Friday, August 06, 2010

YASSIN UNTUK SI PEROKOK


Selamat hari Jumaat.........hai


Hmm....jom tengok video ni dulu.....



lepas ni...apa kata bila nampak sahaja orang yang kita sayang merokok...kita bacakan Surah Yassin kepada dia...huhuhuwek

Nak tahu tak...adik beradik lelaki my dad...semua tidak merokok..percaya tak..?? sila la percaya...rumah nenek memang zon bebas dari asap rokok....

tapi...lelaki-lelaki yang pernah I sayang (selain my dad/datuk/toktan)...merokok...heavy lak tu...haih...cuma my 1st bf jer...tak merokok...



hope I dapat la pasangan yang tak merokok...even memang susah nak jumpa sekarang ni....I memang tak boleh bau asap rokok...pening kepala..:dizzy:

adakah anda seorang perokok....?? or adakah orang yang anda sayang merokok..? apa yang you all buat bila nampak mereka merokok...?? pang



p/s : owh....I nak rush ke LHDN jap...jumpa petang ni yupp...

42 comments:

Along Tapa said...

ehem..ehem...no komen~~~ hehe~~~

Blog nostalgia budak Muor - Kegembiraan waktu tidur...

cik kumbang said...

yup...sangat2 xsuka owang yang merokok...huhu...


http://kumbangmerahbintikhitam.blogspot.com

Fara said...

mr boyfie mmg merokok...
tp naseb baek pandi pegi jaoh2 ble merokok...
dlu tak nak bf merokok gak...
tp dpt jgk yg merokok.
trime je lah seadanya...

:)

cik kumbang said...

ta pe skrang da ada ubat berenti merokok da kan...iklan bawu kat TV tu...ngeee~

Judiene said...

my dad dulu perokok tegar
skrg da kurang, but still smoking
fortunately i'm not influenced by him
:)

Nur Areefah said...

tu laa..kalau dapat suami merokok ni, kang satu famili dapat side effect..harap dijauhkan ;p

redNing said...

sy xmerokok hhoho

PUPUT said...

ramai yang merokok dalam family sy..ayah je yang tak merokok..tahu bahay tapi maybe susah nak tinggal kot..

y@n@ M!B said...

bf sy bebas merokok! yeayy~ syukurrrr~

sy juga xsuka bau asap rokok and segala jenis asap lah (kecuali shisha)..

klu kt kedai mkn org merokok dkt dgn meja sy mesti buat² batok kuat² sambil tgn tutop mulot..haha..naseb lah kn =p

syahira ariff said...

hahaha!!
video nie mmg lawak
1 sindiran pedas utk perokok
kan bagus kalau kuarga amalkan sikap mcm nie
hahahhahaha

intan payung said...

bestla vid ni1 HEHEHE
padan muke si perokok..
dah tentu2 merokok tu mmbunuh diri sendiri

kak ina mail said...

Biasalah Nabilah orang dah merokok susah nak tinggal.Akak tak de masaalah sangat dengan orang yang merokok.

PinQib said...

haa.. adik aku semua merokok kecuali sorng, pastu ayah atok semu merokok. uncle x pulak. pelik x>?


Sekian. Eh. Ada update la. Jom singgah!

Muke toya yang comel



Boys never grow up

BIONIC WOMEN said...

Alhamdulillah papa Dhiya bukan seorang perokok...
dah tengok video ni memb tag kat FB..naper kajaan Malaysia x buat iklan gitu? tapi kalau wat kat sini mesti kecoh kat parlimen..hehehe

Mak Su said...

keh keh keh, meh meh kita recite secara beramai2, baru ler depa perokok tegar nak saspen kot

Mr Noble said...

kat ofis ni dia blok video. mlm ni sy tgk kat rumah

aliesha kirana said...

