

30 comments:

Ira Nazmir said...

hurmm cepat smb0ng lg cite nye.ira xsbr nk bace niy..hikhik..best..keep it up gurl!

nurafizza said...

ish xsaba la zafira nak tgu next episode..cepat2 tau..hehehhee...syuke sgt..

atoyis said...

keep up the gud work..chaiyo2..teruskan lagi penulisan

Sharinginfoz said...

ada novel online percuma... he he he

Tak Suka Hanis Zalikha??

AMELIA said...

best!

BuNnY pUrPlE said...

uishh best cte cam nie xyah nk beli novel lg la kan..hehehehe

wanes said...

wah! bestnya entri ni..wanes suka..

Lepat Pisang said...

wow!bestlah cite awak ni..sambunglah yer..sekali sekala layan novel online ni best gak..he..he..

Fiq said...

sian adam. huhu

nabilah_2908 said...

hye Ira...

hehe..thnks 4 the support...tunggu hari khamis ni yupp.. :)

nabilah_2908 said...

hye kakak...

thnks 4 the support yer...sy akn cuba perbaikinya.. :)

nabilah_2908 said...

hye fizza...

thnks dear...tunggu hari khamis ni yupp...love segmnt mmg setiap hari khamis.. ;)

nabilah_2908 said...

hye atoyis...

geee...thnks..(^_^)

nabilah_2908 said...

hye sharinginfoz..

yupp..percuma...baca lah...tiada bayaran dikenakan..cuba kena bayar internt jer...heheh...tu pun if guna yg berbayar la..if guna wi-fi...ha...mmg 100% free.... ;)

nabilah_2908 said...

hye amelia..

thnks dear.. ;)

nabilah_2908 said...

hye bunny...

hrumm..tp cerita kt sini tk sehebat mcm dlm novel2 yg ada di pasaran...ni hnyalh percubaan yg pertama.. ;)

nabilah_2908 said...

hye wanes..

thnks ya.. :)

nabilah_2908 said...

hye lepat...

thnks...sy pun suka baca e-novel gak.. ;)

nabilah_2908 said...

hye Fiq...

hrumm...tul tu...tp lngit tk selalunya gelap kn..? ;)

NichKhun said...

nabilah.. semalam pom saya mimpi seseorang datang pada saya..
waahh ase sweet giler dan tak nak bangun ase.. huhuhuhu
tapi mimpi je kan.. urghhh

nisa said...

besh la.. nk sambunganya lg.. mcm berdebar2.. hehehe...

pawaka19 said...

ini novel rekaan awk ke? hope jgn ada org curik..cepat2 wat copyright k?..seronok membaca..teruskan usaha.

nabilah_2908 said...

hye nich...

hehehe..mcm biasa lah...if mimpi indah...sure tkmo bgun..hehe..;)

nabilah_2908 said...

hye nisa...

hrumm..tunggu hari khamis ni yupp.. :)

nabilah_2908 said...

hye mel...

yupp..sy yg reka sendiri..erm...mcm mn nk buat tu eh..? yg pernh dgr juga pasal ni..tp tk sure mcm mn.. :)

pawaka19 said...

mel takdela pandai sgt tapi mel cubala share..mybe nabilah leh tanyekan sesiapa yg boleh copyright..ni ada cara nak wat copyright..http://www.docsymmetry.com/copyrights.html

Mr JePz said...

best22...citer ni memang best..smbung la pnjg2 agy ek nabilah...saya sentiasa ikut cter awk..hehehehe...

shinawawa eyenie said...

pnjngnya ceritanya...:-)

aYu said...

hebatnyaa...

lin said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,色情,080苗栗人聊天室,免費a片,視訊美女

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...