Monday, August 09, 2010

FIGHTING SPIDERS




Hello dear fwens........Happy Monday...!!hai

macam mana dengan weekend you all semua best tak...?

weekend I best....berhibernasi kat rumah jer...sebab semalam seharian hujan...syok...!! hehe..



Hari ni I nak share dengan you all sebuah drama yang I rasakan sangat menarik untuk tontonan umum...drama yang bertajuk FIGHTING SPIDERS...drama ini dari Singapura..yang di tayangkan di ntv7..setiap hari Isnin pada 8.30 malam...



Apa yang menarik tentang cerita ni..?

Menggunakan latar masa sekitar tahun 1960...di Chinatown Singapura..

Mengisahkan tentang tiga orang sahabat..iaitu Soon Lee..Charlie & Peter.. dalam misi mereka ke Malaysia untuk mendapatkan King Spider untuk melawan sepupu Charlie yang sering membuli mereka..



Peter yang berasal dari England dtg ke Singapura kerana mengikuti bapanya yang bertugas sebagai polis.


Peter & Bapanya

Soon Lee...anak bungsu dari dua orang adik beradik...tinggal bersama dengan seorang ibu dan hidup mereka miskin...bapanya telah meniggalkan keluarga sejak Soon Lee kecil lagi...so..abang Soon Lee terpaksa berhenti belajar dan bekerja bagi mengambil alih tugas ketua keluarga.


Charlie...anak yatim piatu...tetapi tinggal bersama dengan neneknya...menjadi kesayangan neneknya...dan dicemburi oleh sepupunya...maka..dia sering dibuli oleh sepupunya..diluar pengetahuan neneknya.


Charlie bersama nenek & sepupunya

I suka dengan watak Charlie ni...kelakar...hehehe..

Pendek kata....cerita ini lebih bermanfaat daripada cerita Duyung Ardinata yang sangat hampes..

bagi yang tak pernah tengok cerita ni...apa kata you all tengok dulu episode 1 ni dulu...kalau berminat...boleh tengok cerita ni..malam ni..kat ntv7...or you all juga boleh pergi sendiri ke laman web FIGHTING SPIDERS untuk maklumat yang lebih lanjut...untuk tengok episode-episode sebelum ni pun boleh juga..ye





so......you all pula....setiap malam Isnin...rancangan TV apa yang you all suka layan...??

28 comments:

y@n@ M!B said...

wah promote drama..hehe...

ai slalu tgk movie kt astro..erm kureng berminat dgn drama series...huhu~

Kazaztan Team said...

kol 830 tak ada can le nak tgk tv..sibuk menguruskan rumah tangga

pawaka19 said...

citer duyung tu mmg hampes..entah ape benda wat citer macam tu

"Rancangan Menarik Astro Sempena Ramadhan 2010"

aque said...

episod pertama menarik.... nak tgok.... nampaknye kene tegok at youtube je la.. keh3..

Tapak Kaki said...

tak pernah tengok cite ni.. pasal cite duyung tu memang hampeh.. tak sampai 5 minit dah rasa boring.. mana ada duyung siap ada lutut.haha.. kantoi

LiFe KaMi said...

macam bestjer.kena cuba try test ni..hehe..

maRShA said...

layan fb je la kak oi..dk hstel..tv xde..hu3..tp law kt umah.. mlam2 lyan cite hndi kt zee..ahax!!

Prince Halilintar said...

xpenah dgr pulak psl citer ni..free t boley la layan..kalau i layan berite jer kul 8 kat tv 3..haha

Mohd Fadil said...

aku dah tertengok citer ni hari tu...memang best..pastu aku dah lupa dekat cerita ni...nasib baik tuan blog ingatkan...malam ni nak tengok..

Afifee said...

cite duyung tu amatlah membosankan... he3

redNing said...

jarang tgk tv

Hamzah Ian said...

gua duk hostel.. camne nak tengok.. on9 pulak slow je..
sob2..

E.d.Y said...

dah lama tak bukak ntv7...ada lg ek ntv7...maklumlah..astro kan banyak channel..huhu

fara said...

nmpk menarek gak cite ni...
bole la nk try tgk nnti.
asek tgk starworld je.
busan jgk kdg2 sbb byk yg ulang je.

hehe :)

Wawa~* said...

ooo.. malam2 sy slalu gk layan starworld atau movie, huhu... nmpak mnarik citer neh.. :)

Judiene said...

uiks
mcm best
kalo citer psl remaja2 ni owg layan jugak
hehehe

~cik tiram~ said...

setiap malam isnin...kite tpaksa buat lab report untuk dihantar pade hari selase...hwaaa....:(
tak tgk tv huhu...