hehe... family AK mmg xmerokok, ayah, adik, abg ipar... sume xmerokok.. yg merokok pn Wan AK kt kampung, itupn rokok daun jer.. so AK bebas dari asap rokok yg berbahaya..hehe..
AK pn hrp sgt dpt suami yg xmerokok sbb xske la asap rokok.. hhuhu.. hrp2 jumpa walopun pyh..sob sob...
doa byk2 je la nabilah kn..heeheheh~

aliesha kirana said...

hehe... family AK mmg xmerokok, ayah, adik, abg ipar... sume xmerokok.. yg merokok pn Wan AK kt kampung, itupn rokok daun jer.. so AK bebas dari asap rokok yg berbahaya..hehe..
AK pn hrp sgt dpt suami yg xmerokok sbb xske la asap rokok.. hhuhu.. hrp2 jumpa walopun pyh..sob sob...
doa byk2 je la nabilah kn..heeheheh~

tiafazunia said...

famly tia yang lelaki pon xisap rokok, tp orang yg tia ske n syg sume heavy! arghh! tencen tencen!

:(

Mohd Fadil said...

kalau nak cari org yang tak merokok jadi bf, aku la orangnya...tak pernah merokok...sila mintak borang ngan wife aku...kalau dia nak bagi laa...hehehehee....

tapi video tu memang kelakau...nak test la nanti...:D

Prince Halilintar said...

samelah kite, my family jugak xmerokok..

MissXYZ a.k.a Abaikan said...

hehehe... mujur sy bkn perokok uppsssssss...

x ske lelaki merokok. adoi diri sendiri sudey x syg. cm ne nk syg org len walaweyyyy =)

p/s: operasi mendgr lagu raye... lalala =)

Amni said...

yer... saya sangat percaya.. kerana family saya juga tiada perokok.. hehe...

pawaka19 said...

bagus gak video ni..kalau org malaysia macam ni kan bgus..

"Mel Pawaka19 Menjadi Pengacara Agrotek RTM"

BalqisShafiqa said...

perokok kita x skew.
daddy x rokok.
bf pun x merokok.

MiMiEy :) said...

erm, ayh mimie dulu merokok tp dah stop coz waktu baby mimie sakit .
tp skrang abg mimie lak merokok. dah puas nasihat tp x nk dgr.

Cik Akma said...

bf sy merokok. :(

Shey Hemsem said...

alhamdulillah boyfie sy ta merokok , tp abg2 sy dua2 perokok tegar , hadoii .... dah advice pun dia bt dunno je sis :(

Mr Noble said...

oo video ni. dah tgk dulu

e F a said...

mr bf efa pn mrokok gak....huhuhu...
tp dah biasa lak....ssh nak nasihat org merokok daa...

nabilah_2908 said...

HYE ALONG TAPA ;

huhu...ada seorang perokok eh..? ;)

HYE CIK KUMBANG ;

yupp..perasan gak iklan tu..hope ubt tu berkesan sama mcm yg di war2kn dlm iklan tu.. :)

HYE JUDE ;

ha..bagus la macam tu...bebeas dari rokok.. :)

HYE NUR AREEFA ;

hope mcm tu la...family Areefa lak mcm mn...ada yg merokok..?

HYE MR RED ;

wah...great..!!! (^_^)

HYE PUPUT ;

kt tv dh keluar iklan pasal ubt tuk berhnti merokok...myb boleh try..berhnti perlahan2 ke.. ;)

nabilah_2908 said...

HYE FARAH ;

terlepas pndang lak..hehe..

hmm...ex sy dulu mcm tu gak..sy bagi syart kalau nk keluar..jgn hisap rokok..

tp 1 day..dia mcm tk tahan...sampai dia minta izin nk merokok...kesian dia...so sy suh la dia pi jauh2..dh habis br dtg dkt sy balik.. ;)

HYE YANA MIB ;

bagus la tu...ala kalau kt public..selalu gak buat mcm tu..tp kebanyakkn mereka tk reti bahasa..

HYE SYAHIRA ;

hehehe...syahira tyr la...mana tau kot2 berkesan.. ;)

HYE INTAN PAYUNG ;

hope mereka boleh insaf bila tgk ikln ni.. :)

HYE KAK INA ;

myb kakak dah biasa.. :)

HYE PINQIB ;

xpelik pun...huhu.. :)

nabilah_2908 said...

