Monday, September 06, 2010

LELAKI ITU



Pada suatu petang yang hening, seorang gadis bernama Z berjalan-jalan menghirup udara segar di sebuah taman tasik. Suasana sangat mendamaikan, ramai orang datang ke taman tersebut menghabiskan masa beriadah bersama teman-teman dan keluarga tercinta...



Sedang Z berjalan, dia terperasan akan seorang lelaki yang sedari tadi mengekorinya. Z perasan yang lelaki tersebut sedang memerhatikan dirinya dari jauh.

" kenapa lak dengan mamat tu....semacam jer..." bisik hati kecil Z

Oleh kerana tidak selesa dengan kehadiran lelaki itu, maka Z pun bangun lalu mengatur langkah menuju ke arah tasik. Dia memilih untuk duduk di bangku yang terletak betul-betul di hadapan tasik. Z tersenyum lagi apabila dia melihat air tasik yang hijau kebiruan itu berkocak tenang, anak-anak ikan berenang-renang dengan riangnya di dalam tasik itu.



Tiba-tiba Z terdengar suara orang sedang menyanyi..

Cintailah aku....
Sepenuh hati...
Sesungguhnya aku...tak ingin kau pergi
Takkan mampu ku hadapi dunia ini
Tiada erti semua bila kau pergi...... - Ari Laso_Cintailah Aku Sepenuh Hati



Z hanya membiarkan sahaja tanpa menoleh ke arah suara tersebut. Selang beberapa minit, sekali lagi Z terdengar nyanyian itu, suara nyanyian itu semakin kuat dan semakin dekat dengan nya.

Z segera menoleh, terkesimanya dia apabila dia melihat lelaki yang mengekorinya tadi sedang berlutut ke arahnya sambil menyanyikan lagu itu. Z kehilangan kata-kata, dia sangat terharu, dalam masa yang sama dia merasakan bahawa dia seperti berada di awag-awangan. Pengunjung yang menyaksikan semua bertepuk tangan, kagum dengan usaha lelaki tersebut.



Z hanya mampu terseyum bahagia..jelas terpancar riak keikhlasan di wajah lelaki tersebut. Tiba-tiba Z terlihat ibunya, dari jauh ibunya melambai-lambaikan tangan sambil memanggil namanya. Z pun segeralah melangkah mendapatkan ibunya.

" ada apa bu....."

" bangun.......dah kul 4....sahur...."

serta merta Z tersedar....rupa-rupanya dia bermimpi....dan lelaki yang nyanyi tu rupa-rupanya alarm dari telefonnya...........emo4



dengan terpisat-pisat bangun...dia terus ke dapur...masak air..panaskan nasi...masuk ke bilik air mencucui muka....buka fridge....keluarkan bahan-bahan untuk memasak then masak..

hingga kini..Z masih tidak dapat mengingati wajah lelaki tersebut........emo4


p/s : kesian Z kan...huhuhu...emo21

32 comments:

Ieda Al-Habsyi said...

hehehheheheh! :)

Prince Halilintar said...

hehe..mungkin Z dapat jumpe lagi dalam mimpi nxt time ...pastu jgn lupe tanya nama n no tel die sekali taw..haha

Dilla Ady said...

wah, nabilah..pandai ye wat lawak..hihihi..

dilla da suke2 da tadi, ingat btul2..bahagianye la kalu jadi nabilah..

rupenye...

Dilla Ady said...

nabilah..

lupe lak nk komen entri sebelum tu..tahnks ye..tuk link tuh..dilla mmg suke tgk gambar2 camni..hihihi..

kire kite leh geng la nih..

nabilah da tgk filem saw? ni filem sadis gak nih..kerat2, potong2..sume complete..dilla da tgk dari part 1-5..mmg bez..ape lagi nabilah..gi cari dvd die!hihihi..

kodok hijau the ghost writer said...

kuatnya imaginasi hahaha

fara said...

ngehehehe~
comelnye z tu...
mesti mimpi tu mcm sgt real bg z kan...

:)

Wawa~* said...

aahaha.. sabau je la.. ingat bebetul td :P tp mana tau... boleh dan akan jd kenyataan suatu hari nnti ^_^

Prince Halilintar said...

prince cuti sampai hari ahad depan..seminggu cuti..hari khamis tu bukan cuti 1 malaysia ke..kene keje eh?

Tapak Kaki said...

mimpi tu petanda yang bagus walaupun aku tertipu sekejap.hehe.. ingat cerita betol...

