Thursday, August 19, 2010

OH SCARY..!!!



Hello dear fwens.....hai

hmm....takde mood sangat la hari ni....jenuh I dok on off PC ni....sekarang ni baru ok....

I nak tanya la pada yang cerdik pandai pasal komputer ni.....

u all tengok la monitor ni....



You all bayangkan eh...tengah best-best view FB...view Blog...tiba-tiba jer screen monitor jadi macam ni...

fisrt time I kena macam ni...hari selasa yang lepas....mula-mula kena...terkejut oo.....gabra jap...




bayangkan la...waktu tengah malam kita guna PC..tiba-tiba screen PC jadi macam ni..



scary tak...??

bila jadi macam ni...cepat-cepat I off PC...bila buka...jadi balik.....off semula...then on....then baru la ok...tak buat hal lagi...



letih la kalau hari-hari macam ni...nak pi panggil technician..macam malas lak...yer la..asik my PC jer yang ada masalah...huhuhu...




guys......you all tau tak apa masalah nya...? PC kena serang virus ke...? or monitor ni dah rosak..?soal


p/s : I nak ke bank jap....kita jumpa jap lagi... take care...pang

39 comments:

miMiE aZiMaSK ^V^ said...

monitor problem tuh kot... cer try bukak kabel kat belakang monitor tuh n pasang balik.. ketatkan apa yang perlu.. kalau jadik balik... emmm panggil la technicion je la sayang... :D

// klik sinie jom ke blog mimie azimask :D ... //

y@n@ M!B said...

err biasanya klu mcm tu mslh monitor/screen...pc ai ni plak selalu restart sendiri..haha..sabo je lerr.. -__-'

aliesha kirana said...

hmmm.. mmg AK rase monitor problem.. beli je monitor baru.. haha..abis citer...

En iLham said...

ini sah monitor punya masalah kak
kalau virus die just kuar putih or hitam je
better repair
kalau mahal repair beli baru pun bagus
hehe

BIONIC WOMEN said...

kna bli yg bru lr tu....

yiazmat_horror said...

alah tak yah panggil tech..panggil bos mintak pc baru..hehehe..mesti nak yang intel dual core latest sekali..hehehe
mesti takde problem dah lepas tukar pc baru..hehehe

Dilla Ady said...

rasenye monitor problem la nabilah..tp btul la, kalu dilla pun cam segan jek nk mintak tolong anta repair kt kedai bile komputer rosak..balik2 muke dilla..balik2 komputer dilla..huhuhu..

tp mmg rosak kan..bukan kite saje nk rosakkan..kan kan kan?hihihi

Prince Halilintar said...

mcm masalah monitor tu..ntah la prince agak je,better call technician je...

prince nk ucap thanks ajar prince wat tag name org dlm entri..

ade award utk nabilah..hehe
Itu Ini Award

Wawa~* said...

rasanya tu problem monitor/lcd... kalo pc yang rosak dia kuar error or blue screen, hehe :)

pawaka19 said...

mel rasa cable monitor tu tak pon monitor tu sendiri.

"Lawak Antara Benua oleh Kartunis Lambok"

Along Tapa said...

aku still tak belahor habis pasal hardware...tapi kalo kalo jadik cenggitu memang monitor prob...biasa kalo tak sebab kabel, sebab memang dah rosak la monitor tu...ehem ehem...agak maju gak monitor pc ko ek...huhu~~~

Blog nostalgia budak Muor - Cerita sepoi-sepoi bahasa

Amni said...

lappy saya kena virus sampai rosak! oh noooooo! penah gak jadi macam skrin tu.. ingat tak de apa.. huh! nyesal sungguh tak bawak pegi jumpa dr cepat2.. kan dah rosak.. kesian...

redNing said...

ermm sy pon rasa mnkin monitor tu yg prob

MiMiEy :) said...

ala, mintak jer pc baru akk..
hehe, puji2 sikit boss akk baru dpt..
hahaha

FIFI SYAFIRAH said...
This comment has been removed by the author.
FIFI SYAFIRAH said...
This comment has been removed by the author.
FIFI SYAFIRAH said...

ohh kesiannya, hantar kedai. suruh orang check. kalau ira mesti da tendang monitor tu. haha anyway chill

FIFI SYAFIRAH said...
This comment has been removed by the author.
FIFI SYAFIRAH said...

ohh kesiannya, hantar kedai. suruh orang check. kalau ira mesti da tendang monitor tu. haha anyway chill

FIFI SYAFIRAH said...
This comment has been removed by the author.
.:: Miu Miu ::. said...

sume suruh beli monitor baru, so beli baru ajelah yek! hihi~

MissXYZ a.k.a Abaikan said...

cm best je nabila leh relax ni ho3

p/s: jht btol miss =P

Mr Noble said...

pc tu hang tak masa skrin jadik camtu? kalu hang maybe pc tu yg problem, kene cek hardware cpu, driver dia & windows.
kalau tak hang maybe cable tu problem, longgar, tak connect betul2

Kazaztan Team said...

harus bored dan susah hati biladah jadi mcm tu

h A n Y S said...

tu dah bagi petanda dah tu..
tanda nak pc baru..
hehe
:D

Tapak Kaki said...

monitor tu macam kat bursa saham BSKL je aku tengok..kesian.hehe. kira ok lagi ar tu dari meletop kan... :P

ASaDa RyutaRo said...

monitor punya poblem ni.. klu masalah cpu, dia akan kuar notice kat monitor..

cmna klu beli monitor baru? rsanya harga lebih kurang je dari repair.. =)

wanes said...

wanes kurang arif dgn pc ni tapi cuba cek kabel, buka dan pasang balik. kalau mc juga, cuba pasang monitor lain klu ada. klu lain monitor pn sama, hardware lah mungkin mslah.

