Tuesday, July 27, 2010

MASA ITU EMAS



Hello dear fwens...hai

Al kisah......di pagi Selasa yang hening...

I dok tenung jam kat dinding office nih...lama dah perasan jam tu lambat...so dengan ketinggian setinggi 170 cm yang telah dikurniakan oleh Allah SWT..maka dengan gigihnya I ambil kerusi dan panjat untuk betulkan jam tersebut..walaupun agak gayat...



tengah-tengah betul tu...tiba-tiba timbul niat jahat...untuk awalkan sikit masa...awalkan dalam 5 minit macam tu....




Bila dah siap....duduk balik....dalam setangah jam macam tu...jam tadi tu mati...tak bergerak-gerak..

sudahnya I biar jer....bila sorang mamat ni masuk...I suh dia ganti bateri...buat muka innocent..konon gayat nak panjat tinggi-tinggi....dia pun dgn penuh gentelmannya pi la panjat...gantikan bateri..



buat muka tak bersalah..


tak lama lepas tu....jam itu mati balik...huhuhu..



waktu sekarang di dashbord PC



waktu sekarang di jam dinding

bila boss masuk tadi....dia tanya...

" eh...apasal dengan jam tu.....?"

" dah tamat riwayat dah boss..." jawab si pekerja

" pergi la ganti bateri...." sambung boss tadi

" dah....tak lama lepas tu..jam mati balik...."

I pula....hanya membatukan diri...buat-buat tak dengar...konon-konon sedang sibuk menyiapkan kerja...heheheh....wek

see....jam tu mengajuk dengan I kot...sabab I berniat jahat untuk mempercepatkan masa....hope jam itu akan sihat semula...so...tidak la ke tong sampah....wek


p/s : aktivit berblogging agak terbatas sedikit di sebabkan kehadiran boss.....huhu...


37 comments:

redNing said...

rasa2nya ke tong sampah jugak

Mr Noble said...

dah sampai masa utk beli yg baru

Mak Su said...

hahaha, nakal ek

kak ina mail said...

Boss memang tak boleh tengok pekerja senang.akak, kalau ada boss , terhenti jap dunia blogging.

pawaka19 said...

hua hua ..buang je..cam camtu murah je bos..mmg da sampai hayat dia yek

"Dark Vader ( Star Wars ) Merompak Bank"

Lizzie Yasmin said...

knp waktu dkt jam n pc, jauh beza... kalu mati msti dlm waktu terdekat or in office hour, coz baru jer betul kan td.... ada orang tuka bg jd lg cepat ek?? hehehe..
apa aku repek nie??

NichKhun said...

hahahah saya pom suke awal kan jam saya taw..
hehehe bajet cam bila mamai2 bgn tido ingat da lewat dan siap cepat2..
hukhukhuk

mahira oya said...

boss xde lg byk keje n payah nk blogging..adeh

::AnEp:: said...

hohoh!!..best citer sal jam..klako..

Tapak Kaki said...

mungkin jam tu terkena sumpahan dari ang kot.hehe

Prince Halilintar said...

jam tu tertido..asyik bekerja jer..die pon nak rest jugak..haha

aliesha kirana said...

wah..tigginyer nabilah..hehe.. AK pn same jer kt ofis ni, jam lmbt 5 minit.. seksa menunggu.. huhuhhu... p/s: Ak pn susah blogging ble bos ader..heeheheheh~

Fara said...

aiyok! pe nabilah dh wat ngan jam tuuu!!
huhu~

:)

sis shuhada said...

soh je bos beli baru. kikiki.

sis shuhada said...

soh je bos beli baru. kikiki.

bea ouh bea said...

huiyo! tingginya kamu :) beli saja yang baru.jam lama kamu simpan buat kenangan..huhu..

Murni said...

nakal jugak ek

MissXYZ a.k.a Abaikan said...

hahah nabila kje dulu bru blogging okeh lalala =)

p/s: bos kt blakang tu =P

Along Tapa said...

kenapakah ko lagi tinggi dari aku(aku tau aku comel~~~)..haha

alaa..jam tu perli ko tu..ko nak sangat awal,dia awalkan terus gila2 babeng...tak pun setiap orang kat opis ko buat benda yg sama..cepatkan 5mnt..tu yang terlebih anjak tu..haha

Blog nostalgia budak Muor - Aku bengkek

Hariz said...

Heyyyyyy!
Kesian jam tuh :(
ape la kamu nie :p

New Entry Prof-Hariz
Ingat! ! ! Untuk Hidup

dmx said...

haii..
nabilah...
wahh...
biasanyrrr terrasa nakk cepat jrrr ( masa ) bila....nnak berbuka he3

Wawa~* said...

ahahaha.. pndai jam tu wat majuk ek, hehehe... kalo bos ada mmg payah skit nk suka suki blogging, huhuhu

mira ellyna said...

haha bos tuka la beli baru k..
ckp camtu kt dia

bloggku singgah le

nur said...

hahahaha...
noty eah?
isyh3.. x mo3... =P

MiMiEy :) said...

wah, nakal gak akak nie erk?
ada rancangan jahat nak balik awal le 2 erk?
hahaha.
tempat sesuai bg jam 2 ialah TONG SAMPAH .

