Wednesday, September 22, 2010

AWAS BUAYA DIBEBASKAN



Hello dear fwens.....hai

buaya mana pula yang nak dilepaskan tu...??

macam ni...cerita ni terjadi masa hari raya ke dua di Jaybee....lepas dah berjalan raya ke rumah sanak saudara..





kami singgah lah solat di Masjid Pasir Pelangi..yang terlatak bersebelahan dengan padang Polo di Raja....orang Johor tahu la kot kat mana masjid ni kan..?



lepas solat..macam biasalah I explore kawsan masjid ni....then I nampak 1 sign yang mengatakan

" AWAS BUAYA DILEPASKAN "



apa perasaan you all bila tengok sign yang macam tu..??

pelik..??
seram..??

pada mulanya I macam tak percaya..I tengok sekali lagi...memang sah..

tak percaya......meh tengok gambar ni pula...

kawasan ini betul-betul terletak di belakang Masjid



sekarang ni..percaya tak...??



nampak tak seekor buaya sedang berenang perlahan dalam gamabr ni..

tak nampak...?? tak pe...



Sang Buanya telah menunjukkan dirinya....

sekarang ni nampak dah ke..??


scary jer kan...buatnya banjir and buaya itu terlepas.....nyaya jer kan...??

hmm...I rasa negeri Johor adalah salah sebuah negeri yang menarik...sangat menarik...suka lalu depan Istana...suka juga tengok Sultan Johor yang baru ni...nampak berkaliber...

you all pula....negeri mana yang you all rasa menarik..??

p/s : ok lah...I nak pergi bank dulu..salah sorang staff kat sini dah salah bank in kan cheque...adoi....I lak yang kena settle kan....hrumm....

got to go...nanti kita jumpa lagi....pang


39 comments:

Mak Su said...

naper depa lepaskan boya ek? saspen gaks, jgnlah memancing or mandi kat situ

kagum gaks dgn johor, tapi blum penah lepak kat situ, cuma pernah gi tioman dan lalu lalang on de way ke singapore di zaman 80an.

Amni said...

Jap, kat area mana tu yer? apasal lak nak lepaskan buanya? dorang tak tangkap balik ke? bahaya tau. JB dah la ada kes bah besar.. terlepas tu, habis la bandar JB jumpa buaya kat man2.. memang rezeki kamu la tu bley nampak buaya cam gitu.. selalu mana nak senang2 nampak buaya nampakkan diri.. lain la kalu kat zoo kan? hee...

cOnfuSeME said...

nsib buaye tul...bkn 'buaye darat'..hehehe...
penang best..!!jom p penang...:)

aliesha kirana said...

ermm...buaya tu tak bahaya kot..eheheeh.. mmg dorg bela agaknye.. hmm AK blm penah jejak johor..hehe.. tp bagi AK kelantan dan terengganu menarik..hihih.. AK ske.. xtau sbb pe..tp ske..ekekekee~

fara said...

mestila syg johor.
fara lahir kat sane taw!

tp tak pena plak pegi tmpt ni.
slalu lek batu pahat je :)

kak ina mail said...

scary ngan buaya.apa maksud ye buaya dibebaskan.akak tengok dalam gambar tu masih dalam pagar.

nur.sa said...

kalau la tiba2 terjatuh dalam air tu tak ke nanti tinggal tulang je? seram.. tapi tuh nampak ada pagar bagai, takde pape kot kan. siap ada sign lg tu.

HaNTwO said...

pehhh langsi gile lepaskan buaya kat situ...

ainz said...

Sape plak yg rajin bela buaye tu..aih..depa ni mmg saja cari nahas..ada yg kudung tgn kaki nih..aih..

khairolghani said...

seriusly,kenapa buaya ada kat situ?dipelihara ke?

Prince Halilintar said...

wah menarik betul..ade buaya kat kawasan masjid? lembu ke kerbau ke ok gak..raya korban ley sembelih..boye nak wat pe??haha

$$ said...

ish untungnye la hai dpt tengok buaya2 tue wpun baru sekali je dtg, sy duduk dekat2 area Pasir Pelangi depan sikit (StulangLaut) x penah pun ternampak lg buaya2 tue. Johor mmg negeri yg best. mekaseh awk,,

ana ayesha said...

kawasan menternak buaya ke?

y@n@ M!B said...

apa motifnya buaya dilepaskn kan? hmm..kat area masjid lak tu..mmg cuak la...huhu~



kita juga suka sultan johor and pahang juga...sebab dorg sgt berjiwa rakyattttt~ ^_^

MiMiEy :) said...

erm, seram nye.
kalau mimi nmpk sgnbord tulis macam 2, myb dah terketa-ketar.
takut kat sebelah ada buaya.
jd makanan dy la jawabnye.

