Thursday, July 29, 2010

BIMBANG



Hello dear fwens.....how are you today...?hai

hmm...kenapa bimbang lak yer...?



macam ni...I ada seorang sahabat pena..sahabat pena alaf baru..di mana berhubung menggunakan teknologi yang terkini...bukan lagi berhubung dengan surat..dia ni dari Pakistan..

dulu..kami selalu chat melalui YM...berbalas message melalui FACEBOOK..mamandangkan dia dah delete akaun dia dari facebook... maka kami berbalas email...sometimes berbual melalui telefon and sometimes kami SMS...



seronok kawan dengan dia....kami banyak bertukar cerita tentang cara hidup..budaya...makanan..macam-macam lagi lah...paling best bila dia tunjukkan yang dia sedang pegang salji melalui webcam dia...adakalanya...dia on9 dari tempat kerjanya...dia akan tunjukkan keadaan sekeliling...I jer jarang nak expose my self...

tapi...sejak dua bulan yang lalu...kami dah stop berhubung...pada mulanya I tak kisah juga...sebab memang selalu macam ni...dia memang sibuk...yer la dia berkerja dalam bidang air line...tapi bila dengar perkara-perkara yang tak elok berlaku kat tempat dia....I mula rasa risau..




owh.....sila J.A.N.G.A.N salah anggap....gambar ini sekadar hiasan semata-mata...
takmo bagi you all boring baca n3 ni..


yer lah...negara dia pun tengah bergolak sekarang ni kan, I try send email pada dia...dia tak balas, I try call ada ringging,tapi tak berjawab..I sms dia...pun sama gak....tiada jawapan....biasanya tak macam ni...

labih merisaukan bila pagi tadi I terbaca berita tentang No Survivors in Pakistan Plane Crash..di mana seramai 152 orang mati dalam plane crash termasuk crewnya sekali...alahai.....semoga dia sihat-sihat sahaja di sana...semoga dia tak terlibat dalam kemalangan ini..






takziah untuk keluarga mangsa yang terlibat.

so......you all pula..macam mana...ada tak sahabat pena macam I....?

meh la share kat sini......pang

48 comments:

atoyis said...

sahabat pena..apak kimi..sebab kalau tak dpt call guna phone atau ym antar email jek terus..ada notification..senang dan berkesan huhuhu

AiZ said...

wah jauh tu.. pakistan.. ^__^ aiz takde kawan jauh jauh.. semuanya sekitar europe je.. haha




Aiz latest entry
Ketika bercinta monyet waktu zaman persekolahan

kak ina mail said...

Dulu masa sekolah adalah.dulu org panggil penpal.kalau tak silap akak.kebanyakan penpal bangsa asing.sekarang dah takde.

Mr Noble said...

mungkin dia di luar kawasan, takde access internet & jawab phone/sms time roaming mahal? semoga ur fren tak terlibat dlm kemalangan tu.

redNing said...

doa yg baik utk dia....

aliesha kirana said...

owh bestnye ade shbt pena cmtu.. Ak sllu chat ngan org dr India, tp ble dorg mintak nombor terus AK senyap.. takut nk bg..hohohoh...xreti nak sembang kt tipon.. kt chat bleh la lg..heheeh~

y@n@ M!B said...

sy xde shbt pena..hehe~

hopefully ur fren tu baik² aja..doakn kesejahteraan dia kat sana =)

Fara said...

alahai nabilah...
klo jd nabilah pon frh akan riso gak.
Just hope for the best la kot.
Hopefully die tak terlibat dlm kemalangan tu...

kella said...

alamak.. tumpang bimbang juga lah! betul, sebg shbt mesti bimbang kan.. apapun kita doa dia ok ok sahaja kat sna!

takda pula kawan pena luar negeri! dah lama tinggalkan kegemaran itu! :)

BIONIC WOMEN said...

dah lama meniggalkan aktiviti berpena ni..dulu2 zaman belajar ad ler jugak..
bimbang jugakkan kalau kawan kita terlibat kemalangan gini..huhu

ladymiaka86 said...

hopefully kwn pena nabilah tu takde pape.. hope baik2 jer..

merahitujambu said...

BEST NYE BERHUBUNG DGN NEGARA LUAR

Prince Halilintar said...

insyaAllah die ok kot..teruskan berhubung..sonok ade frend dr negara len kan..

Arra JaSmY said...

InsyaALLAH..Doakan keselamatan n kesjahteraan die k.

I tak minat sgt penpal ni sbb tak kenal takut nnti tertipu.huhu

Mak Su said...

hhmmm, tak tahu nak ckp apa , cuma takziah buat mangsa kemalangan

maksu pernah ada penpall, time sekolah dulu , penpall dari iran, tapi lepas tu dia bizi, kena masuk askar katanya, hensem plaks mamat tu...dah lost contact dah

Tapak Kaki said...

sahabat pena? macam tak da.. kawan cyber ada la kot.hehe..