MiMiEy :) said...

mimie pernah tengok sekejap crite nie.
nampak mcm best, tp x phm.
dulu x dpt tgok coz nak tgok my fair lady.
sekarang x sure dpt tgok ke x coz time 2 time wat homework.

Mr Noble said...

weekend balik kg, tp tak sempat pon nak tgk tv s'pore. bz sgt! :p

Along Tapa said...

ko promote drama..aku tetiba rasa jeles sbb aku takde tv~~

Blog notalgia budak Muor - Aku termenung

meowwmania said...

dulu dah penah tgk citer ni kat tv s'pore tp tgk tak abis pon...kalau citer episod ni mmg payah sket nak tgk sbb byk tertinggal

btw, citer ni mmg menarik

p/s: citer duyung tu pon ai tak tgk, tak minat ler nak tgk dyung kaler hehee

nabilah_2908 said...

HYE YANA ;

promote sbb cerita ni lain dr drama2 yg biasa...sngt menarik.. ;)

HYE KAZAZTAN TEAM ;

alahai...faham...siang bekerja..malam uruskan rumah pula..biasanya kerja2 rumah beres kul berapa..?

HYE PAWAKA19 ;

ha...betul tu Mel...worst drama ever..

HYE AQUE ;

tgk kt youtube lagi best...sbb xde iklan..happy watching.. ;)

HYE TAPAK KAKI ;

teknologi org kita masih rendah lagi...sbb tu tk real lngsung.. ;)

HYE LIFE KAMI ;

try la tgk...mmg menarik.. :)

nabilah_2908 said...

HYE MARSHA ;

ala..TV on9 kan ada skrg ni..dr dok ngdp FB jer..baik layan tv on9..youtube pun ada gak.. :)

HYE PRINCE HALILINTAR ;

berita wajib tgk..tp..berita2 kt tv..semua bias...opssss...!! (^_^)

HYE MOHD FADIL ;

hmm bagus la tu...x ramai yg tahu akan cerita yg best ni..rugi la...huhu... :)

HYE AFIFEE ;

yesszzzaa.......ada si Fasha lak tu..xde mood langsung nk tgk..huhu.. ;P

HYE MR RED ;

dh tu....Mr Red selalu buat apa malam2..?

HYE HAMZAH LAN ;

huhu...sy dulu dok hostel gak...ade jer tv..request la tv sejibik...hehehee.. :P

nabilah_2908 said...

HYE EDY ;

tu la...asik tgk astro jer...channel2 free skrg ni pun tk kurang hebatnya tau.. ;)

HYE FARAH ;

yupp...try la tgk...bg sy cerita ni sngt menarik..lain dari yang lain..cerita ni macam cite mokhsin.. ;)

HYE WAWA ;

umh sy xde astro...huhuhu... ;)

HYE JUDE ;

try la tgk..if x kt tv..youtube pun ada...sngt menarik.. :)

HYE CIK TIRAM ;

its ok dear..xperlu bersedih..nnti dh habis belajar..dh kerja...tgk la tv puas2...mcm akk ni la..huhuhu.. ;P

nabilah_2908 said...

HYE MIMIEY ;

xpela....homework itu lebih pntng..(^_^)

HYE MR NOBLE ;

hmm...sy pun kalau balik rumah nenek kt JB..sy suka tgk tv singpr.. :)

HYE ALONG TAPA ;

alahai...xmo la jeles2 yupp...kn boleh tgk tv sec. on9.. :)

HYE MEOWWMANIA ;

betul la tu...cerita ni pun..dh 2 episod tertinggl...

pasal cerita duyung tu...hmm...xtau nk ckp apa...dah nk habis pun.. ;)

MissXYZ a.k.a Abaikan said...

haha igt xde org tgk sgt cite ni huuuuuuuuuu bes sgt... dr cite duyung jantan huh

nabilah_2908 said...

ha...ada jugak yg layan cerita ni rupanya...ingtkn sy sorng jer.. :)

PinQib said...

x penah tengok langsung sebelum ini.. hee. tp nmpk menarik lar.. eh.. cerita duyung tu x bes ker


Latest entry. Mai la singgah. 
Apa menu sahur anda?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...