Thursday, August 05, 2010

I MISSED THE BUS



Hye...hye....hye........wek

siapa yang tertinggal bus tu...?? actually ini cerita hari Ahad yang lepas...baru hari ni nak share dengan you all semua..sorry la...dah basi sikit...pang

Last Friday...Adin balik ke rumah...tension bila dok kat kolej katanya...macam biasalah...lepas jer turun di Melaka Sentral...terus beli tiket untuk balik pada hari Ahad..

Al kisah....bus Adin pukul 3.30 ptg...so...kami 3 beradik keluar awal...nak shopping sikit kat Jusco Bandaraya cari kasut raya...hehehehe wek



dalam kul 3.10 ptg...baru la kami gerak keluar dari Jusco...yer la...Jusco dengan Melaka Sentral dekat jer...

tapi...bila dah masuk jer jalan besar....mak ai...punye la banyak kereta...banyak traffic light pun satu hal gak...

Makan masa 10 minit untuk lampu traffic light bertukar menjadi hijau...bus Adin kul 3.30



faham tak dengan map yang I buat ni..

cuba you all kira...dari Jusco ke Melaka Central...ada 3 traffic light...

lepas traffic light yang pertama dah 3.20.....traffic light ke dua...3.25..traffic light ke tiga...ngam-ngam 3.30..

sampai jer Adin terus rush masuk......tapi....tak sempat....bus dah pergi meninggalkan dia...huhu..



kesian Adin....silap timing lak...so..Adin beli lagi tiket bus...nasib baik ada bus pada pukul 5.30 ptg..

so...DD & I temankan lah Adin sampai kul 5.30 kat Melaka Sentral...nak tahu kami lepak kat mana...? meh tengok gambar lagi...



ni la perkara yang tak best kat Melaka ni...tempat dah cantik dah...Public Transport jer buruk lagi...cepat-cepat la tukar yer Tok Ali....



kami lepak kat McD jer la....Adin belanja...even ramai orang..tapi tetap selesa...

I ambil set GCB..Adin lak Double Cheese Burger & si DD...Happy Meal dia la..




DD tak sabar dah nak makan..



lambat betul masa berjalan..macam-macam topik yang kami bualkan...tengok-tengok jam...belum gak kul 5.30...



tengok la tiket-tiket bus Adin...huhu...

lebur duit dia pada tiket bus jer...sabor jer la yupp...hehehe..




DD leka tengok Couple Mat Salleh sedang bergurau senda...



saat-saat yang di tunggu-tunggu....DD dengan sepantas kilat menghapuskan tiket bus itu...


Dalam kul 5.30..bus ngam-ngam sampai....lepas hantar Adin....DD & I pun balik la....hajat hati nak basuh Miss Red....tak jadi sebab hujan.....

sampai sekarang la tak berbasuh Miss Red tu...dah jadi warna Merah Kelabu dah....wek

so....you all ada tak pengalaman tertinggal bus...?? share la sikit...pang

46 comments:

aliesha kirana said...

huhu.. AK xpenah kene tinggal bas, tp sllu bas xdtg..huhhu..kalu nek bas awam la.. bas yg ditnggu xkunjung tiba..terpksa la tggu bas sterusnya yg dtg stgh jam kemudian..hohohoh... sllunya nek bas nk pegi keje..kalu terlepas, mmg masuk ofis lmbt la jwbnye..naseb bek xkene marah..hohhohoho~

redNing said...

bas kat melaka camtu ke?...mmg kena upgrade nih

♥ αmynαbillα ♥ said...

hehe. since pandai berdikari nek bas ekspress ni x penah lg la tertinggal bas :) btw kem salam kat adin . :)

nisa said...

kg ayah nisa kt melaka.. mmg dr nisa kecik bas lama tu gak ade smpi thn 2010 ni.. hehe.. ntah bler la nk tuka.. em.. nisa xde pengalaman tertggl bas.. blk kg naik kete je.. hehe

atoyis said...

sib baik de tiket klu tak kena naik miss red balik upm

Mr Noble said...

hmm.. lama betul tak naik bas express ni

e F a said...

efa pun nak share gak la...
semester lepas, efa tertinggal bas 3 kali berturut2...last2 give up n terus balik bilik jee....

y@n@ M!B said...

dah lama xnek bas..huhu

tp pernah tertinggal train (ktm)..kena tggu next train gilaaaa lmbt..hoho~ -__-'

BIONIC WOMEN said...

