Tuesday, July 06, 2010

SALAH GUNA



Hello dear fwens....hai

how are you today...??

erm...I nak minta pendapat you all lah....boleh...??

ada seseorang pekerja itu nak berhenti kerja...and sekarang ni sibuk hantar resume..



masalahnya sekarang...dia menggunakan harta syarikat untuk menyediakan resumenya...contoh...penggunaan kertas, printer, telefon, internt dan sebagainya...and boss dia tak tau akan hal ni...yang tahu hanya rakan-rakan sekerjanya saja...



patut ke tak tindakkan dia tu...?? dari segi agama...apa hukumnya pula...?


p/s : tiada kaitan dgn I yupp...seorang kawan bertanya...I pun tak tau nak jawab macam mana..

9 comments:

En iLham said...

hmmm
kalau diikutkan mana boleh tu
die menggunakan harta syarikat untuk jalan yang salah
patutnya dia kenalah guna harta sendiri jer.
ni dah nama menyalahgunakan kuasa ni
huhu
tapi dari sudut agama, xtaulah sebab tak pandai sangat
lagipun die still staff kat ofis tu kan.
huhu
semuanya bergantung pada diri kita jugak

Kazaztan Team said...
This comment has been removed by the author.
Kazaztan Team said...

a'ah...bagus gak nie...ada sesape yg tahu ke

mahira oya said...

kalau nk diikutkan ramai jer buat yg internet tu..
asl rase bengang ngn boss..
mula lah buka site job hunted tu...
x terpikir ape hukumnya..
nak tau gaks la gitu..

PUPUT said...

xpasti la..rasanya cam xsalah je..lagipun dia masih keje kat situ kan...tapi jgn smpai curi masa keje..tp cam x ok pon ada jgk..cam xberkat ek...hehe...pening plak pikir..^_^

Mak Su said...

waaaa, entah ek......

nabilah_2908 said...

test....

Mesintaip: said...

Belajarlah dari kisah khalifah Umar Abdul Aziz. Baginda sanggup memadamkan lampu pelita hak kerajaan di dalam biliknya semasa dia tengah membuat kerja-kerja pejabatnya dan memasang lampu hak milik dia sendiri tatkala anaknya datang untuk berbincang hal peribadi keluarga.

Tapak Kaki said...

bagaimana pula dengan memakai komputer opis pastu main facebook? main blog x pe kot.hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...