Tuesday, August 17, 2010

MISS RED SAKIT



Hello dear fwens.....hai

Miss me tak....? huhuhuhu..........wek

semalam....xdapat update...sebab....I ambil EL (Emergency Leave)...Miss Red sakit...masa nak keluar pergi kerja...try start...tak boleh....



...I love you Miss Red...

kebetulan lak..memang tengah takde orang...takde transport..so..terus la SMS Mr R...minta EL..then call my dad...

dalam tengah hari macam tu..my dad balik...bawa mechanic sekali ke rumah...



smart kan abang mechanic ni..? hehehe..

tapi abang mechanic yang datang tu boleh tahan gak la smartnya...wek


abang mechanic tu pun check la apa-apa yang patut...usik sana...usik sini...I intai-intai dari tingkap jer...malas nak keluar...kalau keluar kena pakai tudung bagai...



check punya check.....rupa-rupanya....jantung Miss Red dah tak berfungsi lagi....its about time pun untuk tukar jantung Miss Red tu..sejak beli memang tak pernah tukar...



so.....dapat la Miss Red jantung baru.....jantung dia punya la mahal....sebab guna battery kering..aduhai......harga battery tu..if buat shopping..dapat la dalam dua pasang baju raya...kasut..handbag maybe....wek



melayang duit I pergi kat abang mechanic tu....tak pe la...Miss Red punya pasal...takde baju raya pun takpe....hahahhaa...

Ini la risiko orang guna kereta......next week dah nak kena service pula....melayang lagi duit...adoi..!!!!

hope raya kali ni...Mr R bagi bonus......wek


p/s : pagi tadi..masa on FB...tiba-tiba jer screen PC ni blank...macam TV rosak...kenapa eh..? PC kena serang virus ke..?

sekarang ni tengah scan PC...tak berani dah buka FB dh....

40 comments:

redNing said...

hahah gi service..nk raya dh nih..kang dia majuk time raya

Murni said...

bape tahun dah pakai bateri tu?

Wawa~* said...

wahhhh.. nasib kita sama lah nabilah... hr ahad lpas bru ni my bateri pn baru kong... huhuhu...

http://secretwhisper.net/2010/08/bateri-kereta-kong/

ptut la smlm xde khabar brita.. ttunggu2 gak ur new entry :)

Hamzah Ian said...

alahai.. takpenah service ke?? kalo rajin service takde mcm tu kot..

eNaSaN said...

xpe $ melayang janji MR Red kamoo boleh bergerak...lalalala

aliesha kirana said...

hoho.. AK xde kereta lg.. kalu ade kereta mmg blnje besar.. adeh..hehehe

En iLham said...

nak buat cane kak
dah tiba masa die nak buat hal
terima je lah seadanya
hehe
berhabis sekarang untuk kesenangan masa akan datang

lieya orange M.I. said...

moga red tak sakit lg...=) bestnyer dah ada kereta sendiri..huhuuu

AiZ said...

awai miss red dapat jantung baru.. baguslah die dah sihat, boleh lah mula racing balik.. jom ^__^

miMiE aZiMaSK ^V^ said...

alahai kesiannya.... sudah jatuh ditimpa tangga.... sabar.. dugaan bulan ramadhan.. :D

// klik sinie jom ke blog mimie azimask :D ... //

Dilla Ady said...

hmmm btul la tu nabilah...kalau berkenaan kereta nih, harus botak poket jadinye nk memikirkan maintainance kete ni kan..

tu belum lagi bab road tax insurancenye..kalu kena time nk dekat2 raye camni..aduhaaiiii...

Prince Halilintar said...

patut ar miss red sakit..nabilah xbagi ubat kat die...haha..dah cukup mase tukar je jantung misss red tu..jgn tunggu lame2 nanti die majuk..

pena said...

miss red dpt jntung br..
semoga dia tak sakit lagi..

mahira oya said...

yeah dh sihat ye kete kamu...

Mak Su said...

adus, RM melayang2......

awat ek, technical error jer kot pasal fb tu

syahira ariff said...

amboiii
gatal kt abg mekanik yer
gitau daddy kan
hahaha

hrga battery mmg mahal pun
keter my mom plak byk agi kena byr
enjin utama dia dah rosak
hbis dkt ribu2 jugak

˙·•♥ NaJwA .QaSeH ♥•·˙ said...

huhu..
slamat tak de kete lagi... :)

atoyis said...

hahah..time2 raya ni la nak buat hal ek

p/s: klu kat melaka kat ne ader asam pedas yg best2 ek + restoran seafood yang best2 gak (kalau blh dengan harga yg berpatutan heheheh..kopak poket nnti)

PUPUT said...

wahhhh...miss red sgt seksi la...suka kaler merah...^_^
samat berpuasa nabilah...^_^

kak ina mail said...

amboiii ingatkan miss red mana tadi.kalau miss red sakit, poket pun kena sakit sekalilahkan.

ana ayesha said...

thanks nabila 4 commenting at my blog ..... ruggednye krete, merah lagi...... slmt berpuasa

aque said...

hehheheh... ni la risiko berkereta.. tapi kalo bermoto.. hujan basah plak :(

hehhehe... tapew2.... sakit sekali sekale..

hudhud said...

u kena service kereta bila dh smpi berapa ribu km kan? tk silap i la sbb my dad buat cmtu. hehe

mekchu said...

kesian.. ingatkan sape la miss red tadi.. u ni noti tau.. hehehe
patah kaki kalo keta rosak nih..

~cik tiram~ said...

takpe rosak skang...jangan rosak time raye nanti..hehehe...:)

pawaka19 said...

tak pelah..da bukan rejeki..kete tu lagi penting..

