Friday, July 30, 2010

AWSOME PHOTOGRAPHY - PART 2



Hye....hye....hye...hai

Oh...hari Jumaat tiba lagi......sekejap jer seminggu berlalu...next week dah bulan lapan...alahai....makin bertambah umur I nanti...huhu...wek

Ok lah.....hari ni...I tak mo cerita perkara-perkara yang heavy....light jer la yer....I nak ajak you all cuci mata jer hari ni..

sepertimana yang pernah I khabar-khabar pada you all dulu....yang I minat kumpul gambar-gambar yang cantik....so hari ni..I nak share dengan you all gambar-gambar yang dah I jumpa...

jom.................ye









cantik kan....??

dalam banyak-banyak gambar kat sini...yang mana 1 pilihan hati you all...??

hmm....you all ada tak kampung macam ni...?

I takde...rumah nenek kt Melaka ni mmg rumah kampung...tapi takde sawah bagai...rumah nenek ke JB lak....tengah bandar...kampung batu...huhuhu...

nak tengok gambar yang macam ni dengan lebih banyak lagi tak...??

kalau nak...jemput lah ke Facebook HAMIZAN HUSIN.. sangat kagum dengan hasil kerja beliau...ye


hai

50 comments:

aliesha kirana said...

owh, AK punya kampung, masih macam kampung tp sawah dh terbengkalai sbb yg dok kg sume dh tua2... xlarat nk keje kt sawah dh.. huhuhuh.... tp kalu der kampung cm gmbr ni mesti best kn! ehehe.. AK sukeee~~AK ske gmbar no 5..heheehehe...

Mr.Z said...

smart gak gambar..nampak nostalgia.. :)

Mak Su said...

suka gamba 1 dan vespa... cantik hasil kerja tangan :)

redNing said...

alahaii cantiknya kmpung org..siap ada sawah, hutan

kg sy xde smua tu...tpi sy ske sgt klu dpt buat rumh tepi sawah

atoyis said...

kg mmg tepi bendang..mmg best..terutama time petang2..sejuk jek mata memandang

anastasyea said...

cantiknya gambar-gambar tu... kita pulak entah bila la dapat belikan camera DSLR

ENTRY TERBARU:
PELUANG MENINGKATKAN TRAFIK KE BLOG ANDA

maRShA said...

gambar yg ke3 tu lawa..umah kt swah padi mang best tp kne ati2 sket cs bnyak ular ngn lintah... uuu~

PUPUT said...

lawa2 la pic ni..kat kg sy on camni..byk sawah..best..aman n tenang je..

~cik tiram~ said...

kite suke gambo first! heee..

nisa said...

subhanallah

Lynn Johari said...

lynn ske gmbr no 5..

kg lynn mmg btol2 kg..keliling kebun nenes & kelapa sawit..law musim jagung..leh petik free.

law blk umah mentua kt langkawi..sawah lak terbentang luas..indah sggh!
lg2 time matahari terbit.

teringat lak citer 'tol gate girl' masa dowg maen2 kt sawah...

Mr Noble said...

gamba 1st. gamba tu cam ada aura tersendiri

kella said...

hadoooooiiii! cantik!! cantik! cantik!! hadoi.. sangat cantik tak terhingga! teringin nak amik gambar cam ni! tak berkesempatan punya peluang seperti ini!

huh! suka gambar no 5 tu! aahhh semua pun suka lah! hihihihi..

suka sangat!

tq!

Prince Halilintar said...

cantek bangat sih..hehe...ckp pasal kg blk keje rini i pun nak balik kg di perak..

Affan Ruslan said...

hensem gak gmbr2 tu
huhu

Sarah Ramora Rosli said...

gambar vespa tu cun jugak, tapi lagi suke yang second last =) hee sedap mate memandang.

pawaka19 said...

wah nabilah..gambar macam ni mesti asalnya dari kamera yg mantop

"Tutorial Kongsi atau Embed Video Facebook ke Blog"

Cik Kaler Pensel said...

mari la ke kamung i. berani x mahu tangkap belut kt sawah padi?

syahira ariff said...

gambar ke 5 paling shantepp!

Aqma eUcaLypTus GurL said...

sangat2 cantik lar gmbr2 tuh! :P

PutRee SeJiNjaNg said...

a'ah memang dasyat chantek giler...suka nengok gambar yang ada vespa tu...

Wawa~* said...

santek gambar2 tuh... <3

sy pun nggak ada kampung lg, hukhuk...

Tapak Kaki said...

kampung aku lebih kurang macam dalam gambar tu jugak.. mungkin lebih best lagi kot.. sebab ada kolam air panas ngan air terjun.. seronok bila balik kampung..hehe

Mish Oura.. said...

wah.. cntik nya gmbr...

salam ziarah.. jom komen dan singgh..


Kasih Cikgu
Kasih Cikgu 2

eqa said...

lawa bangat..
pilihan hati pada gamba y budak naik basikal 2..
sya pun ad kg jgk dekat jb tapi dikelilingi ngan kelapa sawit and other thing la..pas2 byk nyamuk la.haha!

Hariz said...

Gmbr Pilihan Hati Saya 3 Dari Bawah :)

New Entry Prof-Hariz
Kenapa Mama Perlu Berbohong?

Fara said...

semua pon cantek!
*thumbs up*

kak ina mail said...

sejuk mata memandang.kadang-kadang gambar yang indah boleh membuat jiwa yang kusut jadi tenang.

merahitujambu said...

cuci mata jom

Sweet Cleopatra said...

gmbr yg smart n nice..
tp kg sy kt muar..
tu pon xde la sawah2 bagai..huhu..
juz suasana kg jek..:)

edda(",) said...

edda minat yg vespa tuh.. hehe.. sngat chanteq

hanif said...

gambar no 1 tu cntik..macam edit pakai photoshop jer,,,

Wan Perlis said...

cantik..suka gak shoot pic

TUKANG KATA said...

saya suka gmbar bermotor merentasi jalan2 ke sawah..

sungguh nostalgic! :)

y@n@ M!B said...

waaa pandai amek gbr..ai suke yg kanak² nek beskal tuh..nmpk ceria..hehe...

Along Tapa said...

vespa tu sebijik cam vespa bapak aku..diorang curik nak buat gambor ni ke??? :P

kampung aku kat muor,kampung bapak aku kat muor(sebelah rumah),kampung mak aku kat muor...jadik,aku orang muor sejati..hehe...keluor topik..sawah nampak cambest tapi panas..kalo kawasan kampung banyak pokok mesti syok ek??

Blog notalgia budak Muor - Rumah baru.....ke??

Judiene said...

great pic!
love how she plays with the color
btw, i used to have a kampung like in the pic
really miss the old times

nabilah_2908 said...

HYE AK ;

hmm...betul tu..dpt kampung mcm dlm cerita Nur kasih tu...best kn..? ;)

HYE MR Z ;

yupp..kalau Mr Z pergi kt fb dia ni..lagi bnyk gambr2 yg cantik.. ;)

HYE MAKSU ;

tu la pasal...berkenan sungguh.. :)

HYE MR RED ;

hmm..sama lah kita...huhu.. :)

HYE ATOYIS ;

wah...seronoknya...kg kt mn..?

nabilah_2908 said...

HYE ANATASYA ;

sy pun teringin gak...tp..memikirkn..tak bape pandai nk snap gmbr..guna cam biase jer la.. :)

HYE MARSHA ;

ha'ah kan..tk terfikir la pasal tu...tp org dulu2 ok jer..kan..? ;)

HYE PUPUT ;

best nya...kampung kt mn..?

HYE CIK TIRAM ;

akk suka semua...(^_^)

HYE NISA ;

cantik kn..? :)

nabilah_2908 said...

HYE LYNN ;

huhu..sngt jeles...if sy..sure sy akan snap2 gamabr sunset.. :)

HYE MR NOBLE ;

cantik kn...dgn pancaran cahaya matahari..unik.. ;)

HYE KELLA ;

ya...saya tahu Kella suka... ;)

HYE PRINCE HALILINTAR ;

hmm..safe journy ya.. ;)

HYE AFFAN ;

hehehe...sudah tukar ka..? ;P

nabilah_2908 said...

HYE SARAH ;

yupp..suka juga yg 2nd last..ada byg2 tu yg buatkn gambr ni unik .. :)

HYE PAWAKA19;

dh tntu la...dia ni mmg photographr.cuba Mel tgk profile dia..bnyk lagi gmbr yg cantik2.. :)

HYE CIK KALER PENSIL ;

kampung kt mana...berani kot..sy ni suka mencuba..hehehe..

HYE SYAHIRA ;

yupp....unik kn..? ;)

HYE AQMA ;

haha...tau tak pe...cantik sngt.. :)

nabilah_2908 said...

HYE PUTREE ;

(^_^) sedap mata memandang kn..?

HYE WAWA ;

aik...kan ada kampung kat Muar tu..?

HYE TAPAK KAKI ;

kampung kat mana..?

HYE MISH OURA ;

ok..nnti sy singgah yupp...thnks.. :)

HYE EQA ;

hehe..ok la tu..nyamuk kt situ tk merbahaya...tk macam nyamuk kt bandar...bawa penyakit.. ;)

HYE HARIZ ;

ya...ramai yg suka gamabr tu.. :)

HYE FARA ;

yupp...bnyk lagi gmabr yg cantik2..tk terupload kt sini...;)

nabilah_2908 said...

HYE KAK INA ;

hmm..betul tu kak.. :)

HYE MIJ ;

jom..jom.. ;)

HYE SWEET CLEOPATRA ;

lebih kurang mcm kampung sy kt melaka la ni eh..;)

HYE EDDA ;

nmpk klasik kan gambr tu.. :)

HYE HANIF ;

erm..tk sure la pulak dia ada edit or tak...rasanya mcm tak..myb dia bermain dgn warna..n pengcahayaan jer.. ;)

HYE WAN PERLIS ;

sama lah...tp tak pandai sngt.. ;)

senorita_alynne said...

Hye Nabilah
Kg Sy Kat Solok DUku Masjid Tanah. Ni Kalo Org Melaka Tak TAw Mmg Parah (^_^)

Blkg Umah nenek Mmg Ade Sawah :))
Tp Agak Terbengkalai La. Kalo Blk Sne, Mlm Mmg Sejuk. Suke :))

nabilah_2908 said...

HYE TUKANG KATA ;

yupp...betul tu..ramai juga yg suka gambr tu.. :)

HYE YANA ;

ni bukan gambr sy..huhu.. ;)

HYE ALONG TAPA ;

nth2 betul kot...dieorg pinjam..hehe.. :)

HYE JUDE ;

kampung kt mana..?

nabilah_2908 said...

HYE ALYNNE ;

la...org melaka gak ke...owh..kt masjid tanah eh...tp saya jarang ke sana.. ;)

Judiene said...

kampung kt penang
seberang prai

E.d.Y said...

wah...cantik..moment yg menarik..amek sendiri ke??

nabilah_2908 said...

HYE JUDE;

owh..org penang rupanya.. ;)

HYE EDY;

eh...bukan saya punya..

Hazmizan yg punya....( cuba baca dlm versi Ahmad Albab) hehe.. ;)

PinQib said...

ingt nabilah punye artwork td.. NICE


Sekian. Eh. Ada update la. Jom singgah!

Sapa nak elaun?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...