Monday, May 24, 2010

MY MOM AND POLYP



Happy Monday dear fwens...hai

How are you today.....sure ramai yang 'monday blues' kan..? tadi I sempat juga blogwalking...ramai yang bercerita tentang 'monday blues' ni....sabar la eh...senyum-senyum selalu...ketawalah jika perlu...

http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:3AF-5Nk_FS1v9M::i33.photobucket.com/albums/d75/GerardvG/Smile.jpg&t=1&h=186&w=271&usg=__QX7FoiMdu-9DEGR41PB2xg5lvTI=

erm...apa pula cerita kali ni yer...?

ok..first of all...my mom dah keluar ward...tapi kena masuk balik awal bukan June nanti...kena buat operation sikit. Ini semua disebabkan oleh kehadiran POLYP yang berada di serviks my mom.

POLYP ni macam tumor yang pada kebiasaannya tumbuh di hidung..usus...serviks dan telinga. Tapi polyp ni tidak lah bahaya..ianya macam tunas-tunas kecil...tapi jika dibiarkan..ia akan membesar dan membetuk sel-sel kanser.

erm....correct me if i'm wrong...



Polyp ni la yang menyebabkan pendarah teruk...
(thanks Pakcik Google)

my mom pelik..setiap kali dia period..sure darah akan banyk keluar...more melebihi 15 hari..

terus refer hospital..doc kata..tekanan darah rendah....so tambah darah..entah darah siapa tah yang ada dalam badan my mom agaknyer...huhu...

tapi bila cek lagi....ha...terjumpa pula dengan si Polyp ni..doc dah kenal pasti kenapa period my mom heavy.

bila dengar my mom kena masuk OT...agak risau juga..huhu...hope lepas jer operation ni..my mom akan sihat semula...

so guys....doa-doakan lah yer moga my mom cepat sembuh...

lately ni my mom suka cakap pasal "MATI" ....seriusly I tak suka dengar.....memang tak salah kita ingat pasal mati...tapi..............

I taksanggup nak fikirkan tentang itu....I tak bersedia lagi untuk kehilangan orang-orang yang I sayang....orang-oang yang tiada gantinya sampai bila-bila...kalau boleh...biar I mati dulu...bukan mereka...huhu...

http://zindy-zone.dk/images/drawings/coal/i_am_sorry_sad_girl_s.jpg

hrumm...tersedih la pulak...
sorry...tak sengaja...hehe..

ok...senyum balik....
emo9

oklah..that's all for now...till we meet again...

guys.....take care ya... I love you.........muah

41 comments:

BalqisShafiqa said...

salam ziarah.
sekarang ur mom dah sihat kan?
u kena tabah jaga orang tersayang.
ini semua ujian daripada Allah.

Fiq said...

Moga ur mum cepat sembuh dengan izin-Nya. Bykkn doa, solat hajat....=)

atoyis said...

semoga mak cepat sembuh..amin

Ms.Independant said...

InsyaAllah...
Mak Nabilah mesti kenbali sehat spt biase...
Mungkin die perlukan sokongan kuat dari Nabilah sekarang...
Dulu, moyang pon slalu ckp psl mati tp alhamdulillah, die meninggal masa umo 90an...
Jgn riso k Nabilah!
Klo Nabilah tak kuat, nnti Mak Nabilah lagi rase lemah...

KERAK NASI said...

org yg positif semmgnya bagus!

MissXYZ said...

dun wory nabila..
insyallah mak awk sembuh...
bg kata2 semangat...itu paling penting... =)

Aisya said...

akak jgn risau sgt k..doa byak3..:)

smoge ibu akak cepat sembuh.. :)

kak ina mail said...

cam pengasuh anak akaklah.anak dia sorang je.susah nak dapat anak, sebab dia ada masaalah, kalau datang period banyak sangat dan 1/2 bulan pun pernah.doktor pun cakap yang sama.baru 2 3 hari lepas doktor trace, dia ada fibroid.susah sangat nak tracekan.moga-moga mak nabilah cepat sembuh ye.

En iLham said...

insyaallah, semuanya akan kembali seperti sedia kala.banyak2 kanlah berdoa ye kak.

singgah pula ke KAU ILHAMKU
MAYAT BERJALAN PULANG'

[ : emyqa: ] said...

hesyh..
mati..?
ai pun x suke mak ai ckp cmtu..
bler ai nak marah takot dea kater ai anak derhaka pulak..
huhuhu..

MISH LOLIPOP said...

erkkk..nseb priod gua normal..huhu

hudhud said...

kita doakan untuk ur mom banyak2 k semoga dia cpt sembuh :)

Miz Kadiah said...

Hope u'r mom cepat sembuh!

Gransazer said...

smoga mak awk cpt sembuh ye..

Azam Shah said...

no worries loo.
we oll bloggers2 doakan kesihatan mak awak..

chill k...
semua tu ujian darp-nya..

niesz said...

niesz doakan ayah nabilah cepat sembuh ek..jg sedey2..insyaALLAH..xde ape2..doa bnyk 2 ek..