"Jam Terbesar Di Dunia ,Mecca Royal Clock Hotel Tower"

fara said...

nabilah,
kebetulan plak.
frh pon smlm tpakse tuka bateri kete.
tp kete tak nak stat mase nk balek.
jd stuck kat opis plak. huh.

Along Tapa said...

ooo...aku igt miss red majuk sebab ko isik minyak dia siang2..dia pun nak puasa gak...

screen PC blank??dia bergurau jek kot...hahah~~

Blog nostalgia budak Muor - Di saat waktu terhenti....kosong

MiMiEy :) said...

comelnya miss red..
sian jantung miss red.
nsib bek ada penderma jantung..
hahaha..

Tapak Kaki said...

alahai kesianya tak dapat shopping.. tak pe la nanti ang kumpul duit raya pastu pergi la shopping sakan ok.. tu pun kalau masih dapat duit raya.hehehe

Kazaztan Team said...

rugi duit..kalu tak leh tabur kat plaza GM

LiFe KaMi said...

tak switch off lampu keta ape...hehe, sabar tu dugaan bulan puasa.. pasni mesti asik tgk bateri level jer..huhu

MissXYZ a.k.a Abaikan said...

sbr je la ye nabila... berkereta ade modalnye ye... ho3 =)

nabilah_2908 said...

HYE MR RED ;

belum time lagi...tinggal 1000 km lagi...thn baru leh service.. ;)

HYE MURNI ;

dh 2 tahun lebih rasanya.. :)

HYE WAWA ;

yupp..dh baca dh n3 wawa...sedih gak..kenapa harga bateri sy lebih mahal dr harga bateri wawa..padahal sama jer kn..? :)

HYE HAMZAH LAN ;

eh...sape kata tk pernh..cukup time..sy mmg g hntar service..

HYE ENSAN ;

yupp...kalau x bergerak..sy pun xleh bergerak.. :)

HYE AK ;

ha...betul tu...dkt separuh juga la duit gaji saya habis kt miss red..mn nk byr ansuran..minyak...tu tk tmbh lagi dia dok meragam.. :)

nabilah_2908 said...

HYE EN ILHAM ;

ini la risiko memiliki kereta...huhu..

HYE LIEYA ;

best tu mmg best..tp maintenancenya...boleh di katakan tiap2 bulan ada jer duit kita lebur pada kereta...huhu.. ;)

HYE AIZ;

hehe...Miss Red tak kuat racing.. ;)

HYE MIMIEY ;

kurang bersedekah kot...huhu...betul la tu..terima jer la.. :)

HYE DILLA ;

iyer..betul sngt...tp bab road tax & insurans..sy mmg dh buat saving dari awal bulan lagi...so bila tiba masa nk renew..dah ada duit.. :)

HYE PRINCE ;

dh tukar pun..huhuhu..hari tu juga sy tukar..nasib ada cash sikit dlm wallet... ;)

nabilah_2908 said...

HYE PENA ;

hope macam tu la...lepas ni tak tau la apa pula ragam dia nnti.. ;)

HYE MAHIRA ;

yupp..sihat dah..(^_^)

HYE MAKSU ;

betul tu RM melayang....sedih...kalau wat shopping raya...best tu...(^_^)

HYE SYAHIRA ;

yupp...pasal kereta ni..mmg bnyk duit kita habis...baru bercadang nk cantikkn sikit Miss Red nih...tiba2 wat hal lak...ha...cancle.. ;P

HYE NAJWA ;

bila najwa dah ada kereta nnti...ha..bersedia lah.. ;)

HYE ATOYIS ;

tu la pasal...xpe la dugaan..

bab tempt makan..mmg bnyk..nnti sy bagi tau kt blog awk eh.. ;)

nabilah_2908 said...

HYE PUPUT ;

terima kasih...selamat berpuasa juga buat Puput n family.. :)

HYE KAK INA ;

yeazzaaa.......adoi...!! ;)

HYE ANA ;

thnks..selamat berpuasa juga.. :)

HYE AQUE ;

tu la pasal...sekali sekala..? bnyk kali gak la miss red ni meragam.. :)

HYE HUDHUD ;

yupp...ada sticker yg akan tunjukkn bila kita patut service kereta kita.. :)

HYE MEKCHU ;

hehe...mmg sy suka namakan barang2 sy...hehehe..(^_^)

nabilah_2908 said...

HYE CIK TIRAM ;

yupp..betul tu...habis rosak progrm.. ;)

HYE PAWAKA19 ;

hrumm..tu la pasal...hope Mr R bagi bonus la tuk raya ni...even sales tk bape ok...huhuh... ;)

HYE FARAH ;

sama juga...agaknya...hari isnin tu hari beteri mati sedunia kot...huhu..sabar jer la.. :)

HYE ALONG TAPA ;

nth la...nth2 monitor ni minta ganti gak nya.... ;)

HYE MIMIEY ;

xde siapa nk dermakn jantug tuk miss red..akk kena beli sendiri jantung dia... ;)

HYE TAPAK KAKI ;

alahai......mana ada org nk bagi duit raya lagi...kena bagi org duit raya ada la...huhuhuhu....

nabilah_2908 said...

HYE KAZAZTAN TEAM ;

nk buat macam mana..kena dulukan yg pntg...xpe la..tunggu gaji ujung bulan jer tuk shopping raya.. :)

HYE KAMI ;

tk la...mmg dh time pun tuk tukar bateri kete tu.. ;)

HYE MISS XYZ ;

betul la tu...if tkde keta...susah pula nk bergerak..kan..? (^_^)

Tapak Kaki said...

kalau kena bagi duit raya kat orang lain, jangan lupa aku sekali yea..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...