Thursday, September 16, 2010

SAWI OH SAWI



HAPPY MALAYSIA DAY
to all my Malaysian fwens...



hari ni semua cuti...wajib cuti...betul...??

hmm...memandangkan hari ni cuti...so kami semua keluar lah berjalan-jalan...beli barang sikit..malam ni..family belah my dad nak datang...so kena la masak-masak...

destinasi kami pada pagi tadi adalah ke TESCO...

nak tahu tak...ada 1 perkara yang I rasa pelik sangat...sana-sini orang borong sayur Sawi..majority nya orang Cina....banyak lak tu....nak kata mereka ni peniaga...xde rupa pun..huhu..meh tengok gambar meh...I sempat curi-curi snap tadi..dah macam spy la pulak...hehehe..http://laymark.com/i/m/m024.gif



ni baru sikit..ada sorang Chinese tu..hampir penuh trolley dgn sawi..

nak makan besar ke..?? huhu



Misi membeli belah bermula..

Ha...ada 1 lagi benda pelik yang I jumpa......first time I nampak...



Ikan Ayam....

you all pernah jumpa tak dengan Ikan ni..pelik jer rupa ikan ni kan..??more badan ikan ni lembek-lembek je...mahal lak tu..

I ada gak jumpa Ikan Termenong..tapi I tak sempat snap..sebab pekerja kat situ asik pandang-pandang jer...memang ikan tu nampak macam termenong...hehehe..

haih..macam-macam hal lak kan...?? so how's your day...? meh la share dgn I dengan yang lain kat sini...http://laymark.com/i/m/m105.gif

27 comments:

BLADE EDGE said...

salam nabilah...

dah lepas raya br nak sibuk cari sayur..hehehe...

Bulan Di Langit Osaka Biru said...

hai nabila..
wah itu sawi..
mang borong sakan org itu..
dah lama bulan tak pegi supermarket.. heheh

MiMiEy :) said...

hai akk..
mimie x suka sawi.
family mimie mmg x suka sawi.
ikan ayam?
x pernah dgr pon.
ikan temenung ada lah, ikan termenung x tau lak..
hahahaha

En iLham said...

huhu
apelah agaknye diorang nak masak dengan sawi banyak2 tu eh
sy tak gemar sangat makan sawi. kangkung suke la jugak. hehe
ikan ayam tu mmg aneh dan unik

tyra tirana said...

haha . pelik2 jerr kan dorg neyh .
ade pesta mkn sawi beramai kot . keh3 . mmg seyes ! xpena dgr psl ikan ayam . tuh ikan ke ayam ? haha pelik beno bunyik n muke nyer .
follow sy bole x ? hee . budak baru buad blog neyh ^_^ peace !

aque said...

wah... ikan ayam.. fara penah makan.. sedap2.. hehehhehe

Lia3003 said...

ikan termenung tu cmne eh, rugi tak amik gambar..dia dok termenung je ye?

ainz said...

ain xsuke makan SAWI!aaa....

ikan ayam?hurm..pelik je muke dia..ain xpenah jumpe pn wlaupn selalu menepek kat Tesco tu..hik3..

Mr Noble said...

ikan temenung tu kan ikan kembung

nur said...

buleh tukar ke hari sawi sedunia nih.keh3..

pasal 'ikan benama ayam' itu, sedap..
mmg panggil 'ikan ayam' pon..
try la rasa..
goreng pon sodap! =D

Tapak Kaki said...

kalau nak sawi ambik kat belakang rumah aku je ok.. hehe..

cOnfuSeME said...

kt tesco mn nie nabilah...??
cam familiar je....

Kazaztan Team said...

ari nie beraya di rumah mak sedara..

Insyeera ; shieera said...

sawi sgt sedap

fara said...

ikan ni mcm2 bentuk kan.
ade tu ikan sebelah je. lupe plak name die.
mmg pelik sgt! heee~

ana ayesha said...

ana suka sayur sawi khasnya yg sawi pokoknya besaar tu(bukan sawi yg kecik) ..... seddap kalau massak mee campur sawi ni

ikan ayam klu di pasar mmg ada tapi ana sendiri tak pernah beli

pawaka19 said...

wah..mel rasa ikan tu rasa ayamlah nabilah

BalqisShafiqa said...

selamat hari raya, Kak Nabila.

ikan ayam sedap.
senang nak makan.
tulangnya kasar.

