Thursday, September 23, 2010

RAGAM MANUSIA DI PETROL STATION




Hello dear fwens.....hai

Hari ni I nak share dengan you all semua tentang gelagat manusia di petrol station ketika di waktu puncak..





peak hours..

time-time macam ni...sure la petrol station ramai orang...tujuan utama adalah mengisi minyak dan meneruskan perjalanan mereka ke tempat kerja yer tak...??

apa yang menyakitkan hati....ada la golongan manusia ni...langsung tak bertimbang rasa..tak fikir pasal orang lain..

nampak banyak kereta kat petrol station tu...bila turn dia....dia parking siap-siap...then masuk ke dalam kedai tu..dia boleh bershoping dulu....ambil duit dulu...lepas tu berjalan berjalan lenggang kangkong menuju ke kereta dan mengisi minyak...





hangin nye tgk dia....apa dia tak nampak ke kereta berderet2 menunggu turn untuk isi minyak...apa dia tak tengok jam...waktu sekarang ini waktu apa..??

tahu la awak tak perlu terkejar2 pagi tu..mungkin awak tak bekerja...mungkin awak baru habis kerja...tapi tolong la tambang rasa pada yang lain....bukan sorang jer buat macam ni...ramai....kalau keadaan lenggang..tak pe la juga...

orang belakang dah bunyikan hon...dia boleh buat muka selamba jer tak bersalah...



apa lah salahnya...pergi isi minyak dulu...lepas tu..park la kete tu kat mana2...then shoping la sampai malam pun takde orang marah.....betul tak...??

tengok la rakyat Malaysia kita...langsung tak sensitive...hrummm....sangat la kecewa....

guys....jangan la contohi manusia yang macam ni....bertimbang rasa lah....

moga n3 kali ini dapat memberi pengajaran kepada kita semua...

40 comments:

koru said...

Haha.btl2.tp nk shoping ape smpai mlm kt stsen mnyk 2.heh

a n a s t a s y e a said...

Kalau saya sound selamba jer kat org mcm tu..

Dilla Ady said...

sbb tu dilla tak suke isi minyak pagi2..tau da musti jadi lambat sbb ramai org..

slalunye isi petang balik keje, atau malam..

pagi?nehi..nehi..nehi..

Nur Areefah said...

die pernah terkena macam tu kot, dan nak balas dendam kat orang laen..huhuhuhuhu..
tak patot sungguh~

Nur Areefah

kak ina mail said...

kadang -kadang rakyat malaysia ni macam nak menduga tahap kesabaran kita.oleh kerana itu, bersabar jelah.habis kuat pun kita duk menjeling.khe khe

HaNTwO said...

kalo gua dah lame wachaaa orang tu...

aliesha kirana said...

org xde ati perut la tu nabilah..huhuhuh.. kene sound direct je die tu~~

Ibu Mifzal Arsyad said...

jarang merasai suasan isi minyak ms peak hour sbb duk kat ceruk kg je..

kalau setakat nak kuarkan duit tuh leh terima lg la..sbb mana tau dia mmg x dak duit lgsg dah nak byk minyak..kena la cucuk dulu..tp kalau siap shopping lelama dlm tu mmg la rs hangin..nak shopping gi la pasaraya terus...apa kelas shopping kat station minyak..heheh..

y@n@ M!B said...

aah mmg ramai buat cemtu..tu yg xsuka pi pump station time ramai org..biasa pi mlm² and tpt yg mmg xbyk kete..


=)

ainz said...

Ain bwk moto..so,xde mslh dengan situasi ni..biase petrol station akan sediakan stu tmpt utk moto.. :)


Nabilah......kamu kantoikan ain di situ..huuu..xpelah..syukur sgt amni n mirul dah ok..pasal sy dgn ex-bf ain..biarlah kami same2 single..mungkin kami xde jodoh..doakan kami berdua dpt jodoh yg baik.. :)

Mak Su said...

mmg patut dilempang jer org mcm tu, mmg annoying

Kie-yu said...

mmg betul la tu
selfish betoi perangai
mcm petrol pump tu tok nek die punye je buat
huhu :D

BLADE EDGE said...

waktu peak hours mmg teruk la...menyakitkan hati jer.

