Thursday, June 10, 2010

MUSIC PLAYER DI BLOG



Ole dear fwens.....hai

you all dah makan...? I dah makan dah..alhamdulillah....

topik hari ni...I nak cerita tentang Music Player di blog..



Apa pendapat you all tentang Music Player ni..?soal

soal ala....tak kisah...sebab masa blogwalking...I tutup speaker

soal huh...annoying betul....tertutama yang jenis autoplay...bayangkan kalau buka 10 blog..ke sepuluh blog tersebut guna music player jenis ini....boleh sasau kejap..




my blog pun ada music player gak... tp jenis yg freindly user..boleh stopkan kalau tak mahu dengar...

erm...tapi ada juga visitors datang ke sini..kata terkejut dengan lagu kat blog ni...huhuhu...I pergi balik ke blog mereka and say sorry jer la...wek

I nak buang..tapi sayang la...coz lagu ni sangat sesuai dengan my blog n me...

hmm.....apa pula pandangan you all tentang hal ni...?soal

33 comments:

lieya orange M.I. said...

music lieya auto play...sorry la kalu bukak, mmg ada jer..hehehe

aliesha kirana said...

hehe.. dl AK pn wat autoplay.. tp sbb bace byk entry ckp mende cmni xok.. so smlm AK dh xwat autoplay... sape nk dgr lagu kene klik play manually.. huhu...
AK xtau lak cmne rase kalu bukak blog yg de autoplay sbb AK sllu cm nabilah gak.. xde speaker kt pc..kalu AK nk dgr, baru AK cucuk headphone..hehe...
tp demi keselesaan pengunjung blog AK, AK dh xwat autoplay..hehe.. nabilah ikut kata hati la..heeh

kak ina mail said...

Rasanya tak selesa kot.akak kalau nak fokus satu je.samada dan nak baca atau nak dengar lagu.tak marah, tapi tak selesa je.

redNing said...

pasang je..yg penting bleh pause klu xmo dgr.

maRShA said...

xske autoplay cz law tym blogwlking mang ske bkak bnyak blog..law ad yg autoplay pastu lagu dy kuat and xbez..allah..rs cm skit kpla otak ngn tlinga.. lagu nabila tu jgn buang cz bez sgt!!!ngee~

Salmia said...

nak auto play ni pun make sure jugak muzik tu sesuai. tak la terkejut readers dengar bila buka nanti

pawaka19 said...

secara jujurnya mel rasa tak selesa..sebab kalau nabilah nak tau..mel selalu mute speaker bile singgah blog nabila

so..jadikan dia tak autoplay..

New Entry Pawaka19 Dot Com

"Alat Pengesan Laptop Di Kereta"

Fay Nana (Cik Fana) said...

it depends....tapi rasenye baik jgn autoplay sebab td pun terkejut gak tetibe dengar lagu. huhu...sorry ye. :( thats why lah kat blog tak letak lagu. ramai dah yg cakap pasal ni...:)

En iLham said...

sy rase biar jer.lgpun music player akak tu mmg kat ats sekali.so bile orang xnak dengar die tutup je lah.hehe.lagipun dengar lagu tu dah dapat kenal nama akak.

hehe.tapi lagi sakit hati kalau lagunyer punyelah macam dalam disko

terkejut den masa blogwalking

niesz said...

hihi..lagu tu da sesuai sgt la kak..xyah tukar la ek..hihi..niesz suke..

Salmia said...

apa kata akak buat poll je. setkan time range tuk poll tu. then amik decision based on poll

nisa said...

nisa layan je muzik2 ni... hehe

Kazaztan Team said...

x suka juga music player yg autoplay nie...

iRa~" said...

hee..ok je..ira xkisah..kalo xsuka dgr, slowkan volume lappy je..:)..
lagu dlm blog nabilah ni klasik..
hehehe..:)

BalqisShafiqa said...

salam ziarah.
nabila tanya pasal lagu ni.
dulu masa 2008 mmg letak lagu. 2009 kejap je letak.
lepas tu buang terus sampai sekarang.

kalau pakai autoplay mmg binyit laa.
tapi kalau blogger skew, balqis dgr je la.


jom ronggeng blog balqis.

GombakMali said...

hahaha..seelok nyer..jgn la wat auto play..kkdg.. blogger yg wat BW dh bkk lagu dier.. pastuh bkk 5 blog.. lima2 ader bnde camnih..yeah..remix.. yg xbest :(

~cik tiram~ said...

hehe...salu kite tak leh bace smbil dgr lagu...sbb nak fokus.ecececehh..haha..tp lau lagu best,layan je..hee...:) autoplay pon x kesa..hee..

nabilah_2908 said...

