Tuesday, June 15, 2010

RENUNG-RENUNGKAN



Renung-renungkan......hmm apa yang perlu direnungkan tu..?soal

You all renung la gambar di bawah......apa komen u all semua...? huhu...



ni semua nak mengeksplotasikan kaum wanita......haih...macam la takde benda lain yang nak direnungkan...

if renung lebih sepuluh minit sekali pun..kalau dah Allah tetapkan ajal tu sampai..sampai juga tak kira masih muda atau pun dah tua...betul..?

haih...macam-macam kan...?

apa pula pandangan you all..?


36 comments:

nisa said...

nisa penah dgr ni.. hahaha.. kdg2 rs ntah ape2.. klu nk wat ujikaji eksperimen ni kene la tgg nisa kawen.. suoh suami wat.. hahahha..

Kazaztan Team said...

saje le tu propaganda lg...tu slh satu cara nak porak peranda umat islam ler...yg kite nie mesti percaya sbb pakar2 yg buat kajian...adui la...nak sihat ikut cara hidup Rasullallah...& mati tu di tgn Allah...

BalqisShafiqa said...

salam ziarah, nabila.

pernah dengar isu ni.
tapi fikir balik, tengok aurat wanita tu dosa untuk lelaki.

ades, tengok muka dah laa.

Amanina said...

banyak je cara lain nak sihat. huhu

En iLham said...

biaselah tu
suke sangat wat artikel mcm tu nak tarik hati pembaca
macamlah pembaca ni tagih sangat benda mcm tu
tp bgslah jugak untuk merapatkan hubungan suami isteri kot
hehe
nak panjangkan usia isteri, tgk ape plak??
heee..no komen.huhu

PUPUT said...

hehehe....lucu je...atuk2 yg umur pjg tu mst guna tips ni ek..^_^

redNing said...

errrrrr

Hazzy Ishak said...

hahaha tips apa ni

MediaHehe said...

Ah ni sume menipu la.. Takdenya umur boleh panjang bila usha buah tu.. Benda lain yg panjang ada la.. =P

Cik Norfa said...

lagi menambahkan dosa kalau yg merenung tu orang ISLAM.

tak tahu la kalau ade yang percaya. memang dah menyimpang dah tu iman dia.

Kie-yu said...

aish..
ade pulak mcm tu
makin bnyk la kes buang bayi lepas ni kalau semua lelaki Malaysia amalkan
hee ;)

Mawar_berduri said...

mengarut lah..hihihi

umie said...

heheh...mcm kalakr la pulak...

SheY PuLL said...

Kenapa lak xde kuar berita bertajuk mcm niew

BACA ALQURAN BOLEH MEMANJANGKAN UMUR LELAKI DAN WANITA..insyaALLAH.

xde pulak..kan bgus..boleh org ramai ikt..:)

aliesha kirana said...

ntahnye..sllu nk kaji mende pelik2... org barat mmg cmtu...haha... naseb bek kita ada Al Quran dan Hadis utk bimbing kita supaya xsesat cm dorg... alhamdulillah~~

❤ ~ * cik aidacomei * ~ ❤ said...

eh...ni macam pon ade jugak ke? huuuu..pelik2..

sayaDeyla said...

baiklah makan ulam banyak2. hahaha.

maRShA said...

karut je..law pnjang usia pon kjap je tu..pastu kiok jgax..ney msti pkar gila seks yg wt..hahahahaha

kak ina kl said...

entah apa-apalah hasil kajian ni..patutlah mat saleh panjang umur kot sebab selalu tenguk benda tu..

kalau kat malaysia..ada jugak..

blog kamu ok...hitam tu menawan kannn

Mesintaip: said...

Mungkin kajian ini salah satu cara Barat untuk menyokong kempen anti-Burqa/purdah/niqab mereka. Awas muslimin dan muslimah, jangan mudah terus percaya tentang kajian sesetengah pakar dari Barat ni.

nabilah_2908 said...

