Wednesday, June 16, 2010

DI KALA INI



Dikala ini....jam di dinding mununjukkan hampir pukul 5 petang...hujan sedang turun mencurah-curah...langit hitam gelap lagi kelam..diserikan pula dengan pancaran cahaya kilat yang sedang gah berbunyi..dam!!!!....dumm..!!!



Tiba-tiba sang perut pula mengeluarkan bunyi, bunyi itu seperti suara halus sang perut yang sedang menjerit-jerit minta di isi...kerana sedari pagi tadi, sang perut hanya di isi dengan 2 keping roti butterscotch bakar dan secawan susu suam..menjelang tengah hari..dia di isi dengan 2 keping biskut cream crackers..dan secawan air kosong.

Lapar...lapar..lapar.....sang perut memberikan isyarat ke otak



Kini giliran sang hati pula berkata-kata....

" Alangkah bahagianya di kala ini dapat menikmati goreng pisang.."

Sang tekak mengiya kan kata-kata itu....



Namun......Sang Otak berkata...tidak...!!!! kerja...kerja...kerja....masih banyak yang perlu di siapkan..


Sang hati bersetuju dengan sang otak...

" Ya...paper work ini perlu di siapkan sebelum balik....."



Lalu tuan empunya badan meneruskan kerja-kerjanya..mata letih...otak letih...hati pula tak henti-henti berkata itu berkata ini....

dalam sibuk menyiapkan kerja...Sang Hati berkata lagi...

" macam mana dengan blog Apa Kata Hati....?"

Sang Otak membalas......

" apa kata kita rehat dulu......bagi laluan tuan kita mengupdate APA KATA HATI...kurang sikit bebanan yang sedang dia tanggung sekarang ini...."

maka terhasil lah entry mengarut ini....hehehe...emo21


p/s : sehari tak upade......memang tak sah....tak senang duduk...I miss you all....miss me tak..? huhu....emo21

24 comments:

Ieda Al-Habsyi said...

ekekeke!! menarik citer, ekekeke!! memang kalau seharian tak update gelisah kan :)

cik panadol said...

part paling best adalah part pisang goreng tu!!hahaha

En iLham said...

haha
rindu selalu kat akak
hehe

yan said...

jom ke apa kata hati??

:)

feel free,go here :)
izyan's

n.a.n.a said...

rupanya sang hati merindui kami. hik3 :D

Mesintaip: said...

Hmm...hujan-hujan begini paling best lepas makan terus baring-baring berselimut,sambil menonton TV...

-telordibasuh- said...

hehe ni dah cam ketagih ni hahah

Fiq said...

miss u too... (amik ati jerk. haha=D)

Puteri Aladdin said...

ye..ye..mish u so much =P

White Girl said...

Kal0 hujan sememangnya lapar nanti ;)

uda said...

kalau ujan jer mesti mau makan kan..hehehe sah dah ketagih berblog.. sehari tak update.. gelisah..

nabilah_2908 said...

Hye Ieda ;

hehe...betul tu.. :)

Hye Cik Panadol ;

yupp..mmg best..tahan tekak jer ni.. :)

Hye Syamil ;

hehhee...yer ke...terima kasih.. :)

Hye Yan ;

dah sampai pun kn ke APA KATA HATI... :)

Hye nana ;

yupp..betul tu.. :)

Hye Mesintaip ;

alahai...seronoknya...(^_^)

Hye TDB

hahhaa...lebih kurang la tu..mau ketaq tanagn kalau tak update..hehe.. :P

Hye Fiq ;

hehe...time kasih la yer... :)

Hye Puteri Aladin ;

hehe...thnks dear.. :)

Hye White girl ;

hujan mmg sngt sinonim dgn lapar kn..? :)

Hye UDa ;

hehehe...rasanya mcm tu la...ada ubt tk..? hehehe.. :)

BalqisShafiqa said...

salam ziarah, nabilah.
bila sibuk, balqis mmg kena sibuk.
tapi bila x update sehari, ketagihan pun datang mcm sawan.
ades!!!

shey said...

nak ai lap u pulak boley ta sis ?? ngee~~

PUPUT said...

hehehe...baru makan goreng pisang ptg smlm..^_^

mama_auni said...

huhu..nice entri la....tp kiter pon same kalo xupdate sehari memg xsah...tu kalo borink kat umah jadi blur..nk update kadang2 line tenet prob la...kat opis kang banyak kije nk buat..hehehe..
miss u too

nabilah_2908 said...

Hye Balqis ;

hehehe...kita ni mmg dh ketagihn blog eh..? huhu

Hye Shey ;

hehehe...boleh jer.. :)

Hye Puput ;

wee..bestnya....(^_^)

Hye Mama_auni ;

tu la pasal...kt rumah guna brdbnd..lambat...nk blogwalking pun susah... :)

kella said...

kata hatiku.. rindu kamu jugak! :)

tengkiu sudi singgah ke rumah juga, tika bersendiri menyiapkan kerja semalam ya! agaknya hari ni boleh la balik on time tak? :)
all da best!

nisa said...

kerja2 gak.. tp makan jugak tw.. nt otak jd lembap.. hehe

Tapak Kaki said...

kalaulah anggota badan boleh berbicara, hura hara jadinya..

nabilah_2908 said...

Hye Kella ;

hehehe...hari ni boleh balik on time..balika wal sikit pun tkpe..hehe..keje dh beres..(^_^)

Hye nisa ;

makan juga...pagi roti...ptg sikit biskut...nak keluar malas...jauh nk g makan.. if kedai makan depan mata..gagah kan gak diri tuk keluar makan.. :)

Hye tapak kaki ;

hehehe...betul tu...hati ni yg linch berkata2 pun dh cukup haru.. :)

MissXYZ said...

oh butterscotch mmg terbaik... lg2 klu bakar.... sedap nk mati =)

de gak manusia sejiwa dgn ku

Tapak Kaki said...

bila kat akhirat, anggota badan je la yg dapat cakap.. mulut kasi kunci..hehe

nabilah_2908 said...

Hye Miss XYZ ;

suka juga eh...sedap kn..? ps dh bakar..sapu lagi dgn butter...nyum..nyum..nnti kita buat kenduri makan roti butterstch bakar eh...hehehe.. :P

Hye Tapak Kaki ;

yupp...betul tu... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...