Thursday, May 13, 2010

ALAHAI VIVA BIRU



Hello dear fwens.........hai


apa pula cerita hari ni eh..?soal

ok..first of all...nak say sorry sangat-sangat coz I tak sempat nak balas comment2 untuk n3 semalam...jap lagi baru nak reply...biasa la...I ni kan bekerja...so kena la dulukan mana-mana yang penting...betul...?

back to our main topic....kenapa pula la dengan VIVA Biru ni eh...?

http://farm1.static.flickr.com/228/490942837_921538c4c9_o.jpg

hrumm..saja nak berkongsi dengan u all tentang gelagat seorang driver ni...dia ni Chinese Girl and drive Viva Biru...and ofcourse la dia kerja berhampiran dengan tempat I bekerja..

apa yang menarik tentang Chinese Girl ni...?

bila time balik....and bila dia keluar...sure jalan kat sini akan jam teruk....macam ni..

http://www.cartoonstock.com/lowres/sea0488l.jpg

Jalan kat sini...memang la agak sibuk...banyak simpang..mana lori keluar masuk, traffic light lagi...and bila peak hours...sure akan sesak..so....kita sebagai driver kena la berani sikit bila keluar dari simpang...

tapi this girl....aduhai......dia akan tunggu jalan lengang baru la berani keluar dari simpang...can u all imagine...? time dia keluar lak...mmg time peak hour...semua akan keluar dari pejabat masing-masing untuk balik....orang dok hon...dia buat derk jer...dia tak kira...selagi dia rasa tak selamat..selagi tu la dia takkan keluar...

sure u all susah nak imagine kan....meh tengok gambar yang I dah siap lukis...



macam ni la keadaannya...

si Viva Biru ni akan duduk jer kat simpang tu....bila jalan dah kurang kereta baru la dia akan keluar....kereta kat belakang..dah mula panjang berjela...


biasanya...if I nampak jer si Viva Biru ni...I (Miss Red) akan ambil lane kiri...buat U-turn...untuk balik...if nasib tak baik...terpaksa la I ikut bontot kereta dia....sampai ke malam la dok kat situ...huhu..orang lain pun macam dah masak dengan si Viva Biru ni...mereka akan buat perkara yang sama juga...

adakalanya...I dah u-turn pun..dia masih lagi tak bergerak-gerak...huhu...

I kesian dengan dia...terkial-kial nak keluar dari simpang...orang belakang dok tekan hon...if I jadi dia sure tension dah...tapi muka dia relax jer...dia buat muka innocent...macam tak buat salah jer...haih...I yang tengok pun geram tau...nak jer I keluar dari kereta...tolong dia keluar dari simpang tu...huhu..

http://icanhascheezburger.files.wordpress.com/2008/01/funny-pictures-kitten-plant-innocen-face.jpg

taktau la macam mana...nak jer pergi bagi tau pada dia....

" miss...you tak payah la drive...tak pun...you tunggu sampai jalan tak sibuk..baru you keluar dari office boleh...?"

kata-kata tu selalu bermain-main dalam kotak fikiran ni tau...

haih.....if u all dalam situasi macam ni...apa yang u all nak buat...?soal



63 comments:

Alien Hijau said...

hik3. cian si viva biru ni...kena tolong jd trafik jap..bg dia jalan dlu.

atoyis said...

nest time ckp kat amoi tu.."marilah kita sama2 buat u-turn..takyah tunggu jalan clear pon.."

pena said...

huhu.. sungguh dasyat..
terlampau berhati-hati...

Mak Su said...

sori, baru sempat terbang ke sini....

tapi, heh heh heh, viva biru dia adalah sangat cantik, kilat giler.... itu ker keta yang dia pandu, fuyooo, cermatnya

Nuraisyyah said...

aisya xreti g bawak kete..die baru pas lesen kete kot..tue yg die xbrani..tp nseb bek die xjmpe ngn abg aisya g..lau x kne tengking maut amoi 2 ngn abg aisya..yg agak hot-tempered..hahahahha..pe2 pn..hav a nice day..!! even kne berdepan ngn amoi 2..hikhik..;)

rEd said...

klu sy dlm situasi camtu dh bebakul sumpah seranah erm

nurafizza said...

huhuhu..kalo ngn kawan sy..abis dh kene maki..fiza jgk la skt tinge..

nisa said...

em.. die bersikap terlalu berhati2 tanpa hiraukan org lain.. ssh ni.. tp kdg2 rs kesian.. kdg2 bengang kalu rs nk kejar ms.. tp nk wat cane ek.. mcm xtw la.. hehehe

mama_auni said...

sian jugak kat die..tp die dah nyusahkan org lain kan..hum camne yek..heheh...sbb tu la kite xdrive sbb takut jadik camtuh..haha

Uda said...

kesian si viva biru.. ni silap ,ari bulan dapat maki free jer..

kella said...

aduii...ini betul2 susahkan orang! betulla kalau dia tahu lambar camtu! takyah kuar awal2 dah tentu2 kau lambat kan... kasi can kreta lain dulu kuar!
tensen gak dibuatnya!

