Thursday, July 01, 2010

PAHIT AKAN MANIS AKHIRNYA



Hello dear fwens.....wek

nak tahu tak....I paling tak suka dengar 1 lagu ni...setiap kali I terdengar contoh terdengar kat radio...sure I akan tukar channel lain...rasa menyampah jer...

nak tau lagu apa..?

lagu dari UKAYS - PAHIT AKAN MANIS AKHIRNYA



sila la dengar yupp....tapi sebelum tu..stopkan dulu Apa Kata Hati Theme Song dulu ya..ye

Kenapa I tak suka...?soal

rasa macam plastik jer tau..konon si lelaki ni rasa bersalah..tak dapat nak mengelak dari mencintai perempuan lain selain dari kekasih dia...

huh..!! memang tak boleh nak terima...sangat plastik...



kalau dah tau diri tu jenis yang susah nak setia...baik jangan bercinta...kan..?

Telah..Kufikir sedalamnya..
Untuk membuat keputusan

Harus aku berterus terang
Jujur dalam perbuatan
Dan…

Jatuh airmataku…
Mendengar pengakuan ikhlasmu
Sanggup bersaudarakan dia walau hakikatnya
Hatimu terluka…

Oh...baiknya perempuan tu...if I lah kan...sebaik sahaja I dapat tahu...I akan cakap pada lelaki itu..

" Selamat Jalan Romeo........."

even sayang gile sekali pun....I tetap akan say good bye...itu menandakan dia seorang yang tidak setia...dengan mudah dia berubah hati pada yang lain...pas tu tamak lak tu...nak dua-dua sekali..



Part ni lagi la I tak boleh nak terima...

Moga suatu hari sembuhlah luka
Dan kembali ceria walau hati aku ini

Milik engkau dan dia


hmm...sorry la ter'emo lak kali ni...hehehe...wek

ha....you all pula macam mana..ada tak lagu yang you all memang tak suka nak dengar..

jom share kan kat sini...bagi tau lah apa sebab-sebabnya sekali...ye

24 comments:

dayah aziz said...

haiiii...
baru je layan lagu ni smlm...
tgkap leleh oh...hihihi

mama_auni said...

heheh.sedey lagu neh

Fara said...

sbb tu la org kate,
jgn letak lebey sgt syg tu kat org laen...
nnti akan terluka...

~cik tiram~ said...

haha..relax2...:D

syahira ariff said...

heee
saper dia la penulis liriknyer!

Tapak Kaki said...

aku tak suka dengar hape pun lagu yang keluar dari mulut si Aril AF tu.. aarrgghh! teteiba emo.haha

Mommy Pinky said...

hehe..lirik lagu ni mmg buat kita y perempuan panas hati..mcm tak bersalah plak dia ni kan? huh..

tapi lagu dia layan je..ngeh2~

mahira oya said...

lagu yg x suke dgr..salu sbb x suke penyanyi tu..

pawaka19 said...

jiwangla nabilah ni..tula kadang2 pempuan ni sanggup berkorban ape saja..tp terlupa diri sendiri..

New Entry Pawaka19 Dot Com

"Sanggup Berkampung Demi Selebriti Twilight Saga Eclipse"

ladymiaka86 said...

sedeynyer lagu ni.. hish! kejam btol laki camtu..
p/s: wahai perempuan sekalian..jangan la berlembut hati jika ada lelaki yang sebegitu rupa..

asfz lily said...

asfz pon xsuka..
sakitnya hanya Allah jek yang tahu..

hurm..

ok, happy mood :)

thanks 4 da wish :D

MissXYZ a.k.a Abaikan said...

sabo2
kumbang bukan sekor je
lelaki bukan sorang je =)

Kazaztan Team said...

lagu ukays nie...mmg ada 2-3 yg tak bape berkenan...

