Wednesday, May 26, 2010

WORD VERIFICATION



Hello dear fwens....hai

how are you today...? Melaka hari ni hujan dengan lebatnya dan angin pun bertiup dengan kencang...

Pagi tadi I kena buat site visit...ha hambik...pergi site visit dengan camera kt sebelah, payung lagi...mana nak melawan tiupan angin...nasib baik tinggalkan handbag dalam kereta...if sibuk dengan handbag bagai..tak ke haru..silap-silap dengan I sekali terbang dibawa angin..huhu..

http://2.bp.blogspot.com/_06AuSEUVfM8/Sv2sdBTSmgI/AAAAAAAAABo/8kt5rl-OGAU/s320/photography,water,girl,rain,umbrella,woman-05097c2965381f5ec356908386b85c97_h.jpg

Ok..cukup la dengan intro tu yupp....hari ni I nak share dengan you all tentang

"WORD VERIFICATION (WV)"


http://dordognequilter.files.wordpress.com/2008/04/wordvery.jpg

biasanya kita jumpa di ruangan komen..betul tak...?

I nak tanya pada u all semua...apa pendapat u all tentang penggunaanWV ?

adakah u all tak kisah.....or u all rasa ianya menyusahkan...?

kebanyakkan tips-tips yang diberikan oleh para blogger, menyatakan bahawa WV adalah menyusahkan...namun...masih ramai lagi blogger yang menggunakan WV ni...

for me...memang agak leceh dengan WV ni....tapi I tetap gigh meninggalkan komen...

http://farm2.static.flickr.com/1356/1164037721_0bad404db5.jpg

mari kita lihat kata-kata dari seorang blogger ;

"bayangkanlah people nak berkawan dengan u, tapi masih minta word verification? Seperti u all meragui kawan u.. Sebenarnya tak perlu word verification ... orang pun menghormati entry u all.. people tidak akan SPAM.. hanya memalukan diri diorang je kalau diorang spam... u all pun tahu, seorang blogger tu bukannya kawan dengan seorang sahaja.. susahlah kalau 100 orang kawannya guna word verification ... ok, so pastikanlah u all disablekan word verification tu.. " - AIZ


apa pula kata kamu....?

so...bloggers jom berubah...jom kita jadi blogger yang friendly...saling memberi dan menerima.. :)

bila orang mudah masuk ke blog kita...mudah nak tinggalkan komen..dah tentu orang akan jatuh hati pada blog kita...and suka singgah selalu...setuju...?

http://i82.photobucket.com/albums/j278/scorpiad/42-15243632.jpg

fikir-fikirkan la yupp...if u all tak setuju dengan n3 ni pun..terpulang...masing-masing punya blog...so its up to you nak buat macam mana pun..betul tak..? I hanya ingin berkongsi ilmu yang I dah perolehi..

ok..thats all for now....

take care dear fwens....I love you........muah

33 comments:

lots_of_hatred said...

aha. WV tu memang menyusahkan.. macam la aku ni buta huruf nak test ngan WV tu.hahaha

Kazaztan Team said...

setuju...msh gigih juga mmberi komenn...

Kazaztan Team said...

setuju...msh gigih juga mmberi komenn...

PUPUT said...

ha'ah sy pon xsuka...leceh je rasa..kita sah2 nak antar komen...kdg2 geram gak...tp nak wat camne klu dorg pakai camtu..tpaksa la wat2 suka...hehe...

En iLham said...

setuju..sy paling tak suke kalau nak komen tetiba ada WV ni.hilang terus mood nak komen

Frodo Baggins said...

x ske WV jugak ... tp mgkin ada yg x tau camner nak buang. or diorg x sdr pun blog diorg guna WV ... kehkehkeh.


>>___<<


tp. wa gigih jer tgl komen if entry tu leh wat wa ghairah. wooohaa!

nurafizza said...

fiza pon xsuke WV ni..
hm fiza keje yg perlu byk jmpe ngn org..actually fiza xsuke keje cmni..sbb fiza lebih suke keje yang dok diam dan buat keje sendri..tp nth la nabilah...hopefully keje yg fiza apply de la melekat 1...

n.a.n.a said...

btol2.agak menyusahkn la sbb amik masa + leceh. huhu

niesz said...

hihi..tul tu..lg senang kalau trus comment je kan..emm..cepat n mudah..ehe..kadang2 tgk huruf tu smpai terkehel leher ni nak fhm..haha..

nisa said...

btol2.. kdg2 menyusahkan.. tp demi kawan.. nisa layan kan aje.. hehehe

rizputra7 said...

setuju sangat2....melambatkan masa jer...lagi satu yang cukup merimaskan saya...pasal lagu yang dipasang secara auto ini lagi merimaskan saya...tapi saya gagahkan juga membaca entry blogger walaupon kadang2 naik rimas...

safiyyahosman said...

i sama dgn u..still gigih komen jga..:)

cara orang lain lain..maybe dia ada reason sendri napa dia nak adakan jga wv..

cara orang..kita kena respek..itu aja:)

I B U E L Y S H A said...

oh dear terima kasih atas information ini i dah tak set WORD VERIFICATION (WV) kat my comment tihtihtih

Mesintaip: said...

