Thursday, August 12, 2010

AYAH...I'M SORRY




Hello dear fwens..........hai

I nak share 1 secret dengan you all semua.....tapi janji tau...jangan bagi tahu kat my dad...huhuhuhu....

macam ni ceritanya....masa my parents pergi Haji tahun lepas, kalau nak ikuti cerita nya boleh la pergi ke link ini...LAMBAIAN KA'ABAH FINAL PART

my dad tinggalkan kad bank, IC and Creadit Card dia pada I...tujuannnya untuk I uruskan hal ehwal kewangan la macam bayar bil2..kereta...bayar kredit card dia..etc..



bila my dad dah balik...I pun serahkan lah semua kad-kad kembali pada my dad...seminggu lebih macam tu...my dad tanya kalau-kalau I masih lagi tak memulangkan credit card dia...bila nak guna...kad dia dah takde...I menafikannya...I cakap...I dah pulangkan semua sekali..

part yang best...my mom pun menyokong...my mom cakap..myb my dad tercicir kad tu...

so..dengan segera la my dad call bank..buat aduan pasal kehilangan kad...and minta bank semak kalau-kalau kad itu ada di gunakan....pihak bank kata takde....so my dad pun apply la kad baru...

Hampir setahun berlalu, pagi ni....I tergerak nak tukar wallet...means...nak guna wallet yang lama...


sedang leka memindahkan isi kandungan ke wallet tersebut, I pun selak-selak la setiap pocket wallet tu...tiba-tiba..........

Creadit card my dad itu terkeluar dengan sendirinya.....bukan I yang keluarkan tau....dia yang keluar sendiri.....

maka terjawab la sudah misteri kehilangan creadit card my dad itu........rupa-rupanya anak dia yang sengal ni lupa nak pulangkan balik kad tersebut...huhuhu...

shuuu....jangan bagi tau kat my dad tau....kalau dia tahu..sure kena dengar khutbah dari dia...baik punya........emo13

hope my dad tak baca blog ni...tak baca n3 ni......emo9
Ayah.............bagi pihak kad itu.....kakak minta maaf eh.....emo10

Kesian ayah....segala isi kandungan yang berada dalam wallet ayah semua ayah keluarkan tuk cari kad tu...tapi tak jumpa-jumpa...susah payah ayah call pihak bank....susah payah ayah renew kad baru....rupa-rupanya kad ayah tu tidur dalam wallet kakak hampir setahun yang lalu...baru pagi ni dia bangun.....

tak pe...nanti kakak ambil gunting....kasi potong kad itu yer yah.....notty betul kad tu... sorry..........emo9




p/s : oh........bendera jepun sudah pun berkibar.......Selamat Menjalani Ibadah Puasa & Selamat Berbuka Puasa.

p/s/s : hari ni bdy kawan blogger gak....HAPPY BIRTHDAY DMX..

46 comments:

Ckin Kembaq said...

anak yang jujur..hehe

p/s : jemput singgah ke blog naa..

aliesha kirana said...

hehe... nak wat cmne kn.. dh xsedar..heheeh...
AK pn bendera jepun jugak.. heheeheh...
Salam Ramadhan Al-Mubarak!

p/s: dh jwb persoalan Nabilah ..heheeh.. bkn tips sgt pon... cara AK jer..hehehe

hentakbelipat said...

kehkhekeh..kalau ayah kamu tau pun dah malas kot nak marah..haha dah setahun dah

redNing said...

hohoh pndai pulak kad tu kuar sndiri ye..

pawaka19 said...

so notyla nabilah..apa kata nabilah taruk kad tu dalam sampul duit raya..masa raya nabilah bg kat ayah ..amacam?

"Permainan video game pada masa hadapan, simulator F1"

kak ina mail said...

selalu cam tu, barang kita nak cari masa tu , selalu tak jumpa.bila dah tak cari baru jumpa.

Usop said...

lamanya kat tu tersimpan sampai setahun tak perasan yer, hehehe, mesti jrg kemaskan wallet ni, hehehe

Kazaztan Team said...

ahahahhah..iye la kkdg kad tu terselit mmg tak perasaan

hasni said...

huhu
rsnya ayah akak xmarah kot
lagipon dah lama kan jadi
akak jgn risau ya
pegi gtau dia
sure dia gelak punya
hehe

dmx said...

wahaha..
mcm2 bole blaku....
tpi,xdisegajakannn...kan
kira,oky...tu

thanks so much...:)he3

dmx said...
This comment has been removed by the author.
fara said...

takpelah.
bkn nabilah sengaja pon kan...
klo ayah tahu pon, mesti die maafkan punye

fantaghirolynn said...

suka wallet merah itu..

mahira oya said...

x sengaja kan...nk wat cane..

