Friday, September 03, 2010

DOA QUNUT



Selamat hari Jumaat dear fwens.....hai

semalam....hujan....dalam kul 1 ke 2 pagi macam tu....bawa hingga lah ke pagi...nyaman jer rasa hari ni...langit pagi ni sangat cantik...walaupun sedikit kelam ditutupi awan hitam...

terasa macam nak snap jer gambar...memandangkan tengah drive..niat itu di matikan..huhu..

apa yang I perasan....even semalam ada guruh...angin yang kencang....pagi ni...jalan-jalan bersih..tak banyak daun-daun yang berguguran...tak macam hari-hari hujan yang biasa..



adakah malam semalam...malam Lailatul Qadar...??tapi macam awal sangat kan...?? entah la.. wallahhualam.....

ok lah..hari ni I nak share 1 video....I dah siap uploadkan di APA KATA HATI Fan Page



dah tengok....??

masa first time I tengok...adoi ai.....macam nak pecah perut dok gelak...hehehhe.

tapi dalam gelak-gelak pun...ada mesej yang ingin di sampaikan...betul tak...??

ada tak di antara kalian semua yang masih belum pandai baca doa qunut...? I rasa semua kawan-kawan I pandai kan..??
alhamdulillah.....ye



motif letak gambar ni .. ?

xde pape...saja jer sebagai hiasan...hehe..

dia ni di antara lelaki muslim terkacak di dunia...cucu Raja Arab Saudi

moga paparan video kali ni dapat dijadikan iktibar kepada kita semua...terutama sekali kepada kaum lelaki...



ni pun sama gak....wek

kamu adalah pemimpin keluarga....jadi jangan jahil tentang agama....

renung-renungkan dan selamat beramal....ye


33 comments:

Mak Su said...

amboi bulu matanya... lentik sungguh!

MiMiEy :) said...

hahahaha..
memang lawak..
kacak nye 2 lelaki nie...
hahahaahhaha

LiFe KaMi said...

nampak sgt tak penah solat..

rasanya pakcik kasim depan umah kami lg kacak..hehe

aliesha kirana said...

wah2.. mcm berkenan pada cucu raja arab saudi tu je.. hihihihihhi~~~

mahira oya said...

baguih pesanan penaja pd kaum lelaki

y@n@ M!B said...

tiba² rasa nk terbang trus pergi arab jmpe cucu raja ni..buleh? ngee~ =p


org laki kena byk tau psl ilmu agama sbb dorg yg akn jd pemimpin keluarga..lgpun ego dorg tggi..xkn nk harapkn isteri/anak² yg tego kn..wat malu je =)

kak ina mail said...

encemnya.nabilah berkenan ke.akak berkenan kat bulu mata dia.

Amni said...

mungkin jugak malam tadi lailatul qadr.. kan ke lailatul qadr ni berlaku pada malam ganjil pada 10 ramadhan terakhir? umph. wallahu'alam...

BLADE EDGE said...

salam...

pada yg taktau atau tak brapa tahu bacaan tu, boleh la tgk link kat bwh ni..

DOA QUNUT I

DOA QUNUT II

ana ayesha said...

rupa ada harap imannya pun ada

nisa said...

psl video tu, mmg nisa terguling2 gelak.. em, mamat yg gmb last ya allah hesem nye.. sejuk mata memandang kn nabilah.. hehe

Tapak Kaki said...

sape yang selalu solat subuh, mesti tahu doa qunut even subuh gajah sekali pun.hahaha

Dilla Ady said...

sori nabilah..lambat lak tinggal komen..bz sket..

hensem ar mamat arab nih..

hmmm..dilla nye fevret biskut raye..tart nenas gulung..

Judiene said...

hahahaha
da tgk da video tu
giler lawak!!
qunuuuuuuuuuut!
LOL!

Prince Halilintar said...

video tu prince dah tgk ..mmg kelakar...hehe..wah nanti nabilah cari suami mcm mamat arab tu..heehee

Mr Noble said...

haha!
ni pelakon tv s'pore ni, lama betol tak tgk tv singapore :p

apsal pompuan malaysia ni suka kat lelaki warga asing? tak puas hati btol aku

Along Tapa said...

aku hapal doa qunut...hehehe...

wei...disebabkan hujan yang hebat semalam...habis kawasan peringgit dengan batu berendam takde karen...tempat ko takde prob ke?

