Wednesday, May 05, 2010

JEALOUS NYER..!!!



Happy Wednesday everyone....hai

hrummm....I jealous dgn siapa eh..??

I jealous dengan Adin...huhu.....kenapa....??

ala...ni jealous manja-manja jer...

http://4.bp.blogspot.com/_e8bu-LcVYEY/SyuyZZrFfWI/AAAAAAAAAA4/ij1fFvk7Kf0/s320/jealousseveninchae1.jpg

u all nak tau tak..Adin ni kurus jer.....tapi....kuat makan tau....dia makan banyak mana pun badan dia tetap macam tu jer...tak naik-naik....I tau metabolisma badan dia tinggi...tu yang makan banyak pun relax jer....

kakak dia ni...ha...tak boleh la makan lebih sikit....cepat jer naik dgn mendadak...dah la nak turunkan susah...nak maintain kan pun jenuh gak tau...

sebab tu la I jealous....huhu....

http://styletips101.com/wp-content/uploads/2009/03/jean-slim.jpg

tapikan my mom ada cakap....Adin ni bila dah kawin......dia ada potensi untuk membesar...coz contoh terdekat dah ada....antara my Mom and Mak Teh..

Mak Teh dulu macam Adin la...tapi bila dah kawin....membesar dengan sihatnya....my mom lak mula mengecil....makin tua makin slim....ha...tu pun I jealous gak...hahahaha...

tapi my mom slim sebab masa mengandungkan si DD dia kena kencing manis, kena kawal pemakanan semua....sebab tu dia slim....

adakah I kena sakit dulu....baru boleh slim...?? oh tidak.....tak mau....

tapi sejak my mom dah takkerja...hari2 dia masak sedap2....hrumm...dalam dilema betul....

http://th02.deviantart.net/fs7/300W/i/2005/168/1/7/chubby_girl_by_basalt.jpg

so time lunch...I tak makan heavy...sekarang ni lebih suka makan biskut oatmill dari Jacob's...

http://www.jacobs.com.my/en/product/pics/essential/oatmeal/pack_apple.jpg

biskut yang ni...perisa apple...sedap...and mengenyangkan...kepada yang nak diet boleh try makan biskut ni...

I kena control...if ikutkn nafsu....dari bambam macam ni..silap2 boleh jadi kembar Syani...oh tidak...!!!!

ok lah..itu sahaja untuk hari ni.....sorry eh...u all terpaksa melayan I merapu....tu pun if u all baca sampai habis la..hehe..

take care dear fwens......I love you........muah


p/s : u all rasa teori my mom tu betul ke...? anyone...?? and ada orang kata....lelaki lebih suka Teddy Bear dari Barbie Doll....betul ke...??


78 comments:

Ayfa said...

Kak..rasanya kadg2 ada btol jugak cakap mak tue..tapi ayfa rase kalau lah btol..ayfa lah yang paling bertuah skali sbb mak ayfa maintain slim smpai sekarang..hehe..
Tapi..sejak ayfa tak sekolah..ayfa jadi tukang masak kat rumah..berat badan mak naik..tapi tetap slim..tue yg ayfa hairan tue..hahaha..tapi dlm byk2 adik beradik..ayfa sorg je yg dpt pakai bju kurung mak..haha!!
Tapi apa yg ayfa rasa..gemok ke kurus ke..asal hati tenang hidup bahagya je..hahaha!!

mama_auni said...

tu lah..kite pon jeles gak..sbb dulu kan kiter kecit cenonet jek..pas kawen naik sket kire okeh kg,..then pas bersalin terus naik gler xturun2 dah..adoiiii

Ms.Independant said...

time muda camni...
macam rugi la kalo tak mkn sesuka ati.
sbb bila dh meningkat umo, lg kene pantang makan...
so kesimpulannya, makan je selagi boleh.
asal kesihatan tu jaga!

nabilah,
thanks polo blogshop frh taw!

:)

pena said...

adik pena pun mcm 2..
makan pnya banyak..
tpi bdn xnaik-naik..
suka hati nk makan bnyak mana..
jelez jgak..

hasni said...

teori mak sis nabilah tu macam ada benarnya
contoh my mama
dl masa muda2 dl pon kurus melidi macam hasni ni
tp bila dah kahwin...
na!
itu dia,badan naik bagai dipam-pam
hehe
n hasni pon mngkin bakal melalui apa y telah dilalui oleh mama
sebab itu relax saja menantikan saat badan ini berisi
akan tiba masanya
haha
ayat merapu gila ni

Uda said...

akak masih melidi lagik sebelum dan selepas berkahwin..

yer laa .. tak leh nak salahkan faktor pemakanan jer kan.. ikut jenis org juga.. ada mkn sikit tapi bdn naik .. mcm yg nabila ckp tu..

kalau duk tension susah hati pun boleh naik berat badan.. kalau happy lagik laa.

pasal jodoh pulak.. tak semua lelaki suka pempuan kurus dan tak semua laki suka pempuan comel bambam..yg penting kalau dah ada jodoh tentu kasih sayang akan bersemi.. bentuk fizikal tu tolak ketepi.. janji sihat tubuh badan dan dpt melahirkan zuriat .. hehehe

mahira oya said...

diet ke...same here..

