Friday, May 07, 2010

HARI YANG CERIA



Happy Friday everyone.....hai

Hari ni.....I ceria sahaja....dah tak serabut lagi dah macam semalam....

Ala...kebiasaannya...I pun tak suka nak tunjukkan mood I kat sini..macam yang pernah I katakan dalam n3 yang lepas...apa pun yang berlaku...senyum..tetap senyum...baru la tak rasa tertekan..walaupun di himpit oleh berkilo-kilo masalah.

Ok....I nak share tip untuk jadikan kita ceria sahaja sepanjang hari....

Senyum + Ketawa = Happykan Diri

Pagi-pagi....bergurau senda lah dengan orang yang terdekat dengan kita, jangan serius jer...bergurau yang boleh buatkan kita happy...ketawa...tapi jangan la bergurau lebih-lebih..sampai mendatangkan kemarahan...



Sebelum keluar rumah....bersalam...and peluk lah orang-orang tersayang...

ibu...ayah...adik..kakak..abang..suami..isteri..anak-anak..datu..nenek....& sebagainya...nak peluk haiwan peliharaan pun boleh ..ikut suka lah....aktiviti ini pasti akan buatkan u all rasa lebih tenang..rasa menyayangi dan disayangi.

http://3.bp.blogspot.com/_-3vumF_OGUo/ShgMhiWeN7I/AAAAAAAAAOU/y393t2Lyn1E/s320/pandas-hugging.jpg

Jika tiada orang terdekat...takpe....radio kan ada....dengar la...sure DJ dari radio pilihan anda akan cuba menceriakan anda dengan pelbagai cara... I suka dengar HOT...memang mampu buatkan I tersenyum...ketawa seorang diri..

http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:V19x-TL-Kt0_hM::www.clipartguide.com/_named_clipart_images/0511-0811-1701-0815_Cartoon_of_a_Man_Listening_to_the_Radio_While_Driving_clipart_image.jpg&t=1&h=221&w=229&usg=__fhVZ6kpzC6J0eaMWQnJBqQOeOnc=



Bila stuck dalam kesesakkan jalan raya.....relax.....sabar.....nak marah..marah la..tapi sekejap jer...jangan terbawa-bawa sampai ke office....

http://static.seekingalpha.com/uploads/2008/7/15/saupload_calvinhobbscalmdown.jpg

Bila dah sampai office...cuba la murahkan senyuman....jangan masam jer...sebelum memulakan tugas...mengadap blog dulu....hehehe..emo21

baca la n3 yang menarik...kelakar...n3 yang mampu buatkan kita ketawa...tersenyum...

http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:WELCjpNTisCCXM::i1.treknature.com/photos/24/joking.jpg&t=1&h=225&w=225&usg=__MM7JRPM1pIU_xLYeQbHtAZ7hOG0=

Paling penting....berfikiran positif....anggap tiada masalah yang takkan dapat diselesaikan...berfikir dengan tenang untuk selesaikan masalah yang membelenggu..

pentingkan mana-mana yang lebih penting dulu....andai kerja-kerja lebih penting dari masalah..apa kata lupakan masalah itu buat seketika..bila dah free...baru la rancang strategi...macam mana nak selesaikan masalah tersebut...minta pendapat..bantuan jika memerlukannya..

http://www.karmony.com.au/dynamic_page/blog/wordpress/wp-content/uploads/2009/07/positive-thinking.jpg

Alhamdulillah....kebiasaannya...setiap masalah yang I hadapi....I mampu selesaikan sendiri....if rasa tertekan...I lebih suka share dengan orang-orang yang I rasa selesa...

Siapa...?

tak ramai.....sometimes...I luahkan melalui tulisan....

Kat mana...dalam blog juga ke...??

ha....itu rahsia........yang penting...I tak suka cerita benda-benda sedih...menyakitkan hati dan sebagainya di APA KATA HATI... I akan bercerita bila I rasa perlu jer...

ha...itu la tips nya......adwakah ianya membantu...??

what about u all pula....?

http://jeffreyatack.files.wordpress.com/2009/09/pointing-finger.jpg

jom la kita share bersama...

pang

p/s : best ke...asyik emo jer...asyik murung jer....? tak best kan..? huhuhu...

p/s/s : I dah update NOTA CINTA semalam...jemput la datang...lepak-lepak...baca kisah cinta di sana... pang

42 comments:

mahira oya said...

suke gelak2 ceria..
tgk cite kelakar..lagi sakan gelak besar..

fezz-anna said...

ah haa!! saya nak pelok blog buley??? sbb sy syg blog sy jugak

Ayfa said...

macam mana nak gelak2 kalau bangun2 jer pagi,kite sorg2 jer kat umah??kalau gelak2 sorg2 nanti org fkr kte giler..ahahahaa..

~lovelife~ said...

kite suke bace entry2 kelaka...best..hee..

pena said...

tgk kartun dkt tv..
pagi-pagi banyak..
tak pun bkak astro ceria 2..
blh gelak-gelak2x.. happy2x..
cam kanak2x..
zaman kanak2x paling best, takde masalah..

ijat_asni said...

dh follow dah.
hope u can follow mine =)
hee.
nice blog =)

aliesha kirana said...

btol2...hehe..stiap ari kene ceria..bru idup xtensen..hehe

NiZaM Limited said...

saye?..kalo saye join frenzyfm..smbil dgr radio smbil chatting2 rekues lagu..sure takde tension2. best sokmo. hehe..
http://frenzyfm.my

kella said...

yesss!! ku setuju!
gembira atau sedih kita yang pilih!
anda adalah apa yang anda rasa!
segala perlakuan, pertuturan.. dipengaruhi oleh apa yang anda rasa!
mereka di sekeliling juga turut terkena tempiasnya..
jika kita gembira..
semua orang akan gembira!

