Thursday, July 22, 2010

TRAFFIC OH TRAFFIC



Hye..hye..hye...pang

Alhamdulillah...I masih lagi diberi kesemptan untuk bernafas lagi di dunia ini...masih lagi diberi kesemptan untuk bertemu dengan you all semua pada hari ini...

Wokeh....hari ini..nak cerita tentang TRAFFIC...bukan traffic di jalan raya yer...tapi traffic di blog..

Sebelum tu nak tanya....adakah traffic penting pada you all semua...?? or....tak kisah...ada traffic or tidak....?



Ini serba sedikit yang I dapat melaui forum di Geng Blogger kelmarin...



Masih ada lagi kah blogger yang tidak mementingkan traffic blog....?? ada yang kata...mustahil..pasti semua blogger pentingkan traffic...jangan jadi hipokrit...

I kata....??

itu tak mustahil....malah banyak juga blog2 yang I jumpa...takde shoutbox..takde iklan di blognya...tapi masih aktif berblog...masih ramai yang masuk ke blog dia...ada tak yang tak percaya...? kalau ada...bagi tau kat I....nanti I bagi link blog-blog tersebut...pang









Apa pula pandangan you all semua tentang hal ini...??


32 comments:

Bukan Eciz said...

traffik tu penting gak. bia ramai yang kenali belog saya.


lagi satu, saya pun amalkan blog reading. sangat2 la jarang saya tinggalkan jejak kat shoutmix dorang. ngeeee

Saya said...

bg i traffik tu x penting. org x bace blog i pon i x kisah =). i akan ttp setia blog reading.

atty's said...

bagi kty pun blog traffic tak penting..imbuhan tu kalo ade kira bonus,tade takpe..

setiap hari akan cuba blog reading.

redNing said...

ntahlah...x pedulik sgt pon pasal traffic nih..

klu ada yg masuk alhamdulillah..klu xde xkisah..lgi pon sy jarang blogwalking

ladymiaka86 said...

sue tak kisah sgt.. kalau ade org dtg jln2 kat blog, jalan la.. yg tingglkan jejak, sue jejak balik..

aliesha kirana said...

hehe... ak xkisah sgt..cuma lagi best la kalu traffik tiggi kn.. tp ak xdelah rajin blogwalking sgt.. kalu ak rajin ak komen, kalu x, ak shout je, kalu x, wsllunya ak jd silent reader je.. kalu blog die menarik...tentu ak masuk n bace.... hehe... kalu ada rezki dptla duit nuff, tp dh xkejar sgt, biar je.. hehe.. ak hrp org follow ak n masuk blog ak ikhlas nk bace, bkn saje dtg, shout n blah..huhuh...

Elly & Emmy said...

trafik memang sangat penting utk setiap blog.. nak2 yang pasang iklan kan... kan.. kalau tak .. tak dpt laa hasilnya..
tapi kalau nak suruh kami kejar trafik.. memang tak daya.. sebab kami ni tak leh jalan lagik.. hehehe.

Fara said...

frh pon tak kesa psl traffic.
sbb penat jd blog yg dikunjungi rami.
kene rajen hupdate & blogreading slalu.

:)

Umie Nadhirah said...

Traffic??
Emmp,rasenye tak penting sangat kot,sebab kita hanya perlukan pembaca blog yang setia ^__^,traffic ckit pun xpe..

aque said...

bagi fara pulak, penting... masa baru2 buat blog...

tapi sekarang fara dah jadi x kisah... hehehehe.. kalau ada yang sudi singgah alhamdulillah kalau x de pun tapew....

i love my blog... heheheh

miMiE aZiMaSK ^V^ said...

traffic tuh penting jugak...
disamping tolong upkan nuffnang.. kiter dapat berkawan di alam maya...
kawan biar beribu.. musuh jangan dicari maaa...

jom tolong mie ngan 8888

// klik sinie jom ke blog mimie azimask :D ... //

pawaka19 said...

trafik penting sgt..kalau tak nuff tak naik..

niat mel berblogging sebab nak tambah ilmu pengetahuan n menyampaikan mesej berguna.

Motokarok Blogspot

"Perodua Myvi Pink LE"

Jeff Syiru said...

traffic penting untuk memotivasikan diri agar lebih semangat berblogging....

kak ina mail said...

akak tak tahu pun pasal traffic.tapi tipulah kalau org buat blog tak nak traffic tinggi.akak tak nak hipokritlah, akak pun nak traffic tinggi.

Mak Su said...

suka gaks kalu trafik hebat.... tapi kalu tak dapat, nak buat macamana, bukan boleh paksa2 orang untuk mai ke blog kita... so, maksu menceceh aje ler... hahaha

Judiene said...

kalo i lah, honestly mmg i pntingkan traffic
coz bila traffic tggi means ramai yg dtg ke blog kte
mmg niat blogging nak share everything with people around the world
tp kalo xde org baca, what the point tulis entry panjang2 kan??
just mt 2 cent..

=)

hasni said...

trafic itu pntg bg blogger2 yang mahukan blog jana pendapatan
hasni ltk iklan untuk dptkan pndptn smpingan
tp tidaklah gila dengan trafic
sbb kekadang diri ini memang malas nk p blog org lain
huhu
jadi msti la tau mcm mn trafic blog hasni y mals ni kan
lengang seh!
huhu

fndrocka said...

aku suka tulis.suka membaca.suka berkawan.trafik?? hurmm..