PUPUT said...

cian nyer mak nabilah...hope dia ok n cepat sembuh ek...jgn sedey2 jgk..n dun wori...mst dia ok pyer...^_^

FiRsYa MeLisSa said...

urm...kawan sy pernah kena period yg banyak...
ada kaitan dengan nie ker??
risau pulak..
tapi selalunyer benda tu jadi biler dia ngah buzy study, kat hostel..
kat umah dia, dia kata dia ok jer..
huhuhu..hope noting..n i pray for ur mom too dear~
insya allah tak der apa2..

anymz said...

moga mak cepat sembuh ya

Judiene said...

for ur info, i did a case study on uterine fibroid, which is an extension case from polyp
and yeah, your mom does shows symptoms related to fibroid and polyp, in which she were having heavy menses and abnormal bleeding
hope she's gonna be fine!
=)

Mummy Dasy said...

Salam... tabahkan diri... mudah2an semuanye berjalan ngan lancar semasa ops...nnt..

Mummy Dasy said...

Salam... tabahkan diri... mudah2an semuanye berjalan ngan lancar semasa ops...nnt..

Alien Hijau said...

semoga kamu tabah.
semoga mak kamu cepat sembuh.
selain period yg melampau, ape lg tanda2 ployps?

asfz lily said...

semoga mak kamu cepat sembuh..
Tabah yek..

http://asfzlily.blogspot.com

Fina Fento said...

erm..mendoakan yang terbaik buat ibu kamu :)

my name is mimie said...

semoga ibu nabilah cepat sembuh yer..

jom usha2 blog mimie plak
http://mimie-sic.blogspot.com sangat penting!!!

Matt said...

moga ibu anda dlm keadaan yang baik selalu mudah-mudahan :)

wanie mat zin said...

semoga ibu awak dlm keadaan sihat sejahtera.....>tabah k <

Lynn Johari da hOts mama..!!! said...

bykkn bsabar...jgn difikir sgt..nti stress lak.
semoga xde pape blaku kt mak ea..
krm slm kt mak taw. (",)

Lynn Johari da hOts mama..!!! said...

bykkn bsabar...jgn difikir sgt..nti stress lak.
semoga xde pape blaku kt mak ea..
krm slm kt mak taw. (",)

Uda said...

semoga mak nabila cepat sembuh .. okay.. jgn fikir yg negatif

nabilah_2908 said...

hye Balqis;

erm...so..so jer..tk bape sngt.. thnks ya.. ;)

Hye Fiq ;

thnks..insya'Allah...sy akan cuba buat.. :)

Hye Atoyis ;

thnks.. :)

Hye Farah ;

thnks, hmm...betul tu...sometims bila org nk meninggal kn sikap dia mcm pelik jer..suka cakap pasal 'mati'...itu yg buat sy rs sebak..huhu..

Hye Kerak Nasi;

sy akan cuba jd sepositif yg mungkin.. :)

Hye Miss XYZ ;

insya'Allah.. :)

nabilah_2908 said...

Hye Aisya ;

thnks dear..amin.. :)

Hye Kak Ina ;

hmm..betul la tu..polyp ni kalau di biarkan..dia akan membesar jd fibriod or sel2 kanser..thnks kak.. :)

Hye Ilham ;

thnks...(^_^)

Hye emyqa ;

hehe...betul la tu..bila my mom ckp pasal 'mati' ni semua...I diam kn jer.. :)

Hye Mish Lolipop ;

hmm..bagus la tu...if rasa pelik2 jer...beter g cek yupp.. :)

Hye Hudhud ;

thnks dear.. :)

nabilah_2908 said...

Hye Miz Kaidah ;

thnks (^_^)

Hye Gransazer ;

thnks ya...(^_^)

Hye Azam ;

terima kasih di atas sokongn itu.. :)

Hye Niesz ;

thnsk dear.. :)

Hye Puput ;

thnks yupp...(^_^)

Hye Firsya ;

I suggest...beter suh kwn tu pergi buat checkup..dia muda lagi.. thnks ya.. :)

nabilah_2908 said...

Hye Anymz ;

thnks ya.. :)

Hye Judiene ;

hoh really...thnks ya..(^_^)

Hye Mummy Daisy ;

thnks (^_^)

Hye AH ,

thnks..and rasa nya heavy period tu jer la kot tanda2 awal.. :)

Hye Asfz ;

thnks dear.. :)

hye Fina ;

terma kasih.. ;)

nabilah_2908 said...

Hye Mimie ;

thnks dear.. :)

Hye Matt ;

thnks.. :)

Hye Wanie..

thnks.. :)

Hye Lynn ;

ok..I will..thnks dear.. :)

Hye Uda ;

ok..saya akan cuba jadi sepositif yg mungkin..thnks :)

NichKhun said...

sape-sape pom tak nak kehilangan orang yg kita sayang dalam hidup kita kan.. btw.. smoga mak awk cepat sembuh taw.. =)

nabilah_2908 said...

hye Nich...

thnks dear... ;)

SwEetForEst said...

moge ur mom cepat sembuh..sweettau sis kuat..tabah keyh..smile selalu..

^___^

✿ shuhada said...

hala sory to hear abt ur mom. jg mak elok2 ye semntara boleh n selagi u duduk dgn mak.

mcm akak even mak ada lg tp jauh.. nk jumpa sethn 3,4 kali je sbb dh kena bahagi2 dgn umah mertua pulak.

huhuk. miss mak..

nisa said...

smg mak cepat sembuh hendaknya.. byk2kan berdoa k.. ade hikmah berlakunya mcm tu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...