Friday, September 17, 2010

RAYA - PART 2



Wokeh....sambung part 2 pula yupp....wek

well...sebaik sahaja kami sampai ke rumah Tok Ne...duduk tak sampai 10 minit..lepas salam-salam...Mak Long dah ajak jalan raya....So....berjalan lah kami...family yang lain dah gerak dulu....

best sangat tau konvoi ramai-ramai pergi beraya ke rumah saudara mara kat sana...ada 6 or 7 kereta dari family Hjh Rokiah (Tok Ne)...banyangkan...sekali pergi..penuh rumah orang tu dengan family kami je...huhuhu...punya la gamat...

lepas dah beraya....semua pakat ke Danga Bay..nak ambil gambar family....jom layan gambar...


















nak tau tak....kecoh giler masa kt Danga Bay...orang lain yang datang kat situ..senyum-senyum jer tgk gelagat kami orang..hehehe..

best sangat.....dalam best-best tu...perut dah lapar.....

bila hari dah gelap....semua mula la berangakt pulang...tapi bukan pulang ke rumah yer...nak pi serbu rumah Pak Uda...sebelum tu...kami singgah solat maghrib di Masjid Pasir Gudang dulu..

part paling best...Mak Uda ada masak nasi putih..pergh....time tu I dah tak pandang benda lain lagi dah...I rembat sepinggan nasi putih dan ayam masak merah..itu sudah cukup-cukup menyelerakan..

kesian my mom..kempunan makan Laksa Johor....kat rumah Pak Uda...kuah laksa dah basi....maca tu gak bila kat rumah Tok Ne...

wokeh..nanti kan part terakhir Isnin ini... pang

p/s: seharian tak dapat nasi....bila dapat nasi...dah tkpandang bnda lain lagi dah...huhu...you all lak macam mana..bila dah ada ketupat n rendang...you all rindu tak pada nasi putih...??

21 comments:

Amni said...

Betul! Bila nampak nasik, terus tak pandang benda lain kan? hehe... nasik dan kicp pon jadilah... hehe///

Kazaztan Team said...

amboi...bergambo sakan

MiMiEy :) said...

seronok tengok family akk,
semua sporting tgkp gmbr.
lau family mimie, semua x nak

cOnfuSeME said...

hdup tnpa bgmbo xpuas...!!
hehehhee

ainz said...

termenung ape di tingkap tu,nabila...heee..suke gambar kamu tu..klasik.. ;)

nur said...

1st syawal, kitorg masak nasi beriyani kesihatan..
so, dari pg hgga t/hari nasi beriyani menjadi santapan utama..
mlm, batu masak nasi putih..
so, xdala kempunan sgt..hehe
(n_n)V

aliesha kirana said...

hehehe..raya 1st xmakan nasi pun..jumpa je nasi impit, terus pulun..rindu punya pasal dkt nasik..hahahaha

hamzah ian said...

meriah gile ..

cun2..

TUKANG KATA said...

skang da raya ke 6,7 sudah rindu pada nasik putihh

Mr Noble said...

ketupat tu pon nasik jugak, tp bentuk dia lain. haha!
hmm.. lama jugak tak makan laksa johor

Cik Akma said...

waaa laksa johor, lame x mkn huu~ ngidam jugakk~

pawaka19 said...

bln posa mmg mel jarang mkn nasi..berat badan mel susut 5 kg..huhu

New Entry "Buah Vanilla Sekilo RM 1,500"

LiFe KaMi said...

syok nyer konvoi ramai2 dgn family gi raya, da lama kami tk wat mcm tu busy kerja je,,

E.d.Y said...

tahun depan nak buat outdoor photoshoot gak la...hehe

asfz lily said...

wow..mweiahnya raya dye :)

selamat hari raya yek :)

nabilah_2908 said...

HYE AMNI ;

hehehe..betul sngt.. ;)

HYE KAZAZTAN TEAM;

yupp...kiteorg mmg giler bergambr..rambar raya tuk tahun ni jer ada 500 keping dlm folder raya...huhuhu... ;)

HYE MIMIEY ;

alahai..sygnya...kalau dieorg tknk..mimiey snap je..jd gambar candid..cantik gak macam tu.. :)

HYE CONFUSEME ;

yeah..betul tu...skrg cam. dah canggih..if gmbr tk cantik boleh buang...tk mcm dulu..kena snap betul2..kalau tak membazir kodak.. ;)

HYE AINZ ;

hehehe...action jer tu... kredit pada Adin...dia yg snap gambr tu.. :)

nabilah_2908 said...

HYE NUR ;

org johor tk mcm org melaka...kalau org johor..pagi raya kdg2 masak laksa..nasi bryani..kalau org melaka..wajib ketupt n rendang..

sbb tu la rindu pada nasi...(^_^)

HYE AK;

kalau sy...jemu dh nasi impit or ketupat..nk nasi biasa gak..hehe.. :)

HYE HAMZAH ;

leh la..huhu.. :)

HYE TUKANG KATA ;

aik...seminggu raya hari tu xmkn nasi putih lagi yer..? :)

HYE MR NOBLE ;

mmg la...tp tk sama mcm nasi putih..tk puas jer rasa bila makan ketupat tu.. ;P

time sy pi hari tu..tk ramai lak warga asing..tmpt tu lengang...family kami jer riuh kt situ..myb kt bahagain lain kot warga asing ramai.. ;)

nabilah_2908 said...

HYE CIK AKMA ;

sama lah kita...mmg tk smpr nk rasa..xde rezeki... ;)

HYE PAWAKA19;

wah...bnyk gak tu..sampi 5 kg.. :)

HYE LIFE KAMI ;

tkpe..next year...rancang lah elok2..pastikan semua cuti..sure seronok kumpul ramai2.. :)

HYE EDY ;

yeay..buat lah..sure gamabr2 yg edy snap cantik2.. :)

HYE ASFZ ;

yupp...tiap2 tahun mcm ni...sbb tu sy suka sngt time raya.. :)

Selamat Hari Raya juga.. :)

PinQib said...

adeh, pose tepi kereta x leh bla. haha


Latest entry di:

Jenis mamat dibenci perempuan ><
Mainan genius dari Japan

Tapak Kaki said...

first time tengok muka ang.hehe

nabilah_2908 said...

part mcm ni jer la nk tyg muka...dlm n3 lain...haha...jgn le harap..ngee...(^_^)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...