::AnEp:: said...

huh!..sabo jer..mybe ade kerja laen yg plg pnting utk dibuat..hmm..ntahla..

MissXYZ a.k.a Abaikan said...

beliau pon bz cm nabila gak kot hehehe... hrp dua2 sihat ye =)

sue said...

wah bestnyer,,ada sahabat yg jauh.... sy xde punggg...huhuhuhu

salam perkenalan

Cik Mimie said...

semoga kawan nabillah..
di dlm keadaan yg selamat..

so far xde ag kwn pena jauh2...heee

diraja22 said...

doakan yg baik2 je..

Sweet Cleopatra said...

sbar ye kamu...doakn jek shbt pena kamu baik2 n slamat..pk positif n jgn negatif..chill dear..:D

of thankz 4 comment kt blog..
lagu yg kamu tnye tu red peanut n nadia ke??
klo yg tu tjuk dia "DIA AKU DAN KAMU"
^^,

tiKa_AkiTa said...

hope die xterlibat..
so sad...

tiKa_AkiTa said...

hope die xterlibat..
so sad...

PutRee SeJiNjaNg said...

harap2 dia tak terlibat ekk...
sabar k dear..

Hariz said...

Wahhhhh Sangat menarik ada sahabt mcm nie kan?
masih belom temui..
insyaAllah suatu hari nanti

New Entry Prof-Hariz
29 July 2010 @ 2 Month

Affan Ruslan said...

Salam.
Wah, terharu pulak.
Ada sehabat pena yg baik.

Moga die sihat2 shj.
Takde update lagi ke?
huhu

MiMiEy :) said...

best nya ada sahabat pena dari luar negara.
mimie x der pown.
bhahahaha.
yg ada dalam Malaysia jer.

p/s : moga2 sahabat kak nabilah selamat dan sihat :)

Sarah Ramora Rosli said...

eii kesiannya, semoge lelaki tu sentiasa selamat, ameen :)

*cik azeya* said...

saya macam awak.... cuma bezanya dia foreigner kat malaysia... kami dah macam adik beradik.. bila dia tak balas msg or emel.. saya da gelabah dah.. takut jugak berlaku pape kat dia.. huhu.. tp untuk awak, saya doakan dia selamat :)

syahira ariff said...

whoaaa!!
jauhnya sahabat pena nabilah
hmm,sy dulu ada gak shbt jauh dr Rom
tp tak de la rapat sgt.

*teruk kan kejadian kt pakistan tu

Kazaztan Team said...

tk pernah ada sahabat pena...doakan yg baik2..semoga die selamat...

E.d.Y said...

insyaAllah..semuanya baik2 belaka...

Along Tapa said...

secara jujur..aku takde sebab aku sangat "rajin"...hehe..

p/s: harap member ko tu ok~~~

Blog nostalgia budak Muor - Fungsi jari tengah

pawaka19 said...

takdelah nabilah..sbb english bkn power pon hehe..nabilah..kalau nabilah free tnyelah rakan2 dia kat facebook takpun ahli keluarga dia..mybe leh membantu

"Dark Vader ( Star Wars ) Merompak Bank"

nabilah_2908 said...

HYE ATTOYIS ;

wah...sahabat sehidup semati la yer..? ;)

HYE AIZ ;

bukan ke europe lagi jauh dr pakistan..? :P

HYE KAK INA ;

betul la tu sahabat pena@penpal..time sekolah-sekolah dulu pun ada gak...dgn org canada..lepas tu putus dh...seronok dpt surat dr oversea kan kak..? hehe.. :)

HYE MR NOBEL ;

hmm...harap2 mcm tu la..semalam tgk berita...kt tmpt dia banjir besar la pulak...try call...dh tkde ringging...alahai.....

HYE RED ;

itu la yg sedng sy buat sekarang ni..hope dia contact sy balik...

nabilah_2908 said...

HYE AK ;

hehehe..sy dulu mcm tu gak...tp bila dh kenal lama...nmpk dia jujur..sy bagi jer la..

kalau sms kite ke dia..baru 20 sen..tp sms dia ke kita jer mahal sikit..seringgit.. (^_^)

HYE YANA ;

ya...hope sngt dia baik2 saja kt sana..

HYE FARA ;

hmm...tu la pasal...mmg itu la harapannya...tp bila tgkberita semalam...lagi bertmbh risau...kt tmpt dia berlaku banjir besar...hmm..

HYE KELLA ;

doakn yg terbaik je la utk dia kn..? :)

HYE BW ;

yupp...masa sekolah dulu..ramai yg ada penpal kan..? seronok..hehe.. :)

yastro said...