Wawa~* said...

uiks.. memernjatkan n mnakutkan jugak yer.. buaya siap dilepaskan.. huhuhu..

membesar kt sana.. walaupun lahir n stay lama kt negeri lan.. ai mmg sgt leb negeri johor <3

BIONIC WOMEN said...

uih seram betul ler...buaya tu bukan bewak..
kalau ler terlepas kat masjid tu..naya kan?

Along Tapa said...

sah la johor gak best...lagi mau tanya...masa kes banjir kat johor dulu ada gak cerita buaya terlepas...cuak gak nak keluor rumah time tu..tapi macam takde poin jek aku nak cuak sebab rumah aku tak naik air pun...yang ada merayap pun memerang jek la~~

Gorengbaek - Cak???Rindu kite tak??

Dilla Ady said...

btul ke ni nabilah?
cam tipu lak..

tapi da ade gambar nih takkan la tipu lak..

btul la, kalu banjir ke ape ke kan bahaya..ingat kayu balak..

rupenye buaya...eeee...ngeri!

Elly & Emmy said...

biar betul ni.. ngeri laa.. silap haribulan beraya sakan pulak buaya ni.. dpt mkn free.. takuttt..

aque said...

heheheh me owg johor..... (^_^)~

bangge anak johor~~

wah lepas buaya.. mancing udang besh tu..... mest beso2.. hehheheh

kan owg kate.." mane ada udang.. ada lah buaye " tapi tatahu la betol ke x.. kene tanye kaki panceng ;) hehhehe

miss nana said...

erk..terkejut. bahayanye!

nur said...

betul tu.. kalau banjir habisla rakyat johor nanti hehe..
btw thanks advice ituw..
kelembai

LiFe KaMi said...

mungkin dalam tahanan buaya tu berperangai baik itu sbab dilepaskan..hehe

E.d.Y said...

mesti la johor tanah airku...haha

senorita_alynne said...

ish. biar betul letak buaya kat c2. br je td dgr berita org kne baham buaya! takut...

dlu pnah trun danga bay! johor best!

Nobita Sensei said...

takotnye! nanti kne ngap!

pawaka19 said...

gile..bahayanya..kalau terlepas..
tol lah nabilah..mel pon suka johor..sbb mak ayah dari johot..

New Entry "Video-Video Kelakar"

PUPUT said...

amboi..jauhnye nabilah beraya..hehe..
nak wish nabilah n family selamat hari raya maaf zahir batin..kad raya awk dah sampai sblm raya lg..maceh ek..lmbt sy gtahu..hehe..
ish3..xbahaya ke dorg lepas buaya camtu je ek..nape x anto je kat zoo..
^_^

mahira oya said...

johor ek..rase mcm xde ape jer ke sane..
balik kampong sane..
rase melaka menariks..

nabilah_2908 said...

HYE MAKSU ;

hmm...myb ini buaya belaan diraja kot.. :)

HYE AMNI ;

berdekatan dgn istna Johor..sebelah kolam buaya ni.ada padang Polo diRaja..

rugi org yg dtg situ tp tak explore..yg lain2..lepas solat.semua lepak..amik2 gambar balik..huhu.. :)

HYE CONFUSEME ;

buaya darat bersepah..boleh jumpa di mana2...huhu..

pernah sampai penang..tapi singgah kejap je..sbb time tu on the way ke Langkawi..pusing2 kat komtar..tp time tu bnyk kedai tutup..

HYE AK ;

kita ni bnyk yg sama...sy pun suka kelantan n t'gannu..paling suka t'gannu la.. hehe.. :)

HYE FARAH ;

lepas ni pusing la 1 johor..syg tau anak kelahiran Johor tapi tak pusing 1 johor..(^_^)

HYE KAK INA ;

myb buaya itu bebas kot kat kolam tu..di sekeliliang kolam tanah lapang..munkin buaya selalu naik kat situ..

di beri peringtan..mungkin xnk org terkejut bila tiba2 nmpk buaya berjemur disekitar tmpt tu.. :)

nabilah_2908 said...

