Wednesday, September 01, 2010

29 OGOS YANG LEPAS



Hye..hye..hye......hai

macam mana dengan cuti merdeka semalam...best tak..??

ok lah hari ni I nak share dengan you all apa yang dah berlaku pada 29 Ogos yang lepas...

well...seronok gak...sebab kami sekeluarga berbuka di luar...

actually my dad memang tak suka berbuka di luar...walaumacam mana pun..dia nak kat rumah juga...tiap-tiap tahun kiteorang request tuk berbuka di luar...my dad tak nak langsung..

tapi hari tu..lain lak...hehehe.....wek

kami semua berbuka puasa di sini....



jom layan gambar.....sorry tau quality gambar tak berapa cantik..I guna fon jer...nk keluarkan camera...macam segan jer...hehehe..wek




the foods....

ni 1st round..time ni my dad dah ke surau..kami jer masih makan lagi..
bila my dad dah balik...baru turn kiteorang lak...



meja kiteorg no 13....



yang ni I punya..

rasa makanan ni...errm......tak bape besh...

jujur I katakan..semua lauk dalam pinggan I ni..masin....

pihak hotel kena pantau kualiti makanan...tak boleh la macam ni...ish..ish..ish..

.

mine.....

teh tarik...teh bunga....air kosong...

orang lain sibuk kejar ABC..Cendol la..fresh orange la...I kejar teh bunga itu..my favorite..




macam biasa la model tetap blog ni..

Adin & DD



time ni dah lepas solat maghrib..makan lagi...huhu..

leh di katakan semua makanan yang ada kiteorang rasa..

my mom tgh layan steamboat.. my dad lak..dah bosan tengok kami semua tak sudah-sudah makan..hehehe...

tips : jgn ambil bnyk2..ambil sikit jer dulu..if sedap leh ambil lagi...so tidak la membazir..yer tak..??



cheese cake yang boleh tahan best...



balik time....DD sempat masukkan tangan dia dalam pool..hehe..



yang lain pun dah mula bergerak pulang...



tengok budak ni....kalau ikutkan hati dia...memang dia dah nak terjun dah dalam pool nih..so my dad bagi chance la dia main-main air kejap kat sini...


so...I nak tanya kat you all lak....you all lebih suka berbuka di luar or di rumah...???soal

36 comments:

lieya orange M.I. said...

alahai dd tu..kalau la tiba2 mak nyer kata, mandi lah dd, ada baju spare dlm kereta...mmg konpem lah dia masuk terus..=)

ainz said...

Hurm..ain ni tekak ssh sikit nk terima makanan hotel..maklum la tekak org kg..kalau gerai @ warung,bleh diterima lg..tp tgk warung jgk la..hik3..time studi dlu dah puas sahur n buke kat luar..so,bile dah balik umah, mmg mkn kat umah je..mknn kat umah jauh lebih sedap berbanding lua..of coz la..sume org tau..kan..hihi..

ana ayesha said...

suka berbuka di rumah sbb boleh mkn sikit jer masa berbuka. pulun lepas terawih hahaha. ada cheese cake nyumnyum i like

~~WAJIB BACA : PENGGEMAR KANGKUNG~~

aliesha kirana said...

sllu ske mkn kt umah..puas ati..tp kdg2 rase gak nk tukar selera kn.. eheh..AK pn baru pgi mkn kt hotel aritu..tp xbest..cmpur tak mkn btol sbb malu dok ngan laki rmai sgt.. skrg dh nyesal.. kalau lah bley diputar waktu..mahu saja AK pegi sana balik.. pulun mkn sume..haahah~

Dilla Ady said...

umah la nabilah..

pas makan leh trus solat...kalu kt luar nih nk kena cari tempat yg seswai..pastu lum tentu lagi sedap..

tp kalu sesekali dapat makan kat hotel camni...sape tak nak kan...

Singgah Ke
LIFE JOURNEY DILLA-ADY
Kurang Hasam Boi Sungguh La!

En iLham said...

wah seronoknya dapat buka ngan family
kat hotel plak tu
hehe
sy jumaat ni baru balik kampung
dapat jugaklah merasa puasa sekejap kat rumah
hehe
sy prefer kat luar sebab ramai kawan bukak sekali
hehe

Along Tapa said...

ehem ehem...banyak duit~~~ ingat nak ajak aku skali....cuti semalam aku telah mengisytiharkan merdeka kepada roh aku buat sementara....tido secara konsisten...hehehe

Gorengbaek - Cerita rumah baru lagi..