PIDUT ASiS said...

pidut pon tak suka gak orang blogwalking...pe kita rasa bila orang just datang nk ckp singgah2,mcm tu gak orang rasa bila kita wat macam tu..at least comment then letak la link kat comment kita..baca sikit pon dah cukup..sekurang-kurangnya orang yg tulis tu rasa dihargai...

Post Terhangat...
MELAYU KAKI PORN???

dunspeak♥ said...

trafik tu apa?wakaka..maen2 pulakkan..hum..saya? saya suka baca blog orang,komen2,jelajah blog orang..traffic? sy tak tau la penting ke tak! hahaaa

E.d.Y said...

ala...semua nak popular...more traffic, more popular la kot...

Tapak Kaki said...

saya setuju dengan cik nabilah.. benar sama sekali..

Mr Noble said...

hmm.. penting gak tu. kalu tak kerana traffic mmg tak jalan la pengiklanan kat blog tu.

nisa said...

sy suka dgn pendapat nabilah.. hehe

nabilah_2908 said...

Hye Eciz;

yupp...mmg penting..tp itu bukan keutamaan kn..? sedih bila tgk para blogger..giler kejar traffic..rasa mcm tk bermkna jer mcm tu.. :)

Hye A&A ;

hilang keseronokkn berblog bila terlalu mengejar traffic kn..? hari2 kena bekrja keras..blogwalking..masuk sana..masuk sini...tp apa ilmu yg mereka dpt..? 0...kn..? hehe.. ;)

Hye Attys ;

ha...itu la sebaik2 nya...kita kena tahu apa misi kita.. :)

Hye Red ;

sy tahu...Blog Mr Red boleh dijadikan contoh..tiada pun paparan iklan..tp masih aktif berblog..n masih ramai yg masuk..berkongsi pendapat/cerita di blog Mr Red.. :)

Hye Sue ;

kalau sy...if yg tinngl jejak kt shoutbox..sy jarang nk pergi balik.. ;)

nabilah_2908 said...

Hye AK ;

hmm...betul tu...harap2 mcm tu la.. :)

Hye E&E ;

heheheboleh kejar..suh mama rajin2 update blog..n blogwalking.. ;)

Hye Farah ;

huhu..penat yer..?

Hye Umie ;

ha...setuju dgn Umie..penat2 kita publish n3..tp yg dtg..tk baca..just say..Salam Ziarah...Singgah...

Hye Fara ;

yupp..biasa lah..mula2 teruja bila org bercerita tntg traffic tinggi..eranings yg kita dpt..betul tak..? ;)

nabilah_2908 said...

Hye Mimie ;

hmm..kalau setakat dtg say Hi jer..itu bukan nk berkawan nmnya.. ;)


Hye Pawaka ;

sy pun tk nafikan yg traffic itu pntng..tp...kepentingn itu terletak bukan pada tahap yg tertinggi.. :)

Hye Jeff ;

kalau kita ada pembaca2 yg setia pun..kita masih lagi boleh meningkatkn motivasi berblogging...dari sehari ke sehari..kit apasti akan cuba improve n3 kita supaya ianya menarik utk di baca.. :)

Hye Kak Ina ;

ha..itu lebih baik...berterus terang.. ;)

Hye Maksu ;

yeah..siapa yg tk suka kan..? tp kalau kena dgn caranya..boleh jer nk capai traffic yg lebat.. ;)

Hye Jude ;

mmg traffic itu pntng..sbb nk org tau blog kita...tp...jgn terlalu mengejar sngt la...itu sahaja.. ;)

nabilah_2908 said...

Hye Hasni ;

berbalik pada kata pepatah...what you give you get back.. :)

Hye fndrocka ;

hmm...traffic..??

Hye Pidut ;

yeah..betul tu..bila kita tahu ada yg baca...bertambh semngt lh kita utk terus berblog..kan..? :)

Hye Dunspeak ;

traffic itu pntng unutk kita dptkn eraning dari ikln2 yg ada dlm blog kita..semakin ramai yg masuk blog kita...semakin bnyk la eraning yg kita dpt..

kalau kita berblog semata2 utk earning ni....seronok ke..? bila mana mmg ramai yg masuk blog kita..tinggal jejak...tp...n3 yg kita publish...tk ramai yg baca..?

Hye EDY ;

popular ke...kalau n3 kt blog kita tu...tk ramai yg nk baca..mereka hnya berbalas singgah...yer la..sama2 nk tolong naikkan traffic..?

Hye Tapak Kaki ;

hehehe...xde komen ke..?

Hye Mr Noble ;

sy tk menafikn traffic itu pntng..cuma...jgn letakkan keutamaan traffic itu pada tmpt yg pertama.. ;)

Hye Nisa ;

lama tk nmpk Nisa kt sini..busy..? :)

Mr Noble said...

bile pk2 balik mmg betul la. kita kene kembali kepada konsep asal blog iaitu utk share pendapat/info dgn org ramai :)

Wawa~* said...

yeahhhh.. stuju2...

saya pun blog sbb sukaaa blog. tp tipu kalau saya kata xde niat nak jana duit. cuma, x lah desperate sgt, hehe. kalau ada, ada lah, if not, xkisah pun, hehe...

lawat blog org pun sbagai tanda courtesy if dia komen dan visit blog kita, slain mngratkan silaturrahim gituh, hehe...

mcm blog nabilah, saya mmg suka singgah n baca entry2 awak, tu sbb saya lawat slalu, hihihi ;D

nabilah_2908 said...

Hye Wawa..

hehe...thnks...(^_^)

MiMiEy :) said...

entah le.
mimie wat blog suka2 jer.
seronok baca blog org.
hehe.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...