Nobita Sensei said...

selalu isi minyak time malam..senang & orang cakap kalau isi time malam lebih tumpat sikit~ :P

nur said...

mmg ada certain org tu yg x bertimbang rasa.. pentingkan diri dia je..

ana ayesha said...

biasanya ana cuba elakkan isi minyak waktu pagi sebelum pi kerja.

~mrs azmi~ said...

RASA NAK BOM JE KETE ORANG CAMNI...takde sivik langsung!

Prince Halilintar said...

tu la kadang2 geram jugak kat org camtu..bertimbang rasa la skit..ape salahnya kan..

Wawa~* said...

aah...pnah gk jumpe org cenggini.. rasa nk sligi2 n sagat2 je muka dia kat jalan tar, huhuhu...

hope jgn la ada yg buat prangai ceni lg...

Kazaztan Team said...

pernah mengalami kejdian begini..mmg skit hati..

Tapak Kaki said...

kalau jenis yang sengal macam tu, ang tunggu kereta dia kat simpang mana-mana, then pancitkan tayar dia..hahaha.. get ur revenge ok..

aque said...

wargh.. mmg tension kalo jumpew owg mcm tu.... sbr je r...

Along Tapa said...

nasib ko tak pakai big foot ek...kalo tak sah2 ko lenyek jek kete orang cenggitu~~~ek??

Gorengbaek - Apa ko rasa long??

pawaka19 said...

orang yang selfish mmg camtu..mmg kene ajar skit.

New Entry "Video-Video Kelakar"

MiMiEy :) said...

org mcm 2 patut lempang2 je akk.
selfish giler.

PinQib said...

sy tak reti bubuh petrol T-T
ramai wooo kat stesen


Jum Singgah yer
Latest entry di:

Lelaki kurang otak
Letter for adik part 2
Lelaki hensem dan Pompuan Gem--

miss nana said...

dia saje nak carik publisiti murahan kot..hehe

E.d.Y said...

org2 msia mmg sengal...fikir kepentingan diri sendiri je

Afifee said...

agak keterlaluan di situ ye... tak bertmbang rasa langsung kan org tu...

fara said...

Frh pena jmpe sign larang org wat camtu kat stesen mane ntah.
kalo takde org takpela kan.
Jgn jadik selfish kan...

dmx said...

waaa....
mengguji kesabaran..he3

nabilah_2908 said...

HYE KORU ;

hehe..mungkin dia nk beli semua barang dlm kedai tu... :)

HYE ANA;

org2 dh hon bnyk kali...dia buat derk je..

HYE DILLA ;

kenapa saya suka isi waktu pagi..

1. jln sehala ke tmpt kerja..
2. sy malas nk pusing2..seriau sbb tmpt sy bnyk kete..
3. kalau time balik keje..kena seberang jalan tuk ke petrol station tu..bila nak keluar agak payah sbb jln sibuk
4. malam...sy tk kuasa nk keluar lagi...hehe.. :)

HYE AREEFA ;

tk mungkin gak...kalau dia pernh kena..sure dia marah..silap2 berbakul2 dia maki org tu...

so..tkkn la dia sanggup kena maki dgn org lain lak...tul tak..?

HYE KAK INA ;

yupp..betul tu...kalau berani sikit...bunyi kn hon kete... :)

HYE HANTWO ;

ramai manusia mcm tu...tknk la timbulkan kekecohan kan..? so sabar jer la..paling2 tk pun keadaan jd gamat dgn hon kereta :)

nabilah_2908 said...