Alien Hijau said...

i pon mcm adin. myb kadar metabolisme tgi sgt2. makan ape pon x gemok. umo dah 24. berat 39 kg je. kecewa giler. tp doctor ckp tu normal utk i. sbb ade sumtin yg menghalang i dr gemok. i sgt2 jeles dgn org gemok.

kasih suci said...

jgn jeles2 ye...hehe..tak baik tuk kesihatan

Kie-yu said...

alolo~ selamat berdiet tp jgn smpai tak makan pulak. nnt xde energy~

qiStina :) said...

adik nabilah tu, sbjik cm sy.. mkn byk, tp xpenah naek.. crius.. kdg2 jeles gak tgok org, bdn sdap2, yg kite ni, bdn melidi.. tp xpe, yg pnting, bleh mkn sbyk mne yg suka ;p

papepon, brsyukur sbb Allah bg kshtan yg bgus.. tu penting.. :)

jgn diet smpai sakit, nnt lg susah.. :D

ida said...

dear, i pon bambam gaks tau...hehehe..
now, i on diet...tp hubby kata menren kan aje...
nmpaknya hubby i berpihak pada teddy bear...
hiks

Mak Su said...

maksu ada potensi besar, dah besar dah pun. setiap kali orang jumpa, mesti depa terkejut giler macam nak mati dah.... :(

anyway, maksu mkn lunch kat opis is either roti or biskut, tak sangka, jadik buah mulut orang. ada orang mengata me as kedekut taik idung masin tak de duit... oouhh, patutkah depa kepoh, badanku adalah aku menjaga, not them....eeeiiii, sadis... sori, ter-emo plaks, huhuhu

Kazaztan Team said...

i baca smpi abih ye :-)... faktor pemakanan + faktor usia + faktor genetik + life style...memainkan peranan utk kurus tau tidak...

Fiq said...

haha. itu semua bergantung kpd penjagaan kesihatan masing la.

ada org sebelum kawin jaga badan supaya saham tak jatuh.

bila dah kawin saham tinggi pun tak guna juga sebab takder market. so drp maintain saham baik elimainate terus kan? makan bayak2. haha

dan klu la pilihannya hanyalah antara teddy bear dan barbie dool, mmg i pilih teddy bear la=)

KERAK NASI said...

tak semua lelaki tastenye same kot. hehe.

Ibu Mifzal Arsyad said...

x syok kan..bila kita je yg lain dr yg lain..hehe..kalau cam sy..kuar sy semua yg jenis badan cepat naik..so x de la rs jeles sgt..tp sy ada kawan yg kurus..makan apa saja pun x gemuk2..

cujen said...

awak tau tak, saya mcm adik awak jugak..kurus, kuat makan tapi takmo naik2..tapi sebenarnya sy tension sebab sume org complain saya teramat kurus. lagi satu nak cari baju susah.. size xs susan nak cari...

Shukor said...

saya pn senasib dgn pena..heheh.smpai skrg bdn x naik2.agaknye kna tggu pas kahwin bru nak naik berat?..ngeh3 :P

ciEk NiENa said...

mak ciek pom cakap cmtu.. selalu nyer,owg yg kurus sblom kawen,pas kawen potensi utok naik badan tinggi.. huhu.. laki ni ada byk jenis.. ada yg suka gurlz yg kurus n ada suka yg chubby.. hehe..

HEMY said...

bersenam tak lepas makan???kalau tak...tak usah la mengeluh..ahahaha

Jane salah parking said...

ak pun cmtu gak pantg cuti blk umh..sume ak telan blk dah tembam. Nk pki jeans ..peha dah gedabak bsr, haih

Lelord said...

muahahaaha akak pun kus je..zaman anak dara 45-46kg jek, dh kawin 49-50 kg, ms ngandung dak kenit 65kg, skang najlaa dh 2 tahun stgh akak maintain 50kg

aBoi said...

saya juga sangat jeles dengan orang yang kurus..huhu

NICK IRFAN said...

xkn smpai nk diet kot? ape2pun bg sy x kisahlah bdan awk mcm mne pun janji sihat? sbb klu kurus sgt pun x best gak? hehe :)

nisa said...

bg nisa la kan.. makan je ape2 xyh tapis2.. idup utk makan.. nyum2

diet - mmg elok, tp kene dgn cara yang btol.. hehe

AROL DSHW said...

mak saya masa anak dara badan berisi sikit. tapi bila sudah kahwin, dah ada anak, terus kurus automatik tanpa diet atau makan pil-pil pelansing.

eh. kakak-kakak saya yang sudah sedia kurus berangan nak kurus-kurus-kurus lagi. mereka ada minum satu susu ini. bagus jugaklah. satu tin susu berharga RM100+. susu yang mengenyangkan. berminat? hehe.

