Wednesday, June 23, 2010

POP OUT ADS



Hello dear fwens......wek

hmm...bumi Melaka pagi ini di basahi hujan....sejuk.....grrrrr.....macam mana pula dengan tempat you all semua...hujan juga ke..?

ok...hari ni I nak cerita tentang Pop Out Ads....

I nak tanya you all semua....bila ber'blogwalking...ada tak...tiba-tiba jer ada Pop Out Ads ni keluar memenuhi skrin...? blog tak habis loading lagi...tapi ads dah penuh....ada kalanya melebihi dari 1 ads...



contoh macam ni...?

apa yang you all rasa....??soal

bayangkan situasi yang ni pula..

dalam 1 window..you all buka 5 buah blog...di mana ke semua blog ada Pop Out Ads ni...? maka bermacam-macam lah yang keluar....



siap ada gambar ****** lagi


bukan ke ini semua sangat annoying...?

setuju tak...?

I rasa....ramai dah blogger2 yang membincangkan isu ni di blog mereka....tapi...masih lagi ramai yang tak sedar akan hal ni....

you all tahu tak dari mana datangnya Ads2 ini...?? Ads2 ini datangnya dari Widgeo Widget yang diletakkan dalam blog.



Ini la widget yang I katakan tadi

kepada blogger yang masih lagi menggunakan widget ni...apa kata you all buang kan sahaja..banyak lagi widget2 yang lain....tak pun...pergi sahaja ke Nuffnang....semua ada di situ..

sudah tentu you all mementingkan keselesaan pembaca...betul...? so fikir-fikirkan lah...





contoh widget yang lain..

ini sebagai 1 teguran....terpulang lah pada you all semua untuk terima atau tidak...seperti biasa...I hanya berkongsi apa yang I tahu...maaf...seandainya ada tersalah or terkasar bahasa....jangan segan-segan untuk menegur yupp..pang

so......apa pula pendangan you all semua.....??

41 comments:

-telordibasuh- said...

ya betul...sape guna widgeo mmg ade pop-up...coz b4 ni telor pakai widgeo gak tapi mbr2 ckp slalu ade pop-up haram kua hhehehe...

redNing said...

mmg menyusahkn..dh jdi satu kejer plak nk tutup bnda2 tu

dmx said...

wahahak..
memang mmbosankan...

Tapak Kaki said...

setuju 100%.. merepek menda tu semua..buat semak je kan.

PinQib said...

hen... klu ytekeluaq dpan makpak.. camna.. ada yng pix xray tu.. wakakak

Salmia said...

ooo..baru tau semua ni punca dari wigeo tu la ek.. tp nsib sy x penah berurusan dgn wigeo. hehehe

pendapat: memang rasa annoying la dengan kehadiran adds pop out ni.

pawaka19 said...

oh ptt la bila mel komen blog2 yang ada widget tu kuar mende2 alah tu..thanks for sharing nabilah

New Entry Pawaka19 Dot Com

"Pekerjaan Paling Cool Di Dunia"

uncle said...

uncle rasa pop up ad ni datang nya dari internet yang kita guna tu..contohnya modzilla, chrome dll. bukan kena mengena dengna widgeo. sebab uncle depa pun nak cari duit gak... itu pendapat uncle lah..

Cik Sara said...

Perasan gak adds ni.. tapi buat tak reti je..hehehe..teruknya saya..