Hye Nisa;

hehehe...bila dh kawin buat la xprmnt eh...mn tau kot2 betul..huhu.. :P

Hye Kazaztan Team;

kita sebagai umt islam kena la bijak menilai sesuatu fakta...yupp hidup mati di tangan Allah.. :)

Hye Balqis ;

hmm...lumrah org kafir...mereka akan create sesutu perkara utk melalaikan kita.. :)

Hye Amanina ;

yupp...bnyk cara lain...tah pape tah kn..? huhu.. :)

Hye Ilham ;

hahaha...nk pnjgkn umur isteri,,,,hrumm..myb kena tunggu kajian terbaru kot.. :)

Hye Puput ;

hehehe...nth la tak sure la pulak...nnti sy g tnya eh.. ;P

Hye Mr Red ;

hehehe..no komen eh..? :)

Hye Hazzy ;

enthla org cerdik pndai yg buat kajian ni..huhu

Hye Media Hehe ;

apa yg pnjg tu..? :P

Hye Cik Norfa ;

erm...tk sure la...kena tnya pada kaum adam..ada tk yg percaya dgn bnda ni...huhu...sy rasa mereka yg bijak...dh tntu tkkn terima perkara ni bulat2..tul tak..? :)

nabilah_2908 said...

Hye Kie-yu;

yupp...mangsa2 rogol pun bertambah gak...huhu..

Hye Mawar ;

hehe..betul tu...kita ni sbgai perempuan...kena la hati2.. :)

Hye Umie ;

kelakar...? dok tebayangkan lelaki warga emas dok merenung yer..? hehehe..

Hye Shey-pull ;

hmm...betul tu..biasa la bnda yg baik xramai yg ikut..huhu..

Hye AK ;

yupp...sngt bersyukur...kita tidak sentisa sesat spt mereka.. :)

Hye Cik Aida ;

pelik...tp benar.. :)

Hye Deyla ;

hehhe...amalkan ulam-ulaman... :)

Hye marsha ;

Allah pnjgkn umur dia sbb nk suh dia bertaubat...hapuskan dosa2 dia sebelum mati...tp ni dok tmbhkn dosa lagi..huhu..mcm2 hal.. :)

Hye Kak Ina ;

terima kasih kerna sudi sinngah.. :)

Hye MEsintaip ;

kita sebagai muslim harus bijak menilai mn yg baik n mana yg buruk.. :)

hasni said...

setuju kak
ni propaganda je
ada ke patut
satu lagi cnth
org barat ckp
seks yang kerap baik untuk kesihatan
walhal
meurut imam hanafi
seks y kerap melemahkan
tak ke kontra tu
sj nak menjauhkan org Islam dari kebenaran

aRien de GreaT said...

hye nabilah...lama xsinggh cni..rindu tgok blog die...thanks sbb kasi semangat.. ;)

Nia said...

isk,..macam buat kajian main2 je nih..haha

Fiq said...

la. ade ke gitu plak. adoi

pawaka19 said...

dari segi positifnya mungkin dari segi psikologi..tapi negetifnya benda tu adalah wanita punya..mungkin ada hikmah sebalik kejadian Allah ni.

New Entry Pawaka19 Dot Com

"Barangan Pelik Hanya Terdapat Di Pasaraya Negara China"

nabilah_2908 said...

Hye Hasni ;

betul tu...fakta2 dr mereka selalu bercanggah dgn ajaran islam..

Hye Arien ;

apa gunanya kawan...betul..? even kawan dr alam maya jer.. (^_^)

Hye Nia ;

tak sure la tu..cz yg buat kajian..dari kaum wanita sndiri.. :)

Hye Fiq ;

hahaha...nth la... :P

Hye Mel ;

hmm...biasalah masti ada +ve n -ve nya.. :)

Eciz said...

KAHKAH. patutla rmai yang merenung je. hishh. tiap kali dia renung, gua wish dia cepat mampos. kalo 44x dia renung? KAHKAH

Tapak Kaki said...

belom cuba belom tahu..wakaka

kella said...

hahahahahaha....!!
terus gelak je bila baca ini! hahahaha
mungkin ada betulnya kot! sebab mereka rasa gembira.. lantas kegembiraan mengawet muda kan umur mereka!
hadoii.. ampun..
lelaki berkahwin sila lah.
tapi yang belum.. jgn dok tenung lelama! nanti kena 'pangg'.. tak pasal2.. hehehe...

mahira oya said...

hahaha...mcm2..
gitu plak ye...

sis shuhada said...

hahaha lawak gile.
abeh, yg banyak juge aspen mati dulu tu camne kes?
mmg saje nak eksploitasi... kan? kan?

kak ina mail said...

setahu akak lelaki lagi suka pandang bontot perempuan.stetement tu propa je.

MissXYZ said...

hahaha.... mcm2 la

MiMiEy :) said...

ish, merepek jer.
saja jer nak menjatuhkan maruah wanita ler 2..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...