Saturday, August 07, 2010

DI SEBALIK NAMA



Happy Saturday dear fwens.....hai

Hmm....minggu ni...I nak selesaikan Tag dari BIONIC WOMAN lak....tag ini still fresh from oven..baru kutip pagi ni...

http://4.bp.blogspot.com/_D1dfAKbgYi8/S4tWlcOVP_I/AAAAAAAAAKg/PPwUqUHPvQo/S150/26022010144.jpg

Bionic Woman with family..

actually ni contest..tp I tak de mood lak nak masuk...so...I just selesaikan saja lah tag ni...pang


KENAPA BLOG ANDA DINAMAKAN SEDEMIKIAN..???



APA KATA HATI

hmm...masa mula-mula nak join blog..jenih juga la fikir nak letak nama apa...puas la berkata-kata dengan hati I ni..

Me : nama ni ok tak...?
Hati : tak ok la...

Me : macam mana pula dengan nama ni...
Hati : errm...nope...

tiba-tiba otak bagi signal

Otak : APA KATA HATI jer la....asik bercakap dengan hati je.....

ha.....itu la serba sedikit sejarah penubuhan APA KATA HATI

Orang pendiam macam ni la...memang gemar bermonolog sendiri....sometimes rasa macam orang gila pun ada...suka cakap sorang-sorang...takde siapa yang dengar lak tu...kecuali Allah SWT.

Ok lah......dah tiba masanya untuk menyebarkan TAG ini kepada yang lain...I rasa lah kan... I nak TAG semua orang yang dah singgah and baca n3 ini...boleh..?



setiap blog pasti ada sejarah masing-masing kan..kenapa nama blog itu di pilih....meh la share dengan I....kalau taknak buat TAG pun tak pe....you all kongsikan sahaja kat kotak komen..nanti I baca....ye


ok lah...tak sabar nak tahu cerita dari you all semua....nanti kita jumpa lagi..

take care dear fwens......have a great weekend..muah

27 comments:

aliesha kirana said...

HEHE...nama blog AK, Citra Hati Aliesha Kirana.. sbb semua dlm blog tu kisah dari hati AK yg AK nak share.. heheeheheh~~~

LiFe KaMi said...

mula2 nak wat blog pasal baby kami.. tapi baby tak kelua lagi blog da kelua,so crite pasal baby tak byk yg banyak pasal kami,lastly buat blog lain terhasil ler LiFe KaMi..hehe

syahira ariff said...

cantik jer nama blog nie
sesuaila dgn tema penulisan nabilah yg bebas dan tidak tertumpu kpd diari personal sahaja

PUPUT said...

tahniah2...mmg nama yg sedap pon..^_^

PUPUT said...

asal dulu sy wat wasiat berpuaka..last tukar plak jd planet pari2..saje buat sbb suka ngn pari2..hehe..^_^

Nur Areefah said...

oh begitu apa kata hati terwujud.hehe..

em, my blog using my name.. Nur Areefah..
mmg suka menggunakan nama sendiri untuk apa-apa pun..
mgkn sebab di awal penubuhan blog ni masa muda-muda dulu nak bercerita pasal personal insan yang bernama nur areefah ni :)

redNing said...

ermm klu blog sy yg 1st tu
tangan hitam...nama lagu.
ada buat entri pon pasal nih

blog skrng..nightwishez
sbb sy nih peminat nightwish

PinQib said...

nabilahh.. x nak amek tag ni x pa xx?? hee.. sy xda ceirta mnarik untuk dikongsi



Sekian. Eh. Ada update la. Jom singgah!

Blogging boleh dapat kanser?

Magibon, makhluk comel

TUKANG KATA said...

Nama Tukang Kata terhasil apabila ketika mahu register nama di blogger,terdengar bunyi bising org bertukang di luar rumah..bising gila smpaikan tak tahu nak register nama apa kat blogger..

at last,letak lah nama Tukang Kata~saya bertukang dalam seni dan sastera! :))

maRShA said...

hahaha..nma ANASAURUS msuk dlam otak sha tym lect it sbut sal software dlam comp...ad saurus2 kt blkg.. so,cmbine je la..ana and saurus.. comel je dgar..ahahaha

Shey Hemsem said...

alamak~ name blog sy agak kurang sopan :(

pearl apple said...

saya punya belog nama pearl apple..sebab apa ea..ermm..firstly sebab sy sgt suka mkn epal..pearl tuh sebab sy suka perkataan tuh..rasa masa suci sesuci pearl tuh plak..huhu..thats why lar jd pearl apple..

