Wednesday, July 14, 2010

NOSTALGIC SONG



Hola dear fwens.....hai

hari ni..kita bercerita tentang Lagu pula yupp...lagu-lagu nostalgia..zaman dulu-dulu...di mana lagu-lagu yang akan mengingatkan you all pada kenangan lalu...tak kira lah..kenangan manis mahupun pahit..sure ada kan...??

I pun ada beberapa lagu, bila setiap kali dengar lagu ni...secara automatik akan teringat kisah lama..

antara lagu-lagu tersebut adalah...



hmm...lagu ni.....I takkan lupakan sampai bila-bila kot..huhu..
teringat kepada suara itu...walaupun suara dia sumbang ketika menyanyikan lagu ni..huhu..



lagu dari Samsons ni pun...boleh mengalir air mata if dok sorang-sorang layan lagu ni..

tak pun if I view balik movie maker yang I pernah buat 1 ketika dulu..mmg I gunakan lagu ni sebagai background music..

lama dah tak dengar lagu ni...memang nak elakkan..
enth macam mana...minggu lepas terdengar balik..



lagu ni..takde la sedih mana...tp.......

hanya satu jer yg boleh I cakap...

I'm so sorry......cinta itu tak boleh dipaksa...



owh....I suka lagu ni...bila dengar jer..sure I akan teringat pada my 1st handphone..
sebab main ringtone adalah lagu ni..



rindunya...huhuhu...

I dapatkan fon ni..dengan titik peluh sendiri tau..bukan dari my parents..I ingat lagi..masa nak tunggu result STPM...I kerja di koperasi sekolah I...yer la..masa sekolah dapat jadi ALK kt koperasi tu...so bila dah habis..senang la nak minta kerja kat situ..huhu

sangat memenatkan..terutama bila budak-budak rehat...tak menang tangan melayan mereka..kena angkut berkotak-kotak air mineral dari store ke koperasi..

haih...memang memenatkan lah...tapi seronok kerja kt situ..


banyak lagi sebenarnya....tapi takkan lah nak listkan semua..yer tak..??

ha...you all pun sure ada kan...? jom la share kt sini...nak tahu gak...pang

27 comments:

kak ina mail said...

zaman akak, peberet lagu modern talking, cyndy lauper.dulu lagu best best.tapi yang tak best tahun 1995 first akak beli hp motorola harga masa tu RM700.baling anjing mati.kwang kwang nostalgic tak

princeduyong said...

ermm...lagu hero tu mmg jadik nostalgia...sampai sekarang hapal..

Tapak Kaki said...

ada satu lagu oldskol tu tapi aku tak ingat apa tajuk dia.. selalu orang pasang lagu tu kat pasang malam.. mengingatkan aku masa zaman sekolah rendah.. kitorang ponteng sekolah pastu pergi mandi sungai.. heaven sungguh.haha

AiZ said...

aiz pun gak.. tapi lagu ni baru fofular.. waka waka.. bila dengar, teringat dekat katak.. ^_^



Aiz latest entry
Blogger sekarang masak tak sedap tapi paksa orang makan?
Blogger jenis apakah kamu? PENIPU?
Original waka waka bukan shakira la

BIONIC WOMEN said...

i suka lagu gerald joling..everlasting love...tapi last jugak..then anny bebaru ni tuju lagu tu kat en.suami..yg ni baru kira everlasting kot...hehe
1 ag lagu flying without wing...westlife kotyg nyanyi...masuk pertandingan karoek masa faculty even..then cabut undi kena lagu tu..tapi kat atas pentas lansung suara xleh keluar..xtau naper..over nervous..then i senyap jer sampai habis...haa..nostalgik giler kan?

kella said...

yup lagu hero tu memang ingat sangat!
sampai hafal2 lirik sebab nak ikut nyanyi sama! :)

mahira oya said...

mmg byk lagu...
oya suke oldies..
From this moment-Shania twain
Beatles - Yesterday and Hey Jude

byk la lagu kan...
pastu rase nk nyanyi kt karaoke..

nourul said...

dulu nourul lyn lagu hndustan je..
hehehehe..
skrg baru la mcm2 lagu nourul lyn..
nourul mnt cite hndustan mase skola rndh lg..bnyk cd hndustan mase dulu tapi hbs mak sorokkan sbb nourul asyik tgk hindustan je,kije skola xnk buat..huhuhuu..

rATu kEBaYA said...

akak suka lagu dari herman tino.. fuh syahdu je dengar lagu tu.. henpon pertama dari titik peluh abg hehehe... sebab dia malas nak pakai henpon terus dia pass henpon tu kat akak.. selamat duit ku

nur said...

wow!
lagu cintan cintun memang nostalgic..
uhu~!
dua insan bercinta, pastikan, more than words, where'd you go?, n so many more..
hahaha asenye, sume lagu kat radio tuh kowt.. keh3..