HYE BIONIC WOMAN ;

ha'ah..kt fb mmg heboh pasal vid nih..

malaysia buat la cara lain..if buat cara yg sama mcm ni..nnti kwn kita dari seberang kata kita ni copycat lagi..huhuhu..

ada 1 iklan rokok...yg mak nya nurse tu...menyayat hati gak.. (^_^)

HYE MAKSU ;

ha'ah kan...dok pakat ramai2..bila nmpk jer org merokok..bacakan yasin...tgk die seriau ke tak...hehehehe.. ;)

HYE MR NOBLE ;

Mr Noble merokok tak..?

HYE AK ;

hope mcm tu la...tp biasanya apa yg kita xnk...itu la yg kita dapat..huhuhu..

seandainya telah di takdirkan suami sy nnti seorg perokok..myb akn bantu dia tuk kurangkan merokok..kalau x jalan gak...gunakan kuasa veto...hahaha...;)

HYE TIA ;

sama la mcm sy....sngt memahami..my mom pun x suka dgn asap rokok.. :)

HYE MOHD FADIL ;

erk...!! xmo la...nk yg single..huhuhu.. :P

nabilah_2908 said...

HYE PRINCE HALILINTAR ;

great..!! (^_^)

HYE MISS XYZ ;

dh sihat...?
opss..belum puasa dh dgr lagu raya..? hehehe...

HYE AMNI ;

mcm mn dgn bf kamu...merokok juga..?

HYE PAWAKA19 ;

Mel lak...mcm mana...merokok tak..?

HYE BALQIS ;

great,,,happy 4 u.. ;)

HYE MIMIEY ;

kalau dah xnk dgr..tk boleh nk buat apa la...diri dia sendiri...pandai2 la jaga...tul tak..? ;)

nabilah_2908 said...

HYE CIK AKMA ;

huhu...so bila keluar dia merokok juga..?

HYE SHEY ;

dh nasihat...tp xmo dgr..xboleh nk baut apa dah... :)

HYE EFA ;

hmm....mmg susah nk suh si perokok berhnti merokok...tp nak seribu daya... ;)

senorita_alynne said...

Hurm. Hubby I Heavy Smoker La. But Bkn Die Tak Nak Benti Rokok Tp Susah. I Tgk Sndr Die Gune Mcm2 Cara Nk Stop Tp Stll X Bole Benti. Harap2 One Die Berjaya La Benti Rokok =)

asliner said...

kwn laki yang baik ngan sye pernah merokok dlu..
but then bile sye tego..
he stat nk stop..
tnmkn azam dulu..
dan smpai skrang msih x merokok..
alhmdulillah..=)

asliner said...

kwn laki yang baik ngan sye pernah merokok dlu..
but then bile sye tego..
he stat nk stop..
tnmkn azam dulu..
dan smpai skrang msih x merokok..
alhmdulillah..=)

Sarah Ramora Rosli said...

ahaa wajib buat mcm ni dkt perokok2 ni. biar dorang rasa skit :)

Mr Noble said...

i dont smoke! :D

Tapak Kaki said...

aku pun bebas merokok..spesis jin je yang suka asap rokok.. selalu ye perokok ni pengotor..

nabilah_2908 said...

HYE ALYNN ;

perlahan2 la...sure boleh.. :)

HYE ASLINER ;

wah..bagus la macam tu...lelaki2 yg pernh sy syg..kt jer nk berhnti...tp kata tinggal kata jer....huhu... :P

HYE SARAH ;

hehehe..tk sure la mereka gerun or tak...even gambar2 yg menggerikn yg ada kt rokok tu pun dieorg wt derk jer...nth la... :)

HYE MR NOBLE ;

hmm..begus la macam tu... :)

HYE TAPAK KAKI ;

huhu....bagusnya dia...amalkn cara hidup sihat.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...