Dah lama x naik bas..huhuhu

Prince Halilintar said...

kecian betul kat kawan awk tu...hehe tapi dulu kawan saya lagi dasyat die bukan tertingal bus tapi beg die yg tertinggal dlm bus..jenuh die kejar bus tu..haha

PUPUT said...

alaa sian dia kena tggl bas..sibaik ada tiket lain..klu tiket lgsg dah abih lg sian..^_^

lieya orange M.I. said...

laaa...awat tak guna jejnatas..jalan besar oooo...mmg la lama..cian adin..tp best per, dpt mcD free=p

tiafazunia said...

kesiannye!
da laa tetinggal bus,
nk kne tggu lagi bpe jam lg kt ctu,
duet lebor lagi, haishooo! :)

Amni said...

penah kena tinggal flight je.. uhuhuhu...... dah sambung entri semalam...

~~nUyUL~~ said...

ahaks!~kene tinggal xpenah lagi la..hampir tertinggal penah..time tu nak balik kuantan dari raub..terlewat 10 minit..sampai kat station bus, bus tu dah jalan..sib baek mase tu my parent yang anta ke bus station,..dah nampak bus gerak, laju gile my parent keja dan halang bus tu jalan..dah jadi cam p0lis keja per0mpak dah..NgEe~~

Mohd Fadil said...

time sekolah dahulu kala selalu la kena tinggal bas...wal hal time tunggu memang awal, cuma bas penuh tak bleh sumbat...

Fara said...

Frh adee~
nak lek tganu lg tu...
tertinggal bas kat kajang...
terpakse kejar kat pwtc...
naseb baek sempat

:)

neesa_jun said...

sedap x GCB??..

BalqisShafiqa said...

GCB sedap.
x rugi mencuba.
like2.

Umie Nadhirah said...

Sini pun ade GCB gak..

SiHatiMerah said...

hahaha...selalu sgt kot trtggal bas tp dulu zaman belajar,skrg nie selalu terkejar ktm plak,kadang2 tertinggal jgk lah=p

MiMiEy :) said...

sian adik akk.
mimie x pernah kena tinggal dgn bas tp selalu bas x nak berhenti.
bengang giler2.
mimie hari2 balik naik bas awam, bila tahan dy x nak berhenti.
eii~ sakit hati

nur said...

tertinggal bus???
pernah2!!
hahaha.
cam nih:
tiket bus kul 10.30pm..
ngantuk sgt sbb ada aktiviti b4 tuh smpi kul 7pm. so, pas solat isya' kat surau terminal, g landing jap.. set jam kul 10pm.. masa tuh, ada 2 hp..
1 hp tgh charge kat penjuru nun..
satu hp g kat dlm beg..
beg lappy kat hujung pale..
pastuh, tido punya tido, bangun2 jer KUL 5.30AM..... giler terkejut kot..!!!!
hp penuh ngan miscall dari my sis..
20++ miscall pada kedua2 hp..
byk x?? *wink3*
my sis tggu kat terminal dia dari kul 3.30am lagi..huhu sian dia n her husband..
pas bgun tuh, terus call dia..*smbil nangis2-sbb rasa bersalah yg amat*
soknye, husband dia terpaksa on leave sbb pening pale x cukup tido!
aiyarrkkk!
pas kejadian tuh, sume org concern giler kat kita..
hahaha adik bongsu la katakan..

p/s: seb bek hp n laptop x hilang..kalo x, mana nak cekau duit nak beli yg baru..
p/s/s: keluargaku penyelamatku..uhu~!

peace! (n_n)V

maRShA said...

so far xprnah lg tp hampir2 tu ada la..ney sume kes sstem KUIS yg serabut!

-Si Riang-Riang- said...