HYE NUR.SA ;

yupp...buaya itu mungkin belaan diraja..diletak kn sign itu sebagai peringtn..n for sure la langkah2 keselamatan telah di ambil.. :)

HYE HANTWO ;

erm...langsi tu apa eh...?

HYE AINZ;

hehehe...rasanya itu buaya belaan diraja... :)

HYE KHAIROLGAHNI ;

mungkin la...buaya ni belaan golongan diraja kat situ...sbb tmpt ni dekat jer dgn istana johor.. :)

HYE PRINCE ;

kt belakang masjid..kawasan tu siap berpagar...buaya belaan diraja gaknya.. :)

HYE $$ ;

mungkin buaya tu tahu sy nk tgk dia kot..hehehe.. :)

nabilah_2908 said...

HYE ANA ;

erm..tak sure la pulak...yg sy nampak sekor jer..huhu.. :)

HYE YANA ;

kawasan tu berpagar..kiranya selamat la juga...tkut bila banjir besar..buaya tu terlepas..huhu...

sama lah kita...tp sulatan pahang kurang sikit..skrg ni..sdng mengkagumi sultan Kelantan yg baru..

dia pun nampak berkaliber.. :)

HYE MIMIEY ;

kalau mimiey ke sana..xde apa pun yg nak ditakutkan..sebab kawasan itu berpagar..selamat...

diletakkan sign itu mungkin bertujuan utk elakkan org panik bila tiba2 ternampak buaya kt situ.. :)

HYE WAWA ;

hehehe...actually tk menakutkan sngt..sbb kawans selamat..semuanya berpagar..sure buaya tak boleh tembus kawasan masjid.. :)

HYE BW ;

haha..itu la yg saya risaukan..kt dpn masjid ada jalan raya..bygkan buaya tu terlepas sampai ke situ..silap2..boleh accident besar... ;)

HEY ALONG TAPA ;

kt muor pun ada buaya kan...?? even Johor best...Melaka double best..la..la..la.. ;)

nabilah_2908 said...

HYE DILLA ;

tk tipu punya lah.. :)

HYE E&E ;

hehe..tkperlu takut..kawasan tu selamat..berpagar disekelilingnya.. :)

HYE AQUE ;

kt kolam tu tkde udang rasanya..lain la kalau kt sungai..yer tak..? ;)

HYE MISS NANA ;

xbahaya mana pun..kawasan itu selamat.. :)

HYE NUR ;

rakyat johor selamat jer tu..selama ni takde pun berita yg buruk2 pasal buaya kt situ kan..? :)

HYE LIFE KAMI ;

hahahaha...dh mcm banduan lak eh..? ;)

nabilah_2908 said...

HYE EDY ;

Edy pernah ke masjid tu tak..?

HYE ALYNNE ;

yupp...best...tapi melaka lagi best..ngeeee...(^_^)

HYE NOBITA ;

xde la...kawasan kt situ selamat... :)

HYE PAWAKA19 ;

parent org johor..tapi dok perak eh..? hehe..

HYE PUPUT ;

setiap tahun memang balik beraya di JB...

bagus la kad tu dah selamat sampai..lega.. :)

sy rasa buaya tu belaan golongan diraja kat situ..sbb tmpt ni..dkt dgn kwsn istana.. :)

nabilah_2908 said...

HYE MAHIRA ;

ada juga la benda yg menraik di JB..sy suka lalu di kawasan istana..melaka xde..huhu..

tp setuju juga dgn mahira..kalau Johor best..Melaka double best...(^_^)

Tapak Kaki said...

tok siak masjid ke yang bela buaya tu?

PinQib said...

klau ngn buaya ni, dengar seram kalau pg takut excited.. hee. brapa ekoq?

Jum Singgah yer
Latest entry di:

Lelaki kurang otak
Letter for adik part 2
Lelaki hensem dan Pompuan Gem--

Anonymous said...

Saya orang Johor...

Setahu saya buaya tersebut kepunyaan Sultan Johor, Alhmarhum Sultan Iskandar.
Mmg bela kat situ..
setakat nie x de dengar lak citer org kena serang dgn buaya kat situ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...