Friday, July 23, 2010

BERMIMPI TENTANG ULAR



Selamat hari Jumaat.....

Hari ni..kita nak bercerita tentang Mimpi pula...

Pernah tak you all bermimpi tentang ular...??

pada kebiasaannya...terutama di kalangan perempuan...orang kata..bila kita bermimpi tentang ular...itu bermakna jodoh kita dah dekat..betul tak...?



Mari kita buang tanggapan itu....bermimpi tentang ular...bukan bermaksud ada orang akan datang meminang kita tau...

Ular itu...bermakna kejahatan...



Menurut apa yang I pernah dengar ceramah agama di TV9 dalam rancangan Tanyalah Ustaz, ketika itu Ustaz yang berada mengendalikan rancangan tersebut adalah Ustaz Sharhin Bin Shafie,



Ustaz Sharhan Bin Shafie

beliau mengatakan bahawa...

" jika kita bermimpi tentang ular...itu menandakan bahawa ada orang yang berniat jahat dengan kita..kejahatan itu berada di sekeliling kita...."

Manakala dalam buku beliau juga, buku yang bertajuk Menangkis Kejahatan Makhluk Halus, mukasurat 18..



turut mengatakan bahawa...

" terdapat beberapa cara untuk kita mengenalpasti kehadiran makhluk (Jin) di antaranya adalah dengan bermimpi di patuk ular...berkemungkinan besar itu adalah 1 petanda bahawa sihir telah pun masuk ke dalam jasad...."


so..guys.....jika ada di kalangan you all..bermimpi tentang ular lagi...maka berhati-hati lah....

sebelum tidur...berwuduk lah terlebih dahulu dan amalkan membaca

Al- Fatihah
3 Kul
Ayat Kursi

semoga entri kali ni...dapat memberi manfaan kepada semua...


p/s : kalau ada tersalah fakta...tersalah kata...tegur2 la yupp...

53 comments:

PIDUT ASiS said...

nabilah mimpi ular ke??

Post Terhangat...
Virus Komputer Terbaru Ditemui

redNing said...

ye la kan... sejak berzaman lgi kita dipasakkan dlm kpala..klu mimpi ular ada org nk masuk meminang

Mr Swat said...

ooo.. ada ular nak dtg umah nabila la tuh.. huhuhuhu

Kazaztan Team said...

mmg pernah bermimpi ttg ular...ular besar berwarna hitam...hampir mematuk ttp berjaya tangkap kepalaye dan campakkan...terus terjaga dr tido dgn badan berpeluh2 dan jantung berdegup kencang...gila ngeri dan perasaan masa tu mmg takut...

aliesha kirana said...

owh, thanks 4 da info nabilah! pasni kalu mmpi ular xde la prasan org nak masuk meminang, sebaliknya kene hati2..kan..hohhoho

Fina Fento said...

oo..macam tu rupanya..

>____<

mahira oya said...

oooo...mengerti sudah..;)

e F a said...

hye, efa pun salu mimpi ular...

dan pernah gak tengok ustaz sharhan tue kat tv3, mmg betol kalu kita mimpi ular, ada orng nak buat jahat kat kita...ngeri tol....

Wawa~* said...

itu laa.. masa dr keck2 dlu org kata kalau mimpi ular sbb nk dkt jodoh. tp sy mimpi ular slalu dr sy remaja, xde pn kawin2 lagi, hahaha..

stuju ngan nabilah.. kna jaga2 diri slalu dgn amalkan baca2 ayat suci spt ayat kursi, 3 kul dan bnykkan selawat + zikir.. insyaAllah kita dilindungi :)

thanks nabilah atas entry menarik dan berguna ni ;D

~anna&anuar~ said...

lately, bykkan dieorg kupas psl bnda2 ghaib ni.. btol sesgt dah ape yg nabila kate tu..... hati2...

sian kan org yg mimpi kena patuk ular, yg x tau hal ni.. mesti ari2 dok tunggu dpn pintu umah.. kot2 ade org nak datang meminang.. hiks~

Fara said...

semoga kite semua dijauhi segala keburukan~

maRShA said...

my mom slalu mmpi sal ular and kla jngking..btul la tu tfsirn ustaz tu.. kjahatan ad d skliling.. cz umah ktrg dh ad bodyguard dnia leyn..he3

Rinna said...