Cik Akma said...

zzz laptop akma pon penah jd mcm ni. huwaa takot jap. ahhaa~

aque said...

monitor tu yg bermasalah... berdasarkan pengalaman mmbe.. hehehe

LiFe KaMi said...

suka main game la tu... dah sampai masanya diservice..

Syida Shukor said...

salu jugak kena macam tu =='

kak ina mail said...

nak ikut pergi bank boleh? akak pernah kena cam tu.tak tahu pulak sebab virus.sekarang ni monitor akak bertukarr jadi pink.malas nak betulkan.computer lama.tapi tulisan nampak lagi.

nabilah_2908 said...

HYE MIMIE ;

thnks ya...sy dh cuba dh sebelum on pc ni td..setakat ni ok..x buat hal..hope tk buat hal lagi lepas ni.. :)

HYE YANA ;

itu tndanya power supply dah rosak..kena tukar.. :)

HYE AK ;

alahai....kalau boss perkenan...boleh la..buatnya dia suh guna monitor lama yg besar gedabak tu...? ha....xde feel dh nk tgk komputer lagi..hehehe.. ;)

HYE EN ILHAM ;

ok syamil...kita tgk dulu..dia buat hal or tk...if still buat hal lagi...harus la panggil abg tech tu..even malu...hehehe...(^_^)

HYE BIONIC WOMAN ;

haha....tolong cakapkan kt boss boleh tk kak..? ;P

HYE EN JABAR ;

amboi...demand tu...elok2 ada pc...silap2 boss kata...from now on...no PC 4 u...waaaa.......xmo..xmo... ;)

nabilah_2908 said...

HYE DILLA ;

if hntr kt kedai...org kedai tu lagi la suka...sbb dpt bayaran..sy ni kena hantr kt abng tech...malu...asik pc kita jer yg buat hal..huhu..

nnti dia kata sy tk reti nk jaga PC.. :)

HYE PRINCE ;

yeay...dah berjaya ye buat link dlm komen...tahniah...(^_^)

p/s : ur welcome..if ada pape kemusykilan lagi...jgn segan2 tnya ya...kalau boleh sy bntu..sy akan bntu.. :)

HYE WAWA ;

betul la tu..ramai yg kata masalah monitor....tp monitor ni baru 2 thn guna...cepatnya dia rosak...hrumm....

HYE PAWAKA19;

hmm...mungkin juga la...tp sebelum on PC ni..sy dh jentik2 sikit kable monitor tu...setakat ni...xde masalah...hehe.. :)

HYE ALONG TAPA;

hmm...mcm tu...thnks yupp...hari ni dia ok lak...xwt masalah.. :)

p/s : maju...hmm ok la tu kan ikut peredaran zaman..skrg ni mn2 compny dh guna flat screen...(^_^)

HYE AMNI ;

bab virus tu la yg merisaukan sy...tp sy dh scan dah PC ni..mmg xde virus.. :)

nabilah_2908 said...

HYE MR RED ;

alahai...betul la tu gaknya...ramai dh kata monitor yg bermasalah... hope monitor ni memain jer dgn sy..huhu...(^_^)

HYE MIMIEY ;

huhu...xreti la mimiey nk bodek2..PC akk ni selalu gak masalah...kena virus la...power supply rosak la..skrg ni monitor lak....segan jer kt boss...nnti bos kata akk tk reti jaga harta bnda dia... :P

HYE FIFI ;

uish....ganas nyer..sampai nk kena tendang..? ;)

if wat hal lagi..terpksa la call abng tech.. :)

HYE MIU MIU ;

if ada duit kt sy sekrang ni..sekrang gak li baru...huhu..tp ni cmpny punya...mn boleh beli sesuka hati... :)

HYE MISS XYZ ;

huhuhu...xmo...xrela PC ni rosak...nnti xde internt...leh sasau jap dok kt office ni nnti... ;P

HYE MR NOBLE ;

pc tk hang pun...tgh best2 blas komen hari tu...tiba2 jer screen jadi mcm tu...

sy dh jentik2 dh cable monitor ni..n setakat ni..dia ok..tk mcm semalam...huhu

thnks Mr Noble...(^_^)

nabilah_2908 said...

HYE KAZAZTAN TEAM ;

yupp...risau jer.... :)

HYE HANYS ;

PC ni baru 2 thn...tkkn dh nk minta ganti baru...tk berani la nk g tau kt boss..huhu..

HYE TAPAK KAKI ;

ha'ah kan...ada la gak....hehehe..

ish..xmo la sampai meletup... ;(

HYE ASADA ;

hope x perlu tukar...monitor ni baru lagi..baru 2 thn..nnti sy hntr kt abng tech dulu...tgh mcm mn.. ;)

HYE WANES ;

terima kasih wanes...sy dh bagi jentik2 dh kt cable tu..hehehe.. :)

HYE CIK AKMA ;

so...cik akma buat apa..?

nabilah_2908 said...

HYE AQUE ;

thnks fara....hope monitor ni memain jer...huhu.. ;)

HYE LIFE KAMI ;

nope...sy tk gemar main game...lagi pun kt office ni mn ada masa nk main game...if masa terluang..sy lebih suka layan blog...huhu.. :)

HYE SYIDA ;

so...syida buat apa...biarkan jeer..?

HYE KAK INA MAIL ;

alahai....tk sakit mata ke kak..?

akmafaizal said...

pernah terjadi pada saya bulan lepas..past ni memang confirm kena cari monitor baru..huhu :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...