E.d.Y said...

best apa lagu ni..hehe

Aqma eUcaLypTus GurL said...

relax nabila. jgn emo2.. :P

En iLham said...

huhu
biaselah tu kak
lagu ni memang macam2
kadang2 tak logik dan tak menggambarkan realiti sebenar
tapi kdg2 ade juga berlaku
hehe..

BIONIC WOMEN said...

Eh..kita pun x suka lagu ni..hehe..sama lah plak..nyampah sangat, ngada2 nak dua..
macam propaganda laki jer lagu ni nak suh pompuan setuju dowang kawin 2..kwang3..jauhnya pemikiranku..huhu

meowwmania said...

eh boleh wat bergaduh la lagu nih!

sape punya idea nih, bek ngaku hehh!!

kella said...

allaaa.. takleh denga pulok lagu nie.. tapi penah dengar lagu nie.. syahdu..
ada jugak beberapa lagu yang taksuka nk dengar tapi tak sempat nak recall lam otak sekarang! huhuh..

gud morning nabilah..
sorry lah lama tak singgah ya, n tq sudi singgah rumah.. :)

nabilah_2908 said...

Hye Dayah ;

huhu..sy mmg tk gemar nk dgr lagu ni..ban terus.. ;)

Hye Mama_auni ;

sedih ke..? konon2 jer la sedih sbb dia dh menduakan kekasih dia..haih.. :P

Hye Fara ;

hmm..betul la tu...bila terluka..sakitnya..tak terkata.. ;)

Hye Cik Tiram ;

ok jer dear... ;)

Hye Syahira ;

dh tntu la penulis lirik mengalami sendiri keadaan ni kan...ish.ish..ish...

Hye Tapak Kaki ;

hehehe..ala2 auuu sikit eh..? :P

Hye Mommy_pinky ;

yupp...macam baik sngt jer...sbb tu sy kata plastik..

Hye Mahira ;

hmm..betul juga tu..hehe.. :)

nabilah_2908 said...

Hye Mel ;

errr....tp dlm cerita ni..kita cerita pasal lelaki ni..konon rasa bersalah...menduakan kekasih hati..huhu..palin tak boleh terima dgn lirik ni..

" hati ku milik kau dan dia.."

sesuka hati jer...cuba dia di dua kan..apa dia rasa..? kn..? hehehe.. :P

Hye ladydamika ;

ada juga perempuan yg snggup berkongsi kasih..sbb terlalu sygkn lelaki itu..biasanya berlaku di kalangan para isteri..baik betul kan..?

kalau sy...sy mmg tksnggup nk berkongsi mcm tu..biarlah org cakap kita tamak..kedekut ke..lantak la..jnji hati ni tak sakit..kan..? (^_^)

nabilah_2908 said...

Hye Asfz;

huhu..ramai juga yg tak suka lagu ni rupanya..hehe.. :)

Hye Miss XYZ ;

hmm..betul tu...ala bukan pape pun..hnya meluahkan ketidak puas hatian saja..tkde kaitan dgn diri ni..hehe.. ;)

Hye Kazaztan Team ;

haha..sama la kita...di sana menanti..disini menunggu pun sama gak kn..?

Hye EDY ;

mmg best lagu ni...sbb tu mnjadi kegilaan org...tp sy ttp tk suka kannya... :)

Hye Aqma ;

ok jer ni...sj luahkan ketidak puasan hati psl lagu ni.. :)

Hye En Ilham ;

hmm...tp lagu ni..mmg benar2 terjadi kn..? :)

Hye BW ;

yessszzzaaa...kita sependapat..hehehe...sesuka hati jer kan.. ;)

Hye Meaw ;

nth la..lama sngt dh lagu ni.. ;)

Hye Kella ;

morning 2 u 2.. :)

nabilah_2908 said...

Mel...jgn la salah faham...tkde kena mengena dgn saya...hehe.. :)

sis shuhada said...

hye dear,
huhu emo pulak dgr entry kali ni.
akak layan je sbb xkesah sgt dgn lirik. klu trlalu fikir mmg emo.
so.. ubatnya: buat tatau sudaa...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...