Tuesday, June 01, 2010

KANTOI



Hello dear fwens....wek

I nak tanya kat you all semua, rasa-rasanya you all nak bagi tak your parents baca blog you all...terutama personal blog..?

http://wordpress.hayscisd.net/it/files/2009/08/blog_use-this-onejpg.jpg
nak tau tak...lately ni...my mom lain macam jer....means..lebih mesra daripada biasa...huhu..

I pelik juga...bila duduk-duduk bersembang dengan Adin, tiba-tiba jer Adin buka cerita...

one fine morning....macam biasa..my mom akan habiskan masa dalam sejam surf internet...Adin lak berada dalam bilik, tiba-tiba Adin terdengar lagu CINTA UNTUK NABILAH bergema memecah kesunyian pagi...bila Adin jenguk keluar...sah...my mom tengah view my blog...emo20

http://www.britannica.com/blogs/wp-content/uploads/2008/11/blogging.jpg

I rasa my mom baca n3 yang ni kot MY MOM AND POLYP kat situ kan ada luahan hati sikit..entah macam mana my mom tau pun...I tak pasti...entah-entah...my mom memang dah lama jadi Silent reader kot...hahaha...entah la..nak tanya segan...emo21

patutlah my mom mesra lebih daripada biasa....rupa-rupanya dia dah baca luahan hati anak dia yang sorang ni.....huhuhu...

http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:Uvic9y1Eev6YtM::onecity.files.wordpress.com/2008/01/blushing.jpg&t=1&h=183&w=275&usg=__MklpIh3ikH_LD8J-pmX1l1pDexs=

bila teringat cerita Adin...haih rasa segan lak...

you all pulak..macam mana....
rasa-rasa ok ke kalau ur family tau tentang blog you all...?

46 comments:

yan said...

kalau yan, segan kot. hehe :P

feel free,go here :)
izyan's

Kazaztan Team said...

kalu saya ok je...ehehhehe

hasni said...

kalu saya segan kot kak
huhu
sbb bnyak merapu kat blog
oh tidak
jangan lah dorang tau
huhu

En iLham said...

hehe
tak boleh bayangkan kalau mak tau sy berblog juga
mesti malu gila
haha
tp ok la kak
mak dah bertambah sayang
haha

Fiq said...

my mother bc...=)

n.a.n.a said...

eh klu mama baca bgus jgk nati mama taw la keadaan anak dia nih. yela ble duk jauh kdg2 nak cite satu2 tuh ssah kan

atoyis said...

ok le tu..blh baca semua yg tersirat

kella said...

ok kot... sebab ada gak citer pasal diorang kat sini...
ok lah at least mereka leh tahu perkembanga, cerita ceritu anaknya di sini.. hehehe...
nanti nak minta pendapat diorang tentang blog lah.. :)

yott said...

family x tau sy ada blog..
brblog ni act bgs..dpt ramai kwn & pendapt

Miz Kadiah said...

Untuk saya, tak de pape kot...
Hihihi

dmx said...

hahahak...
malu...gak kan
apepun....save cool kay

violetless said...

segan gila kottt...kakak2 dan adik2 baca pon da segan sangat2..

Shuk said...

huhu..salah satu sebab ibu shuk bgi sy psg internet kat rumah, pkai alasan nak blogging..siap tnjuk lgi nk bgi bukti..hehe.yang lain2 mcm boleh bce news on9.. :)

mahira oya said...

mcm segan jer nk bg baca..
even ni adik baca..belasah jer..

Mohamad Khairul Dhamiri said...

eh..teramat segan jgak tu..kalau kita xtahu die baca ok gak..huhu

apisjohar said...

okla tuuu
merapatkan lg hbgan kekluargaan..

SyuQ said...

ha ha ha. orait apa klu parents kita bc blog kita.

rossa alina said...

segan mmg segan tapi xsalah kan..hukhuk.. ;p

HonEyBuNNy said...

sama la...adik2.n mama ila baca...sgtlah malooo...ahhah

yiazmat_horror said...

ha3..tak kot coz takmo bgthu kat my family..segan je.. :D

pawaka19 said...

mak ayah mel tak tau..sbb diorang xpandai internet.tapi mel penah tulis diari dulu..kantoi mak baca..pastu mak ckp.."ko nak sekolah ke nak main' hehe ..kenangan lama

New Entry Pawaka19 Dot Com

"Imam Muda VS Program Realiti Hiburan "

Kie-yu said...

ala~
citer yg baik2 je kan
wat pe nak malu
msti ur mom bangga bce blog ni~

sweeTSour said...

