Monday, August 30, 2010

WAKTU TIDUR



Happy Monday everyone....hai

owh....sleepy monday....emo17

I keletihan lah....hujung minggu ni...full dgn aktiviti...dari pagi sampai la ke malam...bawa ke pagi...



nanti I cerita 1 by 1 eh...lupa la nak bawa camera..emo4

sekarang ni kan...I dah tak boleh nak berjaga malam lama sangat....sejak-sejak dah kerja ni..I cepat mengantuk...percaya tak kalau I katakan bila masuk kul 10 malam...I dah mula menguap bagai....

if I tido kul 12...itu memang dah lewat sangat dah...and pagi tu sure mengantuk giler..



dulu..masa study..tak tidur semalaman pun tak kisah...ok jer....terutama bila tiba musim exams...

tapi sekarang..mata I dah tak sekuat dulu.....mata ni memang tak tahan tuk berjaga malam...

for me...waktu tidur I amat-amat berharga.......I rasa waktu tidur I sangat la terhad..so kena gunakan masa yang ada sebaik-baiknya...emo21



nak tau tak....pagi tadi sebelum gerak g kerja....tengok my mom tgh sedap tido...dah la hari hujan...wah..........jeles nyer...!! huhu...emo20

ha....you all lak macam mana...?? macam I juga ke....or sebalik nya...?? jom la share kat sini...emo10


p/s : million thnks for the birtday wishes.....senyum sorang-sorang bila I baca komen-komen dari you all semua..sorry tak dpat nak reply 1 by 1...ada kerja yang perlu di siapkan...tapi..mata sangat mengantuk...adoi.......!!! huhu..

p/s/s : I dah poskan kad raya you all semua hari jumaat yang lepas...if dah dapat..jangan lupa bagi tau kat I eh...bukan apa..risau kalau-kalau tak sampai...

34 comments:

ana ayesha said...

tu petanda umur kian meningkat ... samalah kita

jom baca ~~BiLa KuChInG TaK AdA ...... a.k.a WhEn ThE CaT Is AwAy .....~~

BLADE EDGE said...

salam...

aisseeehhh....jgn la tido jer. jom makan pulak..

Jalan-jalan Cari Makan - Buka Puasa

Amni said...

terima kasih.. hehe....

khairolghani said...

biasa la tu bila dah start kerja..rasa penat dia lain macam sikit kalau nak dibandingkan rasa penat masa zaman belajar..

nisa said...

bler time pose ni la asik ngantok je.. adus

ainz said...

Same la kita..ain biase lepas isyak trus ilang..paling lewat pun pkul11..hehe..

aliesha kirana said...

Sama sangat2!! hehe.. AK pn sllu kol 10.30 dh lelap... xleh nk stay up cm dulu dh..huhuh.. rase ngantuk sgt..
tp smlm AK tdo kol 2pagi..hhihih..menaip novel~

fara said...

pk nak keje je soknye kan nabilah...
klo tak mesti ley terbukak je mate tu sampi tgh2 mlm pon...
huhu~

nur said...

tido itu satu nikmat tau.. <3

baca nih,
"Jangan anda fikir masa tidur boleh ditebus. Contohnya, kalau semalam anda hanya sempat tidur empat jam dan hari ini, jumlah jam tidur digandakan untuk menebus balik masa tidur, itu tidak mungkin,"-petikan kosmo 19 mac 2010

ehehee... (n_n)V

Mr Noble said...

bulan puasa ni susah sket aa nak tdo lewat, sebab nak kene bangun sahur.

tp kalu bulan biasa bleh je tdo lewat, pastu bangun awal cam biasa. tp time tgh ari mmg sangap aa :p

aque said...

hehehehe..... tu r... mase nak dekat exam.. x tido pown x jadi masalahh kan2.... hehehh taem kat kampong.. lepas kol 11... tu da kire tido lambat da tu... huhuhuhu

Prince Halilintar said...

kalau dah ngantuk mmg xley tahan..kdg2 tertido time gah wat keje..hehe..pastu pandai2 kaver la..haha

Dilla Ady said...

btul la nabilah..dilla pun tak tahan tido lambat2 sgt..

kalu ikutkn rasenye blaja dulu lagi penat kan..tp ntah nape bile da keje nih tak leh pulak tido lambat2..

sori ye..dilla lambat lak wish..hepi belated bufday..

tp ari tu da wish in advance kan..huhu..

kak ina mail said...

maksudnya nabilah senang hati.atau dah ada yang special.

Mak Su said...

heppy belated besday Nabilah :)

moga terus berjaya dan terus berjaya :)

MiMiEy :) said...

pagi tadi pown mimie malas nak g sekolah rasenye.
tp disebabkan ada akaun, kena lah pg jugak..

asliner said...

kak nabilah kene virus mengantOk..hehe

asliner said...

kak nabilah kene virus mengantOk..hehe

MissXYZ a.k.a Abaikan said...

eh bln puasa ni bla x mkn rase nk tdo je huhu

Tapak Kaki said...

aku pun dah lama tak dapat tidur yang lena. asyik tak cukup tidur je.. kalau tidur pun bukannya lena

Along Tapa said...

aku pun taktau dah sampai belum kad tu sebab aku tak balik muor lagi...aku tak tido pun takpe....tapi nasibla kalo lama tak tido...skali dapat, tak ingat dunia ko~~~

Gorenebaek - Cerita rumah baru lagi..

ain sudin said...

disebabkan mengantok and penat yg amat...ain ponteng 2 kelas hari nie..huhuhu~~~

~cik tiram~ said...

salu lau bangun pagi malas giler nak g kelas....huhu.....
lagi2 lau kelas setat kul 8..

