Tuesday, September 28, 2010

MAJLIS PERTUNANGAN



Hari ni I banyak kerja...maklum lah dah dekat hujung bulan ni...HR Department sure busy..huhu..

so I nak cite sikit jer la....tentang majlis pertunangan...

ha....majlis pertunangan siapa tu...??soal

not me....my cousin lor..

mereka bertunang pada hari raya ketiga yang lepas...

jom layan gambar...



sebelum nak ke majlis keesokkan harinya....

our family buat la kenduri tahlil untuk arwah Tok Tan & doa selamat sikit..kami buat di kalangan adik beradik my mom jer..



makanan pun simple je...mee hoon Singapore...Soto...

chocolate cake ni..sangat la sedap...huhu..



seharian berjalan menziarah saudara mara...malam ada kenduri pula..
lepas selesai majlis..apa lagi.....
sesi berhibernasi la pulak....



semasa sesi perbincangan berlangsung....



alhamdulillah.....mereka selamat bertunang....
sorry...pasangan yg bertunang tiada dalam gambar ni...

my cousin yang bertunang ni sebaya dengan I tau....dalam adik beradik my mom..I ada 3 orang sepupu yang sebaya...2 lelaki & seorang perempuan..

anak Mak Long...anak Pak Ngah...anak Mak Ndak (my mom)

kedua daripadanya dah pun bertunang..and anak Mak Long lak akan berkahwin bulan 11 nih...anak Pak Ngah akan berkahwin bulan 5 tahun depan..

anak Mak Ndak lak bile....????

err....xde jawapan.............. emo20

ok lah....I nak sambung keje......nanti kita jumpa lagi....

take care dear fwens...I love you.........muah

p/s: ada sedikit perubahan berlaku di sini...perasan tak...?pang

32 comments:

aliesha kirana said...

erk...ingatkan nabilah..ehehe..nabilah ble lagi? sila jawab soklan cepumas ni..hehehe...

prasan2...heheeheh.. url dh berubah..yuhuuu!!

Ieda Al-Habsyi said...

url berubah! yeahhh!! lap u 2, hahahah!

Amni said...

Tuan blog bila plak ni?

BIONIC WOMEN said...

ingtkan tuan blog yg bertunang tadi..wat suspen jer

E.d.Y said...

nak tnya balik...tuan blog bila lagi??haha

luahfikiran said...

SALAM,
ASYIK CERITA HAL ORANG JE ! EMPUNYA DIRI MACAM MANA PULAK ?

kak ina mail said...

Tak perasan.selamat bertunag pada sepupu nabilah.awak bila lagi?

ana ayesha said...

tuan punya blog ni dah ada yg punya ker????

kek coklat bagilah resepi

Kazaztan Team said...

anak mak dak...insyaAllah smpi jodoh ye nnt tu

LiFe KaMi said...

abis semua duk tanya tuan blog bila.. haa kena jwb tu ..hehe

y@n@ M!B said...

hehe skrg mmg musim org kawen je..mcm kwn I pn dia kata tension bila tgk kwn² len lepas sorg, sorg kawen...huhu~

ada jodoh kawen la nabilah ye..jgn lupa jemput.. ^_^

nur said...

hehe..
jodoh akan tiba tanpa kita menyedari..
semoga berjumpa dengan bakal suami dan seterusnya menjadi suami yang baik dari segala segi..
(keh3..ada mcm pakar motivasi x? ;p)

tukar domain yer?
hehe.. =D

Prince Halilintar said...

ramai betul yg bertunang dan berkawin atau adakan majlis lain2 lepas raya ni kan..yg best dpt makan..haha

MiMiEy :) said...

lah, ingatkan akk.
suspen jer.
akk bile pulak ?
x sabar nie..
hehehehe

wah, dah x de blogspot.
background pon dah lain..
cantik :)

Dilla Ady said...

hihihi..kalu yg lain tak britau musti tak perasan..

tp background da lain..apsal same jek ek dilla nye nih..

tak mo la tanye soalan tu..sian nabilah..musti stress dgr org tanye soalan tuh..

dilla doakan yg terbaik jek la tuk nabilah..

kek cekelat tu, nabilah buat?topping die tu camne nk wat?just double boil cekelat bar ke pastu siram?

nur said...

