Tuesday, June 22, 2010

TOY STORY 3 - REVIEWS


Hye..hye..hye....hai

hari ni nak review cerita Toy Story 3 yang DD and I pergi tengok hari Sabtu yang lepas..



you all nak tau tak...I tak pernah miss cerita ni...start dari Toy Story 1 lagi...sampai la sekarang...

first time my mom bawa I pergi tengok wayang...tengok cerita ni la...sekitar tahun 1995....lama dah kan cerita ni..? dari Andy kecil...sampai lah Andy ke Kolej....



and..Toy Story 3 ni...memang best...ada elemen kelakar and sedih...bergenang juga la air mata bila tgk part-part yang sedih....and for sure la best part yang kelakar...bergema 1 panggung wayang tu..bila penonton2 ketawa...



toys ni beranggapan yang Andy dah buang mereka, so semua berpakat nak ke sebuah Tadika iaitu ke Sunnyside.

Woddy pula meyakinkan kawan-kawan dia yang ini semua salah faham..
tapi Woddy gagal yakinkan mereka..



Sebaik sahaja tiba di Sunnyside..di sambut baik oleh ketua Sunnyside iaitu
Lotso

Lotso ni nampak jer baik...tapi sebenarnya jahat..



watak baby sebelah Lotso tu agak menggerunkan..huhu..



part ni kelakar...hehehe...teruk mereka dikerjakan dengan budak2 di tadika tu..



misi melarikan diri dari Sunnyside...
part ni pun kelakar...hehehe...
Mr Potato bertukar jadi Mr Cucumber...



saat Buzz di re-programkan semula...
Buzz dok bercakap bahasa Spanyol..

kepada peminat cerita2 yang macam ni memang tak rugi pergi tengok...nilai-nilai kasih sayang dan ikatan persahabatan yang cuba di tonjolkan dalam cerita ni...memang berkesan la....

ending cerita ni menyentuh perasaan...sepertimana yang I dah cakap tadi..bergenang juga air mata ni...nasib dalam gelap..if terang..silap-silap I kena gelak dengan DD...huhu...

so...kepada yang berminat....pergi la tengok...memang best...5 star star star star star I bagi...



berkenan dengan Dolly dgn Lotso...

cute kan mereka ni....

kalau ada di jual patung ni...I nak beli la...huhu...


37 comments:

Kazaztan Team said...

toy story dari dulu mmg best...suka tgk watak2 kartun tuuu...

Amanina said...

kirenye andy taknak buang diorang la ea?

tak tengok lagi ni. haha

PUPUT said...

besh3...suka awk citer detail ngn gmbar..kreatif...^_^

redNing said...

wohohohoooO belum smpt lg nk tgk

Mak Su said...

oh, ada salah fahaman, saya ingatkan depa kena derma ke tadika.... blum tgk lagi

Eciz said...

tak penah tengok. teragak gak nak tengok. huhu

mahira oya said...

ye ke best..
x tgk lg..

atoyis said...

plan nk bawak kimi tgk movie ni..harap-harap kimi tak meraung la nanti


jom join contest saya sayang bapa saya

SheY PuLL said...

i pun nak tgok jugak la..memang ebsh ye..:)

maRShA said...

nk tgk ari tu tp toy stry 1 & 2 xtgk lg.. dats y xpg tgk...

nisa said...

alamak.. nisa da cemas.. hahaha.. pdhal nisa xpenah tgk cter ni lgsg.. suka tgk hindustan lg.. hehhe

kak ina mail said...

Suka tengok cutelah.akak pun suka simpan patung yang cam tu.nak ajak anak akak pergi tengoklah.

yahaya said...

saya suka shrek lagi..tapi yang ni memang comel sangat.warna warni.

e.l.i.s.s.m.i.e said...

ada contest kat tgv utk dptkan bear pink tu skang kena bagi tiket wayang tu dengan borang.
http://www.tgv.com.my/TGV_specials/contest.asp

niesz said...

syok nye akak dpt tgk,niesz x nyempat2 nk tgk..huhu..rindu same toystory!hihi..

BIONIC WOMEN said...

Hajat nak bawak ank g tengok this weekend..

Tapak Kaki said...

saya dah lupa jalan cerita toy story 1 & 2.. cik nabilah leh tolong story balik tak?haha

Fara said...

dgr cite rating cite ni nk kalahkan transformers... hehe
tak tau betol ke x...
tak saba nk tgkkkk!
tgu gaji kua. hikhik

:)

sis shuhada said...

tgh stadi balik toy story 1 & 2 kat disney channel astro tp tgk si kakak mcm xminat je. minat pun part ada barbie huhu.
tp somel nabilah wat review gambar budak2 tu.. geremmmm!

aimee said...

Dah tgk da! sedih sgt. Part yg last tu menangis mmmg x ingat lah. smpai merah2 mata lg. uhuk2.