Encik aMin said...

xsusah nk diet... yg penting, kurangkan makan nasik.. :)

pawaka19 said...

mel pon susah nak diet..berat makin lama makin naik..hish ..kadang2 ada org kata..gemok baru comel.entahla..macam2 persepsi orang.

BaziLah @ buzZy (^0^) said...

lelaki suke ben10 kot hehehe

Sharinginfoz said...

jeles ke, aiman tak kisah.. apa-apa pun hargai apa yang kita ada kan....

Pandangan Mengenai GST

nabilah_2908 said...

hye Ayfa..

hrumm...betul tu...yg pntng happy.. :)

nabilah_2908 said...

hye mama auni..

hehehe...so akk setuju la eh dgn teori my mom tu..? :)

nabilah_2908 said...

hye farah...

hrumm..betul tu...tp kena control gak..if ikut sedap mulut jer...ha...tk dpt nk bygkn..huhu.. ;)

ur welcm farah...sy akan sentiasa support farah.. :)

nabilah_2908 said...

hye pena...

bahagian masing2 kan..? Adin tu kalau boleh dia mmg nk berat badan dia bertambah...tp tak bertambah pun.. ;)

nabilah_2908 said...

hye hasni...

hehehe...myb...cz hasni pun suka masak kn..? dh ready eh..? hehe.. :)

nabilah_2908 said...

hye kak uda...

yeah...mcm kak uda la eh...dpt melahirkan twins yg comel domel..hehe.. ;)

nabilah_2908 said...

hye mahira..

erm..tak tau la nk ckap mcm mn..myb 1/2 diet jer kot...haha...ada ke mcm tu..? :)

nabilah_2908 said...

hye AH...

hrumm...berat sm jer mcm adin..tak pe lah asalkn sihat dh..kan..? :)

erm...apa yg menjadi penghalang tu..?

nabilah_2908 said...

hye kasih suci...

jeles manja2 jer.. ;)

nabilah_2908 said...

hye kie-yu..

erm...tk diet kot..jz contrl makan.. :)

nabilah_2908 said...

hye qis,

hrumm...ok apa...senanag nk cari baju..if mcm sy yg bambam ni..sure nk kena cari saiz L,XL, XXL puna da gak...huhu.. :)

nabilah_2908 said...

hye ida..

hehe...means setuju la eh..lelaki lebih suka teddy bear dari barbie doll..? hehe.. :)

nabilah_2908 said...

hye maksu...

ala abaikan jer org2 tu...mulut org mn boleh kita tutup kn..? sebenarnya diaorg jeles tgk maksu...tu yg dok mengutuk jer...huhu.. :)

nabilah_2908 said...

hye kazaz team..

hehehe...betul tu...I ni rasanya tak boleh slim kot..penah turun..tp sikit jer...thn naik...banyak jer...hahaha.. ;P

nabilah_2908 said...

hye Fiq...

eh..tk boleh gak...lepas kawin pun kena jg badan tau...nnti suami lairi cari lain...siapa susah..? huhuhu..

hrumm...vote setakat ini..

teddy bear 2...barbie doll 0.. :)

nabilah_2908 said...

hye kerak nasi..

yupp..itu dah tentu...manusia ni kan pelbagai..huhu.. :)

nabilah_2908 said...

hye ibu mifzal..

hrumm...family sebelah my mom pun mcm tu gak..belah my dad mcm adin...kurus jer...tp bila bab makan..mak ai....punye la banyak...huhu.. :)

nabilah_2908 said...

hye cujen...

smalah mcm adin...dia susah sikit nk cari seluar...baju mudah jer...cz dia suka pakai baju yg besar2...huhu.. ;)

nabilah_2908 said...

hye shukor..

hehe...myb...ha...jgn dh lepas kawin..perut jer yg naik dh la..hehehe.. ;P

nabilah_2908 said...

hye ciek niena..

yupp..betul tu..terpulang la pada mata lelaki tersebut.. ;)

if semua suka bnda yg sama jer..tk bewarna warni lah life kita ni kan..? :)

nabilah_2908 said...

hye Hemy

ayat awak ni buatkan sy gelak besar...ha tu la masalh utama jrg nk xcrcise....takde geng la...dulu ms study...tiap2 minggu pergi join kls erobik dgn kawan2...seronok..