"yang lalu, biarlah berlalu"

peace! (n_n)V

Umie Nadhirah said...

Umie dulu layan lagu nana & achik,

Sekarang? lagu mlayu pun x layan..haishhhh=.="

ayaa alyy said...

lagu hero tuh sumpah feveret smpai skg ! :D

ayaa alyy said...

lagu hero tuh sumpah feveret smpai skg ! :D

Wawa~* said...

kalo nk ikutkan lagu nostalgic... teramat sangat lak banyaknyer nabilah.. huhu..

tp lagu if i let you go tu mmg dlm list <3 bnyk knangan lagu ni :)

Fara said...

yay! to Enrique Iglesius!

:)

En iLham said...

owh kak
saya sangat suka lagu westlife
dulu orang sampai kata saya mat jiwang sebab suke lagu mcm tu
tapi peduli ape kan
lagu tu memang best gile
hehe

Leeya Hezlin said...

ske lagu westlife tu.. :)

syahira ariff said...

sya dulu guna duit simpanan nk beli mp4
tp da kena rampas kt warden asrama da
sedey sgt
T__________________T

Ichako said...

yupyup,banyak lagu nostalgia. xdpt nak listkan,byk sgt. lgpun kalau xdgr xpe,bile dgr tu baru rase deep sgt psl lagu tu. :)

pawaka19 said...

jiwangnya nabilah huhuhu..teringat lagu afdlin buat..'we are the boyband'

ladymiaka86 said...

salam...

sue minat westlife.. mmg giler sgt2 kat westlife tu.. sanggup tak mkn kat skolah semata2 nak beli kaset westlife.. haha.. bila ingat blk rasa mcm lucu pon ade..

nabilah_2908 said...

Hye Kak Ina ;

wah...modern talking...sy suka dgr juga lagu ni..hp dulu2 mmg kak..if balik kt anjing..sure anjing tu mati punye la...hehe.. :)

Hye PD;

yupp...best kn lagu tu...huhu..forver favorite la.. :)

Hye Tapak Kaki ;

huhu..leh tahan nakal juga awak yer ms sekolah2 dulu... :P

Hye Aiz;

lagu waka waka tu pun..nnti bila dgr sure kn teringt kt WC kn..? ;)

Hye BW;

hahaha..sure gelabah gila nk nyanyi masa tu kn..? hmm..sesuai sungguh lagu everlasting tu.. :)

Hye Kella ;

wah/...tk sangka ramai juga yg suka lagu hero ni..(^_^)

Hye Mahira ;

tul tu..tk terlarat kot nk listkn kt sini kn..? ha..if dh terasa nk karaoke..apa lagi...g la.. ;)

Hye Nourul ;

wah...fanatik tul dgn hindustan yer..hehe..sekarang ni minat lagi tak..?

Hye ratu kebaya ;

hehehehe...bertuah la dpt abng mcm tu.. :)

Hye Nur ;

sy pun suka lagu more than words tu..and yupp..mmg dh biarkan berlalu pun..just somtimes..teringt.. (^_^)

redNing said...

minat lgu dont cry-guns n roses..kawan2 pasang lgu nih masa dekat nk abis study dulu

nabilah_2908 said...

Hye Umie ;

kenapa dh tk layan lagi..tk best eh..? huhu.. ;)

Hye ayaa ;

yupp...forever n ever kot.. ;)

Hye Wawa ;

hmm..betul tu..mmg bnyk..tp lagu westlife mmg evergreen kn..? xpernh jemu dgr.. :)

Hye Fara ;

minat dia juga yer.. ;)

Hye En Ilham ;

yupp..pedulikan apa yg org nk cakap...sibuk jer kn..? huhu.. ;)

Hye Leeya ;

lagu2 dr westlife mmg best.. :)

Hye syahira ;

alahai..kesian dia..bila dh habis sekolah..x minta balik..?

Hye Ichako ;

ha...betul tu.. :)

Hye Mel ;

huhu..jiwang eh sy ni..? nth la..bg sy...music adalah 1 terapi..menanangkn jiwa bila dilnda masalah..etc.. :)

Hye Cik Sue ;

ha...ingt2..masa sy sokolah2 dulu pun..mmg gila kt westlife..simpan gamabr2 dieorg..simpn lirik lagu.. :)

nabilah_2908 said...

Hye Red ;

hmm...msti sayu jer hati bila dgr kn..? ;)

Mak Su said...

maksu minat Duran Duran, Billy Idol :)

hehehe

maksu mintak jaga koop, tapi cikgu tak kasik, naper entah... huhhuhu

PinQib said...

aiyork.. ingt kn lgu evergreen...

Sekian. Eh. Ada update la. Jom singgah!

Salah bontot ke selipar?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...