HYE AK ;

utk menjaga keamanan sejagat..kita kena bersabar jer la... :)

HYE IBU MIFZAL ;

kalau nk cucuk duit pun..park la dulu keta kt tmpt lain..mana la tau time tu ramai yg nak ambil duit..sama gak kan..?

bab shopping tu..enth la ada bnda menarik gak nye dlm kedai tu..

tmbh sakit ati..dia boleh keluar dgn girangnya..org lain pndng dia mcm harimau lapar yg nak menerkam mangsa..alahai..sabar jer la.. :)

HYE YANA ;

sy lak..kalau dh balik rumah..mmg tk kuasa nk kelur balik.. ;)

HYE AINZ ;

oh...kiranaya Mirul tu bukan ex-bf ain la yer...?

makin complicated lak cerita kamu bertiga ni...huhu..

sabar la...kita kan dicipta berpasangan..sure satu hari nnti..kita akan jumpa juga dgn pasangan kita.. :)

nabilah_2908 said...

HYE MAKSU ;

mmg dh rasa mcm tu dah..tp sabar jer la utk keamanan sejagat.. :)

HYE KIE-YU ;

sbb tu la sy kata msyrtkat malaysia kurang prihatin.. :)

HYE BLADE EDGE ;

kalau semuanya bertimbang rasa...sure tkkn timbul masalah..:)

HYE NOBITA ;

sy tahu gak pasal tu...isi waktu pagi (keadaan masih gelap) pun sama gak..

tp..sy ni bila dah masuk rumah..mmg malas nk keluar balik..sbb tu sy suka isi pagi2..

HYE NUR ;

yupp...itu lah manusia..pelbagai ragam..

HYE ANA ;

sy lak tiada pilihan lain..sebab jln ke petrol station tu sehala dgn tmpt kerja...sy tak gemar sngt nk pusing2 ni..ngeri...kete banyk.. :)

nabilah_2908 said...

HYE MRS AZMI ;

yupp..yupp...sabar je la.. :)

HYE PRINCE ;

tu la pasal...tk kena pada dia..cuba dia yg terkena..sure akan marah gaka kn..? :)

HYE WAWA ;

yupp...if ada readers yg pernh buat pe'el mcm ni....segera la berubah... :)

HYE KAZAZTAN TEAM ;

kan...? sy yg tk rush ni pun sakit hati..kesian dgn org2 yg lain.. :)

HYE TAPAK KAKI ;

utk keamanan sejagat...sabar jer la.. :)

HYE AQUE;

yupp...S.A.B.A.R :)

nabilah_2908 said...

HYE ALONG TAPA ;

ha...betul tu..huhu... :)

HYE MIMIEY ;

org lain pun mmg geram dgn mereka2 ni..nak kata kecik lagi..dh tua..anak dh berderet gak nye..tp tk tau nak fikir...

HYE PINQIB ;

senang jer dear...buka tmpt isi minyk..masukkn saja pum minyk tu..tekat...operstor kt dalam dh setkan siap2..bila sampai limit akan berhnti sndiri..

cuma kalau beli minyk guna creadit card..tu payah sikit nk control.. :)

HYE MISS PANDA ;

haih...tk tau la nk ckp apa.. :)

HYE EDY;

kita perlu berubah...mereka juga perlu berubah..jd lebih bertimbng rasa...baru la negara kita aman.. :)

HYE AFIFEE ;

yupp....itu la org kita...jom kita berubah....

nabilah_2908 said...

HYE FARA ;

betul tu..kalau keadaan lengang..org tak kisah...time ramai org la dia nk buat hal...

HYE DMX ;

betul tu..sabar jer la...

nur said...

budi bahasa budaya kita.. (n_n)V

ape gune berkempen, kalo x praktikkan? isyh3.. ehe

ainz said...

of coz Mirul bukan ex-bf ain..hee..orang lain..amni pernah crita pasal dia..mgkin org xperasan,kot..sbb watak sampingan je.. ;p

lensa hidup said...

bila nabila menasihat hehe =)

tapi btol sgt le tu jgn ditiru adegan cm tu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...