Thursday, June 24, 2010

KEROPOK LEKOR



Hye..hye..hye.....hai

ha....masih ingat dengan n3 TERINGIN ... akhirnya...I dapat juga...la..la..la...ye

thanks to NANI sebab sudi tolong I beli dan poskan keropok lekor idaman hati ni.. pada mulanya NANI nak hantar melalui driver bus ekspress jer....tapi.....bus sampai kt Melaka Central...kul 6 pagi....waa....tak kuasa la kot nak bertenggek kt Melaka Central tu pagi2 buta...so..NANI hantar guna pos jer la...

Alhamdulillah....keropok tu selamat sampai kat rumah I semalam..ye



Penghantaran melalui Pos Laju



Keropk Lekor Idaman, bila I buka jer kotak ni....terus I massage Nani, nak inform pada dia yang I dah terima keropok ni..



ada 10 batang semuanya..

then Nani call.....dia suh rebus balik keropok ni bersama dengan sedikit garam..tuk bagi lebih sedap and tahan lama..



see...berasap-asap lagi...ni baru selesai di rebus...



lepas selesai solat maghrib, I terus masuk dapur and goreng keropok ni..
hehehehe...makan malam tu juga..

emm...sedap sangat...lebih sedap dari Keropok Kak Yah tu..huhu..


akhirnya.......tercapai sudah hasrat di hati...Alhamdulillah....hehehe....wek

41 comments:

- zuriey - said...

sedapnya tengok kepok tue..teringin lak..nak sikit

~cik tiram~ said...

nak gak! haha..:D

atoyis said...

akhirnya tercapai niat nk makan keroppok lekor itu

peaNut said...

nk jugak la nabilah..kat sarawak ssh nk carik yg betul2 sedap...hurmm

~anna&anuar~ said...

uwaaaaaaa.... sedapnyeeeee.... tlg la pos kat akak gakkkkkkk....

pawaka19 said...

wa sedapnye nabilah..lama tak pekena kopok lekor ni

New Entry Pawaka19 Dot Com

"Mak Aii! Tawaran Burger Singa Sempena Piala Dunia"

Kazaztan Team said...

erkkk dr losong kah tu....aaaaa..teringin dah nieee

miss nana said...

alahai. tetiba rasa lapar bila tgk tuh

redNing said...

dah habis ke?

zyla said...

waa, nk skit kepok lekor tu kak nabilah.. ((:


entri terbaru : bakal jadi mahasiswi

PUPUT said...

wahhhhh...dasat smpai ada yg sudi poskan..baik hatinya...

mahira oya said...

sedap tuu...nak gaks bleh??
keropok kak yah ke tak yah..haha

shey said...

boleh tahan ey sis if pos ???

-telordibasuh- said...

hehe..boleh oder time pose x hehe

Ir.Ladybird said...

homaigod!! nampak sedap gileee!!! nak cikit...wuwuu.. :D

Fara said...

adus. frh lak jadik ngidam ni.
cedapnyeee nmpk!!!

♥ suterakasih ♥ said...

ehh bley pos ke???
sy nak gak huhu

ciEk NiENa said...

berbeza kan keropok ganu ngan tempat lain.. keropok ganu byk ikan dan sedap.. wah, teringin nya nk makan :(

En iLham said...

wah
dapat juga merasa keropok lekor ni
hehe
sedap
saya selalu makan keropok sebab dok kat mersing
memang banyak tempat proses keropok kat cni

Sensei Iori said...

Waaa...tgk pon da lapar...ngeee~~~
bak meh sikit...hehehehe...
beli on9 ke????..

PinQib said...

x phah tau.. ada orang.. rebus kopok ngn gram

kak ina mail said...

takut nak goreng.akak trauma sebab jiran sebelah akak kena simbah minyak , sebab goreng keropok lekor tu .suka makan, tapi beli je.

Aqma eUcaLypTus GurL said...

pos kopok lekor?? first time i dengar tau. huhuhu. sedap nye. nk sket.

Mr PenyuBiru said...

aku pun sama cam Aqma, 1st time aku dengor org pos kepok lekor.biar betik?? hehe

MiSs TuLang..^_^ said...

kalau buka puasa dengan kopok lekor pun sedap gak..=))

Faiz said...

sedapnye kopok tu...rse lpr lak..haha..

p/s : thanks komen kat blog td..

ismishahril said...

kalau dapat sos cili cuka tu, emmmhhhh molotops!

sis shuhada said...

aaaa xkire! nak ngidam, teringin, rasa kat tekak, bau2...

sape nk g Ganu lagi????

MiMiEy :) said...

wah. sedap nya.
sis, nak sikit..

