Saturday, June 05, 2010

MONEY..MONEY..MONEY



Happy Saturday everyone....

Tagging Time.....

Ok...jom ikut I selesaikan TAG yang datangnya dari ♫♫Mutiara Hati♫♫

Thanks Aisyyah coz sudi beri TAG ni...

Task :

Seandainya anda diberikan RM 2 Juta, apa yang anda akan lalukan pada duit tersebut.




Hoho....banyaknya...RM 2 Juta tu.....erm RM 2 Juta tu dari sumber yang halal or tak eh...? of course lah halal yer tak...? hehehe....

ok...nak berangan jap...

http://www.addemoticons.com/emoticon/3d/AddEmoticons00112.gif Sebaik sahaja I dapat duit ni...perkara yang pertama yang I akan buat adalah menyelesaikan segala hutang piutang yang ada..macam Loan PTPTN and Kereta ( My Miss Red)..termasuklah hutang piutang my dad...my mom ( rasanya takde)..nak bagi clear terus..

http://www.addemoticons.com/emoticon/3d/AddEmoticons00112.gif then I nak beli tanah....terutama tanah-tanah yang terbiar tu...kalau dapat 2 or 3 bidang tanah pun ok...salah satunya...I nak buat rumah...untuk my family...yg selebihnya...nak jadikan tapak pertanian, tak pun buka ladang ternak kambing...kolam udang ke...ikan keli ke...

http://www.addemoticons.com/emoticon/3d/AddEmoticons00112.gifada balence tak...?? if ada I nak buat pelaburan saham akhirat...sedekahkan sedikit pada rumah anak-anak yatim....and selebihnya nak jejakkan kaki kat Tanah Suci Mekkah...bawa my parents and adik2 I sekali....




Hmm...selesai sudah....in reality....rasa-rasanya..boleh ke dapat RM 2 Juta begitu sahaja tanpa berusaha keras..???? Jangan mimpi lah....simpan sahaja angan-angan itu...betul tak..?

Ok dokey........thats all for now...till we meet again...take care dear fwens...have a great weekend..

and....dont forget that....I love you......http://laymark.com/i/m/m032.gif



17 comments:

ciEk NiENa said...

bayar hutang ptptn pom da bpe puluh ribu abes.. hehe.. time ni rasa nyesal plak amik ptptn ;(

Tapak Kaki said...

ptptn ni memang hampeh..riba terang2

MissXYZ said...

bgs2 lunas hutang ptptpu lu... kuang3 =)

ASaDa RyutaRo said...

hohoho~ banyak hutang ke??

lalala~

semoga berjaya mendapat duit sebanyak tu..

setakat ni rasanya dah lebih 2 juta tak yang di belanja ea? hahaha.. cuba kira dari mula2 lahir sampai sekarang..

TUKANG KATA said...

beli tanah..

wah,satu pelaburan yg bagus..

:))

TUKANG KATA said...

beli tanah..

wah,satu pelaburan yg bagus..

:))

Cik Akma said...

2 juta? huwaaahhhhhhh bestt gileeee shopping ahahaa~

aMm said...

dua juta..??

...ntah...


maybe beli barang2 mistik kot..
hehe

Kazaztan Team said...

kumpul hartanah mmg pelaburan bijak

Fiq said...

sape la pemurah nak bagi 2 juta bulat2 kat seseorang. huhu

nabilah_2908 said...

Hye Ciek Niena ;

hmm..betul tu...tp kalau tak ambil..mcm mn nk smbng study..nk tunggu sumbr lain lambt n belum tntu dpt...so nk tk nk terpksa juga ambil ptptipu...ms dpt best jer...bila nk byr mcm sekarang ni...alahai....(^_^)

Hye Tapak Kaki ;

yupp...tp tk boleh nk elak...kita ni pun bukn dr keluarga senang...nk kata pandai sgnt pun tk..so tkde option lain utk teruskn pelajarn selain ambil loan ptptn..

Hye Miss XYZ ;

hmm..hutang kena jelaskn segera...if tk selesai....bila mati nnti susah.. :)

Hye Asada ;

hmm...if nk kira...dari sebelum kita lahir lagi..smpai kini...lebih dr 2 juta....huhu..

Hye Tukang Kata ;

yupp...itu la cita2 sya.. :)

Hye Cik Akma ;

huhuu...best eh...mmg la best...at the end...sedih...duit tkde dh..(^_^)

Hye Amm ;

hoho..brg2 mistik...minat nk join team seekers ke..? :)

Hye Kazaztan TEam ;

yupp...kalau ada rezeki lebih sikit mmg sy nk beli tanah..beli rumah dulu pun tkpe.. :)

Hye Fiq ;

hahaha...ada ke..? takde rasanya...kesenangan..kekayaan takkan dtg bergolek begitu saja jika kita tak berusaha...kan..? :)

pawaka19 said...

bgus2,..mel pon kalau dpt durian runtuh..hutang bayar dulu

mahira oya said...

nk duit tu gaks..

nabilah_2908 said...

Hye Mel..

hehehe...betul tu..hutang2 akan mnjadi keutamaan dulu.. :)

Hye Mahira ;

haha...siapa tknk duit free2 jer mcm ni....tp ada ke org nk bagi..? huhu.. :P

Mak Su said...

kalu dpt kat maksu, maksu nak baya utang, beli tanah, buat rumah sejibik yang cute and affordable, kalau ada lebihan tanah, buat bercucuk tanam skit, buat rumah sewa 2 pintu lain entrance :)

dah selesai utang, selesaikan hal anak2, pegi mekah :)

and then, boleh round de world :)

nabilah_2908 said...

hye maksu...

weee...sama jer mcm plan sy..hehe.. :)

nisa said...

klu nisa dpt..

1)kawen
2)ks mak ayah
3)beli umah byk2
4)derma
5)belanja kwn2..

yahuuuu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...