GCB tue kompem paling diminati saat ni.. kalo sy ttinggl bas dpt makan GCB hilang sume masalah.. ;p
tapi stkt nie xprnah ttgl bas lagi la.. heheheh

~cik tiram~ said...

ish2...awalnye carik kasut raye...haha..
tak penah kene tinggal bas...sebab abah salu suruh siap cepat2 n betolak cepat2 takot kene tinggal bas...hehe...

Along Tapa said...

encik yang tertinggal bas tu naik bas apa nak kemana??sebab setau aku, bas kat MC tu sampai mmg lambat..pegi pun takyah le kata~~~

p/s:aku seram nak masuk jusco tu...kan jusco tu pernah meletup awal tahun dulu...ek??

Blog nostalgia budak Muor - Kegembiraan waktu tidur...

♥ suterakasih ♥ said...

pernah kena tinggal bus pegi kuliah hehe

pawaka19 said...

kesian kene tinggal bas..padahal mel pon penah kene..mel sanggup tunggu kat station bus..sbb malas dengar mak membebel..pasal kene tinggal bas..macam2..;p

"Mel Pawaka19 Menjadi Pengacara Agrotek RTM"

PinQib said...

x penah kot tertinggal bas. tp nebes takut tertinggal bas, selalu ada.. oh no


Sekian. Eh. Ada update la. Jom singgah!

Boys never grow up


I’m no good in having relationship

Mish Oura.. said...

mmg rugi la..

tp xpa.. ada bus len..

tp klu cm ada trip yg lain..

klu ttgl stu bus.. byk lgi duit yg lbur.. xpa ek..
sbr k....

elly and emmy said...

kesian tertinggal bas..
memang rugi.. tau..

nabilah_2908 said...

HYE AK ;

kesian AK..terkejar2 kn..tp akalu lambat tk kena marah tkpe la..boss faham rasanya.. :)

HYE MR RED ;

yupp...ramai dh org bising pasal public transport kt sini...hope tukr la dgn cepat.. ;)

HYE AMY NABILA ;

bagus la macam tu..insya'allah..akan di sampai kan.. :)

HYE NISA ;

hehehe..bagus la...betul tu..bus patt hup paling lama..mcm gitu jugak.. kampung ayah nisa kt area mana..?

HYE ATOYIS ;

hmm...mmg itu la perancangannya...tk pun nk drop Adin kt seremban jer..biar dia balik naik KTM...nasib baik la ada bus lagi..;)

nabilah_2908 said...

HYE MR NOBLE ;

sama lah kita...masa study dulu...macam Adin la...pergi balik..naik bus xprss...hujung n awal sem jer baru my dad dtg ambil n hantar..sbb bnyk brg :)

HYE EFA ;

kesian efa...terlambt eh..? ;)

HYE YANA MIB ;

huhuhu...ktm mmg lambat sikit...tp tiket tk kena beli baru kn..? ;)

HYE BIONIC WOMAN ;

ala...dah ada driver..buat apa nak naik bus..yer tak..? hehehe.. ;)

HYE PRINCE HALILINTAR ;

adik saya tu...huhu...so...mcm mana..dpt tk beg tu..?

nabilah_2908 said...

HYE PUPUT ;

kalau tkde tiket..terpaksa la hantar dia balik...nasib baik dia kt UPM jer...buat nyer Adin belajar kt kedah ke..pulau pinang...tk ke haru.. :)

HYE LIEYA ;

tk terfikir lak nk guna jejantas..sama jauh rasanya...nak pusing2 kt Jusco tu pun dh makan masa...

mmg la best..sbb yg kena tinggal bus tu yg belanja..hehehehe.. ;P

HYE TIAFAZUNIA ;

nak buat macam mana...dah ditkdirkn jd mcm tu..huhu...

tkpe...akan di jadikan iktibar melalui kejadian ini.. :)

HYE AMNI ;

alahai...kesian dia... ok..nnti sy singgah yupp.. :)

HYE NUYUL ;

pergh...penuh debaran mcm tu kan..nasib baik la sempat tahan kan..? :)

nabilah_2908 said...

