Friday, July 02, 2010

PERKARA-PERKARA YANG MENGUNDANG KEPAPAAN - PART 1



Hye..hye...hye....hai

Hari ni I nak berkongsi dengan you semua tentang beberapa perkara yang mengundang kepapaan..



kesian kan this boy...? hrumm..

" Dalam kitab AL-barakah fi Fadhil lis S'yi wal Harakah yang disusun oleh Abi adbillah Muhammad bin Abdul Rahman Al-Habsyi telah diterangkan perkare yang mempunyai hubung kait dengan kesusahan seseorang..."

Ok..untuk Part yang pertama...I nak share 20 perkara dulu ya...

emo5 tidak sembahyang atau solat
emo5tidak membaca Bismillah ketika hendak makan
emo5makan di atas pinggan yang terbalik
emo5memakai kasut atau sandal dengan memulakan sebelah kiri
emo5menganggap ringan dengan ape yang terjatuh dalam hidangan makanan



apa yang you all buat bila lalat berada dalam makanan anda..?
kredit to Who Is Afternoon
emo5berwuduk di tempat buang air besar atau air kecil
emo5suka bersandar pada pintu rumah
emo5suka duduk di atas tangga
emo5membiasakan diri mencuci tangan di dalam pinggan selepas makan
emo5membasuh tangan dengan tanah atau bekas tepung
emo5tidak membersihkan rumah


emo5membuang sampah atau menyapu dengan kain
emo5suke membersihkan rumah pada waktu malam
emo5suka tidur atas muka (tidur meniarap)
emo5membakar kulit bawang
emo5menjahit baju yang sedang di pakai
emo5mengelap muka dengan baju yang sedang digunakan
emo5berdiri sambil bercekak pingang


emo5tidur tidak memakai baju
emo5makan sebelum mandi hadas


semoga dapat memberikan manfaat kepada kawan-kawan semua...nantikan 20 lagi perkara yang mengundang kepapaan pada minggu hadapan yupp.....ye

ada juga perkara-perkara yang tersenarai di atas yang sering I lakukan..huhu..


special thanks to ASLINER & PAKCIK GOOGLE

19 comments:

BIONIC WOMEN said...

waa..sharing is caring
me too..ada gak perkara diatas yg pernah wat..hehe..

Tapak Kaki said...

banyak jugak yang saya buat.. tak leh kalo tak buat..macam mana ni ek..ermm

dayah aziz said...

wahh....
cyes..slalu wt...

En iLham said...

apa yang saya selalu buat adalah

duduk atas tangga

seronok

boleh tgk orang di bawah dari pandangan atas

tapi tak sangka plak boleh mengudang kepapaan

huhu

kenelah dijauhkan pasni

Kazaztan Team said...

erkkk..ada juga dlm list tu dibuat...alaaa

mahira oya said...

alamak!!thanks bgtau di sini...
kalu x, xtau deh..

ladymiaka86 said...

ala.. ade gak yg dibuat dlm list tu.. ni kene diperbetulkan ni..huhu

thanx 4 sharing the info..

pawaka19 said...

benda yang kita anggap remeh..mengundang kepapaan yea

New Entry Pawaka19 Dot Com

"Sanggup Berkampung Demi Selebriti Twilight Saga Eclipse"

E.d.Y said...

tido xpakai baju??alamak....

~cik tiram~ said...

aaa..salu nyapu uma memalam..

ayaa alyy said...

thankssss ;)

dak eina (◕‿◕) said...

alamak..ade yg I biasa buat kt situ~~~

senorita_alynne said...
This comment has been removed by the author.
senorita_alynne said...

Salam
Hurm Btul La Sy Pon Ade Buat Gak Perkara Yg Awk Tulis Tu. Haish..

My Latest Entry
OH LA LA IM BACK TO BLOGGING

nabilah_2908 said...

guys..

moga tips2 ni memberi manfaat kpd you all semua... :)

nnti kn lagi 20 perkara minggu depan yupp..;)

Fiq said...

aiseh. ada benda nak kena ubah ni. klu tak kedana nanti....huhu

sis shuhada said...

uiks. me too ada buat benda2 yg dlm list kat atas tu. hopefully lps ni dpt dihindar la yerk.

thanx for sharing this info!

MiMiEy :) said...

aduhai, banyak yg mimie buat yg x sptutnya di buat.
kena elakkan la erk?
thanks akk 4 the infrmation.

PinQib said...

nabilah..thnks.. sy suka sngat kot sapu air tngan kat bju yang dipakai.. macam orang tua3 lak..
;(

Jum singgah belog Pink!

Tips menjadi comel !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...