Toy story punya figure ade jual dekat jj. Lotso pun ade. Mmg ikut movie punye size. sila lah ke jj. hehe..

* mEsSy * said...

besh la.. dulu kecik2 slalu tengok!!

=)

MiMiEy :) said...

erm..
mimie x tgok ag citer nie.
huk3.

rizputra7 said...

cerita nie masa saya tingkatan satu lagi..best...tak sempat lagi nak tengok yg terbaru nie

Shuk said...

toy story memang best jalan citenye..yg 1st dgn 2nd pn best. tpi yang bru nie tak berkesempatan nak tgk..huhu~

-telordibasuh- said...

hehe tggu torrent je..coz telor ade koleksi toy story ni yg HD punya hehe

Frodo Baggins said...

jom download secara berjemaah!
hahahhahahahaha


>>___<<

Fiq said...

er.. nk g book tiket r camni=p

princess_eryna said...

da lama x tgk movie kat cinema.... bukan ape, takut c kecik tu meragam dlm cinema nnt.... kan mengganggu org lain gak nnt....

nabilah_2908 said...

Hye Kazaztan Team ;

dh g tgk ke..? :)

Hye Amanina ;

yupp..andy sygkn mainan2 dia..tp dia paling syg dgn woody.. :)

Hye Puput ;

hehe..terima kasih..puput g la bawa anak2 tgk.. :)

Hye Red;

hmm..if minat boleh la pergi tgk..mmg tk menghampakan.. :)

Hye Mak Su;

nope..sesetgh barang mainan milik adik andy yg nk didermakan..bila toys ni dh slsh fhm...so mereka dgn suka rela masuk dlm kotak derma tu..huhu.. :)

Hye Eciz;

g la tgk...bwa sang kekasih sekali..hehe.. :)

hye mahira ;

pada yg suka cerita jenis yg mcm ni..best la...if yg tk minat cartton...tk tau la pulak.. :)

Hye Atoyis ;

hmm..masa sy pergi..ada juga budak meraung..yer la coz gelap...tp kejap jer...bila cerita dh strt..senyup terus..

hope kimi tkde la meraung.. :)

Hye Shey Pull ;

yupp..best.. :)

Hye marsha ;

if tk tgk yg part 1 n 2 pun tkpe..still lagi boleh fhm jln cerita..cz dlm cerita ni..bnyk buat flash back.. :)

nabilah_2908 said...

Hye Nisa ;

la..kenapa nk cemas..? hehe..

Hye Kak Ina ;

hmm...pergi la..sure seronok... :)

Hye Yahya ;

shrek punbest juga...boleh di katakan keluaran Disney mmg best2 belaka.. :)

Hye elis ;

hrumm..sy g tgk kt MBO..boleh juga ke..? thnks ya.. :)

Hye niesz ;

hehehe..if tk smpt tkpe la..dvd bnyk..yg malah ada...yg murah pun ada..hehee.. :P

Hye BW ;

wah...pergi la..hope kita sama pendapt.. :)

Hye Tapak Kaki ;

hahaha...tk termampu rasanya..g la cari kt you-tube...ada rasanya.. :)

Hye Fara ;

erm..tk tau la yg sy drg..rangking toy story dh melepasi cerita karate kid.. :)

Hye Sis Shuhada;

hehehe,,,part barbie tu sikit jer..tkbnyk sngt.. :)

Hye Aimee ;

yer ke...wah..kena tunggu gaji masuk ni...hehehe.. :)

nabilah_2908 said...

Hye Messy ;

so...yg sekrg ni dh tgk lum..?

Hye mimiey;

erm..kalau minat..g la tgk..sesetgh org tk minat cerita2 mcm ni.. :)

Hye riz ;

yer ke..sy lak ms tu..baru darjh 4.. :)

Hye SHuk ;

hehe..fhm..shuk bzz...ala..tkpe..dvd ada...yg mahal ada...yg murah pun ada..hehe.. :P

Hye TD ;

wah...yer ke..best nya.. :)

Hye FB ;

dh boleh downld ke..kat mana..?

Hye Fiq ;

hehe..book jgn tk book.. :)

Hye eryna ;

hmm..betul juga tu...if nk bawa si kecik tu..tunggu la dia besar sikit..if still baby..susah juga tu.. :)

aisyah said...

sy xprnh tgk dr awl..
so klu tgk y ke 3 ni nti xsyok r...

Anonymous said...

http://myfirstnight-toshare.blogspot.com/

Nik Nur Faeezan said...

wee.nk tgk..tp xde mse lor..

mummy_ayu said...

salam kenal..dah gie tgk dah cita nie..ala bestnye...nak gak gie tgk ....

Lovelysya said...

thanx lawat blog sya~
hee best kan cite nih nabila,,macam nk je sume patung2 c andy tuh kan,,heee

zairie said...

x tgk lg toy story nie.. nmpk cam best.. nak layan gak la nanti.. hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...