Nik Nur Faeezan said...

yups..btol2..stuju dengan anda...menyemak jew benda2 tuh..

nirelwof said...

betul2...dah la aku bukak blog kat opis...klu kuar ads yg tah hape2 and ade plak staff aku nmpk, tak ke haru??
huhuhu

Kazaztan Team said...

terpk jugak widget mane la yg dok kuar pop adv nie...rupe2 ye yg tu ye...

mahira oya said...

rase x buat pon widget2 nih..

kak ina mail said...

thank for your info.akak akan cuba ikut ye.kalau ada info terkini beritahu ye.

encHIx laNDax said...

yeah!aku juga benci..tp malas nak bising2..hhheheh
akak owang mlake ke?

aliesha kirana said...

sgt xsuka ads dr widgeo tu..hehe.. dl penah nk letak..tp ble jenguk blog yg ade widgeo..kuar mende tu..terus xjadi..bek cri widget lain..heheehehe

khalidahmacambaguss~O_o said...

wahaha...lawak2....sebab tu la saye malas nak memberatkan otak dgn letak widget mcm2 tu dlm blog...its very annoying actually...haha

yess...bumi melaka memang banyak hujan semenjak dua ni...sperti yg saye cita tu la kan...

ciEk NiENa said...

mujur la ciek tak pasang widget tu.. tapi memang serabut la iklan3 tu.. mengganggu betul.. huhu

FiRsYa MeLisSa said...

hurm...saya pulak benda ni kuar kalau sy pakai mozilla~
tak taulah pulak kot ada kaitan dengan widgeo..
tapi sy tak suke pop up ads ni..
tah paper..
menipu banyak.....lalalala~~

PUPUT said...

ha'ah betul..sy pon salu dpt ni..bengang jgk..bersepah..tp blog sy xde la..tp geram jgk kdg2..hehe..

BalqisShafiqa said...

salam ziarah, nabilah.
balqis sokong apa yang ditulis ni.

mmg selalu kena.
sekarang kat blog balqis dah x byk widget.hahaha.

tp kalau pop ouy yg blogger letak tu pun x best laa.
ala-ala pesanan gitu!!!
kan2??

MiMiEy :) said...

owh, widget 2 yg kuar benda2 x bagus 2 er?
teruk toi yg body scanner 2.
time nk download lagu selalu ada bnd 2.
isau parents nmpk.

~cik tiram~ said...

mmg annoying.haha..:D

niesz said...

hihi..xpe2..teguran yg membina..same2 akn rs senang lpas ni kan..

nabilah_2908 said...

Hye TDB;

hmm...dulu pun sy guna widget ni..once dh delete...terus tk keluar lg pop out ads ni.. :)

Hye Red;

yupp...kdg kala susah nk tutp..nk2 bila guna brodband..nnto hang jer..:)

Hye Dmx ;

hehehe..betul tu...blog tk hbs loading lg..tp ads dh berlmbk keluar.. :)

Hye Tapak Kaki ;

itu cara mereka nk dpt earning kot..mmg tk bermnfaat pun ads2 tu..

Hye PinQib;

ha...itu la mslhnya..nnti parents kita fikir yg bukn2 lk...huhu..

Hye Salmia;

hmm...itu la yg sy rs...tp gagah juga tekn2 X tu.. :)

Hye Mel ;

ur welcome...sharing is caring..hope blogger yg masih guna widgt ni akan berubh.. :)

Hye Uncle ;

mmg ada kena mengena...sy test sendiri di blog sy.. :)

Hye Cik Sara ;

mcm sy la...even annoying...tp gagahkn juga.. :)

Hye Faeezan;

hope lepas ni dh tkde lagi dh pop out ads ni..selesa sikit ber blog walking .. :)

Hye nirewolf;

yeszza....mmg haru..nnti org fikir bnda lain lak... :)

Hye Kazaztan team ;

yupp..sy sendiri pernh try guna widgt tu..mmg ada pop uot ads..tp bila delete...dh tkde dh.. :)

nabilah_2908 said...

hye Mahira ;

yupp..your blog tkde pun widgt ni..dnt worry.. :)

Hye Kak Ina ;

ur welcome...kt blog akk xde pun pop ads ni...dnt worry.. :)

Hye Landax ;

yupp..org melaka.. :) hmm..bukn niat nk bising2,,,hnya teguran..terpulng sma ada nk terima or tak.. :)

Hye AK ;

ha...betul..bnyk lagi widgt yg lain..mmg la widgt tu cntik..tp menyushkn pengunjung blog.. :)