"dont you ever wish....you were someone else....<3"

saya suke lagu nih..
Stay the same-Joey McJntyre =D

Along Tapa said...

view yg baru...tambah kaler purple lagi...suka aku tgk...haha...

majlis pertunangan???erk... T_T...

ni yg melayan perasaan jap ni~~~

Gorengbaek - Cerita seram di hari selasa

aque said...

tahniah tok cepupu tu. hehehhe

saya pasan. sangat banyak perubahan... sukew3... hehehehe

e F a said...

ingat kan nabilah yang nak bertunang dah tadiii..

Mr Noble said...

nasib baik aku dah lepas semua bende2 ni. haha! :p

oo baru perasan, dah tukar header. nice :)

Wawa~* said...

yey, layout baru~ sy suka la.. comel sgt! <3

yiazmat_horror said...

aik dah tukar layout..
nampak betul kelainan nye..
majlis tunang..
hee
bestnye..
cik fira kita bila lagi :)

pawaka19 said...

tuan punye blog bile lak..theme ni mmg smart..sesuai dengan tema blog..

New Entry "Cara Paling Gile Merepair CD Calar"

Tapak Kaki said...

bukan sedikit tapi banyak kot..hehe. first masuk tadi ingatkan blog sape.. rupanya cik nabilah punyer.. nice sangat ok..hehe

nabilah_2908 said...

HYE AK ;

turn sy...haha...xtau la nk jawab apa...(^_^)

HYE IEDA ;

yeah...betul tu.. :)

HYE AMNI ;

tak tau la bila...Amni tolong rekeman kan boleh..? la..la..la.. :P

HYE BW ;

hmm..tul la tu..kan bagus majlis tunang ni..majlis tunang saya kan..? huhu..

HYE EDY ;

belum jumpa calon lagi la..huhu..nk tolong rekeman kan ke..? ;)

nabilah_2908 said...

HYE LF ;

empunya diri ni punyai keinginan juga utk bertunang n berkahwin...tp apakan daya...jodoh belum sampai lagi.. :)

HYE KAK INA ;

sy...?? nnti2 la...hehee.. :)

HYE ANA ;

belum la Ana...masih sendiri.. :)

kek coklat tu bukan sy yg buat..makcik saya..huhu..

HYE KAZAZTAN TEAM ;

amin....(^_^)

HYE LIFE KAMI ;

hehehe...tgh menjawab la ni..:)

nabilah_2908 said...

HYE YANA ;

hahaha...sy faham apa yg kawan yana tu rasa...(^_^)

insya'Allah...amin... :)

HYE NUR;

ada bakat...hehehe.. :)

HYE PRINCE ;

tu part best..part yg tak best...kena jawab soalan cepu mas tuh..huhuh..letih.. ;)

HYE MIMIEY ;

doa2 kan lah akk cepat sampai jodohnya ya...hehe.. :)

HYE EFA ;

hmm...kan best kalau n3 ni sy yg bertunang kan..? (^_^)

nabilah_2908 said...

HYE DILLA ;

amin...(^_^)

kek tu makcik sy yg buat..sy makan jer..tkde toping..mcm tu jer.. :)

HYE NUR ;

yeay...bukan saja nama kita sama...minat kita pun sama...(^_^)

HYE ALONG TAPA ;

terima kasih..baru tukar petang semalam...

alahai..sabar la...ada yg lebih baik sedang menanti...sabar eh.. :)

HYE AQUE ;

baru jer ptg semalam ubah selepas publish n3 ni..hehe..thnks dear.. :)

HYE MR NOBLE ;

haha..seronok tak alam rumah tangga..? ;)

nabilah_2908 said...

HYE WAWA ;

thnks...ni pun belum siap lagi..:)

HYE MR JABAR ;

hahaha..tunggu En Jabar kawin dulu la..lepas tu baru sy tunang..boleh..? :P

HYE PAWAKA19 ;

hrumm....sy tak tau nk jwb bila...myb lambat lagi...huhu..

doa2kn la moga cepat sampai jodoh sy ya.. ;)

HYE EN TAPAK KAKI ;

terima kasih...baru ubh petang semalam..n3 ni dipublish pagi..sbb tu nmpk bnyk perubahan..(^_^)

ainz said...

"ko plak bile lagi??" memang standard la soklan camtu..kalo satu dua, bleh lg buat tatau..tp kalo dah 100x, mau xhangin..hohoho...ain pun slalu kena..sebab adik ain dah bertunang..so,sabar jela... :)

nabilah_2908 said...

HYE AIN ;

hahaha...sy faham apa yg Ain rasa..bila org tnya..hanya mampu tersenyum n jungkitkan bahu..

tak larat dh nk jawap.. :)

fara said...

Igtkan nabilah yg tunang td. hehe :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...