Along Tapa said...

ehem ehem...banyak duit~~~ ingat nak ajak aku skali....cuti semalam aku telah mengisytiharkan merdeka kepada roh aku buat sementara....tido secara konsisten...hehehe

Gorengbaek - Cerita rumah baru lagi..

Along Tapa said...

ehem ehem...banyak duit~~~ ingat nak ajak aku skali....cuti semalam aku telah mengisytiharkan merdeka kepada roh aku buat sementara....tido secara konsisten...hehehe

Gorengbaek - Cerita rumah baru lagi..

Wawa~* said...

wahhhh bestnyer bukak poser kat hotel... ^_^

y@n@ M!B said...

ofkos la mkn kt rmh lg best..selesa lg..tp sekali sekala nk gak mkn kt luar kn...

tp bila keluar tu kena make sure tpt tu sdp sbb kang rugi je bayo mhl² rasa tak berbaloi je nnt..

slalunya b4 sy gi suatu tpt utk buka mesti survey ty org² yg di pi mkn kt tpt tu..klu majoriti kata sdp br I gi =)



jom baca--> TYPO...SESIAPA PUN BOLEH MENGALAMINYA

BIONIC WOMEN said...

kami lebih suka makan n masak kat rumah, walaupun makam berdua jer laki bini...jarang ler nernuka kat luar, kecuali g soping then lambat balik..memang kena berbuka kat luar ler kan?

BLADE EDGE said...

salam...jauhnya berbuka puasa. tgk dr gmbr td, lauk mcm sedap jer..

kalau saya, better berbuka di rmh jer. rasa lebih aman dr bising2 kat luar. duit pun jimat. tp kalau buka kat hotel sekali2 pun not bad laaa..

anyway selamat berbuka...

MY LIGHT SABER

nisa said...

sy suka 2,2.. hehe

klu umh - jimat cermat
luar - abis da duit.. haha

syahira ariff said...

wow!!
seronotnya mkn kat otel!
patot pihak otel jaga kualiti mknn dia kan,nama sajer hotel,tp mknn x brapa nk besh
kenapa tak tolak jer DD ke dlm kolam tu?
keh keh

MiMiEy :) said...

kalau mimie, mimie suka makan kat luar and kaat rumah.
kalau makan kat luar, dapat makan macam2 yg jarang mak mimie nak masak.
kalau kat rumah lak, save duit pastu x der payah sangat nak cover makan..
hahahaha..
anyway, kesian DD x dpt mandi kolam.. hehe

Amni said...

Dua-dua tak kisah asalkan dengan orang tersayang.. ekekeke... jangan tersedak! Errr....

BalqisShafiqa said...

kak nabila makan kat hotel sama family mesti best.
my dad pun x skew makan kat luar.
kenapa ye orang lelaki skew makan di rumah??

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

abah yang baik hati

FiRsYa MeLisSa said...

berbuka di rumah lebih nikmat...
lagi best dari berbuka di luar...
best tu mmg best brbuka di luar..
tapi kopak sketlah~kdg2 klu buffet, lagilah..
bayar mahal, tapi ambik sket jer..so kenalh guna falsafah, makan biar setaraf dengan duit yg kuar..ngee~~

cheese kek tu klu gmbar cntik, sure nmpak sedap giler~~

wanes said...

wow,bestnya 29/8 nabila. sampai wanes tertelan air liur. nyam3..:)

nur said...

makan di masjid..ehehe..
alhamdulillah..
pas mkn, terus terawikh skali..
tetapi tuh, kekadang lari gak balik bilik..
solat jemaah kat dalam kolej kediaman..

tapi, kalo ada kat umah, nikmat mkn di rumah..buleh berulang byk kali..huahahaha (n_n)V

dmx said...

...:: Salam Lebaran Di Aidul Fitri ::..

~cik tiram~ said...

suke makan kat uma je....tapi lau sekali sekala buke kat luar pun best jugak...hehe...

Mr Noble said...

buka kat umah lagi best :D
tak yah nak rush2 ke tpt berbuka, tak yah nk pk parking, tak yah nak pk duit yg terbang byr mkn bufet :p

maRShA said...

brbuka kt luar or kt umah..dua2 sha okay as long ada kwan and fmily bru besh!!

kak ina mail said...