Gorengbaek - Cerita saksi pembunuhan

PinQib said...

huhu... daddy mrh tgk vid tu.. mcm mnghina

PinQib said...

huhu... daddy mrh tgk vid tu.. mcm mnghina

PinQib said...

huhu... daddy mrh tgk vid tu.. mcm mnghina

nabilah_2908 said...

HYE MAKSU ;

tu la pasal...sejuk mata memandang.. :)

HYE MIMIEY ;

dlm lawak2 pun...kita kena faham apa msg yg cuba di sampai kan.. ;)

HYE LIFE KAMI ;

bukan tk pernh solat...tp bak kata along dia...solat setahun tk sekali.. ;)

HYE AK ;

sape yg bekenan tu..AK ke..? heheh..

kalau sy...berkenan la jugak...nth kenapa sy minat dgn org2 bukan melayu...hehe... ;)

HYE MAHIRA ;

yupp...betul tu peringtn buat kaum lelaki :)

pawaka19 said...

kelakar video tu..leh lak ada qunut panjang dan pendek..tapi mel rasa video tu macam mempersendakan agama..wallahualam..

New Entry "Amalan Sunnah Rasulullah di Hari Raya Aidilfitri"

nabilah_2908 said...

HYE YANA ;

amboi-amboi...x risau cik abg marah ke..? hehehe.. ;P

HYE KAK INA ;

sy pun berkenan kak...hehe...sejuk betul mata memandang.. :)

HYE AMNI ;

mungkin...wallah'hualam.. :)

HYE BLADE EDGE ;

bagus betul awk ni...thnks...nnti sy tgk :)

HYE ANA ;

erm...itu tk pasti la pulak...hope dia ni ada la iman nya... ;)

nabilah_2908 said...

HYE NISA ;

heheh...tul tu...sejuk mata memandang.. :)

HYE TAPAK KAKI ;

yupp....kalau setahun tk sekali solat..cm gini la jadinya... :)

HYE DILA ;

xpe Dilla... :)

HYE JUDE ;

lawak mmg lawak...tp kena ambil kibr tau...org lelaki tk boleh jahil tntg agama... :)

HYE PINQIB ;

mungkin...tp ada +ve nya video nih...menyindir org2 muslim y tk mengerja kan solat..

doa qunut tk tahu....tak dpt bezakan ant takbir n qamat...

HYE PAWAKA19 ;

erm...tk kot...kita ambil dr sudut +ve...apa pengajaran yg kita dpt melalui vidoe ni..? :)

ainz said...

Video tu menjadi pengajaran terutamanya kaum adam..
Gambar tu pulak menjadi pengajaran buat kaum hawa..
Kenape pulak,ek?
Sbb jgn dok tergila2kan omputih tu..
Byk lagi ikhwan2 kita yg hensem2..
Hik3...

nabilah_2908 said...

HYE AINZ;

aha....betul tu...

tp gamabr2 tu..hnya sekadar hiasan..hnya memuji betapa cantiknya ciptaan Allah.. :)

nabilah_2908 said...

opss..tertinggal lak..

HYE PRINCE ;

hehehe...kalau suami rupa mcm tu ok la...tp nk bersuamikan pak arab...erm...I dont think so...lelaki malaysia ttp menjadi pujaan hati ku......(^_^)

HYE MR NOBLE ;

eh..mana ada semua...segelintir jer kot..

bagi sy...sy cuma suka tgk jer...nk jatuh hati...oh...tntu sekali tidak...lelaki malaysia pilihan utama.. ;)

HYE ALONG TAPA ;

bagus...bagus...heheh..

xde la...kt sini elok jer...:)

E.d.Y said...

haha..lawak2 video tu...sampai kuar air mata

Tapak Kaki said...

ada jugak mazhab yang tak perlu baca qunut... if i not mistaken..

asliner said...

ish3...
malunye..

BLADE EDGE said...

salam aidilfitri semua...

nabilah, pasal doa qunut tu, ambil la buat peringatan n pembelajaran...

bak kata org, sharing is caring..

:-)

Wawa~* said...

ada yg kata jumaat mlm sabtu hr tu...
wallahua'lam... :)

nur said...

betul3...!!

lelaki lah yg nak bimbing kita nih..
tapi, yg pompuan pun, jgn jahil agama juga..
at least ada basic..
sbb kita pon kena didik anak2 kita nanti..
kan?

err wallahua'alam,,

peace no war! (n_n)V
sekadar perkongsian je ye..ehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...