Miss Mirror a.k.a Sam said...

kami kt rumah mmg awalkan jam 10 minit..

atoyis said...

next time awalkan 1/2 jam..boleh abis keje awal skit

nabilah_2908 said...

HYE MR RED ;

huhu..rasanya mcm tu la...skrg ni pun mcm tu gak..tk gerak2.. ;)

HYE MR NOBLE ;

rasanya mcm tu lah...nk tahu tak..boss kata..dia syg kn jam tu..sejak office ni di buka...guna jam tu la...tk rosak2 pun...

haih rasa bersalah lak..huhu.. ;)

HYE MAKSU ;

hehehe...time tu kt kepala dh tumbuh tnduk.. ;P

HYE KAK INA ;

ha...betul tu...sm la mcm boss sy...dia pernh ckp..dia tk kisah kalau staff dia surve internt..jnji kerja siap...tp...selalunya mmg tkde chance...ada jer bnda yg dia nk suh kita buat..huhu.. ;)

HYE MEL ;

boss sygkn jam tu...even murah...tp lama juga lah berjasa kt office ni.. ;)

nabilah_2908 said...

HYE LIZZE ;

mamat yg gantikn bateri itu...dekat 3 kali juga la panjat...betulkn jam..bagi gerak...bila kalai pertama n ke dua..usik2 jam tu..jam tu bergerak..thn mati balik..kali ke tiga..usik2...terus tk hidup2..so..biarkan jer la waktu tu mcm tu..hehe.. :)

HYE NICH ;

ha...sama lah...kt bilik tu..jam cepat 10 minit.. ;)

HYE MAHIRA ;

alahai...sudahkan kerja tu cepat2..nnti boleh la blogging..tk pun baut macam saya...sambil menyelam minum air..(^_^)

HYE ANEP ;

huhu...jadikan tauladan yupp..jgn buat mcm sy..hehe.. ;)

HYE TAPAK KAKI ;

err...sy tk sumpah apa2 pun..jam tu mengajuk kot..sbb sy cuba cepatkn masa... ;P

nabilah_2908 said...

HYE PRINCE HALILINTAR ;

huhu..rasanya jam ni tido..tkmo bangun2 lagi kot.. ;)

HYE AK ;

haha..sama lagi lah kita ni yer..? mmg dh lama perasan jam tu lambt..cuma malas nk panjat2.. :)

HYE FARAH ;

huhu...sy dh tidokn dia buat selama-lamanya kot... ;P

HYE SIS SHUHADA ;

hmm...itu la perancangannya...tp rasa mcm bersalah lak...boss cakap..dia sygkn jam tu...sejak compny ni beroperasi..jam tu dh ada smpai sekarang..huhuhu....

HYE BEA ;

tinggi sngt eh..? tu la kdg2 rasa mcm sy ni anak giant jer... ;P

nabilah_2908 said...

HYE MURNI ;

hehehe....tak tau nk cakap apa..(^_^)

HYE MISS XYZ ;

mcm tau2 jer boss kt belakang kan..? hehe...ok..ok..(^_^)

HYE ALONG TAPA ;

hehe..berapa tinggi kamu..?

ala...org kat office mcm tk kisah jer jam tu lmbt or cepat..sbb mereka2 ni masuk keluar office tk kira masa...sy jer yg patuh pada masa tau...oppsss..puji diri sndiri lak... ;P

HYE HARIZ ;

huhu..kecian jam tu kan...jam...I'm sorry...;(

HYE DMX ;

huhu...betul tu... ;)

nabilah_2908 said...

HYE WAWA ;

hmm...betul tu...tk pasal2 kena sound jer..hehe.. ;)

HYE MIRA ;

hehe..itu la perancangannya...tp boss cakap kn dia sygkn jam tu..rasa bersalah lak..huhu.. ;)

HYE NUR ;

hehehe...kepala dh tumbuh tnduk kot ms tu.. ;)

HYE MIMIEY ;

hrumm...lebih kurang mcm tu la..yer la selama ni balik selalu lmbt 5 minit..apa slhnya awal sikit kn...kn..? hehe..

sudahnya jam tu terus ngajuk.. tido terus.. :)

HYE MISS MIRROR ;

sy lak awalkn jam kt bilik jer...kt hall...my mom tak bagi... ;)

HYE ATOYIS ;

hahaha...kot yer pun nak menipu..jgn nmpk sngt... ;)

PutRee SeJiNjaNg said...

hheheh kelakar lah kau ni yunk..hehhe...senyum je aku baca story ni...pandai gak jam tu nak majuk ngan ko kan...=)

nabilah_2908 said...

HYE PUTEREE ;

bukan takat mengajuk jer....trus tk mo hidup lagi dh..huhu.. ;)

Tapak Kaki said...

mungkin lepas ni ang patot pakai jam pasir je kot..hehe. jimat bateri.. dan takan merajok.

nabilah_2908 said...

hahaha...jam pasir tk accurate la... :P

ladymiaka86 said...

dah boleh beli jam baru dah tu.. haha
mmg masuk tong sampah la jawabnyer..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...