sangat suka kalo mak or adik beradik baca..bg dorg bangga ckit.sbb keyyah slalu puji dorg dlm blog..kalo depan2 malas nk puji2..hahaha

sarah shafie said...

hehe..klau mak bace blog n masak jgk lah..mcm2 ade kn..hehe

maRShA said...

he3..malu la jgax cz sume yg kite rs ad kt dlm tu...neway,my dad ad blog jgax tp xaktif lg cz streamyx bru otw nk g umah..hahahaha

eNaSaN said...

my mak...xpndai IT sgt,...




but my bro..my sis ade blog gak...heheheh...klu diorg baca diam2 sudah..xde komen sgt hahhaha

shey said...

segan but my mom mmg always follow my blog ! :DD

Tapak Kaki said...

kompem kena pulas telinga kalo dia tahu pasal blog aku ni.haha

M a W a D D a H said...

hehehe...

kalu adik bradik bace, xsegan kot...tapi xtau lak kang tetiba dtg segan..hehehe...merapu2 bnyk dlm blog adah..hehehe

ok la tu boleh mengeratkan silaturrahim kan..hehehe

liennasts said...

OK apa, sekurang - kurangnya dia leh memahami anaknya dengan lebih dalam, nak tengok plak perasaan mak bapak kalau baca blog anaknya yang selalu kondem orang

bARdbOO said...

huhu...sy pon kena...kebelakangan ni adik-beradik sy dh rmai yg baa blog sy...msalhnya diaorang baca dr awal plak tu...rajin gila..lepas tu bila jumpa mulalah nk ckp2 balik psal entry yg diorng dh baca..haish, malu sungguh!!!

PinQib said...

nice entry..
hehe..
:)

Mak Su said...

maksu mulanya segan gaks, tapi lama2 maksu inform jer kat anak2 and hubby

ciEk NiENa said...

ishh, segan kot kalo mama saya baca blog sya.. yela. majoriti blog sya berkaitan ngan diri.. ari2 abang sya da try akses.. tataw la skung dia still baca or tidak..

peaNut said...

ada baiknya ur mom baca...skrg kan dh nmpk kesannya??lebih memahami kan??huhu

senorita_alynne said...

Salam Nabilah
Ish Kalo Sy Lah XNak Parents Bace Blog Kite..Segan Ler...Hubby Sy Kdg2 Bace Blog Sy, So Sy Jd Sgt Segan Dgn Die Coz Die SUke Usik nnt :p

http://senoritalynne.blogspot.com

wanie mat zin said...

wanie rse ok jerkk sbb blog wanie pasal food..hihihhi

sis shuhada said...

ala sweetnya mak nabilah. jeles pulak. klu mak akak terbaca blog, dia xkesah kot. ntah. hehehe.

ismishahril said...

hurm. siblings takpe, parents ta leh. malu ah. haha

MissXYZ said...

yup!!!
baru dua tiga hari lepas...
ade org dtg mengadu kat mak ayah.... MissXYZ ckp kt blog cam tu cam ni....

cissssss kantoi...

amaran daripada diaorg tak leh letak entri kutuk2 atau perli2 adoiiiiiiiiii

p/s: dengki nabilah okay je kan? huhuhu

nabilah_2908 said...

Hye Yan;

hehe..tu la pasal..segan kn..? :)

Hye Kazaztan team ;

hmm..if tkde cerita2 personal...sy pun tk kisah..ni ada...2 yg segan sikit.. :)

Hye Hasni ;

ha..btul la tu...tak kisah kalau dieorg baca..tp diam2 sudah..tk perlu bg tau...tkde la malu sngt..kan..? hehe.. :)

Hye Ilham ;

ramai yg segan kan..? huhu...ok la..terasa gak di sygi..kalau tak asik kena marah jer...huhu..

Hye Fiq ;

ur mom baca...ok la tu..blog fiq pun ibrt encyclopedia...bnyk info yg best2 yg leh dpt kt blog fiq.. :)

Hye n.a.n.a ;

so..apa lagi..tunjukkan lah blog nana kt mama.. :)

Hye Atoyis ;

erm...tk gak...coz sometims..ada juga perkara yg personal yg kurng sesuai tuk parents kita tahu.. :)

Hye kella ;

hmm..betul juga tu...so..apa lagi iklan kn lah blog kella kt mereka.. :)

Hye Yott ;

sometimes kita lebih selesa share dgn org lain dr family sendiri kan..? :)

Hye Miz Kaidah ;

ha..mcm tu boleh la iklankn blog kt family.. :)

nabilah_2908 said...