Tahniah ade sahabat pena cam tu,2/3 taun lepas pun abg yas ade gak dari Korea.tp bila msg2 dh bz,terputus cam tu jekk...

nabilah_2908 said...

HYE CIK SUE ;

harap2 mcm tu la.. :)

HYE MERAH ITU JAMBU ;

yupp...mmg best...dpt bertukar2 cerita...dlm masa yg sama dpt improve english kita.. ;)

HYE PRINCE HALILINTAR ;

sy dah tk tahu nak hubungi dia mcm mana lagi dah..dia senyap jer.. hope dia tk apa2 la.. ;)

HYE ARRA ;

risiko tertipu tu mmg ada...kita kena berhati2 jer la...jgn dedahkan info tntg kita sngt...mcm kwn sy ni...dia yg bnyk bercerita...suka on web cam...so rasa dia ni..ikhls nk berkawan...xde mksud lain.. :)

HYE MAKSU ;

hoho...kwn sy ni pun not bad juga tau...hehe.. ;)

nabilah_2908 said...

HYE TAPAK KAKI ;

hmm..lebih kurang la tu..sahabat pena alaf baru.. ;)

HYE ANEP ;

hope mcm tu la...hope dia baik2 saja di sana..

HYE MISS XYZ ;

itu la yg sy harapkan...sy tk kisah kalau dia bzz dgn life dia..sy just xnk di terlibat dlm apa2 bncana saja...

HYE SUE ;

slm kenal juga...ala...kwn yg dr lain negeri pun..kira sahabat jauh juga kan..? (^_^)

HYE MIMIE ;

hope so.. :)

nabilah_2908 said...

HYE DIRAJA2 ;

mcm tu la hendaknya... :)

HYE SWEET CLEOPATRA ;

thnks ya...nnti sy cari.. :)
selaman ni..mmg fikir yg +ve je..tp bila keluar berita tntg kemalngn ni..buatkn sy risau...yer la dia mmg bekerja dalam bidang air line ni..

HYE TIKA ;

harap mcm tu la.. :)

HYE PUTREE ;

hope so...thnks.. (^_^)

HYE HARIZ ;

dunia internt ni luas..pasti mudah tuk kita jumpa...cuma kena berhati2 jer la.. ;)

Wawa~* said...

dulu2 ader lah... ramai sahabat pena dr singapore, UK..huhu.. tp now dh x berhubung lg..


hopefully kawan u x apa2 la... aminnnn

nabilah_2908 said...

HYE AFFAN ;

bukan senang nk jumpa org yg telus mcm dia zmn sekarang ni..sbb tu sy amt menghargai persahabatn ini.. :)

sy update sekali sehari je...hehe..;)

HYE MIMIEY ;

cari la...seronok tau..sbb budaya kita berlainan...so best boleh berkongsi.. :)

HYE SARAH ;

hrap2 mcm tu la...Amin.. :)

HYE CIK AZEYA ;

seronokkn ada kwn mcm tu.. :)
thnks..

HYE SYAHIRA ;

yupp...semalam dlm berita...cerita pasal banjir besar lak berlaku kt tmpt dia...lagi la risau..

nabilah_2908 said...

HYE KAZAZTAN TEAM ;

thnks..harap2 mcm tu la.. :)

HYE EDY ;

hope so...(^_^)

HYE ALONG ;

hahaha...rajin sungguh kamu ni yer.. ;)

HYE PAWAKA19 ;

dia dh delete akaun dia dari facebook...kan org2 pakistan dh boikot facebook...tk tau nk cari kt mn lagi dh...

ala...english sy pun tk bape ok...hentam juga..jnji dia faham..hehe.. :P

HYE YASTRO ;

sy belum pernh ada lagi dari korea..seronok dpt kawn degn org luar kn..? ;)

HYE WAWA ;

zmn sekolah dulu sy ada kwn dr canada...putus juga...huhu...

thnks..hope dia ok jer la.. :)

PUPUT said...

semoga dia dpt contact nabilah dlm masa tdekat ni ek..jgn iso ek...mybe dia sibok kot..^_^

Bukan Eciz said...

moga2 tade apa yang berlaku pada dia. ishh eciz pun da tersentap baca. huh

aque said...

kalau kawan yang dok belajar luar.. ada la juga... hehheh tapi nnt kalo balik msia jumpe la.. keh3....

p/s: hope kawan nabila tu ta apa2... k.. amin..... ;)

nabilah_2908 said...

HYE PUPUT ;

hope betul la tu dia sibuk.. ;)

HYE ECIZ ;

amin..mudah-mudahan

HYE FARA

amin.........(^_^)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...