Wednesday, July 28, 2010

DEAR FOLLOWERS



Happy Wednesday everyone....hai

Dah dua hari dah...tiap-tiap pagi hujan kat Melaka ni...sejuk oo....aircond dh slow dah...tp tetap sejuk macam duduk dalam fridge...kaku..beku...


lebih meletihkan lagi...kejap-kejap nak ke toilet.....huhuhu...wek

ok...cukup-cukup lah intro tu yer....hari ni...I nak minta tolong kat followers la...

boleh tk...letakkan link blog dalam profile kamu....so...mudah la I nak jejak balik... contoh seperti di bawah...



yang ni follower terbaru...Norfitriah



ni pun sama gak...

banyk lagi sebenarnya...tak tersenarai kat sini...

memang I masih lagi amalkan konsep "FOLLOW ME..I FOLLOW YOU BACK" lantak la kalau ada yang kata tak ikhlas...sepertimana dalam n3 I yang lepas IKHLAS KE - PART 1 .. I nak kenal...siapa follower APA KATA HATI...sebab tu I follow back...

myb you all masih baru lagi dalam dunia blog...myb belum alert lagi tentang hal ini..so...

meh..I tunjukkan macam mana caranya yupp...

mula-mula pergi ke DASHBOARD..



nampak kan perkataan "EDIT PROFILE" clik di situ yer..



nanti akan keluar page ini....click kat bahagian yang dibulatkan itu..



ha...pilih mana-mana blog yang you all ingin share dgn yang lain...
then....save settings...done...pang

mungkin you all rasa macam tk best jer...yer la...dh follow blog orang...tapi orang tu..senyap jer...so...ini lah salah satu puncanya.....

I harap....you all boleh perbetulkan lah yer...

more....bila dah follow tu rajin-rajin la komen...say hai ke...jangan la senyap jer lepas tu...nanti you all kata I sombong..tak mau datang blog you all...padahal you all yang tak bagi alamat blog...macam mana nak datang...betul tak...?

hope n3 kali ni dapat membantu....ye

I nak tanya pada yang lain lak.....adakah you all amalkan konsep "FOLLOW ME..I FOLLOW YOU BACK" or tidak...??

49 comments:

Mak Su said...

maksu nyer ada profail kan... ;)

asliner said...

kite gune concept..
u read me..i read u back..=)

AiZ said...

aiz amalkan follow back sebab die follow aiz tanpa minta aiz follow balik.. so aiz nak kenal sape die.. nak kawan ... ^__^

PutRee SeJiNjaNg said...

a'ah kan dear..betul gak kata u tu..hehheh..i sokong 100%..hehhe

peaNut said...

owww...bagus gak nabilah wat entry ni..peanut baru tau kat situ rupanya nk edit bnda tu ye..hihi..tq

Mr Noble said...

ofis kite org sejuk cam peti ais. kite org igt pasni nak bukak bisnes frozen food & sejuk beku daging.
dah lama dah show link blog dlm profile tu.
i rasa i amalkan konsep "FOLLOW ME..I FOLLOW YOU BACK" :D

merahitujambu said...

salam kenal..ok.. tgl jejak

Prince Halilintar said...

same lar dgn ofis i kat sni..slmt xjadi air batu jer...

i gune konsep digi..i will follow u...hehe

nisa said...

sy akan cr org tu smp dapat.. hehe, sbb nk ikut cara 'u follow me, i follow u back' hehe

Wawa~* said...

kite sama2 dh 'done' this part. hihi... :)

mahira oya said...

gitu ye...baiklah..

redNing said...

sy punya link ada kan..

hmm u follow me i follow u back hehe amalkan jugak..tapikan sy biasanya folo org senyap2 x bagitau owner blog tu...lantaklah dia tau ke tak

kella said...

yup! kalau dia follw kita.. kita pun mau kenal dia juga! harus.. kita pun follw jer.. :D

aliesha kirana said...

hehe.. AK xpaksa org follow, tp ble org dtg follow blog Ak, otomatik AK nak follow blog die sbb terharu.. heeheheh~

Lynn Johari said...

owh..cm2 rupanyer..ok2 nti lynn edit.

hmm konsep ape ea...no konsep kot.

lynn follow owg tu, owg tu follow lynn..
owg tu follow lynn, lynn follow blk...
ngehhh~~

mira ellyna said...

sy baru di dunia blog.
trima kasih gtau hehe

y@n@ M!B said...

followers sy pon ramai yg cemtu..smpi sy pk, "dorg ni saje saje nk follow je kut"

huhuhu~

ai follow org ikut mood..buleh gitu?? hehe tp ai lebih suka komen page org ^_^

ASaDa RyutaRo said...

hOo.. tak paksa utk follow. wlupun asada tak follow balik, tp akan cuba utk keep in touch dgn followers. =)

E.d.Y said...

dieorg low profile kot..huhu

Fara said...

maken ari, maken pemes blog apa kata hati.
keep it up nabilah!