Hye Khalidah ;

evn annoying..sy redah juga...org melaka gak yer..? :)

Hye ciek niena ;

yupp..widgt tu cntik...tp tu la..menyusahkan visitors.. :)

Hye Firsya;

bukan menipu bnuk..mmg menipu habis.. :)

Hye Puput ;

yupp..ur blog tkde pun..senang nk masuk.. :)

Hye Balqis ;

ha...itu pun yer gak...hehe..1 kerja nk clik2.. :)

Hye mimiey ;

ads tu tipu jer..tk berfaedh...tk mcm ads dr nuff..

Hye cik tiram ;

hahaha...betul...lama dh tk nmpk cik tiram kt sini.. :)

Hye niesz ;

yupp..itu la tujuan sbnrnya..tp terpulnglh kalau nak terima or tak.. :)

Eciz said...

sumpah benci ngan mende tu!!

En iLham said...

owh patutla blog saya takde keluar dah sebab saya dah buang widgeo tu
baru tau skrg.haha.thanx for da info kak
hehe.

saya mmg benci benda mcm tu. dahla kadang2 kuar benda tak senonoh.huhu

hasni said...

hani xguna pon widget tu
tp tetp gak kluar popup ads tu
biasanya y kluar tu
add y scan body tu
nyampah btl

Fara said...

slame ni frh pelik gak dr mane die dtg.
rupenye dr widget tu...
mmg serabut pop-out tu...
kekadang segan gak tgk sbb ade gamba tak best mate memandg....

zyla said...

Sdikit info dh sy dpt drpd entri ni.. Thnx kpd tuan punyer blog ye..


entri terbaru : bakal jadi mahasiswi

shey said...

ngeeh~ hr tu ms bw , sampai 5 skali kuar , nsb sikit je sis (:

Fiq said...

memang sengal kot klu kur benda2 camtu. memberatkan proses com jer nak bukak page. harap yg brkenaan ambik perhatian la yer.

nabilah_2908 said...

Hye Eciz;

hehehe..sbb masih ramai yg tk alert tntg hal ni la yg membuatkn sy publish n3 ni.. :)

Hye Ilham ;

ur welcome... mmg ramai yg tk suka...hope blogger2 yg masih guna widgt ni..alert.. :)

Hye Hasni ;

hmm...ads 2 dr blog2 org lain...bukan dr blog hasni.. :)
sbb tu...even hasni tk guna widgt tu..ads2 msh lagi keluar..

Hye Fara ;

hmm...kalau biasa2 tkpe..ni yg tk senonoh...bila farah masuk blog org..n kelaur pop ads tu..try tgk kt blog dia, sure ada.. :)

Hye zyla ;

ur welcome.. :)

Hye shey ;

huhu...5 tu dh kira bnyk..sure semak...nk loading pun lmbt.. :)

Hye Fiq ;

yupp..betul...melbtkn...hope mcm tu la.. :)

kella said...

haah la memang selalu keluar itu semua! terima kasih! oh dari widget itu kah... hmmmm..... tengkiu!

nabilah_2908 said...

ur welcome kella.. :)

♥ suterakasih ♥ said...

owh yeke?laaa patutla sy pon slalu kena cmni huhu rupanya dr bnda tu ekk..
thanks share info ni..nti sy remove hehe

zairie said...

ala... kalo pop up, buang je widgeo tu.. pkai bnda lain.. hehe

nisa said...

pttla.. nisa selalu je dpt.. huh

MissXYZ a.k.a Abaikan said...

fuhh seb bek xde widget tu lalala =)

nabilah_2908 said...

Hye Suterakasih ;

ur welcome dear.. :)

Hye zairie ;

yupp...itu lah sebaik2nya.. :)

Hye Nisa ;

menyemak jer kan ads tu.. :)

Hye Miss XYZ ;

hmm...betul la tu..kt ur blog mmg tkde.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...