tapi bila dh kerja ni....tkde lagi dh.. :)

nabilah_2908 said...

hye jane..

hahaha...betul tu...nk ukur berat bndn kit anaik ke tak..dgn memakai jeans..if ketat...faham2 jer la..huhu.. :)

nabilah_2908 said...

hye kak lelord..

huhu...berat yg ideal tu...sure akk jg badan tul2 kn..? :)

nabilah_2908 said...

hye aboi...

hehehe...adat la tu..yg kurus jeles pd yg berisi...yg berisi jeles pd yg kurus.. :)

nabilah_2908 said...

hye Nick...

hehe...tk diet pun...juz contrl makan jer...

vote setakat ini...

Teddy Bear 3...Barbie Doll...0

nabilah_2908 said...

hye nisa...

if sy mcm adin...sy tak kisah..sumbat jer la apa pun...mslhnya sy tk mcm adin..mkn lebih sikit...berat bertamabh lebih bnyk..huhu.. :)

nabilah_2908 said...

hye Arol..

hrumm...kiranya gen family arol..kurus2 semuanya la ni..huhu..

mcm my familiy sebelah my mom...besar2...my dad la kurus2..

gen my dad dpt kt Adin, gen my mom lak dpt kt I ni..huhu...seimbng kn..? :)

nabilah_2908 said...

hye en amin...

hrumm..itu lah yg sedang sy buat sekarang...huhu.. ;)

nabilah_2908 said...

hye mel...

hrumm...terpulng pd pndgn masing2..mcm my friend...dia kurus jer..tp bf dia..comel sngt.. ;)

nabilah_2908 said...

hye bazilah...

ben 10...?? gay ke lelaki itu..?

ha.....sure kamu tak baca sampai habis kn..? huhu.. ;)

nabilah_2908 said...

hye sharinginfoz...

yupp...betul tu..bersyukur dgn apa yg ada.. :)

BaziLah @ buzZy (^0^) said...

haha..nooo laa..bg saye laki maybe lagi suke ben10 kalo nk di bandingkan ngan teddy bear ngan barbie doll..

~lovelife~ said...

hee...zai mmg kuat makan & kurus jek dier tu..mg ade potensi tuk bdn dier mbesar pas kawen...hihik..

AiZ said...

tapi kan... yg leps kahwin jadi teddy bear rasanye macam betul pula... :P




komen entry saye pulak..k.. hikhik.. klik kuat-kuat kat sini >>APAKAH PUNCA U ALL KETAGIH BERBLOGGING?



dmx said...

hii..
nabilah...
wahaha...
janji mentence cihatkan...

zac zirwan said...

teddy bear aku tak suke..barbie doll pon aku tak suke..huhu

✿ shuhada said...

akak pula tebalik.. mkn camne pun bdn xnaik2, makin kudut adalah..naik pun time pegnen je, pastu kempis balik.
org kurus ni pun dilema jugek.. org laki slalu kata kurus sgt xbest, tp I tak kesah.. hubby I sayang I gak.. hehe.
yg penting pandai jg la kan. jgn la smpai nk sakit2 utk kurus.. tu x sihat dh tu..
yang penting kan sihat.. jgn terlebih sehat dah le.. hehehe.

CRAZYBEAUTIFUL88 said...

akak lagilah time sekolah ornag panggil cacing kerawit, dah kawin badan naik mencanak

nabilah_2908 said...

hye again bazilah...

hrumm...betul la tu..

tp dlm cerita ni..mksd teddy bear n barbie doll tu ditujukan kepada perempuan..

perempuan yg macam barbie doll or teddybear yg menjadi pilihan lelaki.. :)

nabilah_2908 said...

hye lovelife...

hehe..dia cakap nk pergi slimming center... ;)

nabilah_2908 said...

hye Aiz...

hehehe...itu tak dinafikan.. :)

nabilah_2908 said...

hye DMX...

ha...betul tu...tk kisah lah bambam or kurus...yg pntg sihat.. ;)

nabilah_2908 said...

hye zac...

dh tu suka yg mcm mn...?

nabilah_2908 said...

hye kak shuhada...

hrumm...betul tu...ala tak semua lelaki sama..

best la akk...kurus jer...tkyh susah2 fikir pasal berat badan..wat kerja pun ringkas jer kn..? :)

nabilah_2908 said...

hye kak...

weee...means teori my mom tu betul la eh..? hehe.. :)

hafizmd said...

hehe..pernah try biskut jacon apple tuh..mmg sedap sampai tersedak..

p/s - ramai juge member, bile dah kawen..badan jadi mengembang secara tiba2..

nabilah_2908 said...

hye hafiz...

yer ke secara tiba2...macam magic lak eh..? hehe.. ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...