Siti Noor Afiq Idris said...

dia baru dapat P agaknye...

hakimfaridzul said...

ahahahahaha

lepas ni...

bawak traktor ke, jentolak besar2..

kasi tolak kereta dia tuh!!!

amacam??

bernas tak idea ni???

bahahahaha

AzRy SyaFiQah said...

haha,
viva biru oh viva biru.
mungkin chinese girl tu sgt berhati-hati kot masa nk keluar simpang tu,
or dia tkot sgt

kak ina kl said...

salam...ooo viva biru tu...mungkin dapat lesen terbang kot..tu sbb dia tak reti nak bawak kereta.

Miss Izah Mohamed said...

mak aih.. ade gak ke org penakut cmtu..
ckp kt dia better nek beskal jelaa..
adoilaa.. stresss

Dilakochan said...

Hahah kesian cik viva biru!
Takot sgt kene hentam agknye kalau keluar dr simpang..

kalau i pun, musti bingit.. Kot lalu sebelah dia.. mmg dah kene hon kaw kaw lah! hihih

h f z t n said...

suh amoi tu bwk plane jeh kak
kt awan ta jam
hahha

~anna&anuar~ said...

gigihnye wat drawing tu... ayayayaaaaiii... salute same u sis!!

AISHA SAAD said...

kalau akuu....
dah konpemmm aku sodok siket belakang dia, bagi pengajrn!
cehhh, konon teror ahh kan.
tapi, aku mmg bukan org yang sbr!
risau gak, kot2 esok lusa xciden teros.
but it seryes i cant!
pyhh ouh nak bendung.

p.i.n.a.t. said...

pinat phm prasaan die..haha~
tpkn,mcm kamu ckp la,suh je dia tunggu kt opis smpi jln tu lengang...baru bg dia kuar opis...hoho~

MissXYZ said...

hahaha..
mcm2 wt salah x rase salah...
agk2 ar... tu yg nt org ckp gegurl ni penakut & lembab...

aiyak... kerana VIVA BIRU....

niesz said...

hahaha..klakar ade..cian pon ade..huhu..kene bnyk2 bsabar ek sape2 yg kat blakang die tu..

dmx said...

hahaha...
mcm2 hal..
nasehatkan dia...tumpang kawan laa
pegi keje....@ teksi n bus
....
takut.....darah tinggi mndadak n samseng jalanan
wahahak....

Princess Azah said...

salam nabilah..hmmm sy dh byk ketinggalan dgn entry nabilah..sy minta maaf byk2..masa sy x mengizinkan sy utk berblog..nice blog:)

hellioz said...

maki laju2
gyahahah~

pawaka19 said...

kalau jadi di depan mata ..hon saja berkali2..mesti dia cepat2 nak masuk

Encik aMin said...

wah, siap lukis plan lg tu.. hohoho.. :p

✿ shuhada said...

akak dulu cenggitu gak time test kete sampai last2 tester tu soh turun n dia bawa balik. hahaha GAGAL!

pastu akak fobia sampai lesen L mati terus (xkose nak renew sbb makan bertahun!) tp sbb anak2, akak gagah juge cr tempat senang, amek lesen balik. Alhamdulillah pass. Jam tu mmg tobat, bli kete amek auto so that xle terkial2.

Akak kesiankan amoi tu. Klu akak, sanggup gak u-turn jauh pun janji xkena hon.

