Wednesday, August 25, 2010

CARA MELETAKKAN LINK BERSAMA KOMEN ANDA- PART 2



Hye..hye..hye.....hai

pejam celik..pejam celik hari ni dah masuk hari yang ke 15 kita berpuasa....lagi 15 hari lagi kita akan menyambut hari raya....dan... 4 hari jer lagi...umur I akan bertambah...I'm getting older...huhuhu...wek




ok lah....cukup-cukup la intro tu yupp...

hari ni I nak share tentang CARA MELETAKKAN LINK BERSAMA KOMEN ANDA - PART 2

sebelum ni..I pernah share kan dengan you all semua sebelum ni..meh rujuk n3 ini..CARA MELETAKKAN LINK BERSAMA KOMEN ANDA

melalui feedback yang I dapat...ramai yang mengatakan agak complicated...yupp..I akuinya...tapi lepas dah buat...ia amat memudahkan kita...



semalam...ada visitor buzz I melalui ping box tu...visitor tu tak tinggalkan nama lak...dia cuma tanya bagaimana cara nak letakkan link bersama komen..sepertimana yang I selalu buat..

sebelum tu...I nak say sorry coz tak reply...you all nampak jer status I available..but sometimes..I takde kat depan PC...

ok lah...kali ni I nak tunjukkan cara yang lebih mudah...

buka note pad...tak pun buka Words pun ok gak...you all salin code di bawah ni..


you all tukar la dengan URL n tajuk n3 or nama blog you all sendiri..

contoh :






setiap kali you all nak komen...copy dulu code ni...then pastekan dalam kotak komen...lepas tu boleh la you all taip komen...then publish la komen itu...

macam mana...? mudah or tak...??..hope tutor ini dapat membantu...pang

akhir kata........



Its only complicated when you make it complicatedpang



39 comments:

Nur Areefah said...

wah tak lama lagi birthday ke? =)

Nur Areefah said...

eh lupa nak promot xD

sedih bila ada yang menjadikan MENDENGAR al-Quran tu sebagai beban

aliesha kirana said...

hehe..dl AK sllu wat link..skrg mls rase..ekeekek..pemalas punya budak..haha~

Prince Halilintar said...

Thanks nabilah..wpun prince dah taw sbb dah tanye awal2 ritu..

ana ayesha said...

tq nabilah good tutorial

Jom ke Balik Kampung Part 2

y@n@ M!B said...

yeayy finally ada gak tutorial ni..dah lama tak tanya tapi asek bertangguh..hehe...thanks nabilah

maseh juga pd yg bertykn on behalf of me...*wink²*

nah baca entry saya...(testing testing)
namamu yang unik

y@n@ M!B said...

yeayy jadi!! suka suka suka \(^_^)/

Wawa~* said...

nice tuto nabilah... hehe ;)

jom lawat blog saya pula
bisikan rahsia

hehehe

BIONIC WOMEN said...

tq....suka ler..xtau upernya senang ajer..

mahira oya said...

mudah jer..ni tgh cuba..

my shadow

hasni said...

erm
lagi 4 hari??
easy je nak ltk link ni
nnt ad ms nk cuba
tq sis sayang

pawaka19 said...

mel suka plug in add on firefox yang nabilah ajar version 1 tu..klik aje..da ada..

"Kempen 1 Blog 1 Bendera - Nostalgiaku Merdeka Malaysia Ketika Itu"

✿NAZIRAH✿ said...

bagus2...hihi...baru tau kan...tak penah terpk pon...

Prince Halilintar said...

alamak..sori tadi gambar kat entri prince tu tak kuar lak...

jom lawat n singgah sekali lagi
Messi ni Islam ker..

*cik azeya* said...

wah. mcm bestt. testing. testing..hee :)

Kisah duit raya

Amni said...

wallaa.... lamak dah nak tanya ni kamu, test jap,

jom baca,
Menarik Dan Tertarik

Amni said...

Yey! Berjaya! hahaha..... maaf, saya sangat jakun.. lala...

shida mj said...

nak try gak huhu..
tq nabila.

ikut kata hati

Dilla Ady said...

dilla mintak izin amik tutorial nih ye nabilah..

tenkiu so much..

bofoyengfeng said...

gua nak test..nak test...

Puase Budak Zaman Sekarang

Cik Akma said...

testtt

hahaha test je tuu :P

Tapak Kaki said...

ianya semudah ABC...

ainz said...