:)

lieya orange M.I. said...

..ceria baru best..=)

rEd said...

slmt petang dh nk gelap..

selagi kita hidup...masalah mmg x dpt dipisahkan...
insyaAllah setiap masalh yg kita hadapi akn ada jln tuk selesaikn..

yg jdi masalahnya jika kita hadapi masalah di alam sana esok...mmg x dpt buat apa2 lg

k moga hepi selalu

syue said...

hehe. saya suka orang yang ceria, hidupnya macam colourful.warna warni =) takde la stress sangat kan :)

eNaSaN said...

Tq....ye ceria2kan diri...chaiYok...

✿ shuhada said...

mmg xbest lgsg bila sedih kn.
akak mmg ceria slalu, jrg nk tunjuk sedih kt org cuma kdg2 muka xleh nk cover pulak hahaha.

sayang said...

ceria baru la best !!
suka header blog ! lawa !

gAdiz kHaYaLan said...

i x ske seyes jerk..i lg suke ketawe..hav fun..ble mrh i akn tyt0..ble mang0n msti m0od stabil blk.. :)

f0l0 me k...thx... :p

pawaka19 said...

dengan senyum dan ketawa kita leh jadi muda

unlisted_one said...

salam dear,

thanks for visiting my blog.

semoga ceria2 selalu, mcm tips dlm entry ni.

senang2 dtg la lagi!

cheers!

nabilah_2908 said...

hye mahira...

hrumm..betul tu...sy pernh baca..ketawa ni baik utk jantung kita.. ;)

nabilah_2908 said...

hye feez..

haha...boleh..boleh...peluk lah.. ;)

nabilah_2908 said...

hye ayfa...

hrumm...kt pun sorang2 kn..? so...tkde la org nk ckp kita gila ke apa...huhu..

ala..bgun pg..tkkan la terus nk gelak...apa kt mulakan dengn senyuman dulu...fikirkn perkara2 yg best... :)

nabilah_2908 said...

hye lovelife..

yupp...tgk gmbr2 kelakar pun ok gak.. :)

hasni said...

salam
sis
erm
btl tu apa y sis tlis
tanx for da tips
sis
kita nak balik da
mgkn lama lagi nak jenguk sis kat sini
sis jaga diri ye
ada jdh kt jmpa ladi dialam blog
sob sob
sedih plak

nabilah_2908 said...

hye pena..

eh...akk pun minat gak tau tgk cartoon..even dh tua mcm ni...huhu.. ;)

nabilah_2908 said...

hye ijat...

thnks ya... ;)

nabilah_2908 said...

hye aliesha...

hrumm...betul tu...tension2 ni tak baik tuk kesihatan...kan..? haha.. ;)

nabilah_2908 said...

hye niezam...

owh..dr frenzy la ni eh...lama dh sy tak dtg situ...huhu... :)

nabilah_2908 said...

hye kella..

yeah...ur right.. ;)

nabilah_2908 said...

hye lieya...

yupp...sometimes..tk slh kalau nk layan perasaan...tak salah kalau nk marah..tp...jgn selalu...kena bnyk2 bersabar...hehe.. ;)

nabilah_2908 said...

hye red...

hrumm....betul tu..setuju dgn red..thnks di atas peringtn tu.. ;)

nabilah_2908 said...

hye syue...

yupp...apa pun yg terjadi..senyum lah selagi mampu...

hidup ini terlalu indah..so jgn la sia2 knnya.. :)

nabilah_2908 said...

hye ensan...

erm...ur welcome..ceria2 selalu ya ensan...selalu nmpk awk bersedih.. :)

nabilah_2908 said...

hye kak shuhada...

hehe..tkpe kan if nk sedih2 sekali sekala....if dok sedih jer memanjng..muurng jer memanjang tu yg masalah.. :)

nabilah_2908 said...

hye sayang....

hrumm...thnks.. ;)

nabilah_2908 said...

hye gadiz...

hrumm...itu juga slh 1 tips yg baik.. :)

ok...thnks ya.. ;)

nabilah_2908 said...

hye mel...

yupp...if selalu ketawa n senyum...awet muda.. :)

nabilah_2908 said...

hye unlisted,

ok dokey.... ;)

nabilah_2908 said...

hye hasni...

hrumm...ok...take care dear...

selamat bercuti...nnti kita boleh jumpa lagi.. :)


alahai....sure rindu dgn celotoeh hasni nnti...huhu.. ;)

Alien Hijau said...

setuju dgn tips2 yang diberi.
erm...Alien suka luah kat blog. tp kan skrg lg best! sbb dah ALien Purple....dia la yg slalu wat Alien tersenyum ade mslh.

AROL DSHW said...

yeah. hari ini hari yang ceria buat arol.
betul betul. arol pun tak suka cerita benda-benda yang sedih kat blog.
:)

MissXYZ said...

erm...
bagus la hepi & senyum selalu...
1 credit cinta utk nabila... huhuhu

Cik Akma said...

yuppp2 agreed. senyum~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...