Hye Lieya ;

tk perlu say sorry dear...terpulang pada tuan empunya blog.. :)

Hye AK ;

hmm..if music player guna manual..baik tkyh letak...sure tkde org nk dgr..tul tk..? huhu.. :)

Hye Kak Ina ;

kalau kak Ina masuk blog sy..kak ina buat mcm mn..? dgr juga..or stopkn lagu ni..?

Hye REd;

hmm...sy rasa mcm tu gak...syg nk buang.. :)

Hye marsha ;

sorry tau..nk buang mmg syg...if mengganggu...marsha stopkn jer music player ni yupp.. :)

Hye Salmia ;

erm...sy rasa lagu ni sesuai dgn sy...nama saya.. :)

Hye Mel ;

erm..sorry tau dh susahkan Mel..if nk buat manual..baik tkyh letak yer tak..? if mengganggu..Mel stopkn jer la eh music player ni..sorry again.. :)

Hye Cik Fina ;

sorry tau...huhu....(^_^)

Hye Syamil ;

ha..sbb tu akk letak kt bahagian atas sekali...so mudah readers stopkn music player if dia tknk dgr.. :)

Hye niesz ;

hehehe,,thnks dear.. :)

nabilah_2908 said...

Hye Salmia ;

hrumm..ok juga tu..thnks ya...(^_^)

Hye Nisa ;

hmm..lain org..lain cara kan..? :)

Hye Kazaztan Team ;

erm..mcm mn pula dgn blog sy..tak suka juga eh..?

Hye Ira;

hmm...lagu ni best sebab ada nama sy..lain dr yg lain...kalau kt blog org lain..sure ada lagu2 baru...but bukan kt sini... :)

Hye Balqis ;

bila balqis masuk blog sy...rasa mengganggu ke..?

Hye GombakMali ;

biasanya...sy mutekn jer sound...huhu

Hye Cik Tiram ;

so..blog akk ni mcm mn pula..?

Kazaztan Team said...

nabila...saya pakai google reader bila baca blog awak...so tak dengo pun music player tu...& tak perasaan pun ada...ehehheheh

Fiq said...

tak kisah sebab memang mute kan jer sound kat laptop=)

Cik Akma said...

i loveee music. so x kesahh hihihi :D

pawaka19 said...

tp nabilah jgn risau..bile dengar je lagu tu kat mane2 mesti ingat nabilah..dont wory

ciEk NiENa said...

lagu blog awak ok jew.. gpom bley pause kalo xmboh.. ada certain blog tu, mak aii, serabut ouh sebab lagu autoplay.. huhu.. so, terpaksa la saya tutup sound.. huhu..

nabilah_2908 said...

Hye Kazaztan Team ;

owh...sy tk pernh try lak guna goggle chrome.. :) tp lega juga la..cz tk mengganggu.. :)

Hye Fiq ;

sama la...hehe...bukan apa..kalau blog yg music player dia tk boleh nk stopkn..agak serabut.. :)

Hye Cik Akma ;

wah...if buka 10 blog..lagu cmpur2 mcm mn..tk kisah juga..? :)

Hye Mel ;

hehehe...ok.. :)
bukan senang nk dpt lagu yg ada nama kita kan..? :P

Hye Ciek Niena ;

fuhh lega...kira nya tkde la mengganggu ciek niena kan..? (^_^)

-telordibasuh- said...

majority org xske blog yg auto play ....

AiZ said...

betul tu... aiz tak suka player yang takleh stop tu.. ^__^"

kak ina mail said...

sorry akak tak kisah , company akak punya computer tak de speaker.akak ni tak de computer kat rumah pun.selalu aku pergi cc je hujung minggu.

sis shuhada said...

hehehe i mmg bila on je laptop or pc, i off speaker xpecially bila ada niat nk blogwalking sbb dh agak dh mesti ada yg terkejut punya hehe.

nabilah_2908 said...

hye TYB ;

hmm...betul tu..yg bnr nya sy pun tk suka terutma yg tk boleh nk stopkn tu..sy punya music player pun ramai juga org tk suka...enth la... :)

Hye Aiz ;

sama lah..huhu.. :)

Hye Kak Ina ;

hehehe..bagus la akk tak kisah...risau gk kalau majority yg masuk blog sy rasa tk selesa..(^_^)

Hye Sis Shuhada ;

hmm..sama la dgn sy...kdg2 bos ada..takut kantoi jer..huhu.. :)

MissXYZ said...

cinta utk nabila? cinta kalau bukan utk org name nabila x leh ke? hu3

p/s: saje menyakat je =)

nabilah_2908 said...

hehe...its ok....(^__^)

aliesha kirana said...

hehe... letak jugak sbb sndri yg nk dgr ble rase nk dgr...hahahaa..org len xmo dgr bia la kt dorg.. tp ade kwn yg dtg blog tu semata-mata nk dgr lagu yg AK letak..hahaahah~~~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...