Amni said...

selalu amni dengar ikan pari ayam je.. orang cakap edap tau.. hehe.. tapi kat umah amni tak pernah pon masuk pari ayam tu sebab mak amni tak lalu nak makan.. hoho.., sawi sedap. amni pon kalau nak borong sayur, borong sawi n buncis je..baru selera nak makan.. hehe...

aliesha kirana said...

heheeheh...pelik gak ek..sume pakat borong sawi..hihihih... hmm...pelik ikan ayam tu..cm geli nk makan..heeheh.. ntah2 rase die pn cm ayam..hehe.. ikan termenung tu bkn ikan cencaru ke? hihihih~

nabilah_2908 said...

HYE BLADE EDGE ;

yupp..hehehe... ;)

HYE BULAN ;

pas ni pergi eh..hilangkn rindu tu sikit..hehe.. :)

HYE MIMIEY ;

wah...sehati sejiwa family mimiey..hehe.. :)

HYE EN ILHAM ;

kan...pelik jer rupa ikan ni..mcm mn boleh dpt nm ikn aym pun tk tahu lah..xde rupa aym pun.. ;)

HYE TYRA ;

tu la pasal ingt nk pi tnya..tp segan lak..hehehe.. :)

nabilah_2908 said...

HYE AQUE ;

iyer ke sedap..? hmm...mcm mau try jer..tp mahal la ikn ni..huhu..

HYE LIA ;

mmg ikn tu termenung..actually nm lain bagi ikn tu...Ikan kembung/or selar..nth...

sy confius sikit dgn ikan selar n kembung..selalu terbalik..hehe.. ;)

HYE AINZ ;

hehehe..tk selalu ada kot ikan tu.. ;)

HYE MR NOBLE ;

yupp..betul tu...sj je nk test...nk tgk bape ramai pembaca tahu mcm mn rupa ikn kembung tu.. ;)

HYE NUR ;

myb...tima org raya...sayur kurang..bila dh seminggu raya..br sayur ada balik..tu yg mereka2 ni lepas geram..mkn sawi sampai lobam..heheheh.. :P

nabilah_2908 said...

HYE TAPAK KAKI ;

haih..bagusnya...bak meh la seikat dua.. ;)

HYE CONFUSE ME ;

erm..bukan ke mana2 tesco bntuk..susunan & rupa lebih kurang sama jer..? huhu..

ni kt Tesco Melaka..dkt dgn Melaka Sentral.. ;)

HYE KAZAZTAN TEAM ;

sy belum berpeluang lagi nk pi beraya rumah2 sedara kt Melaka ni.. :)

HYE INSYEERA ;

semua sayur sedap...(^_^)

HYE FARA ;

ada org panggil ikan sebelah..ada gak org panggil ikan lidah.. :)

nabilah_2908 said...

HYE ANA ;

yg batangnya warna putih tu yer..?

HYE PAWAKA19;

hehehe...mungkin juga lah..sbb tu dpt nama macam tu.. :)

HYE BALQIS ;

wah...ramai gak kata ikn ni sedap..terasa macam nk try jer.. ;)

HYE AMNI ;

kamu ni sama mcm my dad..suka sngt dgn sayur buncis..hehe.. :)

HYE AK ;

nth la...nk jer tnya pada dieorg sume...tp segan lak...hehe..

ikan termenung tu..ikn kembung..

ikan cencaru..biasanya org panggil ikn jacket.. ;)

Wawa~* said...

mcm penah dengar ikan ayam, lol. ikan termenong??? ya ampun lah nama, hahahahaha...

sawi mmg best kan.. masak n makan ngan megi n makanan2 bersup :P

nabilah_2908 said...

HYE WAWA ;

hehehe..ikn termenong= ikan kembong..tp mmg nmpk ikn tu termenong..hehe.. :)

senorita_alynne said...

erk ikan ayam? 1st time dengar and lihat di blog kamo :p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...