BIONIC WOMEN said...

Cuba bagi no telefon abah u tu.hehehe.
nnti kita col...bukan nak ngadu pun, tapi nak suh dia baca entry ni jer..
kwang..kwang..kwang

AiZ said...

hikhik.. ^__^ nakai tul kad tuh menganiayai nabilah... hehe kasi potong terus.. kerat 10.. ngeh3



Aiz latest entry
Blogger Dah Upgrade Comment Moderation.. Jom Ushar

fndrocka said...

Baik kau minta ampun lekas....hahah

fndrocka said...

Baik kau minta ampun lekas....hahah

fndrocka said...

Baik kau minta ampun lekas....hahah

dansa said...

apa kata survey!haha.kantoi!!ur dad da bace blog ni tau.ahha.

http://namidansa.blogspot.com/2010/08/kasih.html

peaNut said...

agak2 kalau ayah nabilah tau...dia marah x eyh?

Along Tapa said...

bendera jepun??jangan terang2 sangat....

rasanya takde salah kalo ko cakap kat bapak ko pasal tu...paling pun dia jentik dahi ko bagi tak pelupa lagi...ek??

Blog nostalgia budak Muor - Kau sungguh menusuk kalbu

y@n@ M!B said...

kad notty ke kakak yg notty??hehehe~


p/s: sy juga ada bendera jepun..sgt xbest..huhu~

Prince Halilintar said...

lar tu la len kali cek betul2 dulu dlm wallet tu...cian si bapa tu..mcm2 lah kamu ni..apepon selamat berbuka pose nanti..

~cik tiram~ said...

haaa...kite gtau ayah! hahaha...:D

atoyis said...

ssshhh senyap tau

makdara TERDIVA said...

tak sengaja nak wat camne kan??

selamat berpuasa dari MDT :)

˙·•♥ QaSeH ♥•·˙ said...

huhu..
card tu nak main nyorok2 tu...
last2 tersesat kat situ...
anyway..
selamat berpuasa.. :)

diraja22 said...

accident xpe..

MiMiEy :) said...

ouh..
kad 2 msti x nak berenggang dgn akk 2 yg dy dok je dlm dompet akk.
sian ayh akk..
hahahaha

Judiene said...

adoiii
ni nak kena call ayah u neh
bg no tepon cpt!!

♥♥♥aRiSa FunAbAsHi♥♥♥ said...

huhu..kite bagitau ekh..?huhu..

nk tutp secret x..??50sen....huhu

=)

Dilla Ady said...

hihihi..kelakar entri nih..

ayah nabilah takde blog ke..kalu ade, dilla nk repot nih..hihihi..

Wawa~* said...

ahahaha... comel jer jd camni. hek hek... tpe.. x sngaja kannn :P

Sarah Ramora Rosli said...

hehe tak sengaja lah :P plus bulan puasa ni, kene maaf memaafai kan? :)

Bendz said...

Hi,
Nice drawings. Enjoyable blog.
If you've got time, visit my insurance blog.
Cool blog and Keep it up.
;)

nur said...

hahahahahaha...
dah gelak guling2 dah nih.. =))

kes kita len sket..
x klako..cume haru sket jer..hua3
keh3..
ritu ada buat program..
kena buat laporan perbelanjaan..
pastu, resit tu kita pegang..
tetibe masa hari kejadian nak bg kat kwn, cari punya cari x jmpe..
adeeeh!
pas 2 hari, tetibe terjumpa terselit kat dompet...aiyaaaarrrkk!!

moral of the story: kena buat catatan letak kat mana n mana.. =P

peace! (n_n)V

cIk JanNah said...

nasib baek dah lama kejadian.
kalau ckp kat ur dad pon mesti dia maapkan punyer

lain kali jgn lupa2 taw
=)


p/s : tenks singgah my blog!

E.d.Y said...

haha..habis la kalau dia baca...xtau..xleh nak tolong..huhu

nabilah_2908 said...