HYE MOHD FADIL ;

alahai...kesian dia...tp bus tu buat 2 trip kan..?

HYE FARAH ;

hmm..sempat kejar...ok la..masa nak balik...nmpk bus tu..sj ckp dgn DD...kt itu bus Adin..tiba2 Adin call..kata tertinggal bus...hahaha..tak sangka itu mmg bus Adin.

HYE NEESA_JUN ;

sedap....rasa macam burger ala2 malaysia punya.. :)

HYE BALQIS ;

yeah...betul tu..mmg sedap.. :)

HYE UMIE ;

Umie dah rasa...?

nabilah_2908 said...

HYE SI HATI MERAH ;

hehehe...nk buat macam mn..naik public trnasprt..mcm ni la..kena ikut masa mereka...bukan masa kita.. :)

HYE MIMIEY ;

alahai..kesiannya...driver bus tak perasan kot...

HYE NUR ;

la...penat sngt eh..sampai terlajak tidur..hehe...

takpe lah...perkara yang boleh dijadikan kenanagan manis..hehe.. :)

HYE MARSHA ;

hope tkkn pernah terjadi.. :)

HYE SI RIANG-RIANG ;

yg kena tinggal tu makan double cheese burger...hehehe..yg jadi peneman ni dpt mkn GCB :)

nabilah_2908 said...

HYE CIK TIRAM ;

mmg selalu buat persiapan awal...takut bila dh dekat nk raya...tk banyk pilihan..hehehe.. :)

HYE ALONG TAPA ;

hmm...tk tau la pulak lambat..biasa naik bus xprs ke mana..?

biasanya kalau ke KL..mmg on time..gerak jer...kdg2 lambt sikit..kdg2 on time dh gerak.. :)

HYE SUTERAKASIH ;

dh tu..pergi kuliah tak..?

HYE PAWAKA19 ;

hehehe..sama mcm Mel...mula2 mmg tknk bg tahu kt parent..takut kena bising..tp bagi tahu la juga...ha...jenuh kena bebel dlm fon....bila balik rumah...kena lagi...huhu..thn telinga jer la.. (^_^)

HYE PINQIB ;

hope tkkn pernh tertingal la yupp..:)

HYE MISH OURA ;

nasib baik bnyk bus yang lain...if satu2 nya bus..hmm...kena hantar la dia balik kolej.. :)

HYE E&E

nk buat macam mana...dh terlambt..:)

E.d.Y said...

alahai..ruginye tiket bas tu...kan dah kene beli baru..melayang duit..

(lama tak naik bas)

mahira oya said...

public bus mmg salu trtnggl..siap x leh naik penuh..

Anonymous said...

ADIN here!!
uish...ramainyer yang meNgoment...xpe2...nie mangsa yg kne tinggal bus dh sampai...hahaha...
tuhan jer yg tau sakit nyer hati n nk nagis..rasa mcm nk mengamuk kt tengah2 melaka central tu pon ye jugak...haha..btw...nasib baik ada my lovely sisterS...syg dorang...hehe=)

nabilah_2908 said...

HYE EDY ;

apa kata g naik bus sekali..hehehe.. ;)

HYE MAHIRA ;

naik public trnsport mcm ni la...kena ikut masa mereka... :)

HYE CIK ANON @ ADIN ;

ada link blog...sorok eh...xmo tunjuk... :P

MissXYZ a.k.a Abaikan said...

hohoho sabo je la dik nsb ade kakak yg mau tgu... sy dlu tertinggal bas gak mujur sempat kejar... nek keta... smbil soh compeni bus kol driver benti tepi jln =) huhhh

Anonymous said...

MissXYZ a.k.a Abaikan...buleh ek suh driver bhenti tp jalan..haha..tp klu sempat,sape pon sanggup kn..kn..haha

Tapak Kaki said...

kat area rumah aku ni berlambak traffic lite mengalah pokok kayu tepi jalan.. x sampai 500M aku terpaksa langgar 3 bijik lampu merah.hahaha.. tak kuasa aku nak tunggu lelama..

nabilah_2908 said...

erk....tk takut kena saman ke wak..? :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...