Bende ni name nye html..kalo senang2 studi la html..bleh studi kat w3school..ain byk buat rujukan kat sane..slamat studi! :)

Nabilah,
Hepi earliest bufday,dear.. :)

Mr Noble said...

saya slalu jugak buat camtu.
lg satu kalu bleh masa post entry, masa letak link/gambar, tambah la target="_blank" camni

supaya bile klik link dia akan bukak kat new window/tab. so takde la ganggu blogwalking :D

happy advanced birthday nabilah! :D

Along Tapa said...

haha...ajor coding html ek...aku lagi suka taip jek sbb dapat merasa nikmat menekan keyboard....pelik ek???hehe

Blog nostalgia budak Muor - Cerita berbuka puasa

PUPUT said...

wahh..best la..nak try ni..

FENOMENA 2 BULAN, 27 OGOS

maceh nabilah..^_^..

MiMiEy :) said...

sikit agi befday akk erk?
selamat hari jadi..
nanti wish lagi..
hehe

cOnfuSeME said...

bnyk m'bantu...
xpecially tuk new blogger cm ak nih...
huhu...tq nabilah

senorita_alynne said...

hahaha mcm tu la yg alynne sll buat tp kdg2 ingt..kdg2 lupe...hee~

nisa said...

tq

kak ina mail said...

info menarik.ada tak cara yang palin g senang selain dari tu.dulu akak ada buat, lepas tu malas plak.tu akak tanya cara yang paling senang .khe khe

BLADE EDGE said...

salam...

lps ni blh try

MY BLOG

nabilah_2908 said...

HYE AREEFA ;

yeay...menjadi... :)

yupp...mcm tu la kira nya..hehehe..menghitung hari jer nih..(^_^)

HYE AK ;

hehe..kenapa malas la tu..hmm..?

HYE PRINCE ;

hehe..ur welcome..lepas prince tnya hari tu..ada lagi org yg bertnya...semalam pun sama gak..sbb tu la sy publish n3 ni.. ;)

HYE ANA ;

ur welcome...yeay...dah berjaya buat.. :)

HYE YANA ;

hehe..yeay...dh berjaya.. :)

HYE WAWA ;

thnk you.... (^_^)

HYE BW ;

ur welcome...nnti jgn lupa cuba yupp.. ;)

HYE MAHIRA ;

yeay..happy 4 u...dh berjaya buat.. :)

nabilah_2908 said...

HYE HASNI ;

ur welcome dear.. :)

HYE PAWAKA19 ;

yupp...sama mcm Mel..sy lebih suka guna yg tu..semua dh siap.. ;)

HYE NAZIRAH ;

ur welcome...nnti try buat tau.. :)

HYE PRINCE ;

hehe..tk pe...sy dh tgk dh.. :)

HYE CIK AZEYA ;

yeah...dh berjaya.. :)

HYE AMNI ;

hehehe...dh berjaya...tp kalau Amni guna cara yg sy tunjukkn pada part 1..lagi mudah...hnya click saja...code itu akan keluar dgn sndiri...tkperlu dh nk copy bagai.. :)

nabilah_2908 said...

HYE SHIDA ;

hehehe...dh berjaya.. :)

bila letakkn link..mudah la tuan rumah nk jejak kita..terus eprgi ke blog..tk perlu ke profile dulu..(^_^)

HYE DILLA ;

boleh...ambil la... (^_^)

HYE bofoyengfeng ;

dh menjadi...tahniah.. :)

HYE CIK AKMA ;

heheh...happy ye sy...ramai yg dh berjaya buat..great.. !! ;)

HYE TAPAK KAKI ;

yesszaa... ;)

HYE AINZ;

minat gak belajar bnda2 ni..thnks ya.. (^_^)

nabilah_2908 said...

HYE MR NOBLE ;

wah...dapat ilmu baru...thnks Mr Noble.. (^_^)

HYE ALONG TAPA ;

yupp...ajar sikit2..ajar apa yg sy tahu.. (^_^)

tk pelik la..masing2 ada caranya yg tersendiri...betul tak..? ;)

HYE PUPUT ;

dh berjaya....great..!! ur welcome.. :)

HYE MIMIEY ;

hehehe...mcm tu la...thnks..(^_^)

HYE CONFUSEME ;

ur welcome dear..nnti tyr buat yupp.. :)

HYE ALYNNE ;

hehe...tkpe la tu...tk mnjadi kesalahan pun kalau lupa...betul tak..? ;)

E.d.Y said...

nice info..thanks for sharing..leh try nnt

nabilah_2908 said...

HYE NISA ;

ur welcome.. :)

HYE KAK INA ;

sy rasa..ini la cara yang paling mudah sekali..xde cara lain kot..

tk pe...kalau sy jumpa cara yg lain..nnti sy share kt akk eh.. ;)

HYE BLADE EDGE ;

wah...dah jadi dah...tahniah.. ;)

nabilah_2908 said...

HYE EDY ;

ur wlcm..nnti tyr la yupp... :)

ada lagi satu cara...tp susah sikit jer dari cara ni.. nnti la sy share kan.. (^_^)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...