Prince Halilintar said...

kat blog i ade 2 ekor kucing..satu kaler putih n satu kaler hitam..i gat nk ltk nama hitam putih, tapi ade blogger hitam putih awal2 lagi da kasi warning so i letak bright n dark..hehe

Judiene said...

owh
terase nak wat entry psl ni plak
will do later
;)

Anip™ said...

ok jg name tu ..haha

hasni said...

erm
nama blog ini ok
n unik juga
sng
xda sama ngan org lain kan

Along Tapa said...

Nama blog aku gorengbaek..aku letak nama tu sebab ada sejarah sendirik...mekasih...haha...kedekut...asal nama gorengbaek tu code name aku kat utp..goreng tu sama ada goreng gitar atau goreng cakap...dan baek ialah terbaik...jadik sama ada goreng gitar terbaik ataupun goreng kata2 terbaik...pada ko yang mana yg sesuai??haha~~~

Blog nostalgia budak Muor - Satu dibalas tiga

~cik tiram~ said...

haha...name budak baru belajar tu sebab baru je nak join2 blogger ni...huhu... :)

E.d.Y said...

buat blog pun sbb kene paksa dgn member2...pastu xtau nak letak nama apa...masa tu tgh dgr lagu the beauty in ugly..terus letak nama tu..xpasal2..huhu

Hamzah Ian said...

gua main hentam je terbang tinggi tinggi

MiMiEy :) said...

mimie lak buat nama mychocholatelove sbb itu jer terlintas dalam kepale. ejaan saje jer buat chocholate bkn chocolate

nabilah_2908 said...

HYE AK ;

lebih kurang mcm sy gak la eh..hehe.. :)

HYE LIFE KAMI ;

alahai...sweet jer... :)

HYE SYAHIRA ARIF ;

hmm...kalau asik cerita pasal kita jer..takut org jemu lak.. :)

HYE PUPUT ;

yupp...sy perasan tu..hehe.. :)

HYE AREEFA ;

sy pun suka dgn nama sendiri..sbb tu url tuk blog ni...guna nama sendiri.. :)

fara said...

Frh igtkan nama AKH ni based on movie tu... hehe...
mmg sepadan name Apa Kata Hati dgn nabilah... :)

Nama Clumsy Fara ni plak based dari lagu Clumsy by Fergie tu...
hehe~

nabilah_2908 said...

HYE MR RED ;

owh..minat nightwish rupanya.. :)

HYE PINQIB ;

its ok.. :)

HYE TUKANG KATA ;

hmm..menarik juga tu.. (^_^)

HYE MARSHA ;

yupp...mmg cute pun nama tu..ada sikit2 mcm nm dinosr.. ;)

HYE SHEY ;

la....part mana yg kurang sopan tu..? rasa mcm ok jer.. ;)

nabilah_2908 said...

HYE PEARL APPLE ;

yupp...sweet jer nama tu..melambngkn kemanisan n kelembutan.. :)

HYE PRINCE HALILINTAR ;

heheh..siap kena warning lagi eh..tp ok juga nama blog tu..international sikit.. :)

HYE JUDE ;

ok..buat la...nama u ni pun unik..x sabar nk tahu...(^_^)

HYE ANIP ;

apa sejarah di sebalik nama blog Anip tu..?

HYE HASNI ;

tk gak dear...ada juga la 2 or 3 blog yg nama sama..huhu..

mcm nama blog hasni lagi mudah kan..

Ini Cerita Hasni... :)

nabilah_2908 said...

HYE ALONG TAPA ;

erm...nth la...tp ok jug anama tu..unik.. :)

HYE CIK TIRAM ;

if dah lama blogging...mcm mana pula..nk tukar nama tak..? :)

HYE EDY ;

lor...buat blog pun secara terpksa..? kesian dia...tp sekrag ni dah seronok kan..?

HYE HAMZAH LAN ;

hmm..ok juga nama terbang tinggi..menunjukkan u ni bercita2 tinggi.. :)

HYE MIMIEY ;

Mimiey suka choclt eh..? ;)

HYE FARAH ;

tu la pasal...bila dah guna nama ni..baru teringt...ada movie tajuk apa kata hati...nak tukar..tp macam sayang lak...so biarkan jer la.. :)

pawaka19 said...

blog pawaka19..pelik namanya..mel akan cungkil rahsia bile ulang tahun ppenubuhan blog mel ni nanti.;p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...