:)

miMiE aZiMaSK ^V^ said...

tq info.. :D

Nur Areefah said...

follower mgkn mereka bukan terus senyap,tapi mereka jadi silent reader :D

miMiE aZiMaSK ^V^ said...

follow sini jugak.. :D

yastro said...

n3 yg menarik..kesian kt follower yg mcm tu kan, ape pun kat massage box pun dia patut bgtau yg dia dh follow,bru senang nk menjejak...

BIONIC WOMEN said...

i lebih suka u read me, i read u back...hehehe

pawaka19 said...

mel amalkan follow back..tp kalau org hide kan ..mel xleh wat ape..mel anggap dia follow secara private..

p/s: br mel tau puncanya..thanks nabilah

"Dark Vader ( Star Wars ) Merompak Bank"

Along Tapa said...

aku kena check gak ni walaupun nabilah rajin datang menjenguk..heeee~~~

aku dah follow tp aku kan "pendiam"...hehe

aku lak kalo u follow i, i follow u 3kali...tapi apakan daya boleh follow sekali jek~~~

Blog nostalgia budak Muor - Ajis dan misteri

atie said...

x kesa lah kan nk folow ke x? tp kalo rase best bru folow kan.. n yup kite kalo betul ikhlas akn tgok sape yg folow kite n akan g blog die n tinggalkn jejak juge

dmx said...

haii..
nabilah...
jauh perjlanan....
luas pandangan.....he3

Hariz said...

Waaaaaaahhh
I Like :p

New Entry Prof-Hariz
Langkah Ubati Senggugut

PIDUT ASiS said...

bagus entri ni..ilmu baru dalam berbloging...

Post Terhangat...
Virus Komputer Terbaru Ditemui

MiMiEy :) said...

kat sini pown sejuk akak.
dalam kelas asyik nk tertidor jer.
hahaha.
mimie pown amlakan concept " follow me, i follow u back "

Tapak Kaki said...

betol cakap ang tu.. aku tak da la ramai sngat follower.. even sikit aku tak kisah pun.. yang aku kisah follower yang tak amik port pun dalam blog aku.. sepatah haram dia tak cakap apa.. mungkin dia follow aku sebab dia nak aku follow dia kot.. tapi ang tetap best.hehe

::AnEp:: said...

kite gune ni jg..u komen me..i komen u back..haha

Kazaztan Team said...

tak follow tp subscribe...

PUPUT said...

ha'ah..betul..sy pon kdg2 susah hati klu sape2 yg xde..ye la kan, klu taruk senang kita nak jejak..^_^

Affan Ruslan said...

Salam.
1st time dtg sni.
Ye, sy pun prsn gak mnde ni.

Kdan2 tak tau pun blog yg jd follower kita. Saja nk tgk2 blog diorg, mna tau menarik kan?

Judiene said...

sama la weyh
follower i pn rmai yg xkasi link
kt shoutbox pn xde tulis
so ssh nak jejak dowg
huhuhu

nabilah_2908 said...

HYE MAKSU ;

ada...(^_^)

HYE ASLINER ;

hmm....mcm tu yer...ok la tu.. ;)

HYE AIZ ;

ha..mcm tu la yg sy buat... ;)

HYE PUTREE ;

hmm...putree amalkn konsep yg mcm mn..?

HYE PEANUT ;

hehehe..ur welcome dear.. ;)

HYE MR NOBLE ;

update la ur blog...hari2 sy masuk tau.. ;)

hmm...bagus juga idea jual makanan frozen tu...sambil buat kerja..sambi buat bisns..hehe.. :)

nabilah_2908 said...