Hye DMX ;

yupp...even dah tau...wt2 tk tau jr la..wat2 tak faham...tp dalam hati..malu...hehe.. :)

Hye Violts ;

hehe...amat memahami.. :)

Hye Syuk ;

means syuk tk kisah la eh if ibu syuk baca blog..? :)

Hye Mahira ;

hehehe...pelik kan..if org lain baca tk segan lak..tp if family baca...rasa lain jr..hehe.. :)

Hye MKD ;

ha...betul tu...if dh baca...wat diam jr..tkde la malu...huhu.. :)

Hye Apisjohar ;

erm..ada perkara kita boleh share dgn mereka..n ada perkara tk..huhu.. :)

Hye Syuq;

if blog yg penuh dgn info..ok la..if personal..luahan perasaan..agak segan sikit..hehehe.. :)

Hye Rossa ;

yupp..mmg tk salah...org lain boleh baca blog kita..kenapa parents kita tidak...kan..? :)

Hye Honey ;

hehehe..sngt memahami apa yg u rasa..(^_^)

Hye yiazmat ;

hehehe...dh tntu awak segan...kt blog awak tu bnyk juga puisi2 cinta..hehehe.. :P

nabilah_2908 said...

Hye Mel ;

ha..my mom pun pernh baca my diary masa sekolah2 dulu..huhu...mmg kena marah..lepas tu..terus buang jer diary tu..huhu.. :)

Hye Kie-yu ;

buat masa ni...semua ok la..tp tiba2 jer terjatuh cinta...tiba2 jer terluahkan kt sini..ha...kan malu.. :) kita belum ready nk g tau kt parents..tp parents dh tau...huhuhu...

Hye Seewtsour..

hahaha...sama la kita..kt depan mmg wat derk jer..susah nk ucapkan perkataan sayang...(^_^)

Hye Sarah ;

yupp...tk semua perkara kita boleh kongiskn dgn paretns kita kan..? :)

Hye Marsha;

bila stymx dah ada nk ke bagi ur dad baca ur blog..? huhu

Hye ensan ;

hehe..itu la yg terbaik rasanya..bila dh bca jgn smapi kita tahu..so kita tkde la rasa segan.. :)

Hye Shey ;

iyer ke..? hehehe..mcm mn u tau..?

Hye Tapak Kaki ;

erm..sy rasakn...lagi bagus kalau dia tau...kt blog awak tu..luahkan la segala isi hati awak...sure dia terharu...(^_^)

Hye Mawaddah ;

hehe...ada pro n contra nya kan..? :)

Hye Lien ;

ha...itu slah satu kebaikkannya..ada kalanya kita rasa tk puas hati dgn tndakkan paretns kita...tp kita tak dapat nk melawan, myb bila dia baca blog kita...dia boleh tau masa silap mereka...tak semestinya ibu bapa selalu betul...kan..? (^_^)

nabilah_2908 said...

Hye Bardboo ;

hmm..itu la yg tk best...dhbaca..diam2 jer la..kan..? :)

Hye PinQib ;

thnks.. :)

Hye Maksu ;

so...apa pandangan mereka..?

Hye Ciek ;

if dia masuk...tp dia diamkan diri masa baca..itu masih boleh diterima..tkde la malu sngt kn..? :)

Hye peaNut ;

yupp..ok la kot..huhu..dah kurang kena marah..hehe.. :P

Hye allyn;

ha..part yg usik mengusik tu la yg tak best kan..? huhu..

Hye Wanie ;

hmm..sure ur mom bangga anak dia pandai masak kan..? huhu.. :)

Hye Sis Shuhada ;

ala..jgn la jelas2..sometimes apa yg dicerita disini..tk seindah apa reality.. :)

Hye Ismi ;

hehehe...faham...(^_^)

Hye Mizz XYZ ;

haha..kantoi gak eh...? rasa mcm tk best pun ada gak kn..? :)

BalqisShafiqa said...

salam ziarah.

saya memang malu kalau mama baca ke papa baca blog saya.
ades, segan sangat!

rasa macam nak private je blog.
tapi sisi penulisan blog lebih kepada kisah lucu.
mungkin ibu bapa anggap anak mereka sedang merepek.
ekekek.

nabilah_2908 said...

Hye Balqis ;

hehehe...betl tu kan...adakalany ibubapa kita tk faham...n suka beranggapan yg kita sedang merepk..hehehe.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...