Judiene said...

kt kelantan ni pun byk kopok lekor
nyum2
tasty!
hahahahaaa~~

M a W a D D a H said...

wahh..siap leh main order2 lagi ha..hehehe...

nasib baik yg teringin tu dapatkan..kalau tak...kesian...:p

niesz said...

kopok lekor??sedap nye!mmg xpnh jemu mkn kopok lekor kan.. ;)

Tapak Kaki said...

akhirnya... makan sikit-sikit je ok. nanti cepat habbis.hehehe

nabilah_2908 said...

Hye Zuriey ;

hmm...boleh..ada lagi sikit...hehe.. :)

Hye Cik Tiram ;

hehe..meh sini meh..ada sikit lagi.. :)

Hye Atoyis ;

yupp..Alhamdulillah....hehe..(^_^)

Hye Peanut ;

sama la mcm kt melaka ni..yg tk sedap punya bnyk la...ni pun kirim dr t'ganu..hehe...peanut try la request pada nani...mana tu dia boleh tolong.. :)

Hye Kak Anna ;

kak anna kena requst kt nani la kalau mcm tu...hehe.. :)

Hye Mel ;

yupp...mmg sedap...Mel dok kt mn..? kim la kt kawan2.. :)

Hye Kazaztan Team ;

haha...n3 ni dh buatkan ramai org teringin... :)

Hye nana ;

huhu...g la makan..jgn thn2.. :)

Hye Red ;

ada lagi sikit jer...yg lain..selesai.. :)

Hye Zyla ;

hehe..meh sini meh..ada g sikit.. :)

nisa said...

sedapppp.. nak!

nabilah_2908 said...

Hye Puput ;

hehe..mula2 mmg dh lost hope dh..ignt tkde yg sudi membntu..tp ada gak...syukur...hehe.. :)

Hye Mahira ;

boleh...meh la sini ..ada sikit g.. :)

Hye Shey ;

boleh...tp sebaik saja sampai..kena terus rebus...tk boleh biarkan jer.. :)

Hye TDB ;

hrumm...kena tnya terus pada Nani la kalau mcm tu..hehe.. :)

Hye Ladybird ;

hrummm..boleh..meh la sini.. :)

Hye Fara ;

hehehe...jangkit ngn sy lak eh..? (^_^)

Hye Suterakasih ;

iyer..boleh pos... :)

Hye Ciek Niena ;

kerpok kt kelantn pun sdp gak...hari tu kn g kelantn..tk beli sekali ke..? :)

Hye Ilham ;

hmm...akk belum rasa lagi kerpok dr mersing..sedap juga ye..? :)

Hye Sensei ;

erm..tk la..kirim jer...minta tolong nani belikan.. :)

nabilah_2908 said...

Hye PinQib ;

sekarag dh tau kan..? ala..nak bagi tahan lama...and hilang lendir.. :)

Hye Kak Ina ;

erm...sy gorong..tkde la pulak jd macam tu..tk tau la mcm mn boleh simbh minyk.. :)

Hye Aqma ;

ya...sy ni pun 1st time dpt melalui pos.. :)

Hye PB ;

betul.....kan sy dh tunjuk dlm gambr kt atas tu.. :)

Hye Miss Tulang ;

ha...kenyg ke nnti..? hehe.. :)

Hye Faiz ;

ur welcome.. :)

Hye shahril ;

yesza...sos tu mmg sedap.. :)

Hye Sis Shuhada ;

hehehe...tnya la kt kwn2 akk..mana la tau kot2 ada yg ke sana.. :)

Hye Mimiey ;

boleh dear..meh sini meh.. :)

Hye JD ;

yupp...betul tu...mmg sedap.. :)

Hye Mawaddah ;

erm..kalau tk dpt..tkpe la..anggp belum ada rezeki nk rasa.. :)

Hye niesz ;

betul tu...tp kalau mkn yg biasa ni..cepat jer dh muak..keras...penat jer mulut nk mengunyah..hehe.. :)

Hye Tapak Kaki ;

hehehe...dh nk dkt habis dh wak..sikit jer tinggal..if hari ni grg gk..habis la tu... :)

Hye Nisa ;

boleh..meh sini..ada g sikit.. :)

Fiq said...

amboi. sesuka ati kata kropok kak yah kurang sedap. meh sini aku cabai mulut tu. hoh

(kata Kak Yah)

haha...jgn marah haaa...=p

MissXYZ a.k.a Abaikan said...

aik nabila cam org mengidam je kui3 =)

nabilah_2908 said...

Hye Fiq ;

hehehe...nk g report ke tu..? :P

Hye Miss XYZ ;

eh..tkde la mengidam bebenor..just teringin jer..and alhamdulillah..ada yg nk tolong beli kan..rezeki la tu kan..(^_^)

fyra said...

kopok leko fav fyra la
besnyeeeee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...