HYE MERAHITU JAMBU ;

thnks.. ;)

HYE PRINCE HALILINTAR ;

hehehe...itu la pasal...sy lak dh separuh beku dh dok sini.. :)

HYE NISA ;

hmm...kalau dia tinggal komen or msg kt shoutbox...mudah juga la kita nak cari...tp kalau senyap jer...jenuh juga... ;)

HYE WAWA ;

bagus la macam tu kan.. ;)

HYE MAHIRA ;

(^_^)

HYE MR RED ;

profile Mr Red ada link...sy pun..kalau follow..senyp2 jer..terpulng pada owner samada nk follow back or not... ;)

nabilah_2908 said...

HYE KELLA ;

ada juga yg mengatakan perbuatan ini tk ikhlas...huhu... ;)

HYE AK ;

haha...sama lah kita.. :)

HYE LYNN ;

bukan setakat follow jer tau...kena juga berinteraksi...di antara satu sama lain.. ;)

HYE MIRA ;

ur welcome dear.. :)

HYE YANA ;

up to you dear...its your blog..betul tak..? kita tk boleh terlalu ikutkn org...if Yana rasa cara macam tu selesa..ok la kn..? :)

HYE ASADA;

Asada pun ramai followers kan..sure tak terlayan semua.. ;)

HYE EDY ;

hmm....tak tau la pulak...kiranya..ramai juga la yg mcm tu yer..? ;)

nabilah_2908 said...

HYE FARAH ;

hrumm...tkde la fames kot..blog Farah yg dulu pun fames apa..yg baru ni..tunggu masa jer..nnti meletop la tu.. kan..? ;)

HYE MIMIE ;

erm...ok thnks...(^_^)

HYE NUR AREEFA ;

jd silent reader takpe...yg tak bestnya...bila dia buat 1 n3..dan mengatakan blogger itu sombong la..tak layan dia la...itu yg xsdp di dgr... :)

HYE YASTRO ;

hmm..betul tu...send komen ke...sbb...saya jarang nk jejak org balik melalui shoutbox..xcukup masa rasanya... ;)

HYE BIONIC WOMAN ;

itu lebih bermakna kan..? huhu...kdg2 follower ni...follow jer..tp tk ikuti perkmbngn kita.. :)

HYE PAWAKA19 ;

sama lah...if tkdpt nk cari link..tak boleh nk buat apa...tp jgn la dakwa dakwi...ur welcome.. ;)

Mr Noble said...

oo thank u very2 much kerana masuk hari2 :D sori la, takleh nak update hari2. im a busy person. tp dah ada update pagi tadi. sila la lawat blog saya :D

lagi satu nak tanye, camne kita nak tau org berkenaan adalah follower ke berapa? sebab kat dashboard dia display nama follower je, pastu xde nombor kat follower tu. ada tak caranya? tq :D

nabilah_2908 said...

HYE ALONG TAPA ;

wah..sampai 3 kali nk follow...? hehehe..rasanya mcm ada link kt profile tu.. ;)

HYE ATIE ;

terpulang la pada pendapat n kehendak masing2 kan...? :)

HYE DMX ;

ya...betul tu.. :)

HYE HARIZ ;

thnks... ;)

HYE PIDUT ;

thnks..(^_^)

HYE MIMIEY ;

hehehe...lain kali jgn tido dlm kls tau.. ;)

nabilah_2908 said...

HYE TAPAK KAKI ;

hehehe...saya tahu..kita pernh bincgkn hal ni kan..? ;)

HYE KAZAZTAN TEAM ;

hmm...subcribe...belum try lagi..best tk guna cara tu..?

HYE PUPUT ;

lama dh tknmpk...hari tu..try masuk blog tk boleh...puput dh tukar link eh..?

HYE AFFAN RUSLAN ;

terima kasih yer...sbb sudi dtg sini...hope n3 sy ni dpt membantu mereka yg tk tahu..nnti makin meriah la dunia blog nnti kn.. ;)

HYE JUDE ;

anggp jer la...mereka tak ingin dikenali.. :)

Kazaztan Team said...

best juga..saya guna google reader...senang pun senang..& sering dpt latest n3 la...

kak ina mail said...

Masa dulu-dulu yelah.sekarang dah paham konsep follow tu.buat apa nak follow , kalau kita tak pergi blog dorang .betul tak.akak tak nak jadi hipokrit.

Tapak Kaki said...

haha.. memang. tak sangka lak ang masih ingat..kuat betol daya ingatan ang..

luka amigo said...

i'm really enjoying this article and layout of your blog. It's a very easy on the eyes which makes it much more pleasant for me to come here and visit more often. ide bisnis camilan unik dan murah dari tahu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...