Bagi saya tak kisah dan tidak juga menyusahkan. Kekadang ia sebagai 'alat' untuk saya menguji tahap penglihatan mata saya, okey ke tak okey...Kalau berjaya, maknanya mata masih okey...hehehehh

Mak Su said...

maksu mmg buang wv tu....sbb tak suka susahkan diri sendiri, dan berfikiran alangkah indahnya kalau diri sendiri suka senang, apatah lagi orang lain.....

marina anakcikbob said...

ok..pendapat AIZ tu kurang bes la..
aku xkata salah jus xberapa bes..
hukhuk..

word verification tu penting..
sbb skg musim spam, scam, virus n tah hape2 tu..
word verification tu utk confirmkan yg korg bukan spam yg sedang berjalan2 ke blog.

biasa yg buat word verification ni dak2 IT yg very aware ttg hal ni & mangsa2 kejadiam spam, scam, tah hape kejadah.

tp...aku pon dak IT..tp aku xwat pon mende ni..sbb aku tau korg pon mls mcm aku nak verify2 stakat nak komen 2-3 patah kan..kan..
muahahahaha...

FiRsYa MeLisSa said...

btullah nabilah..
kita pun tak suke word verification tu..
mula2 kita pun tak pasan benda nie.then tengok aiz nyer nasihat, then kita disable lah~tak mo susahkan kwan2 yg nk komen..
apa2 pun kita skong entry nabilah nie~

amirulhazwan said...

WV gunanya untuk mendapatkan komen yang ikhlas.

dengan kata lain, WV tak menjadi masalah jika dia benar2 ingin berikan pendapat.

Farah Ain said...

terpulang pada blogger la kan..
tp bg saya tak perlu kot WV tue..;)

ASaDa RyutaRo said...

hohoho~ memang agak leceh bila ada WV ni.. kadang2 tu komen terus hilang kalau line tengah slow. hahaha..

lagi haru kalau jenis yang tak guna pop-up, blog lak lambat loading. halamak.. tapi tetap sabar menunggu.

pd aku, hak masing2 nak letak WV, tapi.. kalau kita bg orang senang, org pun senang jugak dekat dengan kita..

Aisya said...

aisya pon xkesah..lau niat memg nak komen..ade WV or not xkesahla..tp aisya rase better xpyahla..kdg2 lau mood xbagus..2 3 kali gak nk pas WV tu..hahhaah..

p/s --> aisya rabun..muahahahha..;P

JendelaCikSue said...

ciksue tak kesah pon...janji dpt tinggal komen kan..??

JendelaCikSue said...

ciksue tak kesah pon...janji dpt tinggal komen kan..??

BalqisShafiqa said...

salam ziarah.
wv ni memang saya tak suka tapi kalau ada apa nak kata, hati orang berkenan.

secara hormat, kita terima aturan orang.

cuma satu je, pakai pop-up ni memang suka.
kalau pakai benda lain, saya benci!

Fiq said...

kekadang tu rasa semak gak la dgn WV ni.....=)

nabilah_2908 said...

Hye LOH

hehehe...bukan buta huruf..mybnk testmt jer kot.. :)

Hye Kazaztan

yupp...tak kisah la..jnji ikhls ms memberi komen.. :)

Hye Puput

hehhee...sy amat memahami kamu..lbh kurng lh kita .. :)

Hye Ilham

hmm...sebab tu la kita sebagai blogger kena user friendly.. :)

Hye Frodo

ha..betul tu...evn ada WV gigh juga nk tinggal komen :)

nabilah_2908 said...

Hye Fiza ;

hmm...sabar lah...usaha tangga kejayaan..jgn putus asa ya.. :)

Hye nana ;

hmm..betul tu..tp masing2 ada hak di aits blog masing2 kn..? :)

Hye niesz ;

hehe...sometims pernh juga salah insert wv ni..

Hye Nisa ;

yeah...setuju demi kawan...rela juga.. :)

Hye Riz ;

hmm..fhm..biasanya sy mutekn sj sound...tp tk best nya..bila n3 tu ada sertakan video..bercelaru juga la.. :)

nabilah_2908 said...

Hye Safiyah ;

setuju dgn safiyah..kena kena respect hak org.. :)

Hye Ibu Elysha ;

ur welcome...hehe..(^_^)

Hye Mesin taip ;

terpulang pada pendpat masing2..betul tak..? :)

Hye Maksu ;

sngt setju dgn maksu.. :)

Hye maria ;

aiz tu pun budak IT juga..nmpk tk widget kt side bar ni..dia yg reka..tp blog dia sngt frinedly.. :)

nabilah_2908 said...

Hye Firsya ;

yupp..if kita tk susahkan org..org pun tkkn susahkan kita kan..? :)

Hye Mirul ;

ala..tkde WV pun ikhls juga...sebab kita hntr juga komn pada si blogger tu kan..? :)

Hye Farah ;

betul tu...terpulang lah..blog masing2...sy hnya konsikan apa yg sy tahu.. :)

Hye Asada ;

ya..betul..if blogger tu guna komn yg bukn pop up window..ada lak WV..sure lambt..tp gigih juga menghntr komen.. :)

Hye Aisya ;

haha...akk pun pernh kena mcm tu..kdg kala smpai 3 kali buat WV tu..baru leh publish komen.. :)

nabilah_2908 said...

Hye Cik SUe ;

yg penting ikhlas kan..? terpulang sma ada nk terima or tak.. :)

Hye Balqis ;

itu la pasal...yg pntng saling mneghormati & ikhlas.. :)

Hye Fiq ;

kadang2 rasa tk semak la eh..? hehe.. ;P

✿ shuhada said...

emm akak mmg xgemar word verification neh. tp klu dh beria nak tinggal komen... akak layan je...

kella said...

oh ya! aku tidak lagi menggunakan WV! sebab nak mudahkan rakan2 untuk mengomen, tapi kalau ada antara kengkawan guna wv pun.. tetap terjah komen juga... :)

MissXYZ said...

huh x ske word verification... mcm le nk merompak blog cis!!!

huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...