HYE CKIN ;

errr....tak baik kot...sbb berahsia.. ;)

HYE AK ;

hehehe...bendera jepun AK pun dh berkibar gak..

thnks yer AK share cara AK..ramai yg tegur..bnyk sngt spelling error..jenuh dah betul...tp ttp ada..thnks... :)

HYE HENTAKBELIPAT ;

huhu...kamu tk tahu ayah sy mcm mana..if tk marah pun..dia akan berikan jelingan yang tajam...huhuhu.. :)

HYE REDNING ;

hehehe..tu la pasal...perlahan-lahan dia mengesot keluar... :P

HYE PAWAKA19 ;

idea Mel tu..benas gak..hehehe.. :)

HYE KAK INA ;

ha..betul tu....tp dlm insidnt ni..mmg sy tk ingt langsung yg sy dh selitkn kad tu dlm wallet sy.. :)

HYE USOP ;

yupp...mmg x rajin...tp semalam bukan saja jumpa kad...jumpa duit sepuluh ringgit pun ada gak...hehehe.. :)

HYE KAZAZTAN TEAM ;

tu la pasal...selalu jadi macam tu kan..? :)

nabilah_2908 said...

HYE HASNI ;

huhuhu...ok...nnti akk bagi tau.. :)

HYE DMX ;

tk sengaja..tul la tu..

tahun ni DMX dpt bnyk hadiah tak..? hehehe.. ;)

HYE FARAH ;

dia tk marah...just kena bebel jer la...hehehe.. :)

HYE FLYNN ;

nth sape punya wallet gak nye...sy ambil dari rumah pakcik google.. :)

HYE MAHIRA ;

yupp...x sengaja...tp tk than kalau kena bebel nnti.. :)

HYE BW ;

ada....nah ambil la no ni..

019-644...tekan² tk dapat...hehehehe...:P

HYE AIZ ;

tul tu...tp macam tak sampai hati jer nk kerat kad tu...huhu..

HYE FNDROCKA ;

err....nnti la time raya nnti..(^_^)

nabilah_2908 said...

HYE DANSA ;

mana tau nih...? ;P

HYE PEANUT ;

tak marah...tp kena bebel jer la...huhu...x snggup nk dgr..lebih rela dgn bebelan my mom...(^_^)

HYE ALONG TAPA ;

ermm...faham ke makna bendera jepun tu..? huhuhu..

HYE YANA ;

welcome to the club...tul tu x best..silap2 belum smpt raya...bendera jepun berkibar lagi..huhu.. :)

p/s; kad tu yg noty..hehehe..(^_^)

HYE PRINCE HALILINTAR ;

tk perasan la...sbb tersorok ke dalam.. :)

HYE CIK TIRAM ;

shuuuhhh...jgn la bg tau...;)

HYE ATOYIS ;

ha'ah...betul tu...shuuhhh....!! (^_^)

HYE MDT ;

betul tu..hehehe..

selamat berpuasa juga.. :)

nabilah_2908 said...

HYE QASEH ;

ha....betul tu...hehehe..

selamat berpuasa juga.. :)

HYE DIRAJA2 ;

tul tu...(^_^)

HYE MIMIEY ;

hmm...kalau boleh guna tkpe gak..dok nyemak jer dlm wallet tu...huhuhu... ;)

HYE JUDE ;

boleh...call no ni..

019-644-tekan² tk dapat.. :P

HYE ARISA ;

50 sen...?? ish mahal tu...diskaun la sikit... ;P

HYE DILLA ;

syukur sngt...sbb ayah xde blog...ngeee...(^_^)

HYE WAWA ;

tul tu...mmg tk sengja...(^_^)

HYE SARAH ;

ayah tk marah...tp kena bebel jer la...huhu... ;)

nabilah_2908 said...

HYE BENDZ ;

thnks...I'll catch up wth u ltr ;)

HYE NUR ;

kdg2 kita tk smpt nk catat...ingt2 gitu jer...tu yg smpai lupa..hehehe.. :)

HYE CIK JANNAH ;

my dad tk marah....cuma kena bebel jer la kot... ;)

HYE EDY ;

my dad tk baca kot...hehehee... (^_^)

Mr Noble said...

haha! kat my blog pon ada BENDZ (dr india kot) beri komen :p

Tapak Kaki said...

dah alang-alang simpan dalam wallet apasal tak guna wat shopping raya je..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...