Hmm..nabila pun beli yer buku tuh..
Mmg bagus buku..tuh.. Bagus share info tuh di sini.. :)

ladymiaka86 said...

salam jumaat.. hi nabilah..
hurmmm.. sue tau jugak maksud mimpi ular tu sbb ade org nak buat jahat kat kita tp dah besar2 baru tau.. kecik2 dulu dah ditanamkan kalau mimpi ular, ade orang nak masuk meminang..

icha said...

penah dgar jugak pasai tafsiran mimpi kt hot.fm ari tuh...
mang btoi laa ular tuh tandanya ada kejahatan.. hurmmm...

pawaka19 said...

eh..bukan kalau kita mimpi ular..ada orang nak datang meminang ke? entahla..wallahualam..

moral of the story mimpi ni mainan syaitan

Motokarok Blogspot

"Perodua Myvi Pink LE"

syahira ariff said...

yupp,sy pernah dgr jugak dkt ceramah kt tv9 tanyalah ustaz bersama ustaz ni
ngeeee~
alhamdulillah,ta pernah mimpi ular lgi
=]

@cu SaYaNg said...

acu pun penah bermimpi tentang ular..dan jawapan yg acu dapat dr org yg suka menafsir mimpi nie sama mcm nabila cakap..ADA ORANG BERNIAT JAHAT DENGAN KITA..wallahua'lam..

p/s::i folo u then u folo i ya ;-)

Stilla said...

salam dear..first time visit ur blog...

btw dah follow ur blog =)

nisa said...

betul tu if mimpi ular maksudnya ada orang nak buat jahat kat kita, dulu selalu mimpi nih....

Fahim 'n Alin said...

ok lagi ular..bkn godzilla..hehe

hua..lame gile xdtg cni

Shreko said...

o,o..org kate ,kalau mimpi orang utan, maksudnye esok hari dapat makan goreng pisang :D

Hariz said...

Apa2pun kepada allahlah kita berlindung dan kembali :)

New Entry Prof-Hariz
Gadis Sepi Mahu Suami

MiMiEy :) said...

akk mimpi ular ke?
mimie pown pnh mimpi ular.
eii~ geli.

Along Tapa said...

oo..kalo mimpi ulor cenggitu ek...kalo mimpi belut lak apa maksud nya tu ek~~~

Blog nostalgia budak Muor

Judiene said...

kalo mimpi psl kematian seseorang plak mcm mne??

Afifee said...

Betul! setuju ngan apa Nabilah tulis ni.. :D

yuzi said...

nice info.. thanks.. ade jugak mimpi ular ari tu. tapi tak tau la ade bnda jaht nak jadi atau sy yg nk betukar jadi jahat ni.. hehe..

peaNut said...

berguna tul la entry ni..kena hati2 la kalau mmpi ular pas ni kann..

Umie Nadhirah said...

Dasyat..
Mimpi ular ke?

BalqisShafiqa said...

mimpi tentang ular ni kan da yg kata petanda baik, ada juga petanda buruk.
huhuhu.
tapi buat masa ni belum pernah mimpi hal ular ni.

zeila said...

yeke...
yang saya tau ade owg masuk meminang je la...hehe

kobEj0rdan~ said...

hi nabilah:) mmpi tentang ular mmg ada kaitan dgn ganguan jin sebenarnya:) n ada lg petanda2 mengenai gangguan jin, ehe maybe next time i akan bongkarkan di blog suratan kebetulan i. btw nice info n very nice blog:) so i jd follower dis blog la ea, be my follower k if interested. thanx

Mr Noble said...

kat paper arini ada berita org kene patuk ular, tapi baca tajuk je la :p

edda(",) said...

edda sokong.. edda pon tgk segmen tanyalah ustaz hari tu.. tp tak ingat bile.. takutkan.. ingatkan jodoh dah hampir.. rupenya, kejahatan yg hampir..

Hamzah Ian said...

bukan kalo mmpi ular ade orang nak mati ke?? orang cakap la.. bukan aku ckp.. haha

aque said...

nice info nabila.. thanks ;)

touya said...

tak ingat lak ada mimpi pasal ular

~~@lyci@~~ said...

nice info..
sharing is caring ;)

nabilah_2908 said...

Hye Pidut ;

hrumm...tk la..lately ni..ramai sngt blogger cerita pasal mereka bermimpi tntg ular..so..rasa terpanggil nk berkongsi apa yg sy tahu.. :)

Hye Red ;

hmm..betul tu...kita kena ubah tanggapan itu.. :)

Hye Mr Swat ;

errr..enth la.. ;)

Hye Kazaztan Team ;

myb la...sihir yg org nk bagi tu hmpir mengena..tp dpt diselamatkn.. ;)

Hye AK ;

ur welcome...ha..betul tu..jenuh la menunggu..siapa la yg nk masuk meminang..huhu... ;)

Hye Fina ;

iyer...mcm tu la..hehe.. :)

Hye Mahira ;

hehe..bagus la mcm tu.. ;)

Hye EFA ;

hmm...lepas ni berhati2 la yupp.. :)

Hye Wawa ;

ur welcome...sekadar berkongsi apa yg sy tahu..hehe.. ;)

Hye Fara ;

yupp..betul tu...mudah-mudahan.. :)

Hye Kak Anna ;

hehehehe...betul la tu..kesian jer kn..? ;)

nabilah_2908 said...

Hye Marsha ;

hmm...tk pergi berubat ke..? buang bodyguard tu..?