✿NAZIRAH✿ said...

mimpi kawin...hihi

Sarah Ramora Rosli said...

ahaa mak dia ni potong stim je :P ehh terjadi kat kak nabila ke ni? :)

asliner said...

ngeh3..
kelakar..=)

Mak Su said...

hik hik, saspen

aliesha kirana said...

huhu..naseb kita serupa la nabilah.. AK pn termimpi Faizal Tahir nyanyi dtelinga AK.. rupa2nya adik AK letak alarm lg Selamat Malam Sayang, Faizal Tahir..hampeh..huhu~

MiMiEy :) said...

ala,
mak akk nie kacau lah..
kalu x confirm akk naik pelamin dgn si jejaka 2..
hehehehe

y@n@ M!B said...

hehehe cutenye mimpi cemtu kn..mesti rasa mcm nk sambung blk mimpi tu...ngee~ =)

maRShA said...

hahaha sha slalu mmpi cm ney... ingtkn sha sorg je..upe ny ad gax yg berangan smpi msuk mmpi erk..keh3 :P

LiFe KaMi said...

rupa rupanya z bermimpi.zzzZZZZ

ASaDa RyutaRo said...

hahahahahaha.. sabor je la.. mimpi ghupenya..

ainz said...

Xlame lg ade la tu..ade la jejake yang nyanyi utk kamu,tu..hehehe..

Mr Noble said...

haha! mimpi rupenya. sabar ye :D

senorita_alynne said...

heheheh ni mesti tdo x basuh kaki kan :D

Along Tapa said...

aku baru nak muntah tadi..nasib mimpi...sayang mak ko..dia memang penyelamat keadaan~~~~ ngahahahaha

Gorengbaek - Penyelesaian yang agak bijak

pawaka19 said...

nabilah2...mesti si Z tu nama betol dia zafira nabilah ;p

New Entry "Kalaulah Raya Sekarang Macam Dahulu"

nisa said...

mula2 rs mcm jiwang la kn.. tetiba sedey sbb tu hanya la mainan tido.. hahahaha

nabilah_2908 said...

HYE IEDA ;

(^_^)

HYE PRINCE ;

bertuah la Z kalau dpt bertemu lagi dgn lelaki tu...rasa tkkn jumpa kot.. ;)

HYE DILLA ;

hehe...ini la realitynya Dilla..hanya mimpi..

sy belum tgk lagi cite saw tu..mmg dh buka kt you-tube..tp xde feel nk tgk.. ;)

HYE KODOK ;

erm...mimpi jer..bukan berangan pon...huhu.. ;)

HYE FARAH;

ha..betul tu...x sngka sngt cuma mimpi..huhu..xpe la.. ;)

nabilah_2908 said...

HYE WAWA ;

ha'ah kan...kalau jadi kenyataan kan best...hrumm...indahnya...hehehe.. (^_^)

HYE PRINCE ;

hmm...kalau keje dgn gomen dpt la cuti..ni keje dgn swata..mn nk dpt..

lagi pula public holidy kt sini dpt 10 ari jer..x mcm cmpny lain..dpt 14 hari...

HYE TAPAK KAKI ;

hehehe....sorry.. ;)

HYE NAZIRAH ;

mimpi kawin...eh..tk la... ;)

HYE SARAH ;

hehehe...enth la.. :P

nabilah_2908 said...

HYE ASLINER ;

(^_^)

HYE MAK SU ;

kan best kalau betul2..kan..? ;)

HYE AK ;

ha'ah...lebih kurng je cite kite ni..heheh.. :)

HYE MIMIEY ;

ok gk rasanya...kalau tk terus hnyut dgn mimpi2..bila sedar..sure kecewa lebih..sbb hnya mimpi.. ;)

HYE YANA ;

ha...betul sngt..tp mmg tk boleh nk sambung...kalau lelap mata balik sekali pun..sure tkkn dpt mimpi yg sama... (^_^)

nabilah_2908 said...

HYE MARSHA ;

erm...nk kt berangan tk gak...cuma sebelum tido tu berdoa sikit..minta di cepatkan jodoh.. :)

HYE LIFE KAMI ;

yessszzzaaa......(^_^)

HYE ASADA ;

ha...tu la pasal...kalau reality..seronoknya..!!!! (^_^)

HYE AINZ ;

moga2 Allah makbulkan kata2 kamu.. ;)

HYE MR NOBLE ;

hahaha..its ok... ;)

nabilah_2908 said...

HYE ALYNNE ;

erm...tk gak...sbb lepas jer solat malam tu...sy terus tido.. (^_^)

HYE ALONG TAPA ;

hahaha..betul tu...beliau la penyelamat...kalau tak..sure terus hnyut dlm mimpi tu.. :)

HYE PAWAKA19 ;

hehehe....mungkin...shuuu....jgn bg tua org lain... (^_^)

HYE NISA ;

tu la pasal...ant 2..ant sedih n suka..sedih kerana tk ingt muka lelaki tu...suka..sbb cepat tersedar dr mimpi.. :)

E.d.Y said...

haha...lawak2...kesian...lain kali record la mimpi tu...haha

nabilah_2908 said...

HYE EDY ;

haha...boleh eh record mimpi..? ;P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...