Best nya berbuka kat hotel.nabilah mana? asyik 2 model tu je.

Tapak Kaki said...

aku suka buka puasa kat rumah je.. tapi kalau kengkawan ajak buka puasa kat luar, aku on je.. hehe

nabilah_2908 said...

HYE LIEYA ;

hehehe...itu dah semestinya... ;)

HYE AINZ ;

ala...bukan ke lebih kurang sama jer rasa makanan kt hotel atau pun warung.. :)

kalau hari2 makan kt rumah bosan gak..kalau hari2 makan kt luar pun mcm tu gak..huhu.. :)

HYE ANA ;

kiranya Ana suka makan berulang2 la yer.. :)

HYE AK ;

hehehe...tau tu...AK dh cite hari tu...xpe la bukn rezeki..sure ada lagi next time.. ;)

HYE DILLA ;

sebelum nk g..kena survey la dulu..kena tau tmpt tu best or tak.. baru la pi serang..hehehe.. :)

HYE EN ILHAM ;

dulu masa akk study..hari2 makan luar..tk mkn luar bungkus bawa balik cam gitu jer la...bila sesekali balik rumah rasa best bila dpt buka dgn family...tp bila dah dok dgn family...rs boring lak hari2 berbuka kt rumah.. :)

nabilah_2908 said...

HYE ALONG TAPA ;

huhuhu...nasib baik la roh tu tau jalan pulang ke jasad...hehehe... :)

HYE WAWA ;

setahun tk sekali... best la gak.. ;)

HYE YANA ;

yupp itu la sebaiknya..kena pi survey dulu...n tgk kemudahan yg ada..br pi serang.. :)

HYE BW ;

sesekali best juga tukar2 selera..yer tak..? :)

HYE BLADE EDGE ;

rumh sy dgn hotel tu tk jauh mana.. :)

sesekali nk tukar selera ok la..tul tk..? tp kat rumah la yg paling best..:)

HYE NISA ;

bg sy kn..sama jer..kalau beli bnyk tp makan kt rumah..xleh gka berjimat..

yg best buka kt rumah..keselesaan.. :)

nabilah_2908 said...

HYE SYAHIRA ;

hmm..tul tu...tp bahagian tu jer la yg tk best...bahagian yg lain..leh thn sedap.. :)

mmg terasa mcm nk tolak jr DD tu..DD sure suka..konon2 tk sengaja.. ;)

HYE MIMIEY ;

ha...sama lah kita..kdg2 nk juga tukar selera yer tak..? & tak semua makanan yg kita nak makan..mak kita boleh buatkan.. :)

HYE AMNI ;

hehehe...tp org tersyg Amni jauh..kiranya hari2 yg di lalui tk best la eh..?;)

HYE BALQIS ;

dia lebih selesa makan kt rumah..time makan tu dia boleh buat apa saja termasuk perkara2 yg tk senonoh...more mudah tuk dia pi solat.. :)

katanya...dia malu...bila waktu org semua sibuk solat trwh..dia ada kt luar... :)

HYE BRUTALSOLO ;

(^_^)

HYE FIRSYA ;

kalau makan buffet...mmg boleh ambil sikit...tp kena rasa semua yg di hidangkan kt situ...ha...baru la rasa berbaloi.. :)

nabilah_2908 said...

HYE WANES ;

heheh..biasanya bila berbuka..wanes suka makan apa..?

HYE NUR ;

belum berpeluang lagi makan di masjid..sure bEst kn..? ;)

HYE DMX ;

thnks.. :)

HYE CIK TIRAM ;

yupp betul tu... :)

HYE MR NOBLE ;

tp best gk makan buffet...leh makan mcm2.. :)

HYE MARSHA ;

ha....sngt2 setuju... :)

nabilah_2908 said...

HYE KAK INA ;

sy segan la nk tunjuk muka kt sini..hehehehe... (^_^)

HYE EN TAPAK KAKI ;

tp kalau studnt life..of course la kena buka kt luar yer tak..?

or En Tapak Kaki rajin masak...? ;)

E.d.Y said...

wah...makan kat hotel lg

PinQib said...

mana u?????
HAA..
lama da x makan kat otel

nabilah_2908 said...

HYE EDY ;

bukan selalu pun sesekali..huhu.. :)

HYE PINQIB ;

ada...yg tgh sibuk snap gambr..hehehe.. :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...