En iLham said...

saya plak kalau hari cuti memang saya banyak peruntukkan masa untuk tidur jer. haha. sebab kalau time weekdays jangan haraplah nak tdo cukup. huhu.

tapi skang ni mmg tak boleh tdo banyak kalau hari cuti sebab banyak asaimen nak kene buat

huwaaaaa

y@n@ M!B said...

kita serupa!! hehe..erm simptom² penuaan kut..adeh~ -___-'


hepi belated besday dear! semlm x on9 so xdpt wish...moga dimurahkan rezeki dan dipermudahkan segala urusan...insyaAllah~ ^_^

senorita_alynne said...

x elok taw tdo lmbt..hehehe

pawaka19 said...

tak pe nabilah..tido itu 1 ibadah juga..

"13 Trivia dan Fakta Menarik Mengenai Youtube"

nabilah_2908 said...

HYE ANA ;

hrumm..ada betulnya juga tu.. :)

HYE BLADE EDGE ;

mana leh makan..pose... ;)

HYE AMNI ;

sama-sama... :)

HYE KHAIROLGHANI ;

hmm...betul juga tu..tp rasa nya kerja sy lebih mudah ari stdy dulu...tp keletihan tu lebih letih drpd study.. ;)

HYE NISA ;

hehe..tu la pasal...nk tido kt office..tk selesa lak...so..thn sj lah.. ;)

HYE AINZ ;

haha..tergelak sndiri..sy pun cm gtu gak...tp lwn juga la mata ni bila teringt ada cite best kt tv..terutama hari selasa.. :)

HYE AK ;

woohoo...sampai kul 2 pagi..kalau sy..mmg sy surrender..if esknya cuti sy tk kisah sngt..kalau esok kerja...haih..mau huru hara jiwa sy pagi tu... :)

nabilah_2908 said...

HYE FARAH ;

ha..setuju sngt...bila time cuti..tkde lak mata ni berat... :)

HYE NUR ;

betul juga tu kan...kalau kita tido lewat...kita dh bazirkan waktu tidur kita tu..waktu tidur yg tk dpt nk digantikan..ish..rugi..rugi... ;)

HYE MR NOBLE ;

bulan puasa ni lagi la parah kalau tidur lewat...mana nk bgun sahur lagi..

kalau hari2 biasa pulak..kalau tido lewat..pagi tu msti rasa lemau jer bawa ke tgh hari...owh...sngt tk best... :)

HYE AQUE ;

betul tu fara...time xm..malam jadi burung hantu..pagi jadi panda bear...lepas habis paper...ke katil la tmptnya...hehe.. :)

HYE PRINCE ;

pernh terjadi ke...? sy belum pernh lagi...ada tk de pun...tetidur kt surau...kalau tidur seminit dua tk pe la juga..ni sampai terlajak ke pukul 4...punya la lama tido..

org lain ingt sy ad keje luar...rupanya dok melayari mimpi kt surau..heheheh... ;)

HYE DILLA ;

betul tu..rasanya time stdy lagi pnt..mcm2 bnda nk kena buat.. :)

thnks 4 the wish...mana ada lambt..Dilla kan di antara yg terawal...hehehe...thnks again.. :)

HYE KAK INA ;

yer ke kak...? salah kot...sbb masa tgh hot bcinta dulu..snggup tu tk tido malam..bergayut kt telefon...sms lagi..esok pagi pun masa dlm kelas..still steady lagi..

myb sbb tu kot sy selalu tido awal..sbb tkde bnda nk dibuat malam2... :)

nabilah_2908 said...

HYE MAKSU ;

terima kasih... :)

HYE MIMIEY ;

mimiey minat subjk akaun eh..? ;)

HYE ASLINER ;

ha'ah...dh jangkit dari As...hehhe.. ;)

HYE MISS XYZ ;

yupp..betul juga tu...:)

HYE EN TAPAK KAKI ;

hmm...nnti bila dah cuti..awak tido la puas2 yer.. :)

HYE ALONG TAPA ;

ha...kan betul...studnt..seharian tk tido pun tkpe...

uish...jgn tido smpi tk bgun2 sudah la...huhuhu.. :)

HYE AIN ;

wah..sygnya...Ain buat apa sampai penat cam gitu..?

nabilah_2908 said...

HYE CIK TIRAM ;

huhu...dulu...kelas akk strt kul 9 pagi..paling awal kul 830...biasanya lepas subuh, mandi siap-siap...iron baju...thn smbung tido..hehehe..:)

HYE EN ILHAM ;

hahaha...fenomena yg biasa akk buat dulu...

tp bila dah keje ni lain lak...bila time cuti..mata ni segar jer...tk ngntuk lngsung evn tido lewat...ti bila time kerja...Ya Allah....tuhan saja yg tau...

Syamil bagi2 la masa..masa buat asgmnt n tido.. :)

jgn ikut mcm akk ni..suka buat last minit... huhuhu.. :)

HYE YANA ;

hehehe..mungkin la kot... :)

thnks tau...hehehe...(^_^)

HYE ALYNNE ;

hehehe,,tau tu..tp kadang kala ada cite best...jalan cite dlm novel pun kdg2 best..rs mcm sush nk tinggalkan..tu g tido lwt...esoknya...nah....rasakan...nak buka mata pun payah.. ;)

HYE PAWAKA19 ;

yupp..betul tu...sbb 2 la sy amat mementingkan waktu tidur sy..g sy rasakan sngt la terhad... :)

Tapak Kaki said...

tidor satu kerja yang takan puas.hehe. tu sebabnya kita tidur tiap-tiap hari

PinQib said...

aku sayang waktu tido saya.. sb tu sy x vangun sahur

PinQib said...

aku sayang waktu tido saya.. sb tu sy x vangun sahur

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...