Fiq said...

apa lagi. kasi calar la dia punya keter. tak pun pqancitkan yatar aje. nak lebih brutal, pecahkan cermin keta.....

nabilah_2908 said...

hye AH...

hehe..ada org nk layan kn ke..? huhu..

nabilah_2908 said...

hye atoyis...

hrumm...if berkesempatan nk jer ckp dgn dia...tp msing2 dlm kereta...tu yg tk terucap...

tak tau la apa yg ada dlm fikirannya..

nabilah_2908 said...

hye pena...

tu la pasal...sngt berhati2 pun susah gak.. ;)

nabilah_2908 said...

hye maksu..

hehe..itu sekadar gamabr hiasan yg sy amik dr umh pakcik google.. ;)

nabilah_2908 said...

hye aisyah,,,

taktau la...kt kereta dia takde pun sticker P..

nabilah_2908 said...

hyer red...

hahahaa....mmg dia dh dpt ber tan2 sumpah..bukan berbakul jer..hehe..

ramai yg geram dgn dia... ;)

nabilah_2908 said...

hye Fizza...

hmm...betul tu...tp kesian gak tgk dia... serba salah.. ;)

nabilah_2908 said...

hye nisa..

ha...itu lah yg sy rasa sekarang ni...hehe.. ;)

nabilah_2908 said...

hye mama_auni..

hehe...takpe la..MA ada driver...dia sorang2 jer.. ;)

nabilah_2908 said...

hye UDa...

dh dapat pun...tp dia buat derk jer...pd dia yg penting dia selamat keluar dr simpng tu.. :)

nabilah_2908 said...

hye kella..

kella yg baca pun rs tension...belum rasa betul2..huhu.. ;)

nabilah_2908 said...

hye siti noor...

nth la..tkde la pulak sticker P kt kereta dia...

nabilah_2908 said...

hye hakim...

mmg bernas...tp kejam la...nnti kereta dia calar balar...kesin dia..

if u tgk muka dia...sure u un akan rasa kesian...

nabilah_2908 said...

hye azry...

tak tau la..apa yg ada dlm fikiran dia tu...huhu.. ;)

nabilah_2908 said...

hye kak ina...

hahaha...tk pasti lak... ;)

nabilah_2908 said...

hye Izzah...

ha'ah eh...boleh join mamat bangla n mynmar yg pergi n balik kerja naik basikal...hehe.. ;)

nabilah_2908 said...

hye dila...

hehe...mmg dia dh kena dh...tp...muka dia macam tk bersalah pun...mcm tkde perasaan.. ;)

nabilah_2908 said...

hye hfz

hehehe...betul gak tu...thn mendarat ats bngunan...tk yh susah2 rebut tempt parking.. ;)

nabilah_2908 said...

hye kak anna...

nk bagi org faham dgn cerita kita...tu yg gigih gak buat drawing tu...even kerja berlambak...hehe.. ;)

nabilah_2908 said...

hye aisha...

huhu..sabar....sabar...nnti ketea dai calar..kete u pun calar gak tau.. ;)

nabilah_2908 said...

hye pinat...

hehehe..yer ke..? kena la berani sikit..

if la dia terbaca blog ni..kn best...nk g caka dgn dia..erm...tak relevan lk.. ;)

nabilah_2908 said...

hye Miss XYZ...

betul la tu...seorang perempuan yg buat hal..orang perempuan yg lain pun kena gak...huhu.. ;)

nabilah_2908 said...

hye niesz...

ha...tu la pasal...kena la bersabar...tp biasanya akk tgk dulu..if ada kereta dia cepat2 la tukar lane.. ;)

nabilah_2908 said...

hye dmx...

hehehe...takut gak tu...nasib baik tkde samseng jalanan kt sini.. ;)

nabilah_2908 said...

hye azah...

ala..tkpe la tu...sy tk kisah...faham dgn keadaan azah.. :)

nabilah_2908 said...

hye hellioz..

huhu...tak reti la...huhu.. ;)

nabilah_2908 said...

hye mel..

huhu..jenug org dok hon...dia buat derk jer....dia tk kira... ;)

nabilah_2908 said...

hye amin...

nk bg org faham...huhu.. ;)

nabilah_2908 said...

hye kak shuhada...

hrumm..betul la tu...sy pun..snggup u-turn even jauh...if nk ikut dia...enth bila nk smpi rumah.. ;)

nabilah_2908 said...

hye fiq...

hohoho...tak baik oo buat mcm tu.. ;)

TUKANG KATA said...

:)

selagi boleh bersabar,saya bersabar..

nabilah_2908 said...

hye tukang kata,

yupp..itu la sebaik-baiknya...tp kesabaran pun ada hadnya juga kn..? hehe.. :)

Nurul Harun said...

hahahaha.. nurul pernah jumpa juga org mcm ni. tp bukan waktu balik kejer la. hehehe.

tp bagus la gurl ni, dia okay lagik. kalau nurul,dh tension kot. hekhek. ;p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...