Hye Kak Rinna ;

ayah yg beli...family sy pun panas juga ni..ramai yg dengki..huhu.. :)

Hye Sue ;

hmm..presepsi tu lah yg perlu kita ubah.. :)

Hye Icha ;

ha...kt hot fm hari tu pun..Ustaz ni ada juga.. :)

Hye Mel ;

hmm..mmg mimpi ini mainan syaitan..tp kdngkala..Allah berikan kita petunjuk juga daripada mimpi.. :)

Hye Syahira ;

seronok kn dgr..bgus betul rancangn tu.. :)

Hye acu ;

berhati2 la selalu yupp...thnks.. :)

Hye Stilla ;

thnks...(^_^)

Hye Nisa ;

hmm..kena berhati2...manusia ni..rambut sm hitam..tp hati lain2..kn..?

Hye F & A ;

hehehe..kalau godzila..xtau la..myb ms nk tido tu..main tido jer..xd wuduk..x baca pape..huhu.. :)

nabilah_2908 said...

Hye Shereko ;

huhu...iyer ke..? pisang jenis apa tu..pisang emas...tanduk..? ;P

Hye Hariz;

yeah..betul tu.. :)

Hye Mimiey ;

tak la..lately ni..ramai sngt yg bercerita kt blog mereka yg mereka ni bermimpi tntg ular..sbb tu akk buat post ni.. :)

Hye Along Tapa ;

errr....tak pasti la pulak..xpernh baca..or dgr.. :)

Hye Jude ;

kalau mimpi mcm tu...bermakna org yg kita mimpikan itu panjang umurnya..Wallahhualam.. ;)

nabilah_2908 said...

Hye Afiffe ;

(^_^)

Hye Yuzi ;

oppss...nk bertukar jd jahat..?? huhuhu... ;)

Hye peanut ;

yupp..hati2 selalu yupp...manusia ni mcm2.. :)

Hye Umie ;

tk la..lately ni..ramai blogger cerita pasal mimpi tntg ular..so..rasa terpnggil nk sharekn apa yg sy tahu kt sini.. ;)

Hye Balqis ;

ya..pernh dgr juga tntg petanda baik...tk tk berapa ingt..so..tk berani nk bg tahu kat sini...takut salah fakta.. ;)

Hye zeila ;

hmm..buang lah tnggapan itu yupp.. ;)

Hye Kobejordan ;

yupp..dldm buku yg sy tunjukkn ni pun..ada juga bagi tahu beberapa tanda yg lain..thnks ya.. ;)

Hye Mr Noble ;

la..kenapa tk baca..? huhu.. :)

Hye edda ;

ya...bagus kn rancngn tu..sy selalu tgk waktu pagi...tgh iron baju kerja..sambil2 tu dgr.. :)

Hye Hamzah Lan ;

erm...tak pasti pula tntg itu.. ;)

nabilah_2908 said...

Hye Fara ;

ur welcome dear... ;)

Hye touya ;

takpe kalau tk ingt..lagi bgus...tkpayah sibuk2 nk fikir apa la maksud di sebalik mimpi tu.. ;)

Hye alycia ;

yupp..betul tu...(^_^)

Amni said...

Serius malam tadi saya baru mimpi pasal ular... Bangun je pagi ras nak nangis... huhu...

nur said...

oh..baru tau..
ehehe good info! =)

peace! (n_n)V

yiazmat_horror said...

owh..ingat kan mimpi nak kahwin..rupanya ada maksud lain..ternyata selama ni kita salah tafsir kan... :D

HaNa91 said...

thanks for the info..

mmg slalu dgr yg bab meminang tu..

skrg serius cuak sbb dh byk kali mimpi ular :

dikelilingi ular.. dok kat tengah2 jln yg bersimpang empat n semua ada ular tedung yang besar. (2X)

tlg a boy dr ular yg dihantar oleh mak dia sndri. bunuh ular dengan sikat

baru melawat rumah baru, bila balik baby yg disangka ank sdara rupanya jelamaan ular.

ular masuk dalam rumah, mak cekup dengan tangan and tunjukkan jalan keluar..

Wan Matt said...

Saya baru mengalaminya... (^__^)
saya share entri kamu di blog saya...

harap admin benarkan...
saya sertakan link kamu di blog sy (^__^)

ika93 said...

aku baru je mimpi ular dalam mimpi aku berlawan dengan ular walau pun dah dibunuh atau di batah ular tu tetap patuk kaki ika sampai dua kali . . lepas bangun tido ika ada rasa kaki ika sakit :( hmM. . adakah apa yang ustaz kata itu betul. .

Miss Jie said...

Stuju.. saya slalu dngar bnda macam ni.. thanks sebab share info ngan kitaorag..

pacak pucak said...

salam....sy bermimpi mmbunuh ular tedung...tetapi waktu tu sy tdur petang...hehehe...sy ade mndgr ceramah,kata ustaz,kemungkinan taksir mimpi boleh di 'terima/percaya' jika seseorang itu bermimpi pada 1/3 malam yg terakhir....

AQUABIZ MOBILE COMMUNICATION